HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Server 2008 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Server 2008 Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 23. 18:00

Idézet: RaidX - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 14:36

Gyakorlatilag mint a régi Ghost progik, partició mentés/visszatöltés. Ennyi kellene csak. A legjobb lenne, ha USB kütyüről menne!

Paragonnak és Acronisnak is van ilyen cucca, de azért sosem tudni, ha domain meg egyéb van, akkor nem olyan egyszerű, hogy visszaimagelsz egy vasat.
Make love not Wor.

#162 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 23. 18:17

Csak egy sima fájlszerver egyellőre és azért akarok róla imaget csinálni mert próbálgatják, mit is akarnak és már kellett újrahúznom. Baráti szívességből azért nem szabad túl sokszor installálni!
Norton 14.x 15.x-et néztem, de nem tetszik neki a szerver. Az Acronisnak letöltöttem egy 15 napos próbaverzióját, de az meg túl sokat tud és nem is akarom telepíteni nekik mert még bátrabban barmolnak.
Szétnézek még a Paragon házatáján.

Találtam is. A Partition Manager 10 Server jónak igérkezik és van próbaverzió ltöltés lehetőség.

Köszi a tippet.

Szerkesztette: RaidX 2010. 01. 23. 18:25 -kor

RaidX

#163 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 05:21

Nemtudom mit bűvészkedtek a hétvégén. Szóltak az eset, nézzem már meg mert valami gubanc van a felbontással. Tényleg, ha távoli eléréssel cstalakozom, a kapott ablak elég kicsi. Korábban teljes képernyős volt. Ők azt mondják mintha 600*400-as felbontásba lenne. Regisztry beállítása szerint 1280*1024 (nativ dell monitor) és akár hova állítom nincs változás.
RaidX

#164 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 14:16

Ha esetleg valaki tudna küldeni egy MD5 hash-t és/vagy egy pontos méretet egy Windows Server 2008 R2 iso-ról (MSDN vagy MSDNAA-s elvileg u.a a 2), azt megköszönném. MSDNAA letöltő megbolondult és hol 150megánál, hogy 1500megánál áll meg, de nem jelez CRC hibát, jó lenne eldönteni, hogy most 4edjére tényleg lejött-e a cucc.

#165 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 14:30

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 15:16

Ha esetleg valaki tudna küldeni egy MD5 hash-t és/vagy egy pontos méretet egy Windows Server 2008 R2 iso-ról (MSDN vagy MSDNAA-s elvileg u.a a 2), azt megköszönném. MSDNAA letöltő megbolondult és hol 150megánál, hogy 1500megánál áll meg, de nem jelez CRC hibát, jó lenne eldönteni, hogy most 4edjére tényleg lejött-e a cucc.

0FFBAE83327F0AD8C2AB4D5DFA754C09
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#166 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 14:41

Idézet: VKP - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 14:30

0FFBAE83327F0AD8C2AB4D5DFA754C09

THX, akkor kezdhetem újra a töltést....  :mad:

#167 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 23:30

:offtopic:

Hmm, úgy látom az EBS 2008 megpihent...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#168 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 15:01

Sziasztok!

Hatha valakinek van egy epkezlab otlete:

Windows Server 2008 R2 Standard

Terminal szerveren bejelentkezve nyomtatok a ts kliens nyomtatojara (a teszt idejere az file-ba iranyitottam) es tapasztalom, hogy piszok sokaig tart a nyomtatas.
A nyomato feladatok kozott 18MB meret latszodik, a kimenei file merete 694 KB (711 390 bájt)

Ha ugyan ezt a nyomtatast a szerveren installalt nyomatora kuldom, akkor a feladatoknal 57.3KB a merete.

Mi a fenetol van ekkora meretkulonbseg? (az mar csak az erdekessek, hogy a ts kliens nyomtatojara jott 18MB-bol mikent lesz 694KB)

Elore is koszi a segitseget!

#169 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Bazsika32 - Dátum: 2010. 04. 15. 16:01

Sziasztok!
...........
Elore is koszi a segitseget!

Koszi, kozben meg lett a megoldas:

http://social.techne...29-6ad6d210b93b

#170 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 18. 14:24

Szeretnék egy olyat csinálni, hogy mikor a gép elindul, automatikusan bejelentkezzen egy felhasználóval lokálisan, és közben egy másik felhasználónak is elinduljon a munkamenete, amihez távolról csatlakoznék. Ez azért kell, mert lenne egy nagyon limitált jogú felhasználó lokálisan, illetve egy több joggal rendelkező, akit csak RDP-vel érnék el, viszont van olyan program, aminek futna kéne állandóan, a gép indulásától (inkább nem mondom meg, mi :)).
Volna erre valami ötlet?

#171 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 09. 10:07

Sziasztok,

Van arra vmi módszer, hogy monitorozzam mennyire vannak leterhelve a diskek?
Egész pontosan az a problémám, hogy van egy W2k8 és ha az egyik interfacen keresztül (nevezzük 1-nek) nagy imageket másolok a gépre akkor a másik interfacen(2-es) a háló belassul.
Csak nem tudom, hogy miért mert az adott irányba a hálózati kihasználtság 1-2%-os, igaz, hogy kb 50 kliens van rajta és használja a hálózati megosztásokat szüntelenül. De maga a vas egy lenovo TD200-as 48GB Rammal meg W-s Xeon (16 mag) a proci terhelés se számottevő.
Gyanúm az, hogy a RAID5 korlátját elérhetjük csak nem tudom mivel lehetne ezt monitorozni, hogy ezen idő alatt mi a gyenge láncszem a rendszerben.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#172 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 09. 10:49

Ha a beépített eszközök nem elegek esetleg még ezt tudom javasolni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#173 Felhasználó inaktív   Cseresznye 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 25. 16:56

Sziasztok!

Kaptam egy feladatot ami picit kifogott rajtam. Van 20 gép hálózatba kötve nettel együtt. Mondták, hogy telepítsek a 20 gép mellé egy szervert, ami kezeli azt, hogy bárki bármelyik gépen be tudjon lépni a saját felhasználónevével és jelszavával (és legyen egységes korlátozás pl c meghajtóhoz ne tudjanak hozzányúlni és hogy mindenkinek legyen a szerveren egy 100MB-os mappája amit a felhasználói gépek vinyónak látnak és oda tudnak dolgozni illetve majd a szerverre kell telepíteni egy progit amivel bárkinek a monitorját a szerverre kérhetem hogy meg tudjam nézni mit csinál).

Ahogy utána olvasgattam a következőkre jutottam: egy active directory-t kell beállítani, létre kell hozni egy tartományt amibe a gépeket bele kell pakolni.
Odáig eljutottam hogy beszereztem egy gépet és feltettem rá a windows server 2008 enterprise-t :D (ez volt a könnyebbik része de most jön a neheze)

Még nem igazán állt össze a kép ezért kérném a segítségeteket.

Előre is köszönöm

#174 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 25. 18:11

AD kell, domainbe kell őket léptetni, meg 20 usernél/gépnél érdemes lenne group poliszikat is átnézni. Ezzel elég jól be lehet az usereket szigorítani. :)

Szerkesztette: leslie 2010. 08. 25. 18:12 -kor

Az nevet utoljára, aki először üt.

#175 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 25. 18:51

Uhh Cseresznye látom nálatok sok a kidobni való pénz. 2008 enterprise-t venni ezekre a feladatokra? :blink:
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#176 Felhasználó inaktív   Cseresznye 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 25. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Visormail - Dátum: 2010. 08. 25. 19:51

Uhh Cseresznye látom nálatok sok a kidobni való pénz. 2008 enterprise-t venni ezekre a feladatokra? :blink:

Cég állta ott meg van zséé bőven.

#177 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 25. 19:04

De jó, ilyen cég is van? :wub:
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#178 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 25. 19:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Cseresznye - Dátum: 2010. 08. 25. 19:55

Cég állta ott meg van zséé bőven.

Találsz itt a fórumon sok olyan szla képes embert, aki 1-2 óra alatt ezeket összekattogja nektek. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#179 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 25. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Cseresznye - Dátum: 2010. 08. 25. 17:56

Sziasztok!

Kaptam egy feladatot ami picit kifogott rajtam. Van 20 gép hálózatba kötve nettel együtt. Mondták, hogy telepítsek a 20 gép mellé egy szervert, ami kezeli azt, hogy bárki bármelyik gépen be tudjon lépni a saját felhasználónevével és jelszavával (és legyen egységes korlátozás pl c meghajtóhoz ne tudjanak hozzányúlni és hogy mindenkinek legyen a szerveren egy 100MB-os mappája amit a felhasználói gépek vinyónak látnak és oda tudnak dolgozni illetve majd a szerverre kell telepíteni egy progit amivel bárkinek a monitorját a szerverre kérhetem hogy meg tudjam nézni mit csinál).

Ahogy utána olvasgattam a következőkre jutottam: egy active directory-t kell beállítani, létre kell hozni egy tartományt amibe a gépeket bele kell pakolni.
Odáig eljutottam hogy beszereztem egy gépet és feltettem rá a windows server 2008 enterprise-t :D (ez volt a könnyebbik része de most jön a neheze)

Még nem igazán állt össze a kép ezért kérném a segítségeteket.

Előre is köszönöm

Most tegyük fel, hogy a szereztem az tényleg vásárlást jelentett.

A belépéshez valóban AD kell.
Ha senki nem helyi felhasználó, akkor mindenkit be tudsz korlátozni, mint normál felhasználót, hogy a saját gépen a C meghajtón ne garázdálkodhasson.
Ha létrehozol minden felhasználónak egy mappát a szerveren mondjuk a \users\<usernév> mappában, akkor ezt könnyen fel tudod nekik csatolni a net user p: \\<servername>\users\%username% paranccsal, amit betehetsz a logon srciptjükbe.

A felhasznált területek bekorlátozására a kvótázás való, de ezt jól ki kell találni, mert a mozgatott, másolt, közös és egyéb kacifántos fájlok kellemesen meg tudják kavarni, hogy ki mennyit is fogyaszt. Nem véletlen, hogy a legtöbb cég inkább csak scriptet futtat időnként a felhasználük mappáin és az alapján figyelmeztetik a notórius helyfoglalókat. Ez ráadásul azért is jó, mert ezzel azok életét nem nehezítjük meg, akik talán csak percekre/órákra foglalnának le a kvótájuknál nagyobb területet.

A képernyőlopásra sok program létezik, Microsoft eszközök is képesek erre, de ezek általában nem olcsók, mert nagyobb szolgáltatások részei. Ha csak ennyi kell, akkor inkább valami freeware/shareware tool-t nézz. Viszont nem véletlen használtam a lopás szót, hiába a cégtulajdon, a dolgozónak joga van hozzá, hogy ha a gépen dolgozik, akkor csak akkor legyen megfigyelhető eközben, ha erről egyértelműen tájékoztatták, és erre nem elegendő holmi homályos utalás, hogy bármi, amit a cég eszközeivel csinál, csak a munkájával lehet kapcsolatos, a megfigyelés ténye és módja is tisztázott kell legyen.
Mellesleg,, ha csak a játékot akarja a cég ezzel kiszűrni, akkor ehhez elég egy process monitor is, hiszen ahhoz elég annyit tudni, hogy az illetőnél napi 6 órát a "Farmwille - Mozilla Firefox" nevű ablak az aktív

#180 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 09:39

Helló!
Legyetek szívesek, ajánljatok olyan tankönyvet, amiből megtanulhatom a win. server 2008 rendszergazdai üzemeltetését. Van már rendszergazdai okj előképzettségem, sok-sok évvel ezelőttről, de a megszerzése után sosem gyakoroltam élesben, illetve az évek folyamán csak felejtettem.
Most a feladatom egy céges hálózat rendszerfelügyelete lenne, teljesen windowsos hálózat, a szervereken 2008 és 2003 fut, valamint szükséges a hálózat kiépítés, konfigurálás (főleg cisco routerekkel), jogosultságok osztása, felügyelete, ISA szerver, file szerver, exchange szerver. Nagyjából ezek elsajátításához lenne szükségem könyvre. Sajnos eléggé sürgős is a dolog.
Előre is köszönöm!

Téma megosztása:

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.