Kedves BoGab és Breakbeat!
Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek!

Elolvastam a beidézett tesztek-et is, sőt több tesztre bukkantam magam is... még nem is végeztem mindegyikkel; beleástam magamat a témába.
Van is mindjárt pár megjegyzésem, ill. kérdésem. Kérlek, hogy mindegyikre válaszoljatok! Emellett természetesen
bárkinek az ötleteit, tanácsait, megjegyzéseit, véleményét szívesen látom!
Tehát...
Az egyértelműen kiderült, hogy a jóval magasabb árkategóriában szereplő Radeon X1650 pro-t is lepipálja a DD3-as RAM-okkal szerelt NVidia 7300GT videokártya. Ez nagyon pozitív (utóbbi részéről).
- Az
egyik kérdés az, hogy megéri-e a többletráfordítás egy DDR3-as 7600GS-re összevetve a DDR3-as 7300GT-vel? Mivel előbbi - elvileg - kb. 30%-al gyorsabb.
- A
másik kérdés a memória méretével kapcsolatos. A Prohardver egy VGA összefoglaló topic-jában arról számol be valaki, hogy még a 7300GT esetében is számított, hogy 128, vagy 256 MB DDR memória volt ráapplikálva. Utóbbival 1 felbontással feljebb (1280*1024) lehetett még játszható sebességet produkálni.
Szóval most akkor számít a 256 MByte, vagy sem?
- A
harmadik kérdés a gyártót érinti. Melyik cég termékét érdemes megvenni? A márkás kártyák (HIS, Palit, Sapphire, XPertvision stb.) jellemzően sokkal drágábbak. Ilyet valószínűleg nem veszek.
A PH-s tesztek agyon dicsérik a GALAXY kártyákat, miközben itt a fórumon, sőt ebben a topic-ban többek panaszkodnak rá, hogy megmagyarázhatatlan hibákat produkál.
Caratyuska a GAINWARD (pedig az aztán márkás) ventilátorát szidja...
Inno3D... ezek a kártyák jó áron vannak, de nem tudom, most hol tartanak minőségben!? Mert arra emlékszem, hogy a GF2-3 korszakban hírhedtek voltak a drasztikus mértékben pocsék képminőségük, és viszonylag magas meghibásodási rátájuk miatt.
Mi a helyzet most? Bízvást megveheti az ember fia?
- A
negyedik kérdés pedig egy lehetséges alternatívával foglalkozik. A USER's üzletében lehet kapni ezt a kártyát:
Idézet
Gainward(3 év garancia!) Videokártya(AGP) BLISS 6600GT 128MB DDR3 (6909)
GeForce 6600 GT
AGP 8X
VGA, DVI, TV-Out
128 MB - GDDR3 - 128 Bit
2,0 ns
500/900 MHz
Pixel-Pipelines: 8
Vertex-Shader: 3
AKtiv cooling
Az ára 16.000-17.000 forint. Ez mennyivel gyengébb/jobb kártya, mint egy 7300GT DDR3, vagy 7600GS DDR3?
(Sajnos nem találtam olyan összehasonlítást, amelyik ezeket a kártyákat vetné össze.)
Szerkesztette: Piftuka 2007. 07. 14. 17:18 -kor