Idézet: BoGab - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 13:41
1) Ha az a tbred dorombolna alatta, ami az a konfigodnál van, akkor szvsz felesleges mellé egy 7600GS GDDR3mal vagy nélküle, nem nagyon tudja kihajtani, persze, ha újítasz a közeljövőben, akkor érdemes. Mondjuk akkor pedig azt tanácsolnám, hogy várj
Az adatimnál megadott konfigba kell a VGA. Mondjuk az említett TBred2100+ az "über tuning" szériából való. Anno kipróbáltam. Lazán ment 2100 MHz-en (fesz emeléssel menne még feljebb is); igaz, ha így akarom használni, akkor vennem kell rá egy jobb hűtést.
Szóval TBred mellé maximum 7300GT-t érdemes? Értem.
"Újítani" nem fogok a közeljövőben. Igazából ezt a gépet már nem is akartam fejleszteni. Nem titok, kényszercsere a VGA.
Itt olvashatsz az előzményekről:
https://forum.hwsw.h...T&f=26&t=106004 !
Ráadásul még írtál is abba a topic-ba!
Szóval akkor azt hittem, hogy a sokat emlegetett Radeon-VIA inkompatibilitás okozza, ezért eladtam a Radeon 9600-amat. Azóta a cimborám GF3-a van a gépemben.
Viszont Didyman nemrég megjavította a tápot (volt belül 2 púpos és 1 kifolyt kondi; szakértő szemeivel azonnal észrevette azt, amit én nem, amikor szétszedtem a tápot), kicserélte a rossz kondikat, felfrissítette a forrasztásokat.
S amennyiben ez okozta anno a reset-eket, leállásokat a Radeon9600-ammal, úgy teljesen feleslegesen adtam el a VGA-mat.
Cimborámnak pedig kellene a GF3, ezért döntöttem úgy, hogy - bár nem terveztem költeni már erre a gépre - veszek valami új VGA-t.
Használtat semmiképp nem akarok. Az újak között egy csumpi Radeon9250 64 bites mem-sávszéllel 8.000 forint körül van. Nem éri meg.
Egy új Radeon9600 Pro, vagy XT 13.000 forintért van. Figyelembe véve, hogy egy új 6600GT DDR3-at, vagy 7300GT DDR3-at 17.000 forint körül megkapok újonnan, így a 9600-as széria sem éri meg.
Szóval ezért nézegetem, hogy most mit lehet, mit érdemes vásárolnom. Ez a kártya egészen biztosan maradni fog ebben a gépben.
Ha fejlesztésre adnám a fejemet, akkor inkább egy teljesen új konfig-ot fogok venni, de ahogyan az anyagi helyzetem áll, az 1 éven belül nem történik meg.
Ezért kérdeztem hát, hogy melyik a legjobb, árérzékeny vásárlóknak fenntartott új VGA, ami eléri szintben a 9800Pro-t.
S ezért vagyok hálás minden segítségért, tanácsért!
(Talán tudod... pár éve naprakész voltam minden HW elem tekintetében; fejből vágtam mi mit tud, mennyibe kerül... de mivel elmúlt a kezdeti lelkesedés, nem is ilyen területen dolgozom már, s a gépemet is alig fejlesztettem az elmúlt 6 évben, így az utóbbi 1-2 évben teljesen kikerült a látószögemből a számítástechnikai hardverek világa.)
Idézet
2) Nekem egy inno3d 7600gst (gs gddr3mal) volt, mai napig megy, gond nem volt vele. Azt kell nézni refnyák-e. Bár ha jól rémlik gef7 agphez nvidia semmilyen referenciát nem adott, szal ezen a fronton lehet érdemes vigyázni velük.
S azt honnan tudom meg, hogy milyen a referencia NYÁK?
Idézet
3) A GDDR3-as 7300GT és a 6600GT felépítése megegyezik, ugyanannyi shader/ROP egységük van. A G70 (7300) architktúra valamelyest hatékonyabb, illetve alacsonyabb csíkszélesség miatt nem melegszik annyira.
Ezek szerint mindenképpen a 7300GT-t érdemes venni, ugye?
Idézet
4) Hát ez érdekes kérdés...

AGP ma már egy elég mostoha platform. Sok cég a szemét kiszórására használja, illetve sokszor azt tesznek ezekre a kártyákra, ami raktáron van. Az is megfigyelhető, hogy akkor kerültek piacra az agps gef7esek, amikor az nvidia már olcsóbban szórta a gyártóknak a chipeket.
Nem hiszem, hogy feltétlenül arról van szó, hogy a "gagyit" teszik rá az AGP-s cuccokra. :confused: Vagyis inkább merem remélni. Ugyanis...
Láttam árlistában Galaxy 7600GS DDR3-at 1,2 ns-os RAM-okkal. Meg ugyanazt Zalman-al szerelt változatban, s "sima" 1,4 ns-os DDR3 RAM-okkal.
Mégis, ha felmész most a Galaxy hivatalos internetoldalára, az AGP kártyák között ezeket nem fogod megtalálni.
Hasonlóan egyes Inno3D modellekhez.