HWSW Informatikai Kerekasztal: PlayStation 3 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (141 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PlayStation 3 II.

#721 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 16. 12:36

Idézet: UNREG - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 19:53

A világ nem ér véget az usákokkal... Európában pl. szintén eladtak jó pár HDDVD addont, PS3-at meg ugye egyet sem...
LY

#722 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 13:09

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 12:36

A világ nem ér véget az usákokkal... Európában pl. szintén eladtak jó pár HDDVD addont, PS3-at meg ugye egyet sem...

:up:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#723 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 13:09

Idézet: special - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 12:24

. mert azért a HD-videózás látványos ugrást hoz.

Kockáknak, meg műszaki ismeretekkel rendelkező embereknek igen. Ahogy SFIJ is írta az emberek igénytelenek. A HD vagy HD ready tv-ket sem azért veszik, legalábbis a többség, mert látja a minőség javulást, nem elégedett az eddigi képminőséggel, hanem mert ez trendi, meg presztizs, hogy a szomszédnak eldalolhatja hogy neki HD tévéje van.
Az embereknek még sokszor a DVD is túl jó minőséget jelent. Vagyis pontosabban fogalmazva a DVD-nél roszabb minőséggel is megelégednének.

És akkor még a hangsávról nem is beszéltünk. Az emberek ezen a téren extra igénytelenek. Szóljon sok felöl, lényegében mindegy hogy hogyan csak szoljon. Írják rá, hogy thx, mert menő, nem érdeklni hogy egy kalap f*s a minőség.

Hozzáteszem én megnézném, igényt is tartanék a jobb minőségű médiákra.. de szerintem ez az egész olyan, mintha a hájend audió cuccokat próbálnák ráeröltetni az átlag zenehalgatóra. Mikoris rohadtul nincs rá szüksége, mert a tuctuc nem tuctucol.
Tudom rossz a példám mert a balkánból indulok ki. De azért szerintem nem hülyeség.
-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#724 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 16. 14:47

nutria, nem hasonlítható a hi-fihez. az ugrás látványos, én láttam. az átállás lassú lesz, ahogyan a dvd-nél is hosszú évekig tartott, mire dominánssá vált. a hifivel az a gond, hogy nehezebb egyrészt prezentálni a különbséget, vagyis eladni, másrészt a jó akkusztika megalkotása sokkal komplexebb, mint egy kijelző, és a lakás berendezése is befolyásolja. ráadásul a hangfalaknak hely kell, kábelezni kell, stb.

#725 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 15:24

Nem kétlem hogy látod a különbséget, én is látom, SFIJ is látja valószínűleg. A kérdés az hogy a mamád látja-e, mert ők alkotják a piac nagy részét.
Kérdezd meg próbaképpen hogy lát-e és milyen különbséget a VHS és a DVD között - szerintem a képminőségnél előbb fog megemlékezni a nem lineáris elérés előnyeiről. Ráadásul sima CRT tévéről akármilyen plazma vagy HD LCD tévére váltva az összes DVD film szépül egy kicsit, hiszen a felbontása nagyobb, mint ami egy 4:3-as képcsöves cuccon megjeleníthető.

A HD-re váltás egyetlen újdonsága meg a nagyobb részletesség, amihez nagy képernyő kell, vagy közel kell ülni, és jó látás kell hozzá (nem biológiai, hanem tudatos szempontból). Nem egy olyan nagyságrendbeli előrelépés a célközönség számára, mint anno a színes tévéadás, vagy a VHS-DVD.

Egyébként a játékiparban is ugyanez megy, nyomják a HD-t az arcodba, hogy biztosan akard és hidd, mert magadtól nem olyan biztos hogy észreveszed. Amikor a 2D Marióból 3D lett, na az nagy lépés volt, azóta egyre kevésbé látványosak a különbségek, főleg a befektetett munka fényében. Volt egy baromi jó előadás is erről valamelyik Naughty Dog emberkétől, majd megpróbálom levadászni.
LY

#726 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 15:35

Special:
Én ezzel tisztában vagyok.
Minőségbeli ugrás szerintem a DVD és a VHS között is óriási volt. Nem is beszélve az extra szolgáltatásokról, hangsávokról, felirat, menu ... stb
De ott is inkább a tartalmi, kényelmi dolgok voltak döntők, nem a minőségi változás.
Átlagembert ez annyira nem izgatja.
De megkérdezel egy átlag nőt, hát neki hótmindegy milyen a képminőség. Lásson valamit.

Szerkesztette: nutria 2006. 12. 16. 15:42 -kor

-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#727 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 15:37

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 15:24

Nem kétlem hogy látod a kül...

Igen, erre gondoltam.

#728 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 16:30

Idézet

Minőségbeli ugrás szerintem a DVD és a VHS között is óriási volt.

DVD es Blu-ray/HD DVD kozott is oriasi. Most a megjelenitot nem tudod megfizetni, amin ki is jon, most arra kell varni...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#729 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 19:49

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 15:35

Special:
Minőségbeli ugrás szerintem a DVD és a VHS között is óriási volt. Nem is beszélve az extra szolgáltatásokról, hangsávokról, felirat, menu ... stb
De ott is inkább a tartalmi, kényelmi dolgok voltak döntők, nem a minőségi változás.
De megkérdezel egy átlag nőt, hát neki hótmindegy milyen a képminőség. Lásson valamit.

azért ennél kicsit többről van szó. a DVD ugyanis jobb képminőséget ad mint az FTA SDTV, na pontosan ezért nem rombolok illúziót a HBO nézésével. LY-nek igaza van abban, hogy a modern DVD9 korongok képminőségi tartalékokkal rendelkezik az átlagmagyar TV-jéhez képest. Másfelől a HD-hez minimum 42"-os képernyő kell, ezeket a trendi 32"-osokat nyugodtan el lehet felejteni, márcsak azért is, mert nem boldogulnak rendesen az interlaced anyagokkal/zajjal.

#730 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 19:50

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 16:30

DVD es Blu-ray/HD DVD kozott is oriasi. Most a megjelenitot nem tudod megfizetni, amin ki is jon, most arra kell varni...

Krinyo

a HD-DVD-t nagyon várom már. Így megvalósulhat az, hogy Tarr Béla Sátántangója végre felfér 1 lemezre, igaz csak SDTV minőségben :D

#731 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 20:22

Ide is berakom. :) Pár új Motorstorm kép.

http://forums.e-mpire.com/showpost.php?p=1...43&postcount=87

Úgy látszik van egy hasonló photo mode mint a GT4-ben, a fickó maga lőtte a képeket a játékból.

#732 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 20:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 19:50

a HD-DVD-t nagyon várom már. Így megvalósulhat az, hogy Tarr Béla Sátántangója végre felfér 1 lemezre, igaz csak SDTV minőségben :D

nem is értem, miért nem a blu-rayt várod. :p

#733 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 20:36

Idézet: UNREG - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 20:22

Ide is berakom. :) Pár új Motorstorm kép.

http://forums.e-mpire.com/showpost.php?p=1...43&postcount=87

Úgy látszik van egy hasonló photo mode mint a GT4-ben, a fickó maga lőtte a képeket a játékból.

ilyenkor megpimpeli a képeket? a múvik nem így néznek ki.

#734 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 21:42

A TV képernyőről fotózás pimpeli meg... ;)
LY

#735 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 22:07

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 22:42

A TV képernyőről fotózás pimpeli meg... ;)

Affene tudja, ha a képernyőről fotózol, az ront a minőségen szvsz, eddig nem láttam jó képernyős képet egy játékból sem.
A videókkal is ugyanez a helyzet, elég pocsékak bírnak lenni a kamerás felvételek...

De felkeltettétek a kiváncsiságomat, holnap csinálok egy GT4-es képet.  ;)

#736 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 22:10

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 16:35

Special:

Extra szolgáltatások...nos, átlagembert zavarja az, hogy plusz egy dolgon át kell verekedni (menü), gond neki, ha be kell állítania plusz dolgokat (hangsáv, felirat), és jobban értékeli a linearitást, mert tudja ha előre tekeri, akkor fizikailag előrébb lesz, azaz jobban felfogja a dolgot, szivesebben használja. Ezeket tapasztalat alapján írom.
Minőségi változásban teljesen igazad van, átlagember nem lát (sok) különbséget DVD és TV adás között. HDTV-t és SD-t is nagyrészt akkor veszi észre, ha egymás mellett vannak.
"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#737 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 22:25

Idézet: UNREG - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 23:07

Affene tudja, ha a képernyőről fotózol, az ront a minőségen szvsz, eddig nem láttam jó képernyős képet egy játékból sem.

A képernyőről fotózásnál jelentősen megváltozik a kontraszt, kap egy kis fényudvart minden világosabb rész (kvázi egy bloom filter), és lágyabb is lesz annyival, hogy teljesen eltűnik minden aliasing hibajelenség, plusz a textúrák hibáit is jótékonyan csillapítja.

Ami azt illeti, sok hasonló trükköt használunk mi is arra, hogy a CG filmekben a render sterilségét, mesterkéltségét eltűntessük és feldobjuk a képet...
LY

#738 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 22:36

Ha már Motorstorm:

MotorStorm Best-Selling PS3 Game in Japan

http://ps3.ign.com/a...1/751194p1.html

Kezdenek furcsán viselkedni a Japánok, először a Resistance "sikere", most meg ez. Eddig rá sem néztek nem japán fejlesztésű autós játékra.

#739 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 23:16

szerintem csak nincs épkézláb játék nekik PS3-ra.

#740 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 00:25

Izé, miért gondoljátok, hogy az "átlag"ember nem hallja meg a különbséget a 20ezres bóvli meg a többmilliós high end hifi között? Szerintem ennél ráadásul még jóval finomabb is a skála (vagy ahogy bogdan baratom fogalmazott egyszer, az számít egy minőségi lépcsőnek, amikor a "sarki rendőr is hallja a különbséget" :) ) Csak azt kell itt látni, hogy annak a bizonyos átlagembernek messze-messze nem fontos ez a kérdés annyira, hogy többszázezret/milliókat költsön rá - (az meg a másik kérdés, hogy ilyen "úri huncutságokra" mellesleg az átlagembernek soha nem is lesznek százezrei/milliói...) Ebből következően teljesen logikusan a marketingesek sem feszítik meg magukat, hogy ilyen igényeket keltsenek/ébresszenek fel)
Itt azonban egy olyan dologról van szó (mondjuk a blu-ray), amit már most is megkaphatsz másfélszázezerért (na jó, nem kaphatsz meg, mert gyakorlatilag nem kaphatsz PS3-at... :D ) . A HDTV-k ára is egyre meredekebben fog zuhanni, mire pedig lényeges kínálat lesz blu-ray filmekből, már lehet majd olcsón PS3-at is kapni (meg persze asztali lejátszót is, PC-be építhetőt is, jóval-jóval barátibb áron) Persze ez még néhány év. De ha valami, hát a nagyfelbontású tartalomszolgáltatás aztán tényleg "sikerre van ítélve" ;)

Téma megosztása:

• (141 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.