PlayStation 3 II.
Elküldve: 2007. 02. 01. 10:55
paradox felnyomta a gépet , nem kell venni a gémeket , elég hamar:D
M-12 technology
www.m12technology.com
I'm CEO bitch
www.m12technology.com
I'm CEO bitch
Elküldve: 2007. 02. 01. 11:03
Idézet: hajsza - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 10:25
Azért van egy kis különbség. Azoknál a játékoknál, amelyek a leginkább igénylik az egeret (FPS,RTS, de manapság már szinte minden) PC-n egyértelmű, hogy lesz egértámogatás, mivel az egér PC-n szériatartozéknak számít. PS-ön viszont csak reménykedni lehet benne, hogy a játék fejlesztői beleteszik, mivel ott messze nem annyira egyértelmű, hogy a felhasználónak van egere. Gondolom ilyenkor attól függ, hogy beteszik-e a programjukba, hogy mennyire macerás a plusz periféria lekezelése. Azt is el tudom képzelni, hogy ha egy fejlesztőcég egy játékához már kifejlesztette az egértámogatást, akkor az elkészült egérkezelő kódot minden olyan újabb játékába is beteszi, aminél az egér szóba jöhet, mint irányítóeszköz.
ezt nem is vitatom, mindössze arra utaltam, hogy a pécés játékoknál sem csak úgy magától van egeres irányítás, hanem azt technikailag ugyanúgy támogatnia kell, mégha egyszerűbb is a megvalóstíása, mert az oprendszer mondjuk a drivert alátolja. és igen, nem azért van egeres irányítás pécén, mert az jó, vagy jobb, mint más, hanem mert az van mindenkinek. ahogyan a hagyományosan pécés műfajok is költöznek konzolra (pl. FPS, RTS), úgy szerintem ezek jó része bill+egér támogatást is magával hoz, pláne hogy a ps3-at a sony home entertainment computernek akarja betolni, így a ps2-nél valszeg jóval nagyobb arányban dugnak majd rá az emberek billt+egeret.
Elküldve: 2007. 02. 01. 11:16
Annyi a párhuzam a rumble (rezgés) és a force-feedback között, hogy mindkettő Immersion szabadalom. Semmi más. Legalábbis ezt olvastam vhol.
Közpénzrendszer:
http://rrr100.wikispaces.com/
http://rrr100.wikispaces.com/
Elküldve: 2007. 02. 01. 11:44
A Logitech kormanyok dobozan eleve ott figyel az Immersion logo 
Szoval igazabol en sem ertem az FF tamogatasanak a hianyat a kormanyok eseteben...
Szoval igazabol en sem ertem az FF tamogatasanak a hianyat a kormanyok eseteben...
Szerkesztette: max-pain 2007. 02. 01. 11:46 -kor
Elküldve: 2007. 02. 01. 12:31
Feleslegesen vitatkoztok, mert a Splitfish féle rezgésnek semmi köze az Immersion-höz, így a Sony bátran belerakhatná anélkül, hogy szabadalmat sértene.
Talán mert a játékban levő rezgést vezérlő kód is a szabadalom része?
Idézet
Elküldve: 2007. 02. 01. 13:00
Idézet: UNREG - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 12:31
Feleslegesen vitatkoztok, mert a Splitfish féle rezgésnek semmi köze az Immersion-höz, így a Sony bátran belerakhatná anélkül, hogy szabadalmat sértene.
És? Ha így is van, ahhoz csak akkor van köze, ha 1st party a fejlesztő, és a PS3-nak, mint a gépnek, továbbra sincs. A kormánygyártó fizet, a játékkiadó fizet, a Sony nem fizet.
Elküldve: 2007. 02. 01. 13:11
Idézet: special - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 14:00
A kormánygyártó fizet, a játékkiadó fizet, a Sony nem fizet.
Szerintem ez ilyen egyszerü. A PS3 mint "közvetítő" gép lép fel a játékos és a játék között, ezzel a Sony nem bújhat ki a felelősség alól azzal, hogy neki nincs köze a periféria gyártó és a játékkiadó problémájához.
De ez már jogi kérdés, ha jön HZX, talán jobban kibogózza.
Elküldve: 2007. 02. 01. 13:32
ezt már egy előző postomban érintettem. tekintve, hogy a felület USB, mely egy szabvány, és teljesen perifériasemleges, ezért nehezen lenne indokolható a licenc és a royalty, mivel annak semmi köze a szabadalom működéséhez, sem a felhasználás jellegéhez. ha így volna, akkor az összes chipkészlet, alalaplap, és pécégyártó perelhető lenne, sőt a microsoft, és a linux fejlesztők is. ez nonszensz. a sony egyedül ott kapcsolódhat be, hogy ő hagyja jóvá a szoftvereket, viszont ehhez megint semmi köze a szabadalomnak.
különben meg nem látom be, hogy az immersion miért keménykedne, ha a logitech és hasonlók, valamint esetleg a fejlesztők is fizetnek. nem az a céljuk, hogy megakadályozzák a licenctulajdonosaik eladásait.
különben meg nem látom be, hogy az immersion miért keménykedne, ha a logitech és hasonlók, valamint esetleg a fejlesztők is fizetnek. nem az a céljuk, hogy megakadályozzák a licenctulajdonosaik eladásait.
Elküldve: 2007. 02. 01. 14:06
Idézet: UNREG - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 12:11
De ez már jogi kérdés, ha jön HZX, talán jobban kibogózza. 
hzx bácsi szakbarbár büntetőjogász, nem érteni ezeket a különös pógári jogi fogalmakat... szerződés? szabadalom? miva?
Elküldve: 2007. 02. 01. 14:08
Szerintem ha a szoftver rendelkezik a joggal es az USB-n meghajtott hardver is, akkor ehhez a PS3-nak semmi koze...
Krinyo
Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m
Elküldve: 2007. 02. 01. 15:32
Idézet: vers - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 10:55
Ezek nem csak dump isok? A biztonsagi rendszer kijatszasarol meg nincs semmi hir szvsz.
Elküldve: 2007. 02. 01. 15:45
Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 13:08
Szerintem ha a szoftver rendelkezik a joggal es az USB-n meghajtott hardver is, akkor ehhez a PS3-nak semmi koze...
Krinyo
Krinyo
Nekem is ez a véleményem. Bár nem vagyok jogász, de az nonszensz lenne hogy ha van mondjuk a Dell gyártású PC-m, csak akkor tehetnék fel egy olyan játékot ami FF-es és használhatnám azt egy FF-es irányítóval ha a Dell-nek is van FF licensze. ( Feltételezve hogy a játék és az irányító gyártója rendelkezik licenszel) Megfordítva: ha feltenném akkor a Dell sértené a szabadalmat, és felelősségre lehetne vonni....
Szerkesztette: delphijos 2007. 02. 01. 15:45 -kor
PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre
Elküldve: 2007. 02. 01. 16:37
Idézet: special - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 10:52
ha egy harmadik cég, pl. a logitech készít ps3-hoz olyan kontrollert, amelyik rezeg, akkor az a logitech dolga onnantól, vagyis vagy fizet az immersionnek, vagy pereskednek.
ennel kicsit bonyolultabb. szvsz ugy lesz ez mint a dolby csipelnel. a lic-et leperkantja a logitexc de a game devel cegtol is beszedik. ha a sonynak meglenne akkor a volume lic-knet tovabb adhatna a devkitben. arrol nemis beszelve, hogy igy se az ff se a rumble kezeles nincs benne a devkitben, igy azt vagy a gyartonak kell libkent dni vagy a game develnek leproggizni.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 02. 01. 16:43
Idézet: vers - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 10:55
nah akkor szamoljunk. dvd papanal egy BD-R 5 kuvecs, a plextor BD-R iroja 200 kuvecs. menni gamat lehet venni ennyi penzbol?
Elküldve: 2007. 02. 01. 16:46
Idézet: special - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 13:32
különben meg nem látom be, hogy az immersion miért keménykedne, ha a logitech és hasonlók, valamint esetleg a fejlesztők is fizetnek.
benne vagyok az iparban. en mindt szoffergyarto abban vagyok erdekelt, hogy a leheto legkevesebb fele kelljen fizetnem, mert a licenszek kezelese, menedzsmentje, karbantartasa - cost.
Elküldve: 2007. 02. 01. 16:47
Idézet: Waldi - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 15:32
Ezek nem csak dump isok? A biztonsagi rendszer kijatszasarol meg nincs semmi hir szvsz.
Akkor nem lenne playable...
Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m
Elküldve: 2007. 02. 01. 16:51
Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 16:47
Akkor nem lenne playable...
Krinyo
Krinyo
de dump iso-k. az elso 200 szektorban van a vedelmi kulcs, az lett megnyekkentve. olyan tipusu vedelem, nincs mint a boxban, hogy a drive alapesetben visszautasitja az olyan gamat ami irt lemezen van.
Elküldve: 2007. 02. 01. 17:13
Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 14:06
hzx bácsi szakbarbár büntetőjogász, nem érteni ezeket a különös pógári jogi fogalmakat... szerződés? szabadalom? miva?

Ezt öröm volt olvasni.
Bocsi az offért.
No sacrifice, no victory.
Yeaah we'll shine like stars in the summer night...
Yeaah we'll shine like stars in the summer night...
Elküldve: 2007. 02. 01. 17:29
Idézet: special - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:31
ahogyan ez a pécénél is van.
pc-n nem kell az egérhez drivert építeni a programba, hogy lekezelje. Azért ne csúsztass már.
Elküldve: 2007. 02. 01. 17:33
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 16:43
nah akkor szamoljunk. dvd papanal egy BD-R 5 kuvecs, a plextor BD-R iroja 200 kuvecs. menni gamat lehet venni ennyi penzbol? 
A CD is ennyi volt 95-ben. Szóval pár év (mire a konzol ára megfizethető lesz) addigra a másolás is menni fog

Súgó
A téma zárva.