Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 29., szerda - 8:11
Annyi idos vagy mint en, tehat 34 eves korodig nem akarsz csaladot? Nem keso az egy no szamara, marmint elso gyereket?
Sajat tapasztalatbol mondom, egy gyerek szamara jobb ha a szulok minel fiatalabbak.
Nem. Ha minden jól megy, jövőre kezdem a második főiskolámat, ami legalább 5 év. Addigra fog majdnem lejárni a lakáshitelem. Nem zárom ki, hogy esetleg időközben külföldre is megyek. Az elmúlt időszakban kezd körvonalazódni bennem, hogy mit is akarok kezdeni magammal.
Ha szeretnék is családot - bár inkább nekem a karrier a fontosabb - az akkor sem most lesz.
De a doki mondta, hogy bármikor meggondolhatja az ember, kiveszik és 1-3 hónapon belül lehet is gyerek. Hosszabb távon ez sokkal egészségesebb, mint a gyógyszer.
Lássuk miért:
Előny: - rövidebb vérzés
Hátrány: - plussz 25 kg (ami majdnem biztos, hogy emiatt volt) legalábbis rájátszott
- folyamatos olyan jellegű panaszok, amit az orvos szerint 98% a gyógyszer okoz
- folyamatos vizesedés, lábdagadás, most vizsgáltak ki, az orvos szerint a hormon okozta mellékhatás
- csomókban hullik a hajam bizonyos időközönként (a fogam, a vérképem, a pajzsmirigyem minden rendben van)
Anyám nen bírta szedni a gyógyszer (ok ez 30 éve volt) tesóm szintén nem bírja (ez csak pár éve) én nyűglődök vele.
1 évre kapok most spirált, a doki megígértette velem, hogy fél évente kontroll. Ennyi belefér, de megnyugtatott hogy bármikor le lehet venni. Nincs mit veszteni. Szerinte ha 1 év után vissza akarok állni a gyógyszerre akkor is jól járok most mert szünetelek.
6 éve vagy hogy hogy szedem szünet nélkül. Érthető hogy minden bajom van.
Az, hogy család, meg jobb a gyereknek...anyám is 36 évesen szült és nem látom semmi hátrányát. Nekem meg sosem a család volt az első. Én karrierista vagyok, le akarok 30 éves koromra tenni valamit az asztalra. Nekem ez a vágyam, ez motívál.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."