HWSW Informatikai Kerekasztal: Intim Sarok! II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intim Sarok! II. Kényes kérdések és komoly válaszok helye Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 11. 15:44

Idézet: Indy - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 13:18

Amit ugye adni szoktak. Kérés nélkül...

Sajna ha kérés nélkül mindenre adnának számlát akkor a következő hónapban bezárhatnának....
Egyszerűen a mai Magyarországon a vállalkozások túlnyomó többsége nem lenne életképes ha nem feketéznének... és ez az állam hibája vastagon!

#2062 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 15:51

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 13:18

Egyrészt mi látjuk belülről mi van itt, és ez nyilván némileg elfogulttá tesz minket,

Tehát mert ti benne dolgoztok, ezért meg tudjátok állapítani hogy a többi hozzászólónak abszolút nincs rálátása...
Ja és a következő mondatom miatt lehet utálni, de amennyi nővért láttam munka közben,nem csodálom, hogy ennyit kapnak... De szerencsére tudom, hogy csak kifogtam a rosszakat.... (vagyis remélem)

#2063 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 15:55

Idézet: ikriszta - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 12:44

Egyik alkalommal bent voltam velük a kórházban és a folyosón volt egy pult ami tele volt bögrével, kistányérral, kiskanállal, cukor, kávé, tea egy termoszban víz. Abból bárki ihatott. Volt wc papír és kéztörlő meg szappan a mosdóban.

Ez sajnos csak kis részben a rendszerünk hibája (ugye olyanra kéne bízni az üzemeltetést aki ért hozzá és érdeke), nagy részben az embereké :(

#2064 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 16:43

Idézet: Capri - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 15:51

Tehát mert ti benne dolgoztok, ezért meg tudjátok állapítani hogy a többi hozzászólónak abszolút nincs rálátása...

Én nem ezt mondtam... Beláttam, hogy mi is döntjük a csónakot egy picit, de csak azért mert különben már felborult volna. Lehet, hogy valakinek jobb rálátása van mint nekem, de semmiképpen sem annak aki azt mondja, hogy a buszvezető ugyanannyit keres mint az ápoló, vagy azt, hogy a biztosítás alapú eü megváltást hozna. Ezek egyrészt valótlan állítások (és még volt ilyenből jópár) másrészt ha véletlenül valaminek van is igazságtartalma akkor meg iszonyatos ferdítések.

Magam (és azthiszem WH nevében is írhatom) részéről azért nem beszélek azokról a negatív dolgokról amit páran itt említenek (jogosan), mert mi ezeket a dolgokat nap mint nap látjuk, és nem szeretnénk még roszabb hírét kelteni az egészségügynek. Ez a mi sarunk, de kérlek nézzétek el nekünk.
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2065 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 16:45

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 15:34

Persze, adóznak. De pl. utólag kiállít egy napra 5 nyugtát, pedig valójában 25-en voltak nála aznap.

És még ezzel is messze túlszárnyalja a szolgáltatás szakmák nagy részét ;)

(eszemben sincsen védeni őket, csak legyünk tényszerűek :Đ)

#2066 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 16:56

Idézet: ikriszta - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 13:31

Hova jártál, melyik kórházban szültél?  :think:

Privi ment :)
- Anya, ne énekelj, én hallom!
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!

#2067 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 17:51

Idézet: ikriszta - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 13:44

... Bécsben meg a kórházban voltak ugyanilyen jó műszerek.
Szóval ha ezt jelenti a több biztosítós rendszer akkor ide vele. :)

ezt is jelenti a több biztositós rendszer... ez a jó oldala.. a másik oldala viszont a magyar átlagnak nemigazán kedvezne, már a kockázatfelmérésnél  megmutatkozna a "magyar virtus"...

(valahogy van egy olyan érzésem, hogy a magyarok nagytöbbségének nem jönne be a dolog....)

ui.: és arról nem szól a fáma, hogy az ottani dolgozóknak a klassz rendszerükben mennyi az átlag bére?  (én tudom... :)  :cool: )

nos mi is nagyon szivesen dolgoznánk ilyen körülmények, munkafeltételek mellett, és valszeg a mosoly is őszintén és spontán jönne...

valaki nagyon bölcsen kijelentette, hogy  lehet a kinti eü-ben dolgozni...  :)  szerintem egyre inkább  kezdik ezt a magyar eü-sek is komolyan  fontolgatni ...  elég sokan már lepattantak...:cool:

a magyar betegek meg menjenek ahová akarnak...

Szerkesztette: WhiteHunter 2009. 02. 11. 17:57 -kor

#2068 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 18:56

Idézet: Capri - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 15:51

Ja és a következő mondatom miatt lehet utálni, de amennyi nővért láttam munka közben,nem csodálom, hogy ennyit kapnak... De szerencsére tudom, hogy csak kifogtam a rosszakat.... (vagyis remélem)

Gondolom te mint betegápoló dolgozol szintén, és miután nap mint nap dolgozol annyit, mint az általad említettet nővér(kék), ezért teljesen jogosan jelented ki, hogy nem érdemelnek többet.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2069 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 19:20

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 17:51

ezt is jelenti a több biztositós rendszer... ez a jó oldala.. a másik oldala viszont a magyar átlagnak nemigazán kedvezne, már a kockázatfelmérésnél  megmutatkozna a "magyar virtus"...

(valahogy van egy olyan érzésem, hogy a magyarok nagytöbbségének nem jönne be a dolog....)

ui.: és arról nem szól a fáma, hogy az ottani dolgozóknak a klassz rendszerükben mennyi az átlag bére?  (én tudom... :)  :cool: )

nos mi is nagyon szivesen dolgoznánk ilyen körülmények, munkafeltételek mellett, és valszeg a mosoly is őszintén és spontán jönne...

valaki nagyon bölcsen kijelentette, hogy  lehet a kinti eü-ben dolgozni...  :)  szerintem egyre inkább  kezdik ezt a magyar eü-sek is komolyan  fontolgatni ...  elég sokan már lepattantak...:cool:

a magyar betegek meg menjenek ahová akarnak...

Talán többet keresnek, de többet is físzetnek, lakbér stb.
Nem híszem, hogy ott gazdag leszel a munkából. Úgy mint nálunk, németbe sem. Tudják miért dolgoztatjak lengyelek, oroszokat, söt albánt is láttam. Ök nem télyes szerszödést kapnak, hanem 50% és így olcsobbak.
Mosoly? Öszinte mosoly? Ritkán láttam, csak olyan kényszer mosoly, mondtam is egyszer növereknek: a növerek úgy nésznek ki, mint ha reggel kiadnak a molsoly parancsot.
Ha olvastál volna linkemet nem lenne olyan könyelmü veleményed. ;)

Szerkesztette: bianca 2009. 02. 11. 19:21 -kor

#2070 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 19:25

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 17:56

Gondolom te mint betegápoló dolgozol szintén, és miután nap mint nap dolgozol annyit, mint az általad említettet nővér(kék), ezért teljesen jogosan jelented ki, hogy nem érdemelnek többet.

Nem, rosszul gondolod, de ezzel nincs is semmi baj.... :D
Ja és olvasd végig legalább azt amit írtam, ha már értelmezni nem is sikerül...

#2071 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 19:28

Idézet: bianca - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 19:20

Ha olvastál volna linkemet nem lenne olyan könyelmü veleményed. ;)

Jogos, azt én sem olvastam a nagy hadakozásban  :D  Elég durva... Lehet, hogy nekünk téves elképzeléseink vannak a tőlünk nyugatabbra nyújtott eü szolgáltatással kapcsolatban?  :think:  Ahogy olvastam, mintha egy tipikus hazai helyzetkép lett volna...  :rolleyes:

OFF: Viszont szépen megfércelték a lábadat Bia!  :up: Mennyire látszik most a heg?

#2072 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 19:36

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 19:28

Jogos, azt én sem olvastam a nagy hadakozásban  :D  Elég durva... Lehet, hogy nekünk téves elképzeléseink vannak a tőlünk nyugatabbra nyújtott eü szolgáltatással kapcsolatban?  :think:  Ahogy olvastam, mintha egy tipikus hazai helyzetkép lett volna...  :rolleyes:

OFF: Viszont szépen megfércelték a lábadat Bia!  :up: Mennyire látszik most a heg?

Köszönöm, egyre jobb lesz. Egy csavár nagyon kilóg és ezt talán kivetettem, de a többi vasokat inkluszive csavarok benthagyom. Elégem volt kórházbol. :omg:
Két hosszú vágás volt, látszik, de nem érdekes, van lábom. ;)
Külömben, beszéltem a fiszióterapeutaval. Ö mondta, hogy keresnek 4 Euro brutto egy orában. Azért végesztek kiképszö-iskolát?!

#2073 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 19:44

Idézet: bianca - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 19:36

Ö mondta, hogy keresnek 4 Euro brutto egy orában. Azért végesztek kiképszö-iskolát?!

Biztos bruttó? Az úgy nagyon kevésnek tűnik... Átlag 40 órás munkahéttel számolva az 4x160*~300= 192 000 Ft bruttó / hó és még ebből adózik? Németországban? Ez komoly?  :think:

#2074 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 19:49

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 19:44

Biztos bruttó? Az úgy nagyon kevésnek tűnik... Átlag 40 órás munkahéttel számolva az 4x160*~300= 192 000 Ft bruttó / hó és még ebből adózik? Németországban? Ez komoly?  :think:

Bruttó, és ez komoly. :(  Igaz, kelleten, lehet, hogy nyugaton még magasabb, de ott is már nyomjak a béreket.
Azért mennek a lenygelek inkább angolba és máshova dolgozni.
Ja, rePÜ  ;)

Szerkesztette: bianca 2009. 02. 11. 19:49 -kor

#2075 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 19:50

Idézet: Capri - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 19:25

Nem, rosszul gondolod, de ezzel nincs is semmi baj.... :D
Ja és olvasd végig legalább azt amit írtam, ha már értelmezni nem is sikerül...

Hát amit írtál, azt lehet, hogy neked komoly szellemi tevékenység volt leírni, de értelmezni nem igazán kihívás. Csak éppen hogy is mondjam, ez csak egy kis hab az interneten hullámzó, sok mindentjobbantudó netes megmondó ember által odapötyögött karakterek tengerén. De majd szépen elsüllyed. Úgyhogy nem sikerült változtatnia a véleményemen.  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2076 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 19:54

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 19:44

Átlag 40 órás munkahéttel számolva ...

nálunk most  februárban 174 óra a havi kötelező ledolgozandó óraszám...

#2077 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 19:55

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 19:54

nálunk most  februárban 174 óra a havi kötelező ledolgozandó óraszám...

Itt 173.

#2078 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 19:58

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 14:18

Nézzük csak meg ezt a megállapítást... Egy tanár vagy buszvezető bére kb 1,5x-2x annyi mint egy ápolónőé. A 1,5x az akkor van ha az ápolónő munkaidejének fele éjszaka, és még így sem ér utol egy tanári fizetést... Khmm, ezért mondtam, hogy elég messze állnak a hsz-ok az igazságtól...  rolleyes_2.gif

A minimalbernel, hogy is lehet fele annyit fizetni? Tudod Te, hogy milyen korulmenyek kozott dolgozhatnak a tanarok? Tanari diplomam van, nem a mezesbodon nyalja ki a micimackot. A tanart fel se veszik sokesetben 8 orasra, csak oraadonak, es 70-80at megkap hovegen oszt csokolom. :rolleyes:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2079 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 20:00

Idézet: bianca - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 19:55

Itt 173.

és azt már meg sem merem emliteni hogy mennyi btto-ért... mert még én is alig hiszem el... :)

(főiskolai végzettséggel)

Szerkesztette: WhiteHunter 2009. 02. 11. 20:01 -kor

#2080 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 20:05

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 18:50

Csak éppen hogy is mondjam, ez csak egy kis hab az interneten hullámzó, sok mindentjobbantudó netes megmondó ember által odapötyögött karakterek tengerén.

De legalább jól ismered magad :D Még azt azért hozzáteszem, hogy ezen felül te még azok közé is tartozol, akik interneten keresztül meg tudják állapítani a másik ember "intellektuális színvonalát". Esetleg kézrátétellel nem tudsz gyógyítani?

Akkor olvasd át megint, és idézd be azt a részt ahol én arról írok, hogy ők szerintem ennyit és ennyit érdemelnek.... Én csak leírtam, hogy volt pár rossz tapasztalatom ami után rosszmájúan mindig megjegyzem magamban ezt...

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.