HWSW Informatikai Kerekasztal: Intim Sarok! II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intim Sarok! II. Kényes kérdések és komoly válaszok helye Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 11. 12:07

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 11:31

Tisztában volt vele, hogy ebben a szakmában őneki ennyi lesz a bére. Ha nem tetszik, lehet másik munkát keresni. ...

Inkább másik országot szoktak. És ez nem a legjobb megoldás. :smoker:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2042 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 12:20

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 12:07

Inkább másik országot szoktak. És ez nem a legjobb megoldás. :smoker:

Bezony... :(  És ráadásul ez fokozottan igaz a vidéki kórházakra, mert egy Kiemelt vagy spec intézmény még csak megtartja valahogy az orvosait, ápolóit de a kisebb kórházakban kisebb szakmai kihívással és alacsony bérrel ez lassan lehetetlen. Már szállingóznak mo-ra a kevésbé képzett orvosok a sok betöltetlen hely miatt...  :rolleyes:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2043 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 13:00

Zsül, WH, demagógnak tartom hogy csak az érem egyik oldalát vagytok hajlandóak vizsgálni.

Rávilágítottam már (és többen is szóltak hozzá) hogy az az érvelés hogy 'jajj szegény orvosok de rosszul keresnek és de rosszul vannak felszerelve a kórházak' az USA-magyar párhuzam, biznisz az egészségügyben és az 'azért nem végzik a dolgukat mert nincsenek megfizetve' gondolatmenetek hol nem helytállóak vagy hol van bennük buktató. Ezekre érdemi válasz nem jött, megy tovább a 'jajj szegény orvosok de rosszul keresnek és de rosszul vannak felszerelve a kórházak és milyen rossz a rendszer' lemez. Ez utóbbit nem vitatja senki, de a posztokból az jön le hogy ezen túl is vannak problémák (ezt próbáljuk boncolgatni sok-sok poszton keresztül). Nah, ezt hiányolom hogy látszólag nem vagytok hajlandóak ezt észrevenni. Azt meg kár mondani hogy semmit nem tudunk az egészről mert az eü sajnos mindenkit érint, ilyen-olyan módon találkozik vele és itt most nem az eü reformjáról próbálunk diskurálni. Arról is lehetne, de az egy másik téma.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#2044 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 13:13

Mo-n nagyon kevesen vannak megfizetve. Kutya nem ostoroz senkit es nem kergetnek senkit az asztal korul, hogy XY szakmat valasszon. Maganprakszisban nogyogyasznak lenni meg... velem nem eteti meg senki, hogy nem buli. Egy ismerosom nogyogyasz, van egy 7es BMW-je es egy A8asa... egy szulesre, amit az aszisztense vegez 100-200 ezret ker, valaki egy honapig gurizik ennyi penzert.

A tanarok is jajjgatnak, a buszvezetok is jajjgatnak, mindenki csak jajjgatni tud ebben a nyamvadt orszagban de a munka mindenkinek budos.

Bocsi, eleg off topic volt, de ruhellem, hogy mindenhol csak a kifogas megy, hogy ezert nem meg azert nem.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2045 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 13:18

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 10:58

ők számlaképesek, nyugodtan el lehet kérni a nyugtát

Amit ugye adni szoktak. Kérés nélkül...
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#2046 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 13:27

Idézet: Boba - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 13:13

A tanarok is jajjgatnak, a buszvezetok is jajjgatnak, mindenki csak jajjgatni tud ebben a nyamvadt orszagban de a munka mindenkinek budos.

:respect: erről tépem én is a számat csak nem ilyen konkrétan. :D és tegyük hozzá az említett körből az orvosoknak a legegyszerűbb.

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#2047 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 13:29

Idézet: Indy - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 13:18

egy beteg-orvos kapcsolatban a beteg egyébként is kiszolgáltatott helyzetben van. ha kér számlát és az nem tetszik az orvosnak akkor vajon hogyan változik ez a helyzet... könnyű magas lóról beszélni.

no meg hallottam én már olyat is, hogy 'számla? persze, de akkor +30% az áfáért...'

#2048 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 13:31

Idézet: Rina Maan - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 16:57

:think: Sose értettem, hogy magánrendelésen soha nem jön közbe az, hogy az orvosnak el kell mennie szülést levezetni?
Én terhesgondozásra is sztk-ba jártam, ráadásul olyan orvoshoz, aki már nem vezet le szülést (nehogy magyarázkodni kelljen, hogy az ügyeletesnél akarok szülni). Tény, hogy sokat kellett várni rá, meg futószalag is volt, de nekem megfelelt ez is, mert ettől függetlenül kedves orvos volt, válaszolt a kérdésekre (magától egyik orvos sem mond semmit :D ), sőt, amikor szabadságon volt, és máshoz kerültem (többször előfordult), mindegyik orvos kedves volt :) Pedig egyiknek sem fűződött érdeke hozzám :) Tovább megyek, szülés előtt másfél hetet már a kórházban töltöttem, és annak ellenére, hogy én voltam az egyetlen, akinek nem volt orvosa, ott is normális volt minden orvos, szülés előtt és után is mosolyogva köszöntek a folyosón, amelyikkel közelebbi kapcsolatba kerültem, még pár szóra is leállt beszélgetni :) Lehet, csak nekem volt ilyen szerencsém :)  :up:

Hova jártál, melyik kórházban szültél?  :think:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#2049 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 13:35

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 17:05

a lehető legegyszerűbben... hogy fel tudja fogni... ;)
ja, és ne: semmiképp ne kérdezd meg az ágyon, hogy tovább vetkőzz-e.... még félreértené... :D
viccet félretéve: vizsgálat végeztével -  minden külön magyarázat nélkül - egyszerűen kérd meg,  hogy  végezze el a rutin  emlővizsgálatot is.... meg fogja csinálni

elvileg de... nekik kellene számon tartani  a betegek állapotát,  szűrési kötelezettségeit (a számitógépes rendszerükben ezeknek benne kellene lennie, mikor jártál nála, mikor voltál legutóbb rákszűrésen stb. )-  de ezt rendszere  és orvosa válogatja.... az a tapasztalatom, hogy ez nem mindenhol tendencia sajnos...

én azt gondolom, hogy TB ide vagy oda, nőgyógyász és fogorvos privátban ez alap -  a végeredmény tekintetében igy jobban megéri. (sajnos)... ilyen világban élünk.

ui.: arról nem beszélek, ha komolyabban megbetegszünk, akkor mi van... legyen az belgyógyászat, sebészet, bármi...  tehát nemcsak a nőgyógyászatról  szól  a történet, hanem az egész magyar eü. rendszerről....és erről nem az orvosok,  nem az ápolók s nem a laikusok tehetnek ...

Blablának még egy sor:  a megjegyzésem a kiszolgáltatottságról arra vonatkozott, hogy a pénzünkért (amit a privátban fizetünk!) meg tudjuk válogatni az orvost... 

Hát nem tudom, valahogy nem tudom erre rászánni magam. Amúgy csak nem érti félre, az apám lehetne és ott a nővér is. :D
Egyébként ő mindig rákérdez, hogy mikor volt szűrés, szóval igazából az a legnagyobb bajom, hogy elmarad ez az egy vizsgálat. Azt viszont még nem tudom, hogy ha szülni akarok maradok-e nála.  :think:
Néha úgy érzem nem figyel rám eléggé, meg mindig rohan.  :omg:

Mondjuk a fogorvos meg a nőgyógyász a magán nálam is.  :)
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 

#2050 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 13:44

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 19:24

ha majd itt is úgy lesz, ahogy az USA-ban, hogy  csak addig és olyan ellátást kapsz, ameddig a pénztárcád ill. biztositásod  jogosit, akkor majd mit fogsz szólni?  vajon mennyire fogod méltónak/méltatlannak tartani?

Nővérem tavaly bent volt egy hétig a kistarcsai kórházban. Éjjel vitték be a szomszédok csak a legszükségesebb dolgokat kapkodta össze. Bögréje, villája, tányéra csak akkor lett amikor én beértem és vittem neki. Aztán novemberben kiköltözött a férje után Bécsbe. Ott több biztosítós rendszer van amit nálunk is emlegettek. Az alap ellátásra szól a biztosításuk. Egyik alkalommal bent voltam velük a kórházban és a folyosón volt egy pult ami tele volt bögrével, kistányérral, kiskanállal, cukor, kávé, tea egy termoszban víz. Abból bárki ihatott. Volt wc papír és kéztörlő meg szappan a mosdóban. Szobát nem láttam, de majd kikérdezem ha kijöttek a kórházból, mert az éjjel megszült. :) Hja és nem volt fogadott orvosuk, mert 2-3 ezer euró lett volna, itt meg magándokihoz is járt, mert sokkal jobb műszerei voltak. Bécsben meg a kórházban voltak ugyanilyen jó műszerek.
Szóval ha ezt jelenti a több biztosítós rendszer akkor ide vele. :)

#2051 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 13:57

Idézet: ikriszta - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 13:44

Szóval ha ezt jelenti a több biztosítós rendszer akkor ide vele. :)

ehhez sztem nem elegendő a többiztosítós rendszer hanem az is kéne hogy mindenki a teljes jövedelme után fizesse a járulékokat (meg egy jobb elosztórendszer odafenn). :think: vagy a szűk kör által fizetett járulékok mértéke emelkedik még horrorisztikusabb szintre.

#2052 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 13:59

az a baj, hogy itt az országban nagyon sok rendszert kellene átreformálni, az emberek nézeteiről és gondolkodásáról nem is beszélve. Sokan csak síránkoznak, hogy kint milyen jó (és itt most nem ezekről az elmesélt esetekről beszélek) de ha arról van szó, hogy változás akkor meg fel vannak háborodva....
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2053 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 14:06

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 12:07

Ohh, mennyire értesz te ehhez...  Köszönjük emese! :respect:  Akkor ne is dolgozzon senki az eü-ben? Gondolom ha valami eü problémád lesz, akkor nem te lennél az első (és itt most nem személyeskedni akarok, vonatkozik ez minden hasonlóan gondolkozó emberre) aki fel lenne háborodva...  :omg:

Te most miről beszélsz?  :think:

Idézet

Tudod te egyáltalán miről beszélsz ember? Egy átlagos vidéki kórházban egy nővér kap mondjuk 3-4k "jattot" egy hónapban, ha egyáltalán elfogadja. És az orvosok közül sem mindenkinek tömik ám a zsebét... Anaestesek, gyerekgyógy, rehab, stb, szakmák szinte sose látnak ilyet és hidd el a műtéti beavatkozó szakmák képviselői sem mind fogadják el! Arról már nem is beszélnék, hogy ha MI nem adnánk, akkor 100 orvosból max 5-6 lenne aki pofátlanul éreztetné ezt velünk.

Hogyhogy miről? Erről volt szó a topikban, ehhez szóltam hozzá. Ki beszél a nővérekről?
Azzal is tisztában vagyok, hogy nem minden orvos kap vagy fogad el kenőpénzt, nyilván most azokról beszéltem akiknek szokás adni. Nem értem a többiek hogy jönnek ide.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2054 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 14:09

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 13:57

ehhez sztem nem elegendő a többiztosítós rendszer hanem az is kéne hogy mindenki a teljes jövedelme után fizesse a járulékokat (meg egy jobb elosztórendszer odafenn). :think: vagy a szűk kör által fizetett járulékok mértéke emelkedik még horrorisztikusabb szintre.

Az nem csak az egészségügynek tenne jót ha mindenki fizetne járulékot, de szerintem ez önmagában nem segít. Nagyon sok pénzt kellene belepumpálni az egészségügybe és felügyelni, hogy ésszerűen legyen felhasználva.  :think:

#2055 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 14:18

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 13:00

Zsül, WH, demagógnak tartom hogy csak az érem egyik oldalát vagytok hajlandóak vizsgálni.

Egyrészt mi látjuk belülről mi van itt, és ez nyilván némileg elfogulttá tesz minket, de úgy érzem ennek ellenére próbálok nem elfogult magyarázatokat adni, lásd finanszírozás posz. Csak tudod elég nehéz úgy reagálni, hogy az itt született hozzászólások valóságtartalma folyamatosan olyan 20-30% környékén mozog. Lehet "trapézoltunk kicsit", hogy ne dőljön fel a hajó mert akkor mindenki egyetértene jól, hogy milyen szar az eü és elgedetten hátradőlne: Ugye, hogy tudom a frankót? Miközben nem tudja...

Szóval cseppet sincsen ebben igazatok, mert arról beszélünk, hogy a külföldi kórházban van kiskanál nálunk meg nincsen, miközben "csak" a TVK értelmes megemelése (még nem is az eltörlés) hihetetlen változásokat hozna az által, hogy nem adósodnának el az intézmények. Ja az osztrák kórházban van WC papír? Nálunk is volt minden a frissen átadott szakrendelős épületben, 1 hét alatt lopkodták szét. Gondolom sógoréknál is ez lehet, csak minden héten vesznek új szappanadagolót meg minden... Ehh, ez a demagógia nem a realítást is leírni párszor.  :o

Vagy mit vártok, hogy mondjuk ki amit mindenki tud, hogy az orvosok egy része hálapénzt kap? Ugyan minek? Persze picit elfogultak vagyunk, de legalább arról beszélünk ami tényleg van.

Idézet: "Boba"

Nézzük csak meg ezt a megállapítást... Egy tanár vagy buszvezető bére kb 1,5x-2x annyi mint egy ápolónőé. A 1,5x az akkor van ha az ápolónő munkaidejének fele éjszaka, és még így sem ér utol egy tanári fizetést... Khmm, ezért mondtam, hogy elég messze állnak a hsz-ok az igazságtól...  :rolleyes:

Idézet: "blabla"

ehhez sztem nem elegendő a többiztosítós rendszer hanem az is kéne hogy mindenki a teljes jövedelme után fizesse a járulékokat (meg egy jobb elosztórendszer odafenn).  vagy a szűk kör által fizetett járulékok mértéke emelkedik még horrorisztikusabb szintre.

Nah erről beszélünk! :respect: Ahhoz, hogy tudjunk valamihez hasonlítani, gatyába kéne rázni ami most van... Lehet mindjárt nem is akarnánk cserélni senkivel... :Đ

#2056 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 14:21

Idézet: Indy - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 13:18

Sajna ha kérés nélkül mindenre adnának számlát akkor a következő hónapban bezárhatnának....
Egyszerűen a mai Magyarországon a vállalkozások túlnyomó többsége nem lenne életképes ha nem feketéznének... és ez az állam hibája vastagon!

#2057 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 14:22

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 14:18

Nah erről beszélünk! :respect: Ahhoz, hogy tudjunk valamihez hasonlítani, gatyába kéne rázni ami most van... Lehet mindjárt nem is akarnánk cserélni senkivel... :Đ

elismertem eddig is hogy ez is része a teljes képnek és arról beszélünk hogy EMELLETT még vannak más problémák is. ez utóbbit nem vagytok hajlandó elismerni. :) ha csak mozaikokat szedünk ki a teljes képből máris teljesen máshogy fest az egész ;)

#2058 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 14:32

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 14:22

ez utóbbit nem vagytok hajlandó elismerni. :)

Melyiket? :think:

#2059 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 15:30

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 10:18

van bizony... nem kis különbség... ;)  :D 

az USA mintájú rendszerben van ráció, de amint leirtad a  tapasztalataid alapján, és ezt rávetited  magyar viszonylatokra ... az lenne az igazi feketeleves.... és akkor még csak nem is a szociális érzékenységről beszélek...

Direkt idézőjelbe raktam, mert csak mint mintára gondoltam nem pedig annyira radikális változtatásra mint ami ott van... Sajnálom, hogy nem ment át a lényeg  :p

Engem egyébként elszomorít ez a felfogás, hogy Magyarországon "mindenki meg próbál élni valahogy"... Még ha ez is az igazság engem nem érdekel, ez alá burkolózni bosszantó. Ha mindenki így áll hozzá akkor ez is fog maradni. (főleg ennyi erővel mindenki hivatkozhatna erre, "én ezért nem adok számlát" stb stb)
Egyébként szerintem éppen a halápénz miatt van az orvostársadalomban akkora ellenállás a változtatásokkal szemben. Ha meg tényleg annyira úgy gondolják, hogy hálapénz nélkül nem fog menni, akkor legalizálják. Minden orvosnak legyen egy számlája, amire a paciensek befizethetnek (megjelölve hogy melyik betegről/esetről van szó,nehogy a pénzmosás legyen). Ebből aztán mondjuk leadóznak 20%ot, illetve mindenki által elérhető a befizetett pénzről az adatok. Persze anonim módon, tehát pl 1. szívsebész x millió forint... 2. nőgyógyász...... stb. stb. Legalább lenne motiváció a fiatalok számára az orvosi szakma iránt :D

#2060 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 15:34

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 10:58

a hivatalos magánrendelések adóznak...  teljesen legális mellékkereset

a kórházi ügyeltben tartott, kórházi pénzen és kórházi eszközökkel maszekoló, "feketén " dolgozó orvosokkal ne keverjük azokat, akik  rendszeresen adóznak  a magánrendelésük után...  ők számlaképesek, nyugodtan el lehet kérni a nyugtát

Persze, adóznak. De pl. utólag kiállít egy napra 5 nyugtát, pedig valójában 25-en voltak nála aznap.

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.