HWSW Informatikai Kerekasztal: Intim Sarok! II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intim Sarok! II. Kényes kérdések és komoly válaszok helye Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 03. 09:08

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 9:51

Chewi, azzal a candidával szerintem is kérdezz meg más dokit is... egyik barátnőmnek volt vele sok baja, akkor tőle sokat hallottam erről (kb 3-4 orvosnál volt), de olyat hogy ezt fogamzásgátló tabletta okozná azt nem...  :eek: ha a candida a beleidet támadta meg akkor attól volt a fogyás (hasmenés? :think:), viszont nem illik bele a képbe hogy azóta híztál 20 kilót (ezt candidával nagyon nehezen tudom elképzelni...). ha máshol okoz gondot azzal nem jár együtt (tudtommal) súlyváltozás, viszont olyan tüneteket okoz hogy rohansz a nőgyógyászhoz... szal itt valami nem stimmel, szerintem. :) ha időközben elmúlt, csak nem olvastam, akkor persze semmis az egész. :D

hát most egy jó ideje rendben vannak a candidáim, meg próbálok figyelni arra, hogy így is maradjon. De nekem nem az emésztésemmel okozott gondot (illetve akkor a fogyás valszeg amiatt volt) nekem nőgyógyászati gondokat okozott. De mondom (kopp-kopp-kopp) jó ideje rendben vagyok. Nem tudom, hogy az új gyógyszer miatt vagy amiatt, hogy azt a candida diétát nagyjából tartom még mindig.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1662 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 11:34

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 8:57

Az akkor még barátnőmnek össze-vissza volt a ciklusa (nemegyszer 30 nap körül).

A 30 nap még benne van a normális tartományban, én azt nem nevezném össze-visszának.
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#1663 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 11:37

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 9:37

ha kimarad a tabletta (nem tud felszívódni rendesen stb.) akkor beindul a peteértés, ami 2-3 napig tart majd utána még 2-3 napig termékeny az ember lánya.

Peteérés, ami 2-3 napig tart? Ezt elmagyaráznád, hogy hogy lehetséges? :think:
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#1664 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 12:39

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 12:37

Simán. :)

Nekem is van ismerősöm aki 4 napig elfelejtette bevenni és terhes is lett. :)
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1665 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 12:41

Idézet: iljicSke - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 13:39

Simán. :)

Nekem is van ismerősöm aki 4 napig elfelejtette bevenni és terhes is lett. :)

Egy peteérés nem zajlik le 2-3 nap alatt, élettanon és szervezettanon is mintha ezt tanultuk volna :think:

#1666 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 12:43

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 12:37

nem vagyok szakmabeli, viszont szakmabeliek magyarázták így. ;)
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#1667 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 12:45

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 13:43

nem vagyok szakmabeli, viszont szakmabeliek magyarázták így. ;)

Nem tartom elképzelhetetlennek, csak furcsállom, azért kérdeztem, hogy hogy lehetséges :think:

#1668 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 13:00

Nnah, előkapartam a élettan tankönyvet és utána néztem jóól :)

Vszg kicsit félreértettük egymást, én ugyanis a teljes peteérésre gondoltam (tehát a tüsző teljes érését), ami a TK szerint mindent egybevéve 8 menstruációs ciklust vesz igénybe. Ti viszont valszeg a peteérésen azt értettétek, ha nem tévedek, amikor is a pete a végső fázisán az érésnek átesik, és kiszabadul a tüszőből és ezzel együtt a petefészekből.

#1669 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 13:04

hallod, pár év és simán doktorálhatunk :Đ
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1670 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 13:12

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 12:34

A 30 nap még benne van a normális tartományban, én azt nem nevezném össze-visszának.

Úgy értettem, hogy 30 vagy inkább több nap volt (33-35, mikor hogy, de szinte soha sem ugyanannyi).

Szerkesztette: Sipi- 2008. 04. 04. 13:12 -kor

#1671 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 13:19

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 14:12

Úgy értettem, hogy 30 vagy inkább több nap volt (33-35, mikor hogy, de szint esoha sem ugyanannyi).

Nem egy nőt ismerek, akinek nem 28 nap a ciklusa és nem is mindig ugyanannyi naponként kezdenek mestruálni, tudtommal ebben még nincs semmi kóros. A 28 nap az tankönyvi példa, egy átlag tulajdonképpen. Azért mert a nők egy jelentős hányada rendszeresen 28 naponként menstruál, a többi, ettől eltérően menstruáló nő még nem feltétlenül "beteg". Kórosnak én max. akkor hívnám, ha nagy az eltérés a 28 naptól és/vagy tényleg totál rendszertelenül jön meg.
Nekem is volt ilyen "problémám", a doki aszonta, hogy nincs ezzel gond, simán előfordulhat anélkül, hogy bmi bajom lenne. Remélem igaza volt :)

Szerk: Na ha már elővettem az élettan TK-t, ezt is megnéztem :D Azt írja, hogy:

Idézet

A ciklus az egészséges nők többségében 25-30 naponként szabályosan ismétlődik. (Az egyszerűség kedvéért a továbbiakban 28 napos ciklusokat tételezünk fel, ez nagyobb statisztikák alapján meghatározott érték.)

Szerkesztette: OnLány 2008. 04. 04. 13:29 -kor

#1672 Felhasználó inaktív   Walkyria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 14:00

Nekem pl. 35 naponként jön meg a bajom (ez csak sacc per kábé, ennyire azért nem kiszámítható :D ) és 8 napig tart. Egyszer szedtem tablettát 1 hónapig, na annyi elég is volt belőle... Amíg szedtem, egyfolytában dőlt a vírem és görcsöltem is ráadásul, bónuszba meg feljött rám cirka 8 kiló víz vagymi. Nem volt erős gyogyó, azt mondták, mégis kikészültem tőle. Akkor megfogadtam, hogy ebbe inkább nem kavarok bele :D
"A hím körbejár, de soha nem fog az állandóságra szagot, hiszen csak a saját farka után forog körbe és körbe."
By D.G.

"Ma meg mik vannak? DJ fisz-f@szom újra mixelte a kis maxi újra remixelt megamixét, ami az egyik nagy lemez 3. számának a remixelt új maxija..." By Lenny

#1673 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 18:12

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 13:19

Nem egy nőt ismerek, akinek nem 28 nap a ciklusa és nem is mindig ugyanannyi naponként kezdenek mestruálni, tudtommal ebben még nincs semmi kóros. A 28 nap az tankönyvi példa, egy átlag tulajdonképpen. Azért mert a nők egy jelentős hányada rendszeresen 28 naponként menstruál, a többi, ettől eltérően menstruáló nő még nem feltétlenül "beteg". Kórosnak én max. akkor hívnám, ha nagy az eltérés a 28 naptól és/vagy tényleg totál rendszertelenül jön meg.
Nekem is volt ilyen "problémám", a doki aszonta, hogy nincs ezzel gond, simán előfordulhat anélkül, hogy bmi bajom lenne. Remélem igaza volt :)

Szerk: Na ha már elővettem az élettan TK-t, ezt is megnéztem :D Azt írja, hogy:

A nők igen nagy hányada kizárólag a gyógyszer miatt menstruál ilyen szabályosan. Náluk a gyógyszer abbahagyása megindítja, az első pár gyógyszer pedig lezárja a menstruációt.

Nem sok nővel beszélgettem még erről a témáról, de közöttük is óriási volt a szórás, a 25-30 naponkénti 5-10 napos változó, de borzalmas rohamoktól a 28 naponkénti 2-3 napos kellemes megtisztulásig minden volt.

#1674 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 23:08

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 14:00

Nnah, előkapartam a élettan tankönyvet és utána néztem jóól :)

Vszg kicsit félreértettük egymást, én ugyanis a teljes peteérésre gondoltam (tehát a tüsző teljes érését), ami a TK szerint mindent egybevéve 8 menstruációs ciklust vesz igénybe. Ti viszont valszeg a peteérésen azt értettétek, ha nem tévedek, amikor is a pete a végső fázisán az érésnek átesik, és kiszabadul a tüszőből és ezzel együtt a petefészekből.

hát ja. a köznyelvben ezt értik peteérés alatt. ;) nomeg a havi ciklus is ezen a folyamaton alapul ha jól értettem még valamikor régen a suliban. :D mindenesetre én (és az álatalam ismert nők is) havonta nem pedig 8 havonta menstruálnak (normál esetben, kisebb nagyobb ingadozásoktól eltekintve. :))

viszont ha 8 ciklus kell egy teljes éréshez, az azt jelenti hogy a petefészkekben egyszerre 8 pete érlelődik, hogy havonta 1 (szerk: esetleg több) kilökődhessen? :think: (majd ha nem termékenyül és ágyazódik be abból lesz a menstruáció)

Szerkesztette: blabla* 2008. 04. 04. 23:10 -kor

"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#1675 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 13:21

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 0:08

hát ja. a köznyelvben ezt értik peteérés alatt. ;) nomeg a havi ciklus is ezen a folyamaton alapul ha jól értettem még valamikor régen a suliban. :D mindenesetre én (és az álatalam ismert nők is) havonta nem pedig 8 havonta menstruálnak (normál esetben, kisebb nagyobb ingadozásoktól eltekintve. :))

viszont ha 8 ciklus kell egy teljes éréshez, az azt jelenti hogy a petefészkekben egyszerre 8 pete érlelődik, hogy havonta 1 (szerk: esetleg több) kilökődhessen? :think: (majd ha nem termékenyül és ágyazódik be abból lesz a menstruáció)

Tudom, mit értenek a köznyelvben peteérés alatt, de ez nálam szakmai ártalom, hogy rögtön az egész folyamatra gondolok :omg: :D Persze aztán leesett, hogy vszg a többi ember a szűk értelemben vett peteérésre gondol, de az is 10-14 nap, ezért keveselltem az általad is említett 2-3 napot.

Jól látod, egyidejűleg több tüsző (petesejt+az őt körölvevő sejteket hívjuk így) érik a petefészekben, ezek a teljes érés különböző stádiumaiban vannak, így lehetséges az, hogy havonta egy érik be közülük és lökődik ki belőle a petesejt.
Valójában nem 8 tüsző érik egyidejűleg, hanem ennél több. Egyszerre több tüsző is van az adott érési stádiumokban, azonban közülük általában csak egy érik be teljesen (ezt domináns tüszőnek nevezzük), a többi elhal. Ha mégsem csak egy érik be, akkor lehet ugye két- vagy többpetéjű ikerterhesség.

#1676 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 06:01

Amég én nem szedtem gyógyszert nekem 2hetente jött meg és 2 hétig tartott. Aztán volt, hogy 2 hónapig folyamatosan megvolt, aztán volt, hogy fél évig semmi. Aztán ez így ment 9éves koromtól 15 évesig (vagy 16 :think: ) aztán kaptam a gyógyszert és azóta rendben van.

#1677 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 09:52

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 7:01

Amég én nem szedtem gyógyszert nekem 2hetente jött meg és 2 hétig tartott. Aztán volt, hogy 2 hónapig folyamatosan megvolt, aztán volt, hogy fél évig semmi. Aztán ez így ment 9éves koromtól 15 évesig (vagy 16 :think: ) aztán kaptam a gyógyszert és azóta rendben van.

ex-ex bnőmnél is hasonló volt...

-C0pp3rM!n3-

#1678 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 14:54

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 7:01

Amég én nem szedtem gyógyszert nekem 2hetente jött meg és 2 hétig tartott.

Ha kéthetente jött meg és 2 hétif tartott, akkor folyamatosan megvolt? :eek:  :think:

#1679 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 15:09

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 15:54

Ha kéthetente jött meg és 2 hétif tartott, akkor folyamatosan megvolt? :eek:  :think:

Gondolom, "2hetente jött meg" = "2 hét szünet volt".

#1680 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 15:16

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 16:09

Gondolom, "2hetente jött meg" = "2 hét szünet volt".

Jah, így mindjárt más, ahogy ő írta, az úgy elég durva lenne :eek:

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.