HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész

#401 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 29. 21:03

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 20:44

Az, csak nem jogtiszta.

Ez van a linkek alatt:

Samott

Ezek szerint a campuban illegális verziót küldenek! meg office-t . ez jó, brm mind1, mert most vettem egy laptopot amihez adtak win xp-t. vajon legálisat?? :)

#402 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 29. 21:35

Idézet: netmesterke - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 21:03

Ezek szerint a campuban illegális verziót küldenek! meg office-t . ez jó, brm mind1, mert most vettem egy laptopot amihez adtak win xp-t. vajon legálisat?? :)

Ok johiszemuen jartak el, hiszen a Te dolgod biztositani az alapot a campus frissiteshez. Ha a laptophoz vettel oem windowst, arra mar jogtisztan telepitheted a campus licenszes windowsodat.

Szerk: ha a laptopon van microsoftos hologramos matrica (altalaban az aljara ragasztjak) akkor legalis...

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 12. 29. 21:38 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#403 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 21:47

Ma meg is jött az MSI S262 noti, eddig szimpatikus, teljesen jól megy, és szerintem az árához képest (250k) nagyon minőséginek tekinthető, adtak mindenféle extrát hozzá, minden gond nélkül megy. :)

A Windowshoz meg annyit, hogy van valahol egy original Win98 itthon, szóval az elvileg tekinthető frissítésnek.

#404 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 12:38

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 21:00

Hát sorry... mondjuk '99 vége óta van gépem - csak azóta lecseréltem rajta pár dolgot  :D
Akkor ide az ingyér' jogtiszta vindózzal!  :lollypop:

#405 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 13:05

Jólvan, de mostmár akkor nem értem hogy ez a campus-licenc mire jó. Ha amúgy is van xp-m akkor ahhoz van frissítés ingyér a neten. Vagy ez arra volna jó  hogy ha mondjuk a win 2000-ről akarok váltani xp-re? Érdekes. Végül is mindegy. Nekem xp home van a géphez, de mondjuk eszem ágában sincs prof-ra frissíteni, minek?

#406 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 30. 13:15

a home-nak szebb a zöld háttere, de a professional sokkal menőbb.

#407 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 13:20

Idézet: special - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 13:15

a home-nak szebb a zöld háttere, de a professional sokkal menőbb.

mitől? a nevétől?

#408 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 13:31

leginkább. de az is jó érzés, hogy tudna két procit kezelni, pedig csak egy van, és sose lesz kettő. vagy hogy egyedül ülök itthon, de vállalati Active Directory domainbe is be tudnék jelentkezni. de sose fogok.

(azért van egy két valóban hasznos is, mint a file-ok titkosítása, remote desktop, auto system backup)

#409 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 14:23

Idézet: special - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 13:31

leginkább. de az is jó érzés, hogy tudna két procit kezelni, pedig csak egy van, és sose lesz kettő. vagy hogy egyedül ülök itthon, de vállalati Active Directory domainbe is be tudnék jelentkezni. de sose fogok.

(azért van egy két valóban hasznos is, mint a file-ok titkosítása, remote desktop, auto system backup)

Jó, persze, de olyan dolog nem igen van ami a mindennapos használatban nekem kijönne. Suliban is asszem prof van, de én nem vettem észre semmi külömbséget eddig köztük. Kíváncsi vagyok rá hogy a Vista nekem hogy menne. Ami leginkább gyenge pontja a gépemnek, az a vga (GMA 900) és bár 128 ramot le tud  fogni a memóriából, meg direcx9.0 kompatibilis, és a pixel shader 2.0 -át is tudja, van aki azt mondja hogy ez nem tudja az aero-t.

#410 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 15:12

csak azért nem tudja, mert az intel nem biztosít hozzá megfelelő drivert. nyilván mert semmi érdeke nem fűződik hozzá, a GMA950 vagy újabbak felé tereli a népet.

#411 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 15:38

Idézet: special - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 15:12

csak azért nem tudja, mert az intel nem biztosít hozzá megfelelő drivert. nyilván mert semmi érdeke nem fűződik hozzá, a GMA950 vagy újabbak felé tereli a népet.

És biztos egyátalán hogy nem tudja az aero-t?

#412 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 16:10

Idézet: netmesterke - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 16:38

És biztos egyátalán hogy nem tudja az aero-t?

És biztos hogy KELL neked a Vista?...  :rolleyes:

#413 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 16:31

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 16:10

Miért is ne? Előbb-utóbb úgyis erre írják majd a progikat. És ha annyival lessz jobb mint amennyivel az xp a 98-nál volt jobb, akkor megéri váltani. Ez lesz a jövő!

#414 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 17:05

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 16:10

ha korszerű hardveren használtál volna már mindkettőt, akkor nem lenne kérdéses számodra sem, hogy xp helyett vistát akarsz.

#415 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 17:25

Idézet: special - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 17:05

ha korszerű hardveren használtál volna már mindkettőt, akkor nem lenne kérdéses számodra sem, hogy xp helyett vistát akarsz.

Ezek szerint már használtál Vistát. Milyen? Sztem nekem is menne a gépemen. 1,7 GHz-es Pentium M (Dothan) 1024 MB DDR2 memóriával, a VGA GMA 900. Szívesen kibróbálnám, viszont a 30 napos bétát nem volt kedvem telepítetni, meg vinyót formázni neki,meg ezzel kínlódni.

#416 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 17:46

számomra a legfontosabb: kell neki a RAM, nagyon szereti, 1 giga legalább, és akkor _gyorsabb_ mint az XP, mert sokkal jobb a cache-kezelése. azaz sokkal folyékonyabban működik minden, ablaknyitás, programindítás. ezenkívül csicsa nem csicsa, nekem szebb is, kifinomultabb, mint az XP GUI-ja.

ezenkívül explicite támogatja a flash meghajtókat lemezgyorsításra, és a Vista képes lesz okosan kezelni az Intel következő Centrino platformját, a Santa Rosát, mely már bepített állapotban is támogatja a flashmemóriás meghajtókat, mint a háttértár gyorsabb része -- ezzel gyorsabb ÉS alacsonybb fogyasztás érhető el. a megtakarítás nálam ~1 watt körül lenne átlagban ugyanis. nekem ez önmagában fél óra extra üzemidőt jelentene (ultraalacsony fogyasztású gépeket preferálok)

összefoglalva számomra a Vista lényegét notebook szempontjából: válaszképesebb, gyorsabb működés alapból, ráadásul tovább gyorsulva majd beépített flash drive-val szerelt Centrino gépen. az első több munkát jelent adott üzemidőből, míg utóbbi ezt még megfejeli hosszabb üzemidővel ÉS még gyorsabb adatkezeléssel.

nálad egyedül a GMA900 driverével lenne gond, hogy elinduljon az Aero.

#417 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 18:11

Idézet: special - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 18:05

DirectX 9-es az összes létező grafikus rendszerem, ha erre gondolsz  :D
Amiket te írtál, számodra fontos előnyöket, azok számomra nem jelentenek semmilyen hasznot.

Érdeklődőként természetesen én is figyelemmel kísértem a Vista körüli mizériát. Összességében azt szűrtem le, hogy semmilyen radikális pozitív újítás nincs benne, csak csicsázták. Csak a körítés/marketing szempontok miatt meg nem igazán szeretnék beszerezni semmilyen terméket, így szoftvert sem.

Van olyan szoftver, ami kell nekem MOST és csak Vista alatt fut? Nem. Akkor meg minek rakjam fel?

Lényeg a lényeg, előbb cserélem le az asztali konfigomat, minthogy XP-nél frissebb oprendszer kerüljön rá, a combos céges notimra meg ha akarnám sem lehetne felrakni  :cool:

#418 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 18:19

Idézet: special - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 18:46

összefoglalva számomra a Vista lényegét notebook szempontjából: válaszképesebb, gyorsabb működés alapból, ráadásul tovább gyorsulva majd beépített flash drive-val szerelt Centrino gépen. az első több munkát jelent adott üzemidőből, míg utóbbi ezt még megfejeli hosszabb üzemidővel ÉS még gyorsabb adatkezeléssel.

Aero-t hasznalva nalam az XP-hez kepest 30%-al csokken az akkuido. Sajnos.
Eleg vicces, hogy XP alatt megvolt a tenyleges 6 ora, itt meg 4 korul van a teteje. Illetve szomoru.
while (!sleep) sheep++;

#419 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 19:21

akkus módban aero off, ez egyértelmű.

#420 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 19:23

Idézet: Emvy - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 18:19

Aero-t hasznalva nalam az XP-hez kepest 30%-al csokken az akkuido. Sajnos.
Eleg vicces, hogy XP alatt megvolt a tenyleges 6 ora, itt meg 4 korul van a teteje. Illetve szomoru.

6 óra? Az igen! Milyen konfigod van? És mekkora kijelzővel? (és persze aksival?) Nekem kb 3 órát bírja, de pontoan még nem mértem. A procim dothanos pentium, 15,4" kijelzőm van, meg 4400 mAh -es az aksim.
A Vistára visszatérve; a vista megy, de hogy az aeroval mizujs arra kíváncsi lennék! Egyébként mennyi memóriát használ? Mert nekem úgy indul az xp hogy kb 700 ramom van szabad. Attól tartok hogy lassú lenne a gépem, mivel ennek az oprendszernek finoman szólva is nagyobb az erőforrásigénye mint az xp-nek. Szted ezen a konfigon futna úgy a Vista mint az XP;
- Intel Pentium M 1,7 GHz (Dothan, 2MB L2)
- 1024 MB DDR (400-as)
- GMA 900 VGA
- 120 GB SATA vinyó

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23