HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész

#381 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 27. 19:04

Idézet: special - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 18:19

na várjál, mielőtt lecseréled, melyik paraméter alapján mondod, hogy öregedik? ahhoz nagyon rohadtul baromi sokat kell használni, hogy a gyárilag specifikált értékeket lenullázza, és utána sem kell történnie semminek.

Nem kidobni akarom, hanem kivenni a mindennapi hasznalatbol... a regi vinyo egy mobilrackbe kerulne. ;) Ezek riogatnak:

Kép Kép

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#382 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 27. 19:22

ez a hddlife igazi gagyinak tűnik, a jobboldalon látható smart paraméterekből pedig az látszik, hogy a gyártó által belőtt üzemórák számát megközelítetted. gyakorlatilag minden más rendben van. amit furcsállók, hogy 10 ezer óra körül van ez a küszöb. én 12 ezer óra felett járok, és 20 ezer óra a specifikált élettartam, 300 ezer óra a meghibásodások között eltelt átlagos idő. ez egy toshiba.

#383 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 19:39

én egyébként azt veném, amelyikhez a legtöbb a garancia, aztán következő szempont a zajszint és a fogyasztás.

#384 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 19:51

http://www.seagate.com/support/disc/manual...tus_4200_pm.pdf

Idézet

Mean time between failures (MTBF) 330,000 Power-on hours
At nominal power, 25°C ambient temperature.

600,000 software-controlled power on/off cycles
20,000 hard power on/off cycles

Service Life
5 Years

bőven specifikációkon belül vagy. ha nekem 20 ezer órát határozott meg a toshiba, akkor nálad nem lehet sok a 10 ezer óra.

#385 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 19:52

Idézet: special - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 19:39

én egyébként azt veném, amelyikhez a legtöbb a garancia, aztán következő szempont a zajszint és a fogyasztás.

En is igy vagyok ezzel, de nincs tapasztalatom a most kaphato tipusokkal... ezert kerdeztem itt.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#386 Felhasználó inaktív   vincentvega 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 27. 19:58

Hali úgy volt hogy egy ideig nem lesz pénzem gépre, de most mégis lett... _D
A kérdésem: Mi a véleményetek erről: http://notebook.hu/n...asus-a6jc-q014h

Nem feltétlenül játékra kellene, de ha már egyszer nem integrált kártya van benne használjuk ki nem???
Szóval tudnék ezzel a masinával pl: san andreast futtatni akadás mentesen????

#387 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 20:09

a nagyobb forgalmat bonyolító kereskedőkön és szervizeseken kívül szerintem értékelhető tapasztalata nem sokaknak lehet. én hitachit, toshibát, fujitsut, néznék első körben, aztán seagate, wd, samsung. de mondom, a garancia vezérelje utadat, aztán döntsd el, mi fontosabb, sebesség, megbízhatóság, kapacitás.

#388 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 11:31

Idézet: vincentvega - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 20:58

Hali úgy volt hogy egy ideig nem lesz pénzem gépre, de most mégis lett... _D
A kérdésem: Mi a véleményetek erről: http://notebook.hu/n...asus-a6jc-q014h

Nem feltétlenül játékra kellene, de ha már egyszer nem integrált kártya van benne használjuk ki nem???
Szóval tudnék ezzel a masinával pl: san andreast futtatni akadás mentesen????

:offtopic:
Mit szólnál akkor ehhez? :D https://forum.hwsw.h...howtopic=120563
Itt vannak teszteredményei: https://forum.hwsw.h...howtopic=120563
--Powered by IBM

#389 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 11:33

Sziasztok!

Találtam egy ilyen notebookot: MSI S262 és érdekelne, hogy ti tudósabbak mit tudtok mondani róla? Megéri ennyi pénzért, vagy lehetne ennyiből jobbat is kihozni? Van valami ok, ami az MSI ellen szól? Nekem személy szerint az 1GB ram, meg az 4400mAh akku tetszik benne, meg hogy picike. Ha sikerül akkor Sulinetben próbálnám beszerezni, még van rá 3-4 napom, így most minden tanácsot szívesen veszek :)

Köszi szépen előre is a helpet!

#390 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 11:58

a hardverrel minden a legnagyobb rendben van, beleértve a házat, masszívan megépített gép. ennyi pénzért ennél jobb minőséget nem kapsz. ha nem számít, hogy nincs hozzá windows, akkor best buy is lehet. aminek érdemes lehet utánakérdezni, hogy a szervizes háttere milyen, itthon javítják-e, mekkora az átfutási idő stb. az asusokat pl. franciaországba küldik, ahol hetekig ülnek rajta, mert west balkan nem prioritás.

#391 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 12:05

Idézet: special - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 12:58

a hardverrel minden a legnagyobb rendben van, beleértve a házat, masszívan megépített gép. ennyi pénzért ennél jobb minőséget nem kapsz. ha nem számít, hogy nincs hozzá windows, akkor best buy is lehet. aminek érdemes lehet utánakérdezni, hogy a szervizes háttere milyen, itthon javítják-e, mekkora az átfutási idő stb. az asusokat pl. franciaországba küldik, ahol hetekig ülnek rajta, mert west balkan nem prioritás.

A Windows nem gond, mert egyetemistaként van Campus licencem, annak meg külön örülök, hogy van rajta linux, mert akkor azt elvileg beállították hozzá megfelelően és a hardvereit is illik kezelnie rendesen.

#392 Felhasználó inaktív   vincentvega 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 14:38

Nem rosszak az eredményei...... Még godolkodok és nézelődök, időm mint tenger, aztán majd meglátom, de kössz a tippet.....

#393 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 17:45

Idézet: cheoppy - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 13:05

A Windows nem gond, mert egyetemistaként van Campus licencem, annak meg külön örülök, hogy van rajta linux, mert akkor azt elvileg beállították hozzá megfelelően és a hardvereit is illik kezelnie rendesen.

Azt azért megjegyezném, hogy a Campus-os XP 'csak' frissítés. Tehát a legalitáshoz rendelkezned kell legális oprációs rendszerrel (frissítési alap)!
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#394 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 21:40

Idézet: Csirke - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 17:45

Azt azért megjegyezném, hogy a Campus-os XP 'csak' frissítés. Tehát a legalitáshoz rendelkezned kell legális oprációs rendszerrel (frissítési alap)!

Ezt valamivel alá tudod támasztani?

#395 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 22:42

Idézet: TiLa - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 21:40

Ezt valamivel alá tudod támasztani?

Tényleg csak frissítés. :(

#396 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 18:29

Idézet: TiLa - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 23:42

Tényleg csak frissítés. :(

:respect:
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#397 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 19:58

Idézet: Csirke - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 18:29

:respect:

Ezt tmibőlgondolod? Mert én nem hiszem hogy ez így lenne ! Nekem is az van, és postaköltséggel eggyütt 2880 ft-ért küldenek egy XP Professionalt és egy Office 2003 Professionalt!

#398 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 20:00

Idézet: netmesterke - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 19:58

Ezt tmibőlgondolod? Mert én nem hiszem hogy ez így lenne ! Nekem is az van, és postaköltséggel eggyütt 2880 ft-ért küldenek egy XP Professionalt és egy Office 2003 Professionalt!

Peldaul ebbol... ...meg ebbol.

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 12. 29. 20:01 -kor

#399 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 20:29

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 20:00

Sajna nem tudom megnyitni a linket, de mindegy, nekem campus widowsom van, előtte nem volt gépem, meg windowsom. 3 cd jött postán, egy win xp telepítő meg egy office telepítő, meg egy media contact (v vmi hasonló) cd. És a családban ez már a 2. campus licenc. Mindkettő teljes win meg office!
üdv!

#400 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 20:44

Idézet: netmesterke - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 20:29

Sajna nem tudom megnyitni a linket, de mindegy, nekem campus widowsom van, előtte nem volt gépem, meg windowsom. 3 cd jött postán, egy win xp telepítő meg egy office telepítő, meg egy media contact (v vmi hasonló) cd. És a családban ez már a 2. campus licenc. Mindkettő teljes win meg office!
üdv!

Az, csak nem jogtiszta.

Ez van a linkek alatt:

Idézet

Szükséges-e legális oprációs rendszer (frissítési alap)a Campus szerződésben található Windows frissítés jogtisztaságához?

Új hardver vásárlása esetén az OEM (Original Equipment Manufacturer) konstrukciót javasoljuk, amely kedvező áron biztosítja az operációs rendszert (és így a jogtiszta Windows frissítési alapot) az új számítógéphez.

Idézet

Szükséges-e OEM oprációs rendszer a Campus szerződésben található Windows frissítés jogtisztaságához?
A Magyar Kormány és a Microsoft között létrejött megállapodás értelmében a 2001. november 30. előtt vásárolt számítógépeken a jogtiszta frissítési alap megléte biztosított, ezért ezeken a számítógépeken a Campus Agreement Windows frissítésével jogtisztán használhatják a Windows bármely verzióját a Campus szerződés hatálya alá tartozó felhasználók.

A 2001. november 30. után vásárolt PC-ket szokásosan OEM operációs rendszerrel kell megvásárolni ahhoz, hogy jogtiszta frissítési alap álljon rendelkezésre.

Samott

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.