HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 08. 21:47

A zsírszövetnek kisebb a fajsúlya, a víznél is könnyebb (ezért aki hájas, annak vízben jobb a lebegőképessége), tehát több helyet is foglal. 2 kiló izom ha meglátszik rajtad, akkor 2 kiló zsír még látványosabb.

Ráadásul ezt is lehet genetikai hajalmtól függően viszonylag lokalizáltan felszedni, pl. hasra vagy seggre, és akkor nagyon hamar szűk lesz a nadrág, ki kell engedni az övből, satöbbi.
LY

#1922 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 18:29

Viszont lokalizáltan leadni pedig szinte lehetetlen, ez benne a szép :). Pölö úszógumi, oldalháj, hogy csak egyet említsek (engem ez zavar a legjobban jelenleg, és nem csökken, diétázni kellene, f***omat :( ).
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

#1923 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 21:46

kerékpár? futás?
az nem rossz pocakra...
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1924 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 11. 11:37

Idézet: tasp - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 21:46

kerékpár? futás?
az nem rossz pocakra...

Diéta nélkül nehéz ám zsírt leadni, főleg 30 fölött. Annyit senki nem szeret futni meg kerékpározni. Ha viszont a súlyzós edzés + kardio + diéta megvan, akkor egyikbe sem kell belehalni. Persze mint minden, ez is függ az egyéni adottságoktól.

#1925 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 12:09

Amúgy a középhaladó sporttársaktól kérdezem, hogy használ-e valaki heti háromszori teljes testes edzést. Én évekkel ezelőtt a teremben bukkantam rá erre a Bill Starr-cikkre (vigyázat, a magyar fordítás nem meglepő módon elég gyatra):

http://www.fitmuscle...7/07_08_FM7.pdf

Azóta utánaolvasgattam mindenfelé, és nagyon megkedveltem az efféle erőnövelő edzésprogramokat, nekem többnyire szórakoztatóbb így edzeni, mint testrészenkénti bontásban (habár időről időre visszaváltok arra is).
Most éppen a „Texas method” nevű variációval dolgozom, abban viszonylag sokat lehet játszani a terheléssel, ismétlésszámokkal stb. Guggolásban pl. csak úgy tudok igazán fejlődni, ha hetente többször, eltérő terheléssel csinálom. (pl. hétfő 4x5, szerda 3x3 könnyű/elölguggolás, péntek 1x3, 1x8-10).

#1926 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 12:16

én annak idején heti3x-ori teljes megmozgatással edzettem, de szerintem ha már szedtél fel súlyt
és(is) izmot, akkor előnyösebb ha szétbontod az edzéstervet.
fárasztóbb is minden izomcsoportot végigmozgatni, csak abba gondolj bele, hogy egy erős mellézés, és teszem azt hátazás/vállazás után még nekiállsz bicepszezni, akkor arra már nem sok erőd marad.
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1927 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 14:48

Idézet: tasp - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 12:16

én annak idején heti3x-ori teljes megmozgatással edzettem, de szerintem ha már szedtél fel súlyt
és(is) izmot, akkor előnyösebb ha szétbontod az edzéstervet.
fárasztóbb is minden izomcsoportot végigmozgatni, csak abba gondolj bele, hogy egy erős mellézés, és teszem azt hátazás/vállazás után még nekiállsz bicepszezni, akkor arra már nem sok erőd marad.

Értem, amit írsz, és ha elsődleges/kizárólagos célom volna a méretnövelés, akkor talán egyet is értenék – mint írtam, időnként én is használok bontott módszert.
Mivel azonban most éppen nem akarok nőni (most adtam le 4-5 kilót, 90 kg körül vagyok éhgyomorra), viszont erősödni még szeretnék, meg fontos az általános kondíció/ mozgékonyság/ valamennyi gyorsaság, ezért nekem pillanatnyilag jobb az ilyen erősportolókra kidolgozott terv.
Hogy értsd: egy ilyen tervben nincs olyan „erős mellezés” vagy „erős hátazás”, mint a heti egyszeri „mindent bele” típusú edzésprogramban. Egy napon van mondjuk mellrevétel, fekvenyomás és guggolás, meg egy vagy két kiegészítő gyakorlat, oszt jó napot. Mivel magas gyakorisággal és viszonylag nagy intenzitással (nehéz súlyokkal) kell dolgozni, ezért az összvolumennek alacsonyabbnak kell lenni, hogy ne legyen hamar túledzés.

#1928 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 14:50

így van... szerintem ha nagyon sarkosítani akarjuk akkor az egybe edzés erőre, a bontott meg formára jobb :)

#1929 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 06:51

Idézet: Lumpy - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 15:01

Sziasztok!

Az Izom nehezebb a zsírnál szal ha kondizol lehet, hogy többet mutat a mérleg, de a lokális változások szemmel követhetők. :)

persze, ezzel tisztában vagyok, azért is mérem magam heti 1x mérőszalaggal, csak sajnos sosem mutat kevesebbet :(

lassan 2 hónapja folyamatosan járok heti 3x spiningre (egy edzés alatt 10 km letekerve, -370kalóriával)
meg nem eszem szénhidrátdús kajákat, meg délután 5 után már nem is eszem szinte semmit, de a jókedvemen kívül semmi nem fogyott. Lassan egy éve próbálok fogyni, hogy ne legyen akkora belem, hogy terhesnek tűnjek, sajnos nem sok sikerrel.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1930 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 15:03

Vicc Rágj-bakkának:

Nem lehet, hogy még Miskolcon annyi sört (töményet etc.) ittál, hogy örökre odakötött a hasadra? Ott igazán nem nehéz :). Ha sopronban nyomtad,a kkor meg ott :).

*Nem akarlak megbántani, csak magas labda volt*

Valóságban: szerintem a 3+ hónapot nyugodtan várd meg, akkor meg csak látsz már változást. Az edzésen meg a km mennyisége tökmindegy, magas pulzussal (maximum, de inkább ne: 220-életkor, javasolt, de a szívedtől nagyban függő: 145-160, és ezt fenntartani, a 120-as pulzusnál végzett kardio elvileg teljesen hatástalan) tekerjél és lehetőleg hosszabb ideig (bár a zsírégetés csak 30-45 perc után indul be "szabály" városi legenda), de azért ne vágd haza magad. Ha így sincs eredmény még 1-2 hónap múlva sem, sajnos növelni kell az edzést és/vagy csökkenteni a tápbevitelt. De pls olvass utána a kardiózás/fogyás fortélyainak, mert én nem vok orákulum azért.

Sok sikert!
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

#1931 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 23:02

Vagy ki lehet próbálni a rövidebb időtartamú, de magas intenzitású edzéseket is...
LY

#1932 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:52

kevesebb pletyi edzés alatt, kisebb súllyal több ismétlés... :)

#1933 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 11:39

Én úgy tapasztaltam (bár az orákulumságról én is letennék), hogy kardiózásnál a gyakoriság nagyon fontos. Némiképp sarkítva: szinte mindegy, mit csinálsz, amíg nagyon sokszor csinálod. Pl. heti 5x30 perc gyaloglás többet ér, mint 3x50. Vagy mindennap 15 perc intervallumos ugrálókötelezés mondjuk 30mp on/30mp off rendszerben. Vagy a kettő keveréke, csak baromi rendszeresen (ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy az alacsony vagy a magas intenzitás jobb-e, ez már-már világnézeti kérdés egyeseknél).
Aztán valóban, a súlyzós edzést is lehet úgy manipulálni, hogy a kalóriafogyasztásra legyen kihegyezve: sok gyakorlat alsótestre és a nagy izomcsoportokra, rövid pihenőidők, viszonylag sok ismétlés/sorozat.
Én 5 után is eszem diéta alatt is, sőt este 9-10-kor is, de akkor már kizárólag tonhalat v. túrót v. magokat. Van, aki azt mondja, hogy ha túléhezteted a szervezetet, az annál jobban ragaszkodik a zsírhoz.

Sok sikert a diétához, nem lehet könnyű, amikor nem érzed az eredményt. Előbb-utóbb biztosan beindul a fogyás!

#1934 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 13:04

Kraken!

Az elméleted nem rossz, mármint a sulival kapcsolatban, de én dunaújvárosban nyomtam, és a sört nem szeretem csak a rövidet :D  de komolyan mondom amióta nincs heti x nap pia jobban hízok:):)

Tasp!

Edzés közben figyelni kell, hogy ne ess ki a ritmusodból szóval nem tudsz trécselni, meg nem is azért járok le.

Egyszer volt rajtam pulzusmérő és folyamatosan 150 felett volt az edzés alatt. Én is arra gondoltam, hogy megpróbálok heti 5x lemenni, bár nem tudom az időm hogy engedi majd. Az étrendemet meg ennél is jobban átreformálni.

Feladni nem akarom, nem is fogom, csak reménykedtem benne, ha nem is sok, de egy minimális hatása ennyi idő alatt lesz, akkor jobban megjön az ember kedve ahhoz, hogy folytassa.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1935 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 08. 13. 21:51

Idézet: Kraken - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 16:03

... a 120-as pulzusnál végzett kardio elvileg teljesen hatástalan) tekerjél és lehetőleg hosszabb ideig (bár a zsírégetés csak 30-45 perc után indul be "szabály" városi legenda), ...

Ezeket a kijelentéseidet, azért 1-2 hozzábbértő gyorsan megcáfolná.  :)

#1936 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 21:06

Idézet: cyberde - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 21:51

Ezeket a kijelentéseidet, azért 1-2 hozzábbértő gyorsan megcáfolná.  :)

Ezek ismereteim szerint vitatott kérdések, az alacsony intenzitású kardio/aerob edzésről ld. pl. az alábbi tanulmányt,

http://forum.bodybui...ad.php?t=747976

amely cáfolni igyekszik a lassú, hosszan tartó edzés felsőbbrendűségéről szóló legendákat: lényegében azt mondja, hogy az eredeti kísérleteknél csak az edzés közbeni zsírégetést mérték, és figyelmen kívül hagyták az edzés egész napra kiterjedő metabolikus hatását (amely eszerint a cikk szerint a magas intenzitású, rövidebb edzés esetében nagyobb).
Ha az ember megnézi pl. a sprintereket, birkózókat, cselgáncsozókat, náluk van izomtömeg is és a testzsír is igen alacsony, márpedig ezekre a sportokra inkább a gyakran ismétlődő rövidebb, intenzívebb igénybevétel a jellemző, nem a hosszan tartó, alacsony pulzusszámmal járó.
Valahol azt is olvastam, hogy nem mindegy, hogy az ember (mint az átlag edzőtermi gyalogbéka) 20% testzsírról akar lejönni 10-12% körülre, vagy (mint a versenyre készülő profi testépítő) 5% alá akar lemenni, miközben mondjuk 120 kilós sovány tömeget kell megtartania. Lehet, hogy az utóbbi esetben az alacsony intenzitású kardio, az előbbiben meg a HIIT vagy a crossfit az optimális megoldás...?  :think:

#1937 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 23:11

Nézzetek meg egy versenyző testépítőt, akinek a testzsírszázaléka versenyformában 3-5%. A 99%-uk gyakorlatilag csak hosszú ideig tartó alacsony intenzitású aerob mozgást végez a diétája alatt, a versenyhez közeledve egyre többet (kivéve az utolsó 1-2 hetet).
Ennyit a legendákról.
Biztos jó a rövidebb ideig tartó magas intenzitású kardió is, csak nem biztos, hogy arra jó amire gondoltok.
Btw a lényeg úgyis a diéta.

#1938 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 08:17

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 23:11

"csak nem biztos, hogy arra jó amire gondoltok."

Kép

#1939 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 08:33

mondjuk szerintem ezekben a legnehezebb betartani a rendes táplálkozást.... :)

#1940 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 15:16

"Nézzetek meg egy versenyző testépítőt..."

Persze...Biztos...olyan tudományos és laborhátérrel rajtam is 120 kiló izom lenne, legfeljebb 10-12% testzsírral :). Szóval csak óvantagon "nézem meg", mert az ő világuk pont annyira van az enyémtől,  mint a szertornára kényszerített áltis srácé a kínai mutáns világbajnokétól :).

Üdv!

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.