Sziasztok!
Reg jartam ebben a topicban, most "kicsit" visszaolvastam, talan 2006 vegetol, tartalmas volt. En anno 14 eves koromtol 19-ig jartam le edzegetni, akkor hatvan kilosan kezdtem, 2 ev mulva mar 80 voltam, utana kezdtem el kreatint szedni es segitett "elmozdulni" az akkori stagnalasbol. Mielott abbahagytam, mar 110-120 kiloval szeriaztam fekvenyomasban, ami a 87 kilomhoz egesz jo volt. Na de ez a mult. Mivel azert fejeztem be az edzest, mert a konditerem ahova jartam megszunt es nem talaltam jot, manapsag meg mar nem lenne idom lejarni, ezert otthonra osszeraktam magamnak egy cuccost egy kombinalt pad (fekpad, guggoloallvany, scott pad, hatcsiga, labgep, egyebek), egyenes es francia, egykezes, valamint rovid egyenes rud es cirka 140kilo suly formajaban.
Most januar elejetol kezdve heti 4 alkalom mindig megvan, 78-79 kilorol kezdtem, most mar 82 felett vagyok es egyre jobban erzem magam, mind testileg, mind szellemileg. Az erom is kezd visszaterni, bar azert meg messze vagyok a regi formamtol, de igyekszem. Csak arra akartam felhivni mindenki figyelmet, hogy sosem keso ujrakezdeni es igazolni egy-ket korabbi beirast, hogy ujrakezdeni sokkal konyebb. Kivancsi vagyok 3-4 honap utan mi lesz.
Egy ket kerdesem azert lenne:
Milyen taplalekkiegeszitot javasoltok? Amit most szedek az BioTech Milk&Egg (aszpartam mentes, es kifejezetten finom a vanillias is), Proform Creatine 5000, reggel, edzes elott es edzes utan pedig Proform HMB kapszula, valamint napkozben melohelyen hogy konyebb legyen beszedni Proform ATP creatin (kapszulas). Erdemes lenne meg valamit? Esetleg mas markat? Regen csak scitec cuccokat szedtem, de a kreatinjuk nem jott be, a feherje meg elvileg ugyanazt tudja viszont joval olcsobban jutok hozza (a bolti ara azt hiszem ennek meg tobb is mint a scitecnek, mert valami 18korul van harom kilo, en pont a feleert veszem.)
Lattam, hogy vitaminbol is az erosebbeket preferaljatok, erdemes? Mert pl a milk&egg ben is van rengeteg vitamin eleg nagy dozisban, valamint eszem melle actival cmax-ot es napi ket energiaital meg sok gyumolcs is befigyel. Es tudtommal a sok vitamin is lehet karos, vagy rosszul tudom?
Koszi elore is a segitseget, meg lehet, hogy lesz kerdesem, sokat felejtettem es igy egyedul segitseg sem nagyon van. Viszont sokkal kellemesebb a teve elott tornazni, valamint nincs kifogas, hogy nem tudok ma menni.
Egyebkent latom, hogy a hasazas a tema, en regen heti negyszer legalabb fel orat hasaztam a teremben, romai szek, haspres meg (nem tudom mi a neve) az a gep, hogy megfogod mint egy kormanyt, allsz rajta, az oldalara tarcsas sulyokat raksz es a tengelyed korul forogsz. Nekem bejott, ha nem is hipp-hopp de egy ido utan latszodtak a kockak, az uszogumi pedig teljesen lement. Pedig sosem dietaztam. Szoval en cafolnam ezt, de lehet csak szerencses alkatom van (azota sincs hasam, pedig sorozok es a tomenyet is szeretem nehanapjan:) )