HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 03. 01. 22:51

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 1., vasárnap - 21:20

Szigorúan fogyókúrához melyiket ajánljátok?

:omg:  I.

Fogyókúrázni, -kizárólag orvosi felügyelet mellett- csak a kórosan elhízott embereknek kell.

Az egészséges ember diétázik!

WPP vagy AW

vagy van ezeknél is jobb cucc? :think: a zsírtartalmuk elég magasnak tűnik... tuti jó ez diétához?  :confused:

:omg:  II.

Persze, hogy van ezeknél 100x jobb cucc is, :nevet: viszont nem kellene átesned a ló túlsó oldalára.

Egyrészt. 20gr fehérje mellé 2gr zsírt én nem neveznék "elég magasnak", pláne, hogy a szervezetnek azért -a napi bevitel szintjén is- szüksége van, nem kevés zsírra.

Másrészt, a te diétádhoz, (hacsak nem vagy a saját zsebed ellensége) tök mindegy, hogy ilyen-olyan izolátum, vagy csak "sima" fehérje.

Ha rám hallgatsz, megvezed a legolcsóbb, magas fehérjetartalmú port. _pl ezt_

BP-en merre forgalmaznak még ilyen porokat? szívesen elmennék valahová érte személyesen, csak nem 10 és 4 között. :Đ

_Szájtek bolt_ (Asszem itt árulnak Cytogen porokat is.)

Ha viszont "jobb cuccot"©  :) szeretnél, akkor _itt_ vagy _itt_ kellene körülnézned.

#2342 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 09:48

Úgy értettem hogy csak fogyókúrához, hogy tömeget növelni semmiképp sem szeretnék, még ha izom akkor sem és sokkal izmosabb sem szeretnék lenni.

köszönöm a tanácsokat mindenkinek! :)

cyberde postjára:
Fogyókúrát - diétát a köznyelv szinonímaként használja. ;) Nem orvosi terminológiaként használtam én sem a szót. Másrészt az általam követett diétáról/fogyókúráról igen keveset tudsz, így azt is nehezen tudod megítélni melyikről lehet szó. :omg:

A 'tiszta fehérjében' 15-20% zsír-t  (az ugye az ötöde ;) meglehetősen magasnak lehet nevezni. Úgy rémlik hogy az össz tápanyagtartalomban is 20% környéki arány az egészséges.

Az általad legolcsóbbnak nevezett por, pont annyiba kerül mint amiket én linkeltem. A bolt infót köszi! Hazafelé lehet meg is nézem közelebbről.

Pont azért kérdezgetek itt hülyeségeket, mert
1) nem vagyok a téma szakértője
2) nem is érdekel olyan mélységben, hogy rászánjam az időt és azzá váljak.
3) gongoltam azért (is) van a topik hogy járatosabb emberek megírják az okosságaikat kevésbé járatosabbaknak. ez végül be is jött, bár stílusra lehetne még kicsit gyúrni. ;)
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#2343 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 11:58

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 9:48

Fogyókúrát - diétát a köznyelv szinonímaként használja. ;) Nem orvosi terminológiaként használtam én sem a szót. Másrészt az általam követett diétáról/fogyókúráról igen keveset tudsz, így azt is nehezen tudod megítélni melyikről lehet szó. :omg:

:omg:  III.

A nép egyszerű gyermeke (köznyelv) a palackozott sört is üveges sörnek hívja, holott az üveges az egy szakma, nem pedig kiszerelési forma. De az legalább kevesebb félreértésre ad okot.

Az viszont tény, hogy megelőlegeztem neked annyit, hogy súlyos egészségügyi problémád megoldására a választ, nem egy informatikai fórum, fitnesz topikjában keresed.

A 'tiszta fehérjében' 15-20% zsír-t  (az ugye az ötöde ;) meglehetősen magasnak lehet nevezni. Úgy rémlik hogy az össz tápanyagtartalomban is 20% környéki arány az egészséges.

:omg: IV.

20gr fehérje mellé 2gr zsír az 10%. Nem 15-20!

A legmagasabb fehérjetartalmú ételek, a húsok fehérjetartalma 15-25%. Átlagosan 20%. Emellett a zsírtartalmuk 2-45%. Átlagosan 20%. Magyarul, az átlagos étrendben 20gr fehérje mellé, beviszel 20gr zsírt. Az 100%. Akkor mitől lenne elég magas a 10%?

Az általad legolcsóbbnak nevezett por, pont annyiba kerül mint amiket én linkeltem.

:omg: V.

Igen. Pont annyiba kerül.

De azért az nem mindegy, hogy ugyanannyi pénzért 4kg, vagy 6kg port kapsz.

Pont azért kérdezgetek itt hülyeségeket, mert
1) nem vagyok a téma szakértője
2) nem is érdekel olyan mélységben, hogy rászánjam az időt és azzá váljak.
3) gongoltam azért (is) van a topik hogy járatosabb emberek megírják az okosságaikat kevésbé járatosabbaknak. ez végül be is jött, bár stílusra lehetne még kicsit gyúrni. ;)

1) az még azért nem végzetes hiba
2) ha a dietetikára nem is, azért a matekra szánhatnál egy kis időt  :Đ
3) mi a baj a stílussal?  :confused: _Olvasgass 1-2 Drugs Bunny választ_, utána sírva menekülsz vissza ide. :nevet:

#2344 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 12:37

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 11:58

20gr fehérje mellé 2gr zsír az 10%. Nem 15-20!

konkrétan annál a 2 terméknél amit belinkeltem 96 kcal-ból 18 kcal és és 115-ből 18 kcal volt a zsírtartalom. még fejszámolásnál is látszik hogy több mint 10%. hogy több vitára ne adjon okot: ez pontosan 18,75% és 15,65%, saccra jó volt a 15-20%.

ezek a porok fehérje pótlását célozzák. most már tudom hogy ezzel arányosan beviszek ugyanannyi zsírt is mint egy csirkemellnél. meglepett, gondoltam hátha kapok vmi magyarázatot arra hogy miért van ez. ha nem felszívódást (v vmi hasonlót céloz) akkor nekem a zsír nem hiányzik. :D

szal az a mércéd hogy vannak nálad bunkóbbak is. grat! :D

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#2345 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 13:38

Szazalekokban egyikotok tomegrol másikotok kaloria eloszlasrol beszel...

Az eredeti kerdesedre visszaterve kicsit kevesebb arroganciával egyetertek cyberdével abban, hogy egy olcsobb cytogen wp tokeletesen megfelel neked, ne költs feleslegesen... a scitec wpp aszpartám mentes talan ennyivel tud "tobbet" de telibe kell szarni...
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#2346 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 13:59

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 12:37

konkrétan annál a 2 terméknél amit belinkeltem 96 kcal-ból 18 kcal és és 115-ből 18 kcal volt a zsírtartalom. még fejszámolásnál is látszik hogy több mint 10%. hogy több vitára ne adjon okot: ez pontosan 18,75% és 15,65%, saccra jó volt a 15-20%.

Konkrétan! Döntsük el! Ha tápanyagbevitelről beszélünk, akkor ott az arányok számítanak. Ha energiabevitelről, akkor pedig energiatartalom.

ezek a porok fehérje pótlását célozzák. most már tudom hogy ezzel arányosan beviszek ugyanannyi zsírt is mint egy csirkemellnél. meglepett, gondoltam hátha kapok vmi magyarázatot arra hogy miért van ez. ha nem felszívódást (v vmi hasonlót céloz) akkor nekem a zsír nem hiányzik. :D

Igen ezek (konkrétan a szója/tojás/tejsavó fehérje) a porok pont arra valók, csak egyszerűbb a logisztikájuk, elkészítésük (fogyaszthatóvá tételük), megemésztésük. Ha úgy érzed, hogy neked mindenképpen a ch- és zsírmentes, 100% fehérjére (ill. annak összetevőire) van szükséged, akkor az aminosavak környékén kellene körbenézned.

(Nekem mondjuk, "hobbydiétásként" nem érné meg a "sima" fehérje helyett 4x-5x drágábban egy _Amino Pak_, ill. az adagonkénti ~100kcal mínusz energia.)

szal az a mércéd hogy vannak nálad bunkóbbak is. grat! :D

Még mindig nem tudom, hogy mikor volt a válaszom bunkó?  :confused:

Egyébként, " Amilyen az adjisten, olyan a fogadjisten!"  :p  :)

#2347 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 16:30

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 12:58

Jáájjj
:up:
:eek:
;)

Szerkesztette: tesa 2009. 03. 02. 16:31 -kor

tesa

#2348 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 21:06

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 13:59

Még mindig nem tudom, hogy mikor volt a válaszom bunkó?  :confused:

Egyébként, " Amilyen az adjisten, olyan a fogadjisten!"  :p  :)

ha visszaolvasol és nem jössz rá akkor valszeg tök feleslegesen magyarázgatnék bármit is. de már az is sokat mutat ha visszagörgetve csak a szmájlikon végigfuttatod a szemed. :)

#2349 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 21:09

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 9:48

Gondolom valami "tudományos szaklapban".  :rolleyes:  kiskegyed, blikknőkamititkunk,... :nevet:
A szójafehérje annak jó, aki esetleg érzékeny a tejfehérjére. A tojásfehérje felszívódása sokkal lassabb, úgyhogy pl profi szinten, ahol ilyesmivel is számolnak, semmivel sem rosszabb a használhatósága mint a tejsavófehérjének. :)

ez volt az a cikk
egy dietetikus szakértett benne. amit írtam, erre alapoztam:

Idézet

tejsavó alapú ízesített fehérjeizolátummal vagy koncentrátummal keverj össze. ( A sok fogyasztóshake-ben összetevőként megtalálható olcsó szójafehérje helyett.) Fontos: ne keverd össze a bioboltokban és másutt is beszerezhető magas szénhidráttartalmú, rossz minőségű édes tejsavóporral a tejsavó (whey) koncentrátumokat és izolátumokat!

#2350 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 21:16

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 13:38

Szazalekokban egyikotok tomegrol másikotok kaloria eloszlasrol beszel...

a tömeg megtévesztő szokott lenni az összetétel táblázatokban. pl ott az a por is amit cyberde linkelt...
egy adag 30g, ebből zsír 2g, ch 4 g, szénhidrát 20 g. az összesen 26 g. ez ok, és a többi??  :confused:

az élelmiszereknél ennél jóval nagyobb általában a különbség. aminek egy része valszeg víz, ez érthető... de elég nagy különbség szokott lenni ezért nézem inkább a kcalt. (a végeredmény szempontjából is jobb kiindulópont a kcal szerintem)

#2351 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 21:26

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 11:58

:omg:  III.

A nép egyszerű gyermeke (köznyelv) a palackozott sört is üveges sörnek hívja, holott az üveges az egy szakma, nem pedig kiszerelési forma. De az legalább kevesebb félreértésre ad okot.

Az viszont tény, hogy megelőlegeztem neked annyit, hogy súlyos egészségügyi problémád megoldására a választ, nem egy informatikai fórum, fitnesz topikjában keresed.

kíváncsi vagyok hogy egy kocsmába betérvén vajon egy palack sört rendelsz-e megadnak (feltéve persze hogy nem csapoltat iszol).

annyi merült fel hogy a meglévő étrendem + mozgásprogramomon belül napi 150kcal-nyi energiabevitelt lecseréljek-e fehérje porra vagy sem és ha igen milyenre. jól összezavarhattalak a szóhasználattal.

#2352 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 21:38

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 22:16

a tömeg megtévesztő szokott lenni az összetétel táblázatokban. pl ott az a por is amit cyberde linkelt...
egy adag 30g, ebből zsír 2g, ch 4 g, szénhidrát 20 g. az összesen 26 g. ez ok, és a többi??  :confused:

az élelmiszereknél ennél jóval nagyobb általában a különbség. aminek egy része valszeg víz, ez érthető... de elég nagy különbség szokott lenni ezért nézem inkább a kcalt. (a végeredmény szempontjából is jobb kiindulópont a kcal szerintem)

A többi a "körítés" :) (ami "stabillá" teszi olyan formaban amilyenben látod/felhasználod... de egyebkent ott van a makrokomponenseknel egyéb cimszoval 13%)

Igazabol sem a tomeg sem az energiatartalom nem az igazi... sot az a baj egyebkent a feherje meg a zsir az nem egzakt valami... olyan mintha azt mondanam nadrág meg sapka (mindketto lehet ezerféle... )

Masreszt ha cyberde-t idezem:

Idézet

A legmagasabb fehérjetartalmú ételek, a húsok fehérjetartalma 15-25%. Átlagosan 20%. Emellett a zsírtartalmuk 2-45%. Átlagosan 20%. Magyarul, az átlagos étrendben 20gr fehérje mellé, beviszel 20gr zsírt.

Cyberde végig tomeg aranyokrol beszel... ezt ha energiatartalomban kifejezed, akkor igen durva szamok jonnének ki a zsir javára... ehhez kepest a "porokban" talalhato zsir minosegileg is jobb, mennyisegileg is elenyeszo!

Kár ragozni egyébként... szertintem lépj tul ezeken a dolgokon, probáld ki valamelyik tejsavofehérjét... bajod nem lesz tole ezt garantálom neked, a tobbit meg majd megtapasztalaod! :) (vegyel mellé egy shakert is, mert anelkul nehez lesz feloldani rendesen... és vizzel idd ne tejjel... cytogen jo valasztas... izre a legjobb, minosegre meg boven megfelelo)

Szerkesztette: Sniper 2009. 03. 03. 21:40 -kor

#2353 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 21:47

Miért nem jó a tej?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2354 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 21:54

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 22:47

Miért nem jó a tej?

A zsirtartalma miatt... (hamár a 2gramm miatt reklamal ami a wp-ben van, akkor ne vigyen be mégtobbet tejjel :D )

#2355 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 21:56

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:54

A zsirtartalma miatt... (hamár a 2gramm miatt reklamal ami a wp-ben van, akkor ne vigyen be mégtobbet tejjel :D )

Ja, ok. Akkor nekem jó. Bennem minden kalória elég  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2356 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 22:06

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:47

Miért nem jó a tej?

magas a ch-ja is... már én is néztem.

snipernek: lehet h veszek egy kisebb dobozzal és napi 1 adaggal kipróbálom. ha nem ér semmit akkor sem dobtam ki túl sok pénzt az ablakon. :) a mostani diéta + mozgás hatásos egyébként, inkább csak attól tartok h hamarosan megtorpan...

#2357 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 22:10

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:54

a zsírért nem fizetek ennyit, főleg 'mosópor' formában nem. ha nagyon zsírra vágyom akkor a péksüti reggelire és meg van oldva :D

nem kötözködni akartam, tényleg meglepő volt :D

#2358 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 02:27

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:06

ha visszaolvasol és nem jössz rá akkor valszeg tök feleslegesen magyarázgatnék bármit is.

Nem vagyok hülye! Nekem nem kell magyarázgatnod! Idézd be az általad bunkónak vélt válaszomat! ;)

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:06

de már az is sokat mutat ha visszagörgetve csak a szmájlikon végigfuttatod a szemed. :)

Visszagörgettem! Ha kevésbé türelmes lennék, csak a fórum saját készletéből sokkal sértőbb/bunkóbb szmájlikat használhattam volna.

pl:  :hemuveg:  :lama:  :bolond:  :wtf:

Nyilván más az ingerküszöbünk, de szerintem, amikor a bevallott "szakmai" hozzá nemértés folyamatosan párosul az elnagyolt, félreérthető, (ha kevésbé udvarias, -kvázi, bunkó- akarnék lenni, azt írnám, hogy igénytelen) fogalmazással, ráadásul, emellé, elemi tagozat szintű, logikai és matematikai alapvetések alkalmazása is nehézkesen megy, akkor az :omg: szmájli használata, kifejezetten visszafogott.

:sandor:

#2359 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 02:28

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:09

ez volt az a cikk
egy dietetikus szakértett benne. amit írtam, erre alapoztam:

Idézet

tejsavó alapú ízesített fehérjeizolátummal vagy koncentrátummal keverj össze. ( A sok fogyasztóshake-ben összetevőként megtalálható olcsó szójafehérje helyett.) Fontos: ne keverd össze a bioboltokban és másutt is beszerezhető magas szénhidráttartalmú, rossz minőségű édes tejsavóporral a tejsavó (whey) koncentrátumokat és izolátumokat!

:omg: n+1

Hol írja, hogy nem jó a szójafehérje? :think: Ráadásul, a tojásproteinről, egy szó sem esik cikkben. :confused:

#2360 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 02:31

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:16

:omg: n+2

Elvitte a cica!   :nevet:

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:16

:idea:

Azért mielőtt teljesen a kilokalóriák bűvöletébe kerülsz, olvasgass pár sort mondjuk, a makro- és mikronutriensekről, a szervezet tápanyag-nem energia!-szükségleteiről, az alapvető anyagcserfolyamatokról, meg ilyesmikről. Talán akkor számodra is világossá válna, hogy ez nem egy egyismeretlenes egyenlet, ahol x = derékbőség.

Szerkesztette: cyberde 2009. 03. 04. 02:32 -kor

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.