HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 09. 08:05

Idézet: leslie - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 7:53

Szerk: így szuri után meddig érdemes kímélni a csuklóm?

40-45 évig.  :)

#2422 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 08:12

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 9:05

40-45 évig.  :)

Mókamester. Addig remélem nem is élek, még van 20-25 évem talán.  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2423 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 10. 07:28

Idézet: leslie - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 9:12

Mókamester. Addig remélem nem is élek, még van 20-25 évem talán.  :Đ

fő az optimizmus :D
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2424 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 19:46

lassan 10 éve többé-kevésbé (sajnos inkább kevésbé) járogatok edzeni konditerembe. arra jó, hogy van némi alapom, nagyjából sejtem mi-micsoda, és nem 20kg rúddal szenvedek fekvenyomásnál, de ennyi.
elmúlt fél évben sikerült felszednem egy kis pluszt is (most 187 centi és 93 kg vagyok). a zsírból szeretnék leadni, és izmot szeretnék összeszedni :)

elhatároztam magam, hogy kéne rendeszeresen (kb minden másnap) járni edzeni.
mindenféle erősítés + 30 perc futás a terv.

kajáláson nem szeretnék sokat változtatni (így kényelmes, ezt szeretem...)
nem szoktam túl gáz/zsíros kajákat enni, nem is pizzán/hamburgeren élek.
reggelim valami kalács szerűség szokott lenni. ebédre valami csirke/marhahús rízzsel, kukoricával, hasonlók. vacsorára kenyeret szoktam enni.
tudom, hogy a reggeli/vacsora nagyon nem jó, így szoktam meg, nehezen megy a változtatás. :(
ja és qrvasok édességet (főleg csokit) eszek. erről erősen próbálok leszokni, főleg hogy mindkét nagyfater cukorbeteg volt, apámnak se alacsony a cukra...

hosszú bevezető után a hülye kérdés: érdemes lehet valami fehérje cuccot innom? reggeli helyett, vagy mellé, esetleg többi kaja mellé kiegészítőnek, vagy köztük, vagy mittudomain.
mit ajánlotok (márka, típus...)?

Szerkesztette: WiZARD 2009. 04. 13. 19:48 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2425 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 20:16

Ha tomeget akarsz novelni, akkor min. 2g feherje testsulykilogrammonkent naponta. Vagyis eseteben 186g minimum. Meg kell nezni, hogy korulbelul mennyit viszel be a "normal" etkezesekkel (tablazatok pl builder.hu-n) a tobbit meg erdemes feherjeturmixal kiegesziteni.

Mondjuk builderen mindenki zabpelyhen, rizsen es csirken el, ezt azert nem ajanlom. En naponta legalabb fel kilo hust megeszem, marhat, csirket, disznot, ami eppen elem kerul, ezenkivul ugye reggeli meg vacsora felvagottak, turo, sajt, tej, stb, ezert feherjeturmixot csak estenkent iszom, edzes utan - lefekves elott. Szoval teljesen attol fugg, hogy miket eszel. pl az is eleg tag, hogy kalacs, meg kenyer. Mert ha kenyeret pl egy-ket doboz halkonzervvel, akkor maris jo vagy, de ha csak egy kis vajjal, meg mondjuk egy szelet sonkaval, az loszar. :) Egyebkent meg en szinten csokimanias vagyok, bar szerencsere nem latszik. :)
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#2426 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 20:20

sajnos napi fél kiló húst nem eszek meg, annyit eszek amit egy átlag irodai kajáldában adnak, max 20 dekára tippelném :(
kalácsot mézzel/lekvárral/nutellával eszem :p
este kenyérhez felvágott/tonhal/lazac/virsli, szóval változó, de 65%ban kis van meg szelet sonka :)
túró/sajt/tej nagyonritka. (heti 1-2 alkalom)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2427 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 20:36

Kozben rajottem, hogy te fogyni is akarsz, meg izmosodni is, az kicsit nehezebb. Feherjebol is akkor valami olyat igyal, aminek alacsony a szenhidrat tartalma. Es akkor jobban oda kell figyelni a minosegibb feherjekre, hal, csirkemell es a minosegi szenhidratra, rizs, zabpehely, etc. Es ugye amit sokan mondanak, hogy naponta 4-5 szor enni es akkor a szervezet megszokja es kevesebbet raktaroz, csak ugye irodaban ez nehezebben megvalosithato, tapasztalom en is. A masik baj az, hogy bar nem tudom milyen a "menza", nalunk eleg jo van, megis inkabb itthonrol hordom, egyreszt az adag, masreszt pedig az alapanyagok es a zsirtartalom miatt. A menzan azert joval zsirosabb minden.

A reggeli kalacs mezzel meg nutellaval nekem durva, de biztos meg lehet szokni. En mondjuk tartalmasabbat ennek, de van aki reggel kajara sem tud nezni. En igen, anno amikor egyetemre jartam es nem tudtam lesz e idom aznap bennt valami fott kajat enni, akkor reggeliztem huslevest toltottkaposztaval, vagy csulkot pekne modra, reggel 5:50kor. Most altalaban 2-3 zsomle, vagy 2-3 jokora melegszendvics a reggeli es igy is mar 11 kor korog a gyomrom. :D
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#2428 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 21:02

fogyni. háát végülis igen, de nem akartam ezt a kifejezést használni. ha csak szép lassan fogy a zsír, és több lesz az izom, az is megfelel, a súlyom nem érdekel, inkább az hogy miből tevődik össze, azaz hogy nézek ki :) (igazából a hasam ami gáz)

naja nem egyszerű 5x enni.
menza egész kultúrált, csirkemellet vagy pulykamellet eszek többnyire, rízzsel, ez annyira itt se lehet zsíros. na a mennyiség az más kérdés. nem vagyok az a sokat zabálós fajta, de már így is volt hogy 2x fordultam, mert kevés volt...
otthoni kajával az a gond, hogy kéne valaki aki elkészíti, és az se ártana ha változatos lenne valamilyen formában a mindennap csirkemell rízzsel :D

reggeli. na igen, kiskoromtól megszoktam, hogy reggelre édeset eszek :)

Szerkesztette: WiZARD 2009. 04. 13. 21:03 -kor

#2429 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 21:13

Jo hat en is igy ertettem a fogyast, dietazni ferfi ne dietazzon.  :)  Igazabol a titok a mozgas, mondom ezt ugy, hogy en is kihagytam tobb, mint 4 evet (bar szerencsere hizni nem nagyon hiztam, viszont az izom lement), januarban kezdtem ujra, azota latvanyos a valtozas. rajottem, hogy egesz napos irodai melo, plusz az en nem csekely etkezeseim hosszutavon sok jora nem vezetnek. Vettem itthonra egy fekpadot, amin van kb minden (allvany a guggolashoz, scott pad, labgep, csiga, stb) meg rudakat es sulyokat, azota minden nap van egy oram a teve elott, amit edzessel toltok. Maris sokkal kevesbe vagyok faradt (bar neha ugy erzem leszakad a karom/hatam/labam, mikor epp mi volt). Persze az igazi a terem lenne, heti 4 szer, de azt a keves kompromisszumot el tudom viselni itthon is.

Ajanlom egybekent a builder.hu-t, rajohet az ember, hogy kb minden edzest meg lehet csinalni ket kezisulyzoval, egy ketkezes ruddal, par sulyal meg egy paddal. Mert azert akarhogy szamoljuk, az, hogy lemenjek edzeni (meg ha a terem 10 percre is van) legalabb harom ora, ugye osszepakolni, odamenni, atoltozni, edzeni, zuhanyozni, feloltozni, hazamenni, igy meg csinalom, amikor epp van egy szabad oram, de ha csak ketszer fel, akkor az sem gaz.

a reggelire visszaterve, lehet a legjobb az lenne, ha a nutellat redukalnad mondjuk egy zabpehely+feherjeturmix(+gyumolcs esetleg) kombora, tapertekben (feherje+ch) jo, bar ha napi harom etkezes van, akkor keves, mert ettol kehet, hogy mar ket oran belul ehes leszel.

#2430 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 14. 06:16

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 20:46

... hülye kérdés: ...

:)

Én a kardio- és az erősítőedzéseket külön választanám.

Reggelire/délelőtt igazából bármit ehetsz, a lényeg a vacsora, ill. hogy lefekvés előtt 1-2 órával, ne egyél szénhidrátot. Edzés után érdemes inni egy fehérje+ch-, esetleg lefekvés előtt egy fehérje turmixot.

Ja és sokat könnyítene a helyzeteden, ha csokit dobnád.  :)

#2431 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 06:27

ha lenne annyi felesleges időm, akkor különválasztanám, de nincs sajnos. (az tervben van, hogy heti 1-2x elmenjek teniszezni)

ch- ?

csokit próbálom mellőzni/csökkenteni...

turmixból valami konkrét márka/típus, amit érdemes inni?

Szerkesztette: WiZARD 2009. 04. 14. 06:46 -kor

#2432 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 06:47

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 7:27

ha lenne annyi felesleges időm, akkor különválasztanám, de nincs sajnos.

ch- ?

csokit próbálom mellőzni/csökkenteni...

turmixból valami konkrét márka/típus, amit érdemes inni?

Pedig kéne, hogy legyen, ui. logikailag is sántít, hogy egyidőben csökkented is, meg növeled is a testtömeged.  :)

Első időben nyomjál mondjuk heti két kardio- és egy erősítőedzést, aztán pár hónap múlva fordítva.

szénhidrát  :p

Pénztárcafüggő. Szerintem hobbyszinten a legolcsóbb is bőven megfelel.

#2433 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 07:29

Akármit is csinálsz a kajálással, ha az eddigi 0 mozgás helyett edzel, akkor fogyni, és izmosodni fox.
Kis fehérje nem ártana plusszban, de nem kell túllihegni. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2434 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 07:53

leslie: nem akarom túllihegni, mindenáron enni se akarok, ezért is kérdeztem hogy egyáltalán érdemes-e. :)

cyberdie ok, hogy legolcsóbb is megfelel (nemtom árban mennyi különbség van köztük, ha érdemes drágábbat venni, akkor nem azon fog múlni), de van annyi féle, 5letem sincs, hogy mi kéne. szójaprotein/vegyes növényi+állati/tej és tojásprotein/tiszta casein/tiszta tojás/whey - tejsavó/kombinált tejsavó/designer proteinek...  (shop.builder.hu)

na meg az is jó lenne, ha finom lenne. bár ahogy látom builder.hu hozzászólások alapján ez teljesen egyénfüggő, hogy kinek mi ízlik.

Szerkesztette: WiZARD 2009. 04. 14. 07:57 -kor

#2435 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 08:11

Szerintem sem kell feltetlenul a kardio, ha most nem mozog es elkezd rendszeresen, lelkiismeretesen edzeni, akkor izmosodni fog, o pedig azt akarja. Feherjebol valami olcsot erdemesebb szerintem is, en biotech termékeket használok (eddig tomegnoveleshez milk&egg-et, most no.1-proteint), nekem bevaltak es az ar/ertek aranyuk is eleg jo, bar a nonamekhez kepest dragak. Ja es erdemes beiirni a google-be amit venni szeretnel, egy 3-4 kilos vodor feherjen akar 4-5 ezrest is lehet sporolni, ha utananezel hol mennyi.

#2436 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 08:19

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 8:53

leslie: nem akarom túllihegni, mindenáron enni se akarok, ezért is kérdeztem hogy egyáltalán érdemes-e. :)

cyberdie ok, hogy legolcsóbb is megfelel (nemtom árban mennyi különbség van köztük, ha érdemes drágábbat venni, akkor nem azon fog múlni), de van annyi féle, 5letem sincs, hogy mi kéne. szójaprotein/vegyes növényi+állati/tej és tojásprotein/tiszta casein/tiszta tojás/whey - tejsavó/kombinált tejsavó/designer proteinek...  (shop.builder.hu)

na meg az is jó lenne, ha finom lenne. bár ahogy látom builder.hu hozzászólások alapján ez teljesen egyénfüggő, hogy kinek mi ízlik.

Szerintem tejsavo, vagy kombinalt. pl a milk&egg az ugye tej es tojas, estere jobb, mert lassabban szivodik fel mint a tejsavo, edzes utan erdemesebb a tejsavo, mert gyorsabb, de ez a mi hobbiszintunkon elegge irrelevans. Ha a csokit akarod kivaltani, akkor erdemes a Scitec protein delite-ot kiprobalni, anno az volt a legfinomabb, foleg a csokis csokidarabokkal, de az epres is jo volt. Ez mondjuk par eve volt, gondolom rosszabb nem lett, bar mar akkoris eleg draga volt es a feherjetartalma kisebb, szenhidrattartalma magasabb, mint az atlagnak. Viszont van belole light verzio is, bar azt nem probaltam. Sok jot olvastam meg a ProForm lagoon-rol, allitolag izben verhetetlen es zsiregeto is van benne, arban sem olyan veszes ha jol emlekszem. En a vitalfit.hu-n lattam egyszer jo aron, keves termekuk van, viszont azok olcson es masnapra szokta hozni nekem az irodahoz kozel egy holgy.

Altalaban egyebkent igaz az, hogy mindegyikbol a csokis a legfinomabb, bar nekem a vanillias milk&egg is bejon, mondjuk eleg edes, de lecsuszik. Megint mas kerdes, hogy vizzel mindegyik szar, pedig allitolag ugy kellene inni, en maradok a tejnel. azzal viszont az osszes altalam probalt finom volt.

#2437 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 09:52

sok tejcsokit próbálom kevesebb étcsokival pótolni :)
ezek a zsírégető cuccok érnek bármit is?

#2438 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 10:34

Sokan eskusznek ra, en meg nem probaltam, mert nekem felesleges. Altalaban mindegyik megemeli a testhomersekleted, foleg edzes kozben, vagy mondjuk gyorsitja az anyagcseret. A zsiregetok alternativajakent erdemes rakeresned a HMB-re, elmeletileg segit a tiszta izomtomeget novelni a zsir rovasara, de nem zsiregeto. Az ev taplalekkiegeszitoje volt tavaly. Sokan semmilyen hatast nem tapasztalnak, en mar szedem tobb honapja, edzes kozben izzaszt, joval szalkasabb vagyok tole es a testzsir %-om is csokkent. Szoval szerintem nalam hat, aztan persze lehet csak pszichologiai hatas. Akinel hat, az megfelelo edzessel olyan +0.5-1kg tiszta izommal szamolhat egy honapban. Egy probat megerhet, builder.hu-n lehet kapni valami 7500 ft kornyeken mega hmb neven 230db os kiszerelest, tekintve hogy edzesnapon max 3db kell, azonkivul pedig en reggel szedek 1-et elegge kiados.

#2439 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 10:52

thx. lehet kipróbálok majd valami ilyet akkor.
nemtom milyen lehet edzésközben a testhőmérsékletem, de alapon mindig melegem van, és elég rendesen szoktam izzadni edzés közben (főleg futásnál)

#2440 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 14. 11:50

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 11:52

thx. lehet kipróbálok majd valami ilyet akkor.
nemtom milyen lehet edzésközben a testhőmérsékletem, de alapon mindig melegem van, és elég rendesen szoktam izzadni edzés közben (főleg futásnál)

Ha elkezdesz mozogni, akkor több energiát fogsz felhasználni, ráadásul, ha odafigyelsz a kajálásra és kevesebb energiát viszel be akkor nyilvánvalóan fogyni fogsz. Fölösleges egyből stimulálni a szervezetet, hiszen még az energia beviteledet/felhasználásodat sem ismered. Ilyesmire ráérsz akkor, ha ezt már nagyjából rendberaktad, de vmiért mégis megakad a folyamat.

Az ilyen-olyan anyagcserét gyorsító, fogyást elősegítő táplálékkiegészítők nagyrésze parasztvakítás kategória. A legtöbbjükben koffein/guarana a hatóanyag. Jobban jössz ki egy edzés előtti kávéval, vagy egy erős zöldteával.

Mivel a mozgástól alapvetően gyorsul az anyagcseréd, ezért ami fontosabb ilyenkor, az a megfelelő vitamin, ill ásványianyag pótlása, úh érdemesebb inkább egy komplexebb, nagydózisú multivitaminba befektetni.

Fehérje, az természetesen tejsavófehérje (whey protein). Van ebből is mindenféle koncentrátum, izolátum, koncentrátum és izolátum, stb. A felszívódás gyorsasága ill mennyisége függhet az előállítási technológiától. A tojásproteinnek is lehet létjogosultsága, de én személy szerint nem ajánlom, nekem ugyanis komoly bélpanaszokat szokott okozni.  :D

Ha úgy is szereted a csokit, akkor veszel egy vödör olcsó (cytogen, scitec, biotech) csoki izesítésű tejsavó koncentrátumot és ha esetleg számodra nem elég intenzív az íze feljavíthatod kakaóporral, vagy csokisziruppal. :cool:

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.