HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2781 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:01

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 9:26

Sokan nem is tudják - kivéve aki tényleg utánanézett - az izom fejlődése nem az edzéskor történik, hanem utána a regenerációs időszakban.
Vannak egyes izmok, amiket ha intenzíven terhelsz - szinte sokkolsz - akkor akár 72 óra is kell neki a regenerációhoz.
A heti 3 igen optimális szám szerintem, mert bőven jut idő a testednek regenerálódni, szuperkompenzálni.

Ha átesel egy ponton és nem lesz időd a minőségi pihenésre akkor nem hogy fejlődni nem fogsz, hanem kezdesz szépen leépülni. És ez csak egy dolog, a sérülésről és az izületi fájdalmakról ne is beszéljünk.
Szóval ha ez így bevált, akkor szerintem neked a heti 3 az optimális...nem biztos, hogy ezt a számot feljebb kellene tolni.

Ha annyira be akarsz iktatni még egy alkalmat akkor azt ne kemény súlyzósedzés formában tedd. Egy intenzívebb kardió mozgás, vagy egészen más sport. Növeli az állóképességed, mozgat, fejleszi az izmaid vér-ér ellátottságát, amit a következő súlyzós edzésnél ki tudsz jól használni...

Ez az én véleményem.

:up:

Esetleg egy jó szteroidkúra mellé belefér az akár heti hét edzés is.  :)

#2782 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:07

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 11:01

Esetleg egy jó szteroidkúra mellé belefér az akár heti hét edzés is.  :)

Növi+inzulinnal pláne. :D

Amúgy nem hogy 72 óra, de simán kell 1 hét nekem pl 2 mell edzés között. Hátra is simán csinálok olyan edzést, h 2-3 nap izomláz. 1x éves edzésmúlttal.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2783 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:55

Normál esetben, az izomrostokon keletkezett mikrosérülések gyógyulásához, ugyanannyi idő kell, mint annak a sebnek a begyógyulásához. ha valaki pl. elvágja az ujját.

#2784 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:57

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 11:07

Növi+inzulinnal pláne. :D

Amúgy nem hogy 72 óra, de simán kell 1 hét nekem pl 2 mell edzés között. Hátra is simán csinálok olyan edzést, h 2-3 nap izomláz. 1x éves edzésmúlttal.

Igen, pl ha mell vagy mélyhátizom edzést csinálsz annak elég sok idő kell. De ha pl olyan edzést csinálsz, ahol nem teljes kifáradásig edzel, vagy ahol nem sokkolod az izmot ott elég a 72 óra. Teljes kifárasztásnál kell az egy hét.

Az egyéb izmokat, pl has azt akár lehet minden nap, de ha ott is teljes kifáradásig akkor annak is több nap kell.

A szteroid meg egyéb nyalánkságokhoz nem értek, arról nem is tanultam/tanulok szóval ott nem tudok nyilatkozni, hogy mi történik.

szerk.: írod az edzésmúltat. Ezt nem is egy full kezdő, vagy egy újrakezdőre gondoltam. Ott mondjuk a max ismétlésszámos edzést vagy a sokkolást kerülni kell igencsak.

Szerkesztette: Chewbacca 2009. 12. 18. 10:58 -kor

"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2785 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:03

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 11:57

szerk.: írod az edzésmúltat. Ezt nem is egy full kezdő, vagy egy újrakezdőre gondoltam. Ott mondjuk a max ismétlésszámos edzést vagy a sokkolást kerülni kell igencsak.

Naja. Különben egy hétig nem tud járni, vagy 2 napig felemelni a kezét plö. :)

A vádlit is lehet minden nap edzeni. De kinek van arra kedve? :)

#2786 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:28

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 12:03

Nem csak nem tud járni, de igen komoly a sérülésveszély. Aztán ezzel végleg le is lehet venni a kedvét valakinek.

Vádlira én nem edzek, heti 5 spinning-spinracing edzés bőven elég combra és vádlira...bár combra azért heti 1x rá is súlyzózok kicsit.
Meg ha farra edzek akkor ugye szinergisa izomként azért terhelődik az is...
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2787 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:56

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 11:55

Normál esetben, az izomrostokon keletkezett mikrosérülések gyógyulásához, ugyanannyi idő kell, mint annak a sebnek a begyógyulásához. ha valaki pl. elvágja az ujját.

:offtopic:  Te Gugára hajazol vagy mit keres Guga az avatarodban?!  :Đ  :pokeas2:
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#2788 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 12:07

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 11:56

:offtopic:  Te Gugára hajazol vagy mit keres Guga az avatarodban?!  :Đ  :pokeas2:

Idézet

professional gugafan

#2789 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 12:11

Ááá :) már látom... kiszurta a szemem de nem vettem eszre  :Đ

(bocs a tobbiektol az offert)

#2790 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 02:36

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 22:47

Gratulálok!
Akkor Te könnyen izmosodó fajta vagy.

Arról egy szóval sem beszélt, hogy mekkorát nőtt.
Én csak azt láttam, hogy erős. Azért nem mindegy ám.  ;)
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#2791 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 15:12

Idézet: Papa - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 2:36

Arról egy szóval sem beszélt, hogy mekkorát nőtt.
Én csak azt láttam, hogy erős. Azért nem mindegy ám.  ;)

Általában együtt jár az erő növekedésével az izomtömeg növekedése is.
(Persze vannak kivételek, van ismerősöm, aki 72 kg és fekve belenyom 150 kg-ba, azaz nem nagy darab, de erős, és szinte  a végletekig szikár, rettentő sűrű az izomzata)

#2792 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 15:17

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:07

...

Akkor innét a hihetetlen fejlődés. Valami módon (talán erősen variált edzésterv?) nem hagyod hozzászokni az izmokat a terheléshez.
Nekem max. akkor van izomlázam, ha változtatok az edzésterven, vagy ha néha spéci edzést iktatok be.

Az utolsó szériában már nem megy több, tehát igazából vége. Sőt, sokszor a többi szériában is lemarad már 1-2 ismétlés.
De izomláz nincs, inkább ha nagyon jól sikerül az edzés, akkor 1-2 napig egy kis merevség, mintha lágy gumi volna az izmaim közé öntve. Ilyenkor ha nagyon kinyújtom az adott izmot, akkor érzek némi kis fájdalmat.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 12. 20. 15:18 -kor

#2793 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 15:25

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 11:03

Nekem :)
Mondjuk nem minden nap, de heti több alkalommal.
Általában ülve 5x15-öseket csinálok (170 kg-val felváltva bal és jobb lábra, mert annyit nem lehet feltenni, hogy egyszerre két lábra elég legyen). Kb. 2 hete próbáltam 1x1-eseket, akkor 210 kg-val ment.

#2794 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 16:01

Vádli az makacs tud lenni... alapveto, hogy mindent lassan kell csinalni, megvárni hogy az inakban keletkezo "rugo hatás" megszunjon és csak utána mozdulni... de emellett persze van akinek loszart nem fejlodik akár mit csinál (pl én kosaraztam gimis koromban, jol beszálkásodott,  marha nagyot ugrottam + most is marha nagy sulyt emelek vele ha kell, de vékony és az istennek sem akar vastagabb lenni :( )

Szerkesztette: Sniper 2009. 12. 20. 16:02 -kor

#2795 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 16:08

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 16:17

Akkor innét a hihetetlen fejlődés. Valami módon (talán erősen variált edzésterv?) nem hagyod hozzászokni az izmokat a terheléshez.

Lóizét. Ennyi idő után is az alapgyakorlatokat csinálom. Mellnél fekvenyomás, szűk, 45 fok. Hátnál húzódzkodom erőnléttől függően 8x8-tól 6x6-ig ahogy jön, utána csigás hátgép maxi súllyal 6x8-10x8, állig húzás, és kalap. Ezt hátra plö 2 hónapja csináltam, elötte inkább csinálom még 2-3 féle gyakorlatot, és kevesebb széria volt.

Szerkesztette: leslie 2009. 12. 20. 16:09 -kor

#2796 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 17:30

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 16:08

Lóizét. Ennyi idő után is az alapgyakorlatokat csinálom. Mellnél fekvenyomás, szűk, 45 fok. Hátnál húzódzkodom erőnléttől függően 8x8-tól 6x6-ig ahogy jön, utána csigás hátgép maxi súllyal 6x8-10x8, állig húzás, és kalap. Ezt hátra plö 2 hónapja csináltam, elötte inkább csinálom még 2-3 féle gyakorlatot, és kevesebb széria volt.

Attól még lehet variálni.
Én is alapgyakorlatokat csinálok, de időnként megvariálom az edzést.
Ilyen sok szériát nem szoktam, hogy 6 meg 8. Leginkább 3-4-et, alkarra, vádlira meg 5-öt.

A súlyokat változtatod közben?
Én veszek le minden szériában, hogy a következőben is menjen. De régebben volt, hogy nem vettem le, meg olyan is, hogy inkább tettem rá, és kevesebbet csináltam.

#2797 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 19:35

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 18:30

A súlyokat változtatod közben?

Fekvenyomásnál teszünk rá. Plö melegítés utána elkezdünk szériázni 130-al, ebbe nyomunk 2x6-ot, oszt mehet a 140, utána erőnléttől függ, megy-e a 150, vagy maradunk. De a szűk az fix 110, a 45 fok is fix 110kiló.
Hátnál fix súly, max iszok kicsit, de az nem jelentős húzódzkodásnál. :)

#2798 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 22:39

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 16:17

Nekem max. akkor van izomlázam, ha változtatok az edzésterven, vagy ha néha spéci edzést iktatok be.

Az utolsó szériában már nem megy több, tehát igazából vége. Sőt, sokszor a többi szériában is lemarad már 1-2 ismétlés.
De izomláz nincs, inkább ha nagyon jól sikerül az edzés, akkor 1-2 napig egy kis merevség, mintha lágy gumi volna az izmaim közé öntve. Ilyenkor ha nagyon kinyújtom az adott izmot, akkor érzek némi kis fájdalmat.

Én is elkezdtem egy kicsit gyurmázni (nyárra jó lenne egy pár kilo plusz izom, és jól leszálkásodni; hülyén is nézett a család, amikor mondtam, hogy a karácsonyi menü salát + csirkemell legyen a megszokott töltött káposzta, töltött csirke, rétes kombó helyett :D ), idő (és perpill edzőpartner) hiányában egyelőre csak itthon, de nekem sincs izomlázam. :confused:
Vagy ha van is, akkor is csak 1-2 nappal később... Én is csak olyasmit érzek, mintha kicsit megkeményedtek volna az izmaim. Amennyire csak lehet, szabályosan végzem a gyakorlatokat.
Látni és mérni is lehet valamit (pl a bicepszem ~1 centit nőtt két hét alatt, és lényegesen szálkásabb(nak tűnik)), de az erőnlét az nem fejlődött. :( Minden széria között szoktam emelni 1-5 kg-ot, (gyakorlattól függően), de hiába. Pl. biceprsze egykezes súlyzóval 11 kiloval kezdek, majd +1 minden szériánál, egy széria 10 ismétlés és 4 szériát tolok egy gyakorlatból, az utolsó már ugye 14 kiloval megy. Következő alkalommal (~1 héttel később) kezdenék 12 kiloval, de az utolsó széria így már csak nagyon-nagyon nyögve megy... :(
Lassan két hónap alatt azért többre számítottam volna.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#2799 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 22:51

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 22:39

Én is elkezdtem egy kicsit gyurmázni (nyárra jó lenne egy pár kilo plusz izom, és jól leszálkásodni; hülyén is nézett a család, amikor mondtam, hogy a karácsonyi menü salát + csirkemell legyen a megszokott töltött káposzta, töltött csirke, rétes kombó helyett :D ), idő (és perpill edzőpartner) hiányában egyelőre csak itthon, de nekem sincs izomlázam. :confused:

Én télen biztosan nem salátázgatnék, hanem tömegelés ezerrel.
Tavasszal meg lehet elkezdeni a szálkásítást, diétát, aerob mozgással együtt.
Wherever you go, go with all your heart.

#2800 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 22:53

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 22:39

Vagy ha van is, akkor is csak 1-2 nappal később... Én is csak olyasmit érzek, mintha kicsit megkeményedtek volna az izmaim. Amennyire csak lehet, szabályosan végzem a gyakorlatokat.
Látni és mérni is lehet valamit (pl a bicepszem ~1 centit nőtt két hét alatt, és lényegesen szálkásabb(nak tűnik)), de az erőnlét az nem fejlődött. :( Minden széria között szoktam emelni 1-5 kg-ot, (gyakorlattól függően), de hiába. Pl. biceprsze egykezes súlyzóval 11 kiloval kezdek, majd +1 minden szériánál, egy széria 10 ismétlés és 4 szériát tolok egy gyakorlatból, az utolsó már ugye 14 kiloval megy. Következő alkalommal (~1 héttel később) kezdenék 12 kiloval, de az utolsó széria így már csak nagyon-nagyon nyögve megy... :(
Lassan két hónap alatt azért többre számítottam volna.

Vitamin+fehérje :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.