Rövidebb szériákat, de nagyobb súllyal? Megpróbálom.
A 10 ismétlés az egy irányszám, az elején, amikor érzem, hogy bennem van még 1-2 ismétles (szabályosan), akkor megcsinálom, a vége felé meg 1-2 elmarad. Tehát igen, az előző hosszabb.
Viszont a pihenőidők elég hosszúak (~2 perc). Ha ez nincs meg, akkor nem megy úgy. A végén egy nagyobb pihenő után (10-15 perc, amíg elpakolok) még szokott menni egy-két ismétlés, rekord súllyal (16 kg) és kész. Egyébként olyat is láttam már, aki csak a súlyt növelte, az ismétlések száma maradt.
Mindig úgy kezdem, hogy az adott gyakorlatból 1-2-3 számmal kisebb súllyal csinálok egy hosszabb (15+), bemelegító szériát, kis pihenő után meg a rendes súlyokkal.
Több ismerősöm úgy csinálja, hogy bemelegítésnek két "extra" sorozatot csinál, kisebb súlyokkal. Mondjuk ha 100 kilóval nyom fekve, akkor előtte egy széria 50 kg-mal, egy meg 70-80 kg-mal (mikor hogy), és csak ezek után jön a rendes.
Mondom, a szemmel látható eredmény megvan (még ha kevesebb is, mint reméltem), de a várthoz képest jóval kevesebbet erősödtem.
A türelem az neccesebb, de nem fogom feladni a kezdeti "sikertelenség" ellenére. Egy edzőpartner nem lenne rossz... Nah majd tavasszal csak lejutok már a terembe is.
Akkor én itt megint tévúton jártam. Az izomnak fehérje kell, ez világos. A húsok küzül pedig a csirkemellben van a legtöbb fehérje (miközben az egyik legkevésbé zsíros hús; ráadásul a kedvencem, minden formában, szinte korlátlanul tudom fogyasztani

), illetve a halakban, akkor logikus lenne azt tömni, nem?
Én is elég zsíros fajta vagyok, a nyáron sikerült egy pár kilót ledobnom, miközben szinte 0 izomtömeget vesztettem, és gyengébb sem lettem, legalábbis nem éreztem, ezt szeretném meg is tartani (amennyire csak lehet). Enni viszont szeretek, úgyhogy igyekszem olyanokat enni, amiket "büntetlenül" ehetek kilószámra.
Az igazság az, hogy olyan nagyon tömeget nem szeretnék növelni. Vagyok 183 centi, ahoz egy max. 90 kiló az pont jó, szerintem. Persze csak ha annak nagy része izom. Most vagyok úgy nagyjából 83 kiló (-3 kiló zsír nagyon jó lenne), amivel nagyjából elégedett is vagyok, csak az arányokon kéne változtatni.