Idézet: luckystar - Dátum: 2010. 07. 19. 04:20
Ismeri valaki a céget és termékeit?
Tejpor.hu
5kg = 20.500 Ft
10 kg = 23-25.000 Ft
Hmmm, ez erdekes. Ne torodj azzal, akik letromfolnak. Ha Magyarorszagon lennek, akkor elgondolkoznek ennek a vetelen.
Amit itt zsakos kiszerelesben latunk, az ipari felhasznalasra van. Ha jol megnezitek, rengeteg elelmiszerbe belenyomatnak kis adalekban feherjet! Kenyerlisztbe pl!!! Nem vicc! Vagy muzlikbe. Protein szeletekbe nyilvanvaloan. Namost amit itt latunk az az, amit az elemiszer ipar felhasznal.
Ami kicsit meghokkentett engem, mint laktoz intoleranciast, hogy az izolatumukban meg mindig van 2-3% laktoz! (A koncentratumban 10% vagy ilyesmi?) Szerencsere nem allergias vagyok, az intoleranci az azt jelenti, hogy ha sokat eszem belole akkor jol megfingat, megfosathat. Rosszabb esetben kiutes. De bele nem halok. De azert ezt jo tudni, hogy meg az izolatumban (legalabbis az ovekben) es meg marad laktoz. Kivancsi lennek a Scitec-re, hogy abban van-e.
Amugy aki eleve izesiti, vagy valamihez keveri, annak ez szerintem siman jo lehet.
A WPI nev szerintem veletlen esik egybe a masik ceg WPI termekjenek nevevel.
Ami azert meg mindig motoszkal az ember fejeben, hogy az ilyen olcso dolgokban nem-e mondjuk a kinai melanin-os feherjet kapod, aztan jol osszebassza a vesedet. Par csecsemo (ami kinaban szazas vagy ezres nagysagrendet jelent) halt meg vese elegtelensegben a melanin-os feherje miatt kb egy eve (?). Emiatt lehet, hogy odzkodnek az ilyen hazhoz jovo olcsojanosktol is. Honnan legyek biztos, hogy a termek eredeti? Mondhatnam: nagymamamnak is van folia hegesztoje (najo, nincsen, de siman lehetne), es en is siman belerakhatnek valami szart port egy adott dobozba, ha nem lennenek erkolcsi normaim, es eladnam a lelkemet azert a dobozonkenti 3-5 ezer forint kulonbozetert. Szoval ha valaki veletlen betapol ilyen melaninos cuccbol, annak nem lennek a helyebe (legalabbis a vesejenek, majanak a helyebe).
Kinaban lefoglaltak anno valami 600 vagy 1000 tonnat ebbol a fertozott feherjebol, aztan jo par honapnyi birosagi eljaras utan a hatosagok eszrevettek, hogy csak eltunt 500 tonna belole. 500 tonna! 'Va annyukat, azt! A megkent raktarosoknak es mindenkinek, akinek abban resze volt! Keressetek vissza a hirekben, vagy fel eve volt vagy ilyesmi. Es azt valahol eladjak majd. Ilyenkor magamban ektelen haragra gerjedek, hat hogy lehet valaki ilyen g*ci, hogy azt aztan eladja, es tudja, hogy embereket megol vagy megnyomorit vele?
A gyanum az, hogy a fertozott feherjet majd ilyen hatosagok altal nem ellenorzott forrasokon keresztul beszivargo/becsempeszett termekekben adjak majd el. Valoszinuleg ezt az ipari cuccot vizsgaljak mondjuk.