HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2881 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 20. 23:21

Idézet: cyberde - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 20:29

Havi 1-1,5 kiló izmot, csak durva koxolással tudsz felszedni, azt is csak ideig óráig. :smoker:

Naturálban, nagyon jól belőtt étrenddel + edzéstervvel, max évi 6 kilót.  :)  Ennél többet csak a scitec reklámokban szereplők tudnak. :nevet:

Jó, hát azért optimális esetre értettem.
Meg nem növel az ember egész évben, csak kb. felében, esetleg 3/4-ében ...

Nekem tavaly volt 10 kg növekedésem tömegben, és erőben is jól erősödtem (már a többi évhez képest, mert pl. Leslienek volt 6 hónapig havi 5 kg emelés a súlyokon ... az kész csoda).
Persze biztos volt a 10 kg-ban sok zsír is, nem tiszta izom volt. De azért nagy része izom lehett, az erő növekedése miatt. Akivel előző évben edzettem, amikor átjött egy edzésre, meg volt döbbenve, azt mondta, dupla akkora vagyok, mint előző évben voltam.
És még fehérjét se ettem pluszban, egész évben 2 doboz 3 kg-os Volumass35-öt vettem, meg egy 600 grammos kreatint. Ezeket is akkor, amikor már nyár közepe/vége volt, és kezdtem picit visszaesni.
Mondjuk kaját azt toltam, mentek le a rántott húsok, sonkák, tojások, sült húsok, meg minden finomság :)

Ehhez képest idén meg elmúlt a tél, és gyengébb vagyok, mint tavaly tél végén :(
És még ennek is örülök, mert volt rosszabb is közben.
Tolok is be gyorsan valami kaját ....

#2882 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 10:48

Kinek mi a célja a testépítéssel?
Nekem egy ilyesmi fizikum felépítése:

Kép

Kép

(Azzal megbékéltem, hogy a hajam sosem lesz már ilyen hosszú... :D )
Wherever you go, go with all your heart.

#2883 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 12:27

Idézet: Dorien - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 11:48

Power. Itthon ha építkezek, akkor van, h ilyen 70-80 kilós gerendákat, 100 kilós ablakot egyedül kell beépítenem. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2884 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 12:47

Idézet: Dorien - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 10:48

Nekem egy ilyesmi fizikum felépítése:

Kép

Kép

(Azzal megbékéltem, hogy a hajam sosem lesz már ilyen hosszú... :D )

Amiket belinkeltél, azokhoz inkább csak szálkásítani kell, a felső képhez még azt se, jó zsíros a pasas hasa ... Az én hasam is, mint egy zsírdisznóé, de azért ennyire nagyon nem zsíros a köldököm körül.
De az alsó kép, az szép, száraz, legalábbis a könyöke belső felét nézve (viszont ér nem látszik se a vállán, se a karjában, de aztán van, aki szálkásan sem eres annyira).

Viszont ha ilyen lehetnék, akkor odaadnám a lelkemet. Persze ez teljesen más kategória.
Kép

Kép

Szerkesztette: Sparow2 2010. 02. 21. 12:50 -kor

#2885 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 12:53

Mekkora gatya kell már az utolsó képen lévő palinak :D
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2886 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 15:27

Idézet: JonesC - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 12:53

És milyen mozgékony lehet. :)
Wherever you go, go with all your heart.

#2887 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 16:10

Idézet: JonesC - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 12:53

Éppen akkora, mint az utolsó előtti képen lévőnek :)
Na meg mekkora póló, meg mekkora öltöny ... :)

Idézet: Dorien - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 15:27

És milyen mozgékony lehet. :)

Ne legyél telhetetlen :)
Egyszerre minden nem lehet.

Egyébként vannak ekkorában egész mozgékonyak is, legalábbis ahhoz képest, hogy mekkorák:
Kép

Kép

Szerkesztette: Sparow2 2010. 02. 21. 16:13 -kor

#2888 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 18:32

Jah, de monnyuk Hulk Hogan majdnem két méter magas, és annak megfelelően nagydarab, széles a csípője, baszom széles a válla. Szal ő nem egy sima konfekcióméretre gyúrta rá a gumilabdákat. Teccikérteni.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2889 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 19:54

Idézet: JonesC - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 18:32

Jah, de monnyuk Hulk Hogan majdnem két méter magas, és annak megfelelően nagydarab, széles a csípője, baszom széles a válla. Szal ő nem egy sima konfekcióméretre gyúrta rá a gumilabdákat. Teccikérteni.

Persze, nem mindegy, hogy 195 cm-rel 140 kg valaki, vagy 175 cm-rel.
De általában azért az ekkora emberek lomhák.
Van haver, 2 m magas, 135 kg ... hát ő minden, erős, mint egy bivaly, csak egy nem: nem mozgékony :)

(Meg a pankrációhoz se kell olyan hű de nagy dinamizmus és állóképesség. Már amit a Hoganék csináltak/nak. Baromi nagy fizikai erő kell, hogy egy ekkora embert emelgess, van, hogy a válladig, vagy a fejed fölé is néha, meg ledobják egymást, jól kell esni is azért, és aláírom, hogy nagyon megerőltető sport, de aztán nagyon sokszor az volt, hogy 1/2 perc akció után 2 percig ment a "műsor", hogy annyira fáj, hogy fel se bír kelni, úgyhogy sokszor van idő lihegni és pihenni is)

#2890 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 21:03

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 23:54

(Egyébként nem állhoz húzásra gondoltam, hanem derékig. Elemelésnek is mondják. Lehajolsz, megfogod, felállsz, karjaid lógnak lefelé.)

Hogy a derekad ne készüljön ki, kell erősíteni a gerincet tartó izmokat is:

Na abba menne tönkre a háta... deadliftnél nem szabad hajolni, lábból kell mozogni; a hát szálegyenes, különben halál.

Amúgy ennek meg a guggolásnak és társainak az a legfőbb értelme, hogy minél nagyobb izomtömeget stimulálsz, annál erősebb a szervezet reakciója (kb jobban épül az izom). A combokon meg elég sok izom van... Volt erre kísérlet is, akik csak guggoltak, jobban izmosodtak bicepszre mint azok akik minden mást csináltak csak guggolást nem ;)

Törzset erősíteni meg statikus gyakorlatokkal lehet: elülső és oldalsó hídtartás 30-40-60-x másodperc.
Vagy ott a kettlebell, ami szintén marha jó... Bár nagyon mások a célok meg az edzések, aki ki akarja magát gyúrni annak önmagában aligha tetszene.
LY

#2891 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 21:46

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 21:03

Na abba menne tönkre a háta... deadliftnél nem szabad hajolni, lábból kell mozogni; a hát szálegyenes, különben halál.

,,,

Akkor ő ezt nem tudta? :think:  :D

#2892 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 21:53

Amennyire látom, egyenes a háta és nem is hajlítja be.

Itt elég jól látszik oldalnézeben:
http://www.youtube.c...h?v=pjBI9qxibTc
LY

#2893 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 22:15

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 21:53

Amennyire látom, egyenes a háta és nem is hajlítja be.

Valóban, de nem is csak lábból mozog.  :)

#2894 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 22:15

Ööö ... ebből a gyakorlatból is van több féle (mint ahogy a legtöbb gyakorlatnak több féle módon végrehajtható változata).
Van merev lábbal felhúzás, amikor a térdeidet teljesen egyenesen tartod, és az alsó hátadból hajolsz le és egyenesedsz fel a súllyal, meg van olyan is amikor a térdedet is hajlítod és combból is dolgozol bele.

Amúgy ennek meg a guggolásnak és társainak az a legfőbb értelme, hogy minél nagyobb izomtömeget stimulálsz, annál erősebb a szervezet reakciója (kb jobban épül az izom). A combokon meg elég sok izom van... Volt erre kísérlet is, akik csak guggoltak, jobban izmosodtak bicepszre mint azok akik minden mást csináltak csak guggolást nem ;)

Inkább az az értelme, hogy a lábad is erősödik.
Nem az lesz, mint fentebb írta Leslie, hogy több súllyal nyom fekve, mint amivel guggol, és régebben írta, hogy 10 számmal kisebb nadrág kell neki, mint zakó.
Amelyik izmot megdolgozod leginkább az fejlődik, hiszen abban keletkeznek sérülések. Aminek regenrálódnia kell, és az a fejlődés egyik alapja.
Ha az volna igaz, amit Te írtál, akkor semmi mást nem csinálna egyik testépítő sem, csak guggolna, hoyg nagyobb bicepsze legyen, mint aki kevesebbet guggol, mert még bicepszre is edz mellette. Ehhez képest nem ez a helyzet, edzenek minden izomra.

Törzset erősíteni meg statikus gyakorlatokkal lehet: elülső és oldalsó hídtartás 30-40-60-x másodperc.
Vagy ott a kettlebell, ami szintén marha jó... Bár nagyon mások a célok meg az edzések, aki ki akarja magát gyúrni annak önmagában aligha tetszene.

Olyan nincs, hogy valamit csak adott gyakorlattal lehet erősíteni.
Ha volna olyan, hogy "legjobb gyakorlat", akkor csak azt csinálnák. Azért van ennyiféle gyakorlat kitalálva, mert mindnek van valami haszna.
A gerinc melletti izmokra nekem a hiper meg a fordított hiper (amikor a felsőtested fekszik fixen, és a lábadat mozgatod) jött be nagyon, meg ugyanez csak oldalra fordulva.

Igen, a kettlebell is erősít, egyik ismerős csinál ilyen gyakorlatokat.
Más fajta edzés, másképp formál.
Az volt nekem fura, hogy bizonyos gyakolatoknál van szerepe a lendületnek is.
És sok gyakorlat nem adott izomcsoportot mozgatott meg, hanem több izomcsoportot, vagy az egész testet: pl. volt olyan, hogy fekvésből fel kell emeleni a súlyt először csak kézzel, majd felülni miközben a fejed fölött tartod, majd felálni szintén a fejed fölött tartva.

#2895 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 22:52

Idézet

Ööö ... ebből a gyakorlatból is van több féle (mint ahogy a legtöbb gyakorlatnak több féle módon végrehajtható változata).

A hátat behajlítani egyiknél sem szabad, sőt igazából semmikor se ha súly van a kezedben. Csípőből lehet mozogni, de az más...

Idézet

Ha az volna igaz, amit Te írtál, akkor semmi mást nem csinálna egyik testépítő sem, csak guggolna, hoyg nagyobb bicepsze legyen, mint aki kevesebbet guggol, mert még bicepszre is edz mellette. Ehhez képest nem ez a helyzet, edzenek minden izomra.

Igen, mert a hatékonysági sorrend kb. ilyen:
- csak kis izmokat dolgoztatsz meg
- csak nagy izmokat dolgoztatsz meg
- minden izmot megdolgoztatsz :)

Minél nagyobb izomtömeget mozgatsz meg, annál több növekedési hormont termel a szervezet (már ha jól emlékszem). Ez egyébként leginkább este, alvás közben szabadul fel, ezért fontos a napi 8 órát tartani.

Idézet

Igen, a kettlebell is erősít, egyik ismerős csinál ilyen gyakorlatokat.
Más fajta edzés, másképp formál.
Az volt nekem fura, hogy bizonyos gyakolatoknál van szerepe a lendületnek is.

Most vagyok túl az 1000 swingen, szóval többé-kevésbé tudom miről van szó :) Csak nem akarok nagyon kampányolni itten, emlékeim szerint a topik közönségét nem nagyon érdekli a klasszikus body buildingen kívül más téma. Egyébként a kettlebell inkább az erővel + hatékonysággal van elfoglalva, a body building meg az izomtömeggel, ez az egyik fő különbség. A ballisztikus gyakorlatoknak meg könnyű belátni az értelmét, ha nem csak padon fekve/ülve meg gépekbe építve akar az ember súlyt mozgatni. Nehéz tárgyak földről felemelésére és mozgatására így elméletileg jobban lehet felkészülni.

Idézet

pl. volt olyan, hogy fekvésből fel kell emeleni a súlyt először csak kézzel, majd felülni miközben a fejed fölött tartod, majd felálni szintén a fejed fölött tartva.

Bizony, a török felállás, ez mondjuk nem kettlebell specifikus (több mint száz éves gyakorlat elvileg) meg lehet rendes barbellel (rúd + tárcsa) vagy sima kézisúlyzóval is csinálni. Baromi hatékony, főleg ha vállból nyomással kombinálja az ember.

Szerkesztette: Laa-Yosh 2010. 02. 22. 22:53 -kor

LY

#2896 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 23:11

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 22:52

A hátat behajlítani egyiknél sem szabad, sőt igazából semmikor se ha súly van a kezedben. Csípőből lehet mozogni, de az más...

Hát ... ehhez képest én rendszeresen csinálok merev térddel felhúzást ...
És nem én találtam ki, ez egy létező gyakorlat, sokan végzik.
Nem tudok mit mondani, ne csináld, ha nem tetszik.

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 22:52

Most vagyok túl az 1000 swingen, szóval többé-kevésbé tudom miről van szó :) Csak nem akarok nagyon kampányolni itten, emlékeim szerint a topik közönségét nem nagyon érdekli a klasszikus body buildingen kívül más téma. Egyébként a kettlebell inkább az erővel + hatékonysággal van elfoglalva, a body building meg az izomtömeggel, ez az egyik fő különbség. A ballisztikus gyakorlatoknak meg könnyű belátni az értelmét, ha nem csak padon fekve/ülve meg gépekbe építve akar az ember súlyt mozgatni. Nehéz tárgyak földről felemelésére és mozgatására így elméletileg jobban lehet felkészülni.

Hát gratulálok.
Én csak tisztes távolból szagolom a kettlebell témát, ismerőst láttam, hogyan csinálja, meg próbából megpróbáltam utánozni, csak hogy érezzem milyen is emelgetni a súlyt.
Kicsit mondta, hogy ne ilyen statikusan emeljem, meg lendítsem, de gyakorolnom kéne, hogy menjen a megfelelő mozdulat (a koordinációm nagyon rossz), így én csak simán emelgettem, ami talán éppen a dolog lényegét vette el.
Meg az ízületeket is erősíti, még azt is mondta.
Az egy másik fajta sport, annak is megvannak az előnyei (meg a hátrányai), mint minden más sportnak.

Tudom, hogy más téma, de esetleg valamiféle koordináció javító gyakorlatokat tudsz?
Meg valami figyelem erősítő gyakorlatot, hogy pl. csapatjátékoknál normálisan tudjak figyelni mindenre.

#2897 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 23:24

Hát behajlítása alatt a gerinc hajlítását értem. Ha ilyeneket csinálsz, annak sztem nem lesz jó vége...

Koordinációból meg én is gyenge vagyok :) Mindenesetre próbálj minél többet dolgozni szabad súlyokkal a gépek és padok helyett, az biztosan használ.
LY

#2898 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 23:47

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 23:24

Hát behajlítása alatt a gerinc hajlítását értem. Ha ilyeneket csinálsz, annak sztem nem lesz jó vége...

Hát, alsóhát is a gerinc alja, és érzem is a derekam két oldalán az izmokat, hogy ott leginkább fárad el (meg a combom felső izmai is dolgoznak valamennyire ilyenkor).
De súly alatt alapból kiegyenesedik a gerincem (úgy vettem észre nem mindenkié).
Pl. guggolásnál, kis súllyal bemelegítésnél ha nem figyelek oda, akkor "púposan" tartom, más is picit a guggolás mozdulata is olyankor, de amikor nekikezdek a rendes súlyoknak, akkor ha nem figyelek oda is egyenes.

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 23:24

Koordinációból meg én is gyenge vagyok :) Mindenesetre próbálj minél többet dolgozni szabad súlyokkal a gépek és padok helyett, az biztosan használ.

Leginkább szabad súlyokkal szoktam, gépet alig használok. Ezekkel nincs gond, mert ezeket a mozdulatokat már begyakoroltam sok év alatt.
Inkább olyasmi kellene, hogy pl. futás közben labdát elkapni, meg passzolni úgy, hogy ne essek ki a lépésből közben, és lehetőleg arrafelé is menjen a labda, amerre akartam, meg hasonlók. Teljesen más sport. Gondolom gyakorolni kell minél többet, de biztos van valami spéci gyakorlat erre is.

#2899 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 00:48

Azt nem kell külön gyakorolni. Eleve elkapásnál egyrészt mindegy, ha neked passzolnak, és nem hátul vagy ellenfél nélkül, akkor amúgy is ugrani kell a labdáért, vagy visszalépni, lefordulni vagy valami, tehát kvázi kicselezni a mozgással az ellenfelet, mert igyekezni fog közéd és a labdás ember közé helyezkedni.

Igazából, ha nálad a labda, akkor úgy tudod vinni, hogy pattogtatod közben, ezt érdemes gyakorolni. De ez sem nehéz önmagában, csak közben nézni kell, hogy kinek tudsz passzolni. Alapszinten nem nagy dolog megtanulni, és az a sportoláshoz, szórakozáshoz elég :)

Idézet

#2900 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 07:56

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 0:24

:up: Itt a lényeg. Hát egyenes, nem púpoz.
Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.