HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2901 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 23. 09:45

Idézet: leslie - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 7:56

:up: Itt a lényeg. Hát egyenes, nem púpoz.

Persze, a gerinced felső része egyenes, de az alsó részének kell hajolnia.
Felhúzásnál érezni is, hogy melyik izmok dolgoznak és fáradnak, égnek.

#2902 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 09:48

Idézet: JonesC - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 0:48

Azt nem kell külön gyakorolni. Eleve elkapásnál egyrészt mindegy, ha neked passzolnak, és nem hátul vagy ellenfél nélkül, akkor amúgy is ugrani kell a labdáért, vagy visszalépni, lefordulni vagy valami, tehát kvázi kicselezni a mozgással az ellenfelet, mert igyekezni fog közéd és a labdás ember közé helyezkedni.

Igazából, ha nálad a labda, akkor úgy tudod vinni, hogy pattogtatod közben, ezt érdemes gyakorolni. De ez sem nehéz önmagában, csak közben nézni kell, hogy kinek tudsz passzolni. Alapszinten nem nagy dolog megtanulni, és az a sportoláshoz, szórakozáshoz elég :)

Ez nem az a sport :)

Kép

#2903 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 10:04

Ja, azt hittem, hogy kézizni vagy kosarazni akarsz :)

Itt még annyira sem számít. Két kézzel elkapod, azt rohansz :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2904 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 10:24

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 22:03

Amúgy ennek meg a guggolásnak és társainak az a legfőbb értelme, hogy minél nagyobb izomtömeget stimulálsz, annál erősebb a szervezet reakciója (kb jobban épül az izom). A combokon meg elég sok izom van... Volt erre kísérlet is, akik csak guggoltak, jobban izmosodtak bicepszre mint azok akik minden mást csináltak csak guggolást nem ;)

Ez minimum elég érdekes. Azt még megérteném, hogy akik guggoltak IS, azok jobban izmosodtak bicepszre, de hogy csak guggolással... :think:

Ha már guggolás. Mi a véleményetek a hack gépes guggolásról? Mennyire lehet vele helyettesíteni a sima guggolást?
Mert a teremben, ahová járok szerencsétlen módon nincs guggoló keret, így elég körülményes nyakba venni a súlyt, főleg, ha nincs edzőpartner a közelben.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#2905 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 10:50

Idézet: Dorien - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 11:48

Kinek mi a célja a testépítéssel?
Nekem egy ilyesmi fizikum felépítése:

Valami hasonló nekem is. Egy kicsit izmosabb kivitelben. No meg persze erősödni sem ártana.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#2906 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 10:57

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 13:47

(viszont ér nem látszik se a vállán, se a karjában, de aztán van, aki szálkásan sem eres annyira).

Viszont ha ilyen lehetnék, akkor odaadnám a lelkemet. Persze ez teljesen más kategória.

Nekem egész jól látszanak az ereim, pedig lenne hová szálkásodni. Mondjuk kicsit hülyén fest ha rendesen kidagad (melegbenm edzés közben), mintha valami kék giliszta lenne a bőröm alatt. :Đ Mondjuk alapból is látszik halvány kékes csík a karomon...

Nah, pont ez az, ami én nem szeretnék lenni. Szerintem ez már túl sok, abszolút nem szép. Azok a baszott nagy erek. :eek: Mintha valami cső lenne a bőre alá varrva.
Persze ízlések és pofonok. :)

#2907 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 11:09

Elnézést a félig-meddig offért, de ezt muszáj ide  :eek:  :Đ  :Đ

My Webpage
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#2908 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 11:15

Idézet: JonesC - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 10:04

Ja, azt hittem, hogy kézizni vagy kosarazni akarsz :)

Itt még annyira sem számít. Két kézzel elkapod, azt rohansz :)

Persze.
És forma1-ezni se nehéz, csak nyomni kell a gázt, meg néha kanyarodni (vagy hogy mondta a Palik Laci).

#2909 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 11:33

Idézet: anyaanya - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 12:09

Elnézést a félig-meddig offért, de ezt muszáj ide  :eek:  :Đ  :Đ

My Webpage

Nem rossz  :Đ

(ps.: azt hozza kell tenni, hátha nem mindenkinek egyertelmu: nem letezik se jimmy steel se a lánya se a terme :D )
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#2910 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 11:53

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 10:24

Ha már guggolás. Mi a véleményetek a hack gépes guggolásról? Mennyire lehet vele helyettesíteni a sima guggolást?
Mert a teremben, ahová járok szerencsétlen módon nincs guggoló keret, így elég körülményes nyakba venni a súlyt, főleg, ha nincs edzőpartner a közelben.

Sose csináltam, mert a szabad súlyos gyakorlatokat jobban kedvelem, de ha jól tudom, akkor jobban a comb elejére megy, és talán kevésbé veszi igénybe az alsó hátat, mint a normál guggolás.

Amíg nem volt állvány, régen, addig én is megkértem valakit, hogy segítsen, ketten, lendületből emelve átemeltük a fejem fölött. (De volt, hogy két szomszédot hívtam át, mert éppen egyedül edzettem, és fel is emeltem nekik a súlyt derékig, csak tartsák meg a két végénél fogva, egyenesen állva, derékmagasságban, amíg aláguggolok, és elkezdem. Volt, hogy alig bírták addig tartani, hogy rendesen alámenjek.)
Meg egy időben csináltam azt is, hogy rátettem a súlyt két hokkedlire, és úgy kuporodtam alá, így az elsőnél a hátamat is ki kellett egyenesítenem. Meg vigyázni kellett, hogy ne guruljon le a székekről, amikor letettem.

#2911 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 12:06

Bazz, egy keretet nem olyan nagy dolog csinálni. Megveszed a zártszelvényt, csinálsz egy torzabb tégla alakú kockát, aminek az egyik oldalát odacsavarozod a falra, a másik fele meg lenntről felfele a fal felé dől. Ebbe teszel bazi csavarokat 10 centinként, amire rá tudod tenni a rudat súllyal együtt. Max 5e pénzből megvan. Kell hozzá flex, heggesztő cucc, fúró.

Szerkesztette: leslie 2010. 02. 23. 12:06 -kor

Az nevet utoljára, aki először üt.

#2912 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 12:57

Idézet: leslie - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 12:06

... csinálsz egy torzabb tégla alakú kockát ...

Jól leírtad a formát, pontos mértani alakmeghatározás :D
Az a baj ezzel, hogy van aki életében nem hegesztett, annak ezt bonyolult házilag megcsinálni.

Egyébként nekem két darab állítható magasságú kőműves állvány van berakva.
Kicsi a hely, és össze lehet csukni lapjára és a falhoz támasztani, ha nem kell éppen.

Szerk: most egy ülős vádligépet szeretnék készíteni.
De valami nagy áttétellel, hogy pl. 5-szörös vagy 10-szeres erőt fejtsen ki a súly, mert egy lábra kell 170-180 kg 5x15-ös szériákhoz, egyszerre két lábhoz meg nincs elég súlyom.
De valahogy úgy kéne, hogy ettől azért ne legyen 5 méter hosszú karja a gépnek.

Szerkesztette: Sparow2 2010. 02. 23. 13:02 -kor

#2913 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 22:30

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 11:15

Persze.
És forma1-ezni se nehéz, csak nyomni kell a gázt, meg néha kanyarodni (vagy hogy mondta a Palik Laci).

A forma 1 nem a te sportod. Indulj ki a gokartból. Az van a kezdőknek. És még ha hihetetlenül is hangzik csak nyomni kell gázt/féket meg kormányozni. :cool:

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2914 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 09:18

Idézet: JonesC - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 22:30

A forma 1 nem a te sportod. Indulj ki a gokartból. Az van a kezdőknek. És még ha hihetetlenül is hangzik csak nyomni kell gázt/féket meg kormányozni. :cool:

Nem is azért írtam, mert F1-ezni akarnék. Még nézni se szeretem.

Csak egy párhuzammal próbáltam szemléltetni, hogy "Két kézzel elkapod, azt rohansz" az kb. annyira jó leírása a dolognak, mint hogy "nyomkodod a pedálokat és forgatod a kormányt".
Valóban, csak ennyit kell tenni, tiporgatni meg tekergetni, de szóban elmondva egyszerűbb, mint gyakorlatban alkalmazva. Gondolom ezt Te is érzed.
Azért megnézném, hogy ha kapsz egy labdát, meddig rohannál vele, mielőtt lerántanak vagy felvágnak :)

És messze nem csak ennyi, hogy fogod a labdát és rohansz. A legtöbb esetben szinte azonnal tovább is passzolod.
Mint a legtöbb csapatjátékban, itt is össze kell játszani, a megfelelő időben a megfelelő embernek továbbadni a labdát. Gyors helyzetfelismerés kell, és át kell látni, hogy éppen ki hol van, ki van jó helyzetben, ki rosszban.
Elmondva kurva egyszerű, de amikor mindezt baromi gyorsan kell, akkor már nehezebb.
Pl. eleinte az is nagy nehézséget okozott nekem, hogy mindig a labdás játékos legyen legelől. Mert csak hátrafelé passzolhat. Ha kapom a passzt, akkor nekem picit gyorsítanom kell, neki meg picit lassítania. Aztán amikor továbbadtam, akkor nekem kell picit lassítva 1-2 lépést lemaradnom. És persze mindezt rohanva, mint állat.

#2915 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 10:57

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 9:18

Nem is azért írtam, mert F1-ezni akarnék. Még nézni se szeretem.

Csak egy párhuzammal próbáltam szemléltetni, hogy "Két kézzel elkapod, azt rohansz" az kb. annyira jó leírása a dolognak, mint hogy "nyomkodod a pedálokat és forgatod a kormányt".
Valóban, csak ennyit kell tenni, tiporgatni meg tekergetni, de szóban elmondva egyszerűbb, mint gyakorlatban alkalmazva. Gondolom ezt Te is érzed.
Azért megnézném, hogy ha kapsz egy labdát, meddig rohannál vele, mielőtt lerántanak vagy felvágnak :)

És messze nem csak ennyi, hogy fogod a labdát és rohansz. A legtöbb esetben szinte azonnal tovább is passzolod.
Mint a legtöbb csapatjátékban, itt is össze kell játszani, a megfelelő időben a megfelelő embernek továbbadni a labdát. Gyors helyzetfelismerés kell, és át kell látni, hogy éppen ki hol van, ki van jó helyzetben, ki rosszban.
Elmondva kurva egyszerű, de amikor mindezt baromi gyorsan kell, akkor már nehezebb.
Pl. eleinte az is nagy nehézséget okozott nekem, hogy mindig a labdás játékos legyen legelől. Mert csak hátrafelé passzolhat. Ha kapom a passzt, akkor nekem picit gyorsítanom kell, neki meg picit lassítania. Aztán amikor továbbadtam, akkor nekem kell picit lassítva 1-2 lépést lemaradnom. És persze mindezt rohanva, mint állat.

Technikáról beszéltél, nem arról, hogy lerántanak-e, vagy nem. Azt hittem kosarazni, vagy kézizni akarsz, mert ott tényleg ütemben kell lennie a lábadnak és a kezednek, mert nem haladhatsz a labdával a kezedben, pattogtatni kell. Ahhoz képest írtam, hogy itt elkapod, és szaladsz vele. Hogy a szabályokon belül, hogyan tartod meg a labdát, hogyan kerülöd el a védőket, arról nem írtam egy bötüt sem. :)

Idézet

#2916 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 11:46

Idézet: JonesC - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 10:57

Technikáról beszéltél, nem arról, hogy lerántanak-e, vagy nem. Azt hittem kosarazni, vagy kézizni akarsz, mert ott tényleg ütemben kell lennie a lábadnak és a kezednek, mert nem haladhatsz a labdával a kezedben, pattogtatni kell. Ahhoz képest írtam, hogy itt elkapod, és szaladsz vele. Hogy a szabályokon belül, hogyan tartod meg a labdát, hogyan kerülöd el a védőket, arról nem írtam egy bötüt sem. :)

Itt se haladsz sokat a labdával a kezedben. Persze néha előfordulhat, de elég ritkán.
Legtöbbször nagyon hamar adod is tovább.

Ebben is ütemben kell lenni, pl. edzésen gyakorolni kell azt is, hogy pl. futás közben passz, vagy térdemeléssel futással passz, ésatöbbi ... és közben nem szabad kiesni a ritmusból. Van sok technikai dolog.
Pl. "koreográfiák" vannak, hogy mikor ki ki mögött fut át, és mikor ki kinek passzol. Ilyen biztos a kosárban is van, meg a fociban is. Ha valaki bénázik, és nem tudják a többiek korrigálni, akkor borul az egész.
És persze figyelni kell, ha valaki olyan helyzetben van, hogy nem tudná elkapni, vagy nehezen, akkor inkább nem neki kell passzolni, vagy csak kicsit később, ha van lehetőség. Gondolom ez is van a kosárban.
Nekem még lassan is nehéz, nem még sprintelve.
Ráadásul egy idő múlva elfárad a figyelmem, akkor aztán tényleg nagyon bénázok.

A pattogatással nem volna gondom, volt anno a suliban kosár (mondjuk ott se voltam ügyes), volt külön labdavezetés, amikor játék nélkül, csak menni kellett pár kört a tornateremben, elpattogtatom akár Pécsig is.
Na mindegy ... gondolom másképp nagyon fejleszteni nem lehet, csak sok gyakorlással.

#2917 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 11:56

Jaja. Igazából a gyakorlás az, ami hozza. Viszont megvan az a nehézség a meccsen, hogy az ellenfél igyekszik kikerülni a ti begyakorolt dolgaitokat, és nektek is folyamatosan változtatni kell a taktikát :)

Az igazán jó gyakorlás az éles meccs :)

Idézet

#2918 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 12:21

Idézet: JonesC - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 11:56

Jaja. Igazából a gyakorlás az, ami hozza. Viszont megvan az a nehézség a meccsen, hogy az ellenfél igyekszik kikerülni a ti begyakorolt dolgaitokat, és nektek is folyamatosan változtatni kell a taktikát :)

Az igazán jó gyakorlás az éles meccs :)

Van több csapat is, edzőmeccsek is vannak.
Meg lesznek éles meccsek is.

Csak én nagyon béna vagyok.
Valahogy kevés a figyelmem.
De tudom javítani, az biztos. Főképp számítógépes játékoknál veszem észre, amiknél figyelni kell ide-oda, hogy egy idő után sokkal könnyebben megy.
Csak itt lehet kevés a gyakorlás, csak heti 2 edzés.

#2919 Felhasználó inaktív   mr o 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 12. 17:45

Sziasztok!

Nem tudjátok lehetséges-e Tempo Egészségpénztár-ra rendelni vhonnan táplálék kiegészitőket?
Köszönöm!

Szép hévégét :)

#2920 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 20:12

ne is mondd. nekem is van ilyen buzi egészségpénztár lószarom... feldughatja magának aki kitalálta.
(patika eg. pénztár)

"mit nem lehet vásárolni ezzel a fossal? oéti eng. számú termékek, kozmetikumok, élelmiszernek minősülő termékek, fogyasztó szerek, sportruházat, állatgyógyászati cuccok"

gyűlik rajta a pénz, de hogy mikor és mire tudom elkölteni arról 5letem sincs.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.