HWSW Informatikai Kerekasztal: NFL, avagy amerikai foci - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NFL, avagy amerikai foci ami ide passzol ;) Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 15. 23:20

Sziasztok!

Kitaláltam, hogy indítok egy ilyen topikot, nagyon remélem, hogy nem csak én szeretem ezt a csodálatos sportot. Minden amerikai focival kapcsolatos hírt (átigazolás,sérülés,stb. ) várok ide, de természetesen kérdéseket is a szabályokkal, meg ilyesmikkel kapcsolatban. Ha tudok válaszolok :) Ja, és persze jöhetnek képek is minden mennyiségben!
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#2 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 15. 23:27

Mostanában én is sokat nézem a sport csatornákon az NFL meccseket... :) Pont nem rég közvetített a tv 1 baromi jó meccset, ahol nagyon nagy csaták voltak és az egyik újonc srác be is állított egy NFL rekordot. Nem tudom mi a pontos neve, de az volt a lényeg, hogy "kirugás" után elkapott labdával 6-szor futott vissza touchdownig. Valami ilyesmi volt a lényege. :) Még van mit fejlődnöm NFL szabályok és szakszavak területén, de szerencsére egyre többet értek belőle és nagyon tetszik.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#3 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 23:28

Nagyon nem vagyok kepben, de az amerikai foci az tulajdonkeppen ugyanaz, mint az angol rogbi, csak hokis vedoszerkoban jatszak?

Szerkesztette: nyunyu 2006. 12. 15. 23:29 -kor

#4 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 23:33

Höh...én is gondoltam rá, hogy megnyitom ezt a topicot, de letettem róla, mert a kosárlabdásat én nyitottam, nem akartam mégegyet :)
De hogy On is legyek: Nekem egész jó szezonom van, mert a két kedvencem (Colts és Ravens) is 10-3-mal áll :) Bár a Coltsnak most beütött ez a két zakó zsinórban, de inkább most bukjanak, mint a rájátszásban. :) Mondjuk ilyen futás elleni védelemmel az sem lesz valami fényes :(
A Ravens most nagyon jó, Lewis-ék valamit nagyon helyre raktak idén  :respect:
Vasárnap láttam ebben a szezonban először a Chargers-t és nálam abszolút bajnokesélyessé léptek elő...Mint ahogy a Bears is az, bár arra nem lehet alapozni, hogy ha Grossman dob 50yardot egy meccsen, akkor majd a special team csinál 2-3 TD-t (bár eddig bejött nekik, lásd a hétvégi meccset, két kick off-return TD-vel).
Ha az Indianapolis Offense-ét egy csapatba tennénk a Bears védelmével, már most csináltathatnák a gyűrűket :) De így izgi play off elé nézünk :)

Apropó: ki hol nézi a meccseket? Csak a sport1-2, vagy egyéb csatornákon is? (Én pl CBS és FOX is, így jópár meccset látok hétvégente:))
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#5 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 23:35

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 0:28

Nagyon nem vagyok kepben, de az amerikai foci az tulajdonkeppen ugyanaz, mint az angol rogbi, csak hokis vedoszerkoban jatszak?

Nem :) A rögbiben csak oldalra és hátrafelé lehet passzolni, az amcsifociban előre is, a rögbiben rúgdossák a labdát, a tengeren túl nem, és még kb. millió dologban különböznek. (a rögbiben vannak mindenféle lököttségek, mit összekapaszkodás, meg oldalbedobás, meg a fene tudja mik még) De a védőfelszerelésben igazad van, bár nem hokis cucc :)

Szerkesztette: bálesz 2006. 12. 15. 23:38 -kor

Konfig

#6 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 23:50

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 23:28

pont hogy nem. :) rogbyben is van vedofelszereles, csak nem olyan szembetuno, mit az amerikai focinal. sisak ugyan nincsen, de van fulvedo. Rogbyben csak a labdat birtoklo jatekost lehet tamadni, tobb passz is lehetseges hatra es oldalra, amerikai fociban nem csak a labdat birtoklo jatekost lehet tamadni es csak elore lehet passzolni, tovabb passzt nem lattam meg. A rogbyben a jatekido 90 perc, mint a fociban; az amerikai fociban 4x15 perc.

Azt tudom, hogy a fociban van kulon tamado es vedosor (ez utobbiban nem szerepel a quarterback, azaz az iranyito), mig gyanitom, hogy a rogbyben nincsen kulon kulon tamado es kulon vedekezo sor.

Orulok, hogy most mar akar felvetelrol, akar eloben meg tudok nezni egy foci merkozest, nagyon erdekesnek tartom nem csak a jatek miatt, hanem ahogy farago ricsiek kozvetitik. :)
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#7 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 23:55

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 0:50

csak elore lehet passzolni, tovabb passzt nem lattam meg.

De lehet :) Hátrafelé akármennyit, és igenis használják :) Elég, ha csak a tavalyi SuperBowl-ra gondolunk, ahol egy olyan sokpasszos TD-t csinál a Pittsburgh, hogy percekig azt se tudtam, hol vagyok és csak fogtam a fejem, hogy ilyen nincs...

Idézet

Azt tudom, hogy a fociban van kulon tamado es vedosor

Plusz ún. speciális csapatrész, akik a puntok (labdaelrúgások a 4. kísérletnél), valamint a Kick off-ok elvégzésével ill. visszahordásával foglalkoznak.
Konfig

#8 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 00:01

Idézet: bálesz - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 23:55

De lehet :) Hátrafelé akármennyit, és igenis használják :) Elég, ha csak a tavalyi SuperBowl-ra gondolunk, ahol egy olyan sokpasszos TD-t csinál a Pittsburgh, hogy percekig azt se tudtam, hol vagyok és csak fogtam a fejem, hogy ilyen nincs...

Plusz ún. speciális csapatrész, akik a puntok (labdaelrúgások a 4. kísérletnél), valamint a Kick off-ok elvégzésével ill. visszahordásával foglalkoznak.

jah hat a field goal... az egy kulon egy emberes csapat. :)

konkretan arra gondoltam, hogy olyan passz csoportot, mint ami a rugbyben van (sok passzosat), olyat meg nem latam, csak elore, elore-oldaliranyba egy embernek.

#9 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 00:12

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 1:01

jah hat a field goal... az egy kulon egy emberes csapat. :)

Nehogy azt hidd...a rúgót meg is kell ám védenie valakinek :) A másik oldal meg szeretné blokkolni azt a field goalt :)

Idézet

konkretan arra gondoltam, hogy olyan passz csoportot, mint ami a rugbyben van (sok passzosat), olyat meg nem latam, csak elore, elore-oldaliranyba egy embernek.

Én meg pont azt mondom, hogy olyat is lehet :) Az már más kérdés, hogy elég ritkán fordul elő, mert nagy a fumble (labdavesztés) esélye, de néha látni. Pont egyik héten láttam olyan TD-t, hogy a QB, miután megkapta a labdát a centertől, továbbadta a Running back-nek, aki adott egy kb 20yardos TD-passzt :) De a leggyakrabban akkor láthatsz sokpasszos játékot, amikor egy csapatnak már csak egy kick off utáni visszahordással van esélye megfordítani a meccset, mert közben lejár az idő. Olyankor aztán passzolgatnak ész nélkül, keresve az előrejutás lehetőségét, ott már úgysem számít a fumble :)
Konfig

#10 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 00:22

Idézet: bálesz - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 0:12

Nehogy azt hidd...a rúgót meg is kell ám védenie valakinek :) A másik oldal meg szeretné blokkolni azt a field goalt :)

Én meg pont azt mondom, hogy olyat is lehet :) Az már más kérdés, hogy elég ritkán fordul elő, mert nagy a fumble (labdavesztés) esélye, de néha látni. Pont egyik héten láttam olyan TD-t, hogy a QB, miután megkapta a labdát a centertől, továbbadta a Running back-nek, aki adott egy kb 20yardos TD-passzt :) De a leggyakrabban akkor láthatsz sokpasszos játékot, amikor egy csapatnak már csak egy kick off utáni visszahordással van esélye megfordítani a meccset, mert közben lejár az idő. Olyankor aztán passzolgatnak ész nélkül, keresve az előrejutás lehetőségét, ott már úgysem számít a fumble :)

persze, nem feledem a vedocsapatot.  :)  ;)

#11 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 00:24

WOW! Nagyon örülök, hogy ilyen sok hsz érkezett, köszönet érte :)

#12 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 00:27

Idézet: Gery80 - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 0:24

WOW! Nagyon örülök, hogy ilyen sok hsz érkezett, köszönet érte :)

Ha egyszer kijutok az USA-ba egy foci meccset szivesen megneznek, barki is jatsza. :)

#13 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 00:27

Idézet: LightBringer - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 23:27

Pont nem rég közvetített a tv 1 baromi jó meccset, ahol nagyon nagy csaták voltak és az egyik újonc srác be is állított egy NFL rekordot. Nem tudom mi a pontos neve, de az volt a lényeg, hogy "kirugás" után elkapott labdával 6-szor futott vissza touchdownig. Valami ilyesmi volt a lényege. :)

Ezt úgy hívják hogy kickoff return :) Azt a meccset pont nem láttam, de szerintem nem vitte vissza 6 szor touchdownra a visszahordó. Nem inkább csak 6 szor volt neki ilyen visszafutásra lehetősége?

#14 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 00:34

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 0:27

Ha egyszer kijutok az USA-ba egy foci meccset szivesen megneznek, barki is jatsza. :)

Én is, de általában már el vannak adva a jegyek :( De majd beszélek Peter Gogolak -kal :D :D :D
Ha valaki nem tudná, Ő egy magyar származású nfl játékos volt még régen a New York Giants-ben , méghozzá rúgó. ( 3-as volt a száma) Ami különleges a személyében, az az, hogy Ő rúgta először rüszttel a field goal-t, előtte spiccel rúgták.Viszont azóta rüszttel. Gondoljatok bele, kimegy egy magyar ember az USA-ba, és csak úgy megváltoztatja az nfl -t :D

Szerkesztette: Gery80 2006. 12. 16. 00:35 -kor

#15 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 00:48

Idézet: Gery80 - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 0:34

Én is, de általában már el vannak adva a jegyek :( De majd beszélek Peter Gogolak -kal :D :D :D
Ha valaki nem tudná, Ő egy magyar származású nfl játékos volt még régen a New York Giants-ben , méghozzá rúgó. ( 3-as volt a száma) Ami különleges a személyében, az az, hogy Ő rúgta először rüszttel a field goal-t, előtte spiccel rúgták.Viszont azóta rüszttel. Gondoljatok bele, kimegy egy magyar ember az USA-ba, és csak úgy megváltoztatja az nfl -t :D

es nem csak ezt.. AFL-t es a AFC-t(?) (most nem jut eszembe a masik liga nve. :( )egyesult  NFL-be Gogolak atigazolasa utan a NY Giantsbe.  tenyleg durva.. mikre vagyunk kepesek mi magyarok

#16 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 00:55

Idézet: Gery80 - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 1:27

Ezt úgy hívják hogy kickoff return :) Azt a meccset pont nem láttam, de szerintem nem vitte vissza 6 szor touchdownra a visszahordó. Nem inkább csak 6 szor volt neki ilyen visszafutásra lehetősége?

Nem. Valóban NFL-rekordot állított fel a srác újonc létére. Nevesítsünk: Devin Hester, a Chicago Bears DB-je az illető. Egy szezonon belüli (tehát természetesen nem egy meccsen csinálta) 6 Kickoff return TD-je egyedülálló a ligában. Mindezt újonc létére...a Rams játékosai csak néztek, amikor a második visszahordott TD-t csinálta ellenük :D
Konfig

#17 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 01:00

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 1:48

es nem csak ezt.. AFL-t es a AFC-t(?) (most nem jut eszembe a masik liga nve. :( )egyesult  NFL-be Gogolak atigazolasa utan a NY Giantsbe.  tenyleg durva.. mikre vagyunk kepesek mi magyarok

Az AFL és az NFL egyesült, miután Gogolák átigazolása ledöntötte a két szervezete közötti falat. :) Egyébként játszott a Buffalo Bills csapatában is, a Giants-ben pedig a mai napig ő tartja a pontrekordot (gyaníthatóan nem is dönti meg jódarabig senki), valamint sokáig az ő nevéhez fűződött a leghosszabb field goal is. A testvére is NFL-játékos lett, de ő sokkal kevesebb sikerrel űzte ezt a sportot.
Konfig

#18 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 09:10

Idézet: bálesz - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 0:55

(tehát természetesen nem egy meccsen csinálta)

Ja, hogy úgy! Így már stimmel  :Đ

#19 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 09:14

A leghosszabb field goal egyébként, ha jól tudom 63 yardos volt, de nem tudom hogy mikor és ki csinálta :o
Annyi rémlik, hogy vmi szelesebb helyen született ez a rekord :) Ötlet, valaki?

szerk.:na utánanéztem,megvan :)
tehát: Longest Field Goal. 63yard, Tom Dempsey, New Orleans vs. Detroit, Nov. 8, 1970.
http://www.mmbolding.com/BSR/Longest_Field...NFL_History.htm
(4es pont)

Szerkesztette: Gery80 2006. 12. 16. 09:23 -kor

#20 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 10:19

Idézet: Gery80 - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 23:20

Sziasztok!

Kitaláltam, hogy indítok egy ilyen topikot, nagyon remélem, hogy nem csak én szeretem ezt a csodálatos sportot. Minden amerikai focival kapcsolatos hírt (átigazolás,sérülés,stb. ) várok ide, de természetesen kérdéseket is a szabályokkal, meg ilyesmikkel kapcsolatban. Ha tudok válaszolok :) Ja, és persze jöhetnek képek is minden mennyiségben!

Reggel azzal az elhatározással ébredtem fel, hogy nyitok a focinak egy topikot, erre be lettem előzve... :Đ
Faster! Harder! Cadaver!

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó