HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 ADSL sávszélességemelés 2007 Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 22. 22:26

Idézet: evone - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 21:42

pl egy rendes netradiora nem eleg

ui: ez igy felreertheto, ugy gondoltam hogyha van 2megabited, akkor arrol nem igen megy rendes netradio _kifele_ :)

Gondolom ugy erted, hogy te sugaroznal "radios" musort? Mert akkor ugye a feltoltesi sebessegrol beszelunk. En pedig a letoltesirol beszeltem. Manapsag egy 2Mbites vonal boven eleg egy otthoni felhasznalonak. Jatekra sem kell tobb. Meg anno a 384-es vonalammal kezdtem az online F1-es "karrieremet", s mar azzal sem volt gond.
A warezrol meg annyit, hogy a legtobb "ilyen" ftp-szerver eppen 2Mbit-ben korlatozza a letoltesi sebesseget. Hiaba fogjak megemelni 8Mbit-re, akkor is ugyanott maradnak ezek az emberek.

#202 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 23:12

de miert gondolkozol a warezban? mas nem jut eszedbe? annyi minden van meg azonkivul hogy elsem hiszed
macbook air 2014

#203 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 23:49

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 22:26

A warezrol meg annyit, hogy a legtobb "ilyen" ftp-szerver eppen 2Mbit-ben korlatozza a letoltesi sebesseget. Hiaba fogjak megemelni 8Mbit-re, akkor is ugyanott maradnak ezek az emberek.

Abba nem gondoltál bele, hogy van akinek nem elég egy warez csatorna egyszerre? :)

Ha pl. több login-ja van akkor már kevés a 2Mbit..  :Đ

Amúgy szerintem is elég a 2M. Én egyáltalán nem vagyok az a nagy letöltő. Jelenlegi kábel-neten 2200/300-as a sávszélem. 80GB korláttal, de egy extrém nagy letöltő hónapon sem értem el a 13GB. Átlag 4-5G. Nekem csak azért kell 2M körüli, mert ha épp valamit le akarok tölteni, akkor arra ne kelljen több percet, esetleg órákat. Pl. driver, frissítés, csatolt e-mail, CD ISO-k, stb.
Szerintem hiába emelnék, olyan 300KB-nál többel nem nagyon lehetne tölteni ilyen helyekről. 80%-ban még így sem érik el a jelenlegi maximális 275KB-ot. Szővel bőven elég.

Gondolom azoknak nem elég, akik havi szinten töltenek le többszáz gigát. Adatéhségben szenvedők.. :)

Ja és időnként rádiót is szoktam hallgatni és mellette egyáltalán nem lassúl le a netem.. ;)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#204 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 00:27

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 23:49

Ja és időnként rádiót is szoktam hallgatni és mellette egyáltalán nem lassúl le a netem.. ;)

Hajszárítás közben sem lassul a net...
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#205 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 01:02

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 21:26

Gondolom ugy erted, hogy te sugaroznal "radios" musort? Mert akkor ugye a feltoltesi sebessegrol beszelunk. En pedig a letoltesirol beszeltem. Manapsag egy 2Mbites vonal boven eleg egy otthoni felhasznalonak. Jatekra sem kell tobb. Meg anno a 384-es vonalammal kezdtem az online F1-es "karrieremet", s mar azzal sem volt gond.

Engem speciel marhára nem érdekel a warez, de:
pl... hivatalos betatester vagyok, és nem mindegy, hogy 2 óra, vgy fél óra alatt jön le egy-egy build. Ezen kívül rendszeresen használok VPN-t a munkahelyi elérésemhez, itt szintén nem mindegy a sebesség.
Desktop sharing-ről, application sharing-ről, videokonferenciáról, Video on demand-ról (akár HD minőségben) nem is beszélve.
Igen szűk látókörűségre vall az, amiket írsz. Én a 8 Mb-et is keveslem, szvsz ma már inkább az ADSL 2+ által biztosított 24 Mb/sec lenne elfogadaható.

Persze 640 kbyte RAM mindenre elég kell, hogy legyen... :)
Kép

#206 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 01:15

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 22:49

...
Amúgy szerintem is elég a 2M. Én egyáltalán nem vagyok az a nagy letöltő. Jelenlegi kábel-neten 2200/300-as a sávszélem. 80GB korláttal, de egy extrém nagy letöltő hónapon sem értem el a 13GB. Átlag 4-5G. ...

Én pedig épp azért léptem át Chello-ról t-online ADSL-re, mert rendszeresen átléptem a havi limitet - gyakran már az első héten, és ennek köszönhetően használhatatlan szintűre korlátozták a sávszélemet.

Mindezt warez nélkül sikerült...
És szerintem nem vagyok ezzel egyedül, nem hiába akarja a UPC is eltörölni az adatforgalom korlátozást.
Kép

#207 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 01:53

Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 23:27

Hajszárítás közben sem lassul a net...

Honnan tudod? Állítólag már fejlesztés alatt áll a távfodrászat szolgáltatás :D
Kép

#208 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 05:35

Idézet: azopi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 2:15

Én pedig épp azért léptem át Chello-ról t-online ADSL-re, mert rendszeresen átléptem a havi limitet - gyakran már az első héten, és ennek köszönhetően használhatatlan szintűre korlátozták a sávszélemet.

Mindezt warez nélkül sikerült...
És szerintem nem vagyok ezzel egyedül, nem hiába akarja a UPC is eltörölni az adatforgalom korlátozást.

warez nélkül 1 hét alatt 40 GB (vagy mennyi ott a korlát)?..azért te sem vagy átlagfelhasználó :D

#209 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 09:17

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 21:51

Most oszinten...jelenleg mire nem eleg a 2Mbit letoltesi sebessegnek???

pl. egyszerre netezek, apósom webkamerázik, gépeket rakok össze -frissítések töltődnek le rájuk, asszony közben angol tanításhoz segédanyagokat töltöget le, torrentezgetnék.....
Valaki mindig sír, hogy miért lassú...

Persze lehet mondani, hogy vegyek mindegyik felhasználásra külön hozzáférést, de azért nem ez a magyar valóság....

Egyszerűen nekem tök jó lenne a 8M

#210 Felhasználó inaktív   tbundy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 23. 09:23

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 22:26

Jatekra sem kell tobb. Meg anno a 384-es vonalammal kezdtem az online F1-es "karrieremet", s mar azzal sem volt gond.

fps játékoknál nagyon is kellene a nagyobb feltöltés

#211 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 09:29

Idézet: Brian63 - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 9:17

pl. egyszerre netezek, apósom webkamerázik, gépeket rakok össze -frissítések töltődnek le rájuk, asszony közben angol tanításhoz segédanyagokat töltöget le, torrentezgetnék.....
Valaki mindig sír, hogy miért lassú...

Persze lehet mondani, hogy vegyek mindegyik felhasználásra külön hozzáférést, de azért nem ez a magyar valóság....

Egyszerűen nekem tök jó lenne a 8M

gondolom nem kell reszleteznem, hogy ilyen multifunkcios egyenek nagyon ritkak :D mellesleg webkamerahoz a korabban altalam emlitett feltoltes a szuk keresztmetszet, nem pedig a letoltesi. Eddig akarmilyen programfrissitest toltott le a gepem a hatterben, soha!!! nem a halom volt a szuk keresztmetszet...lehetett volna 100Mbites vonal is, akkor sem jott volna max sebesseggel. Eleg ritka az, amikor full sebesseggel jonnek le a frissitesek.

Egyebken szep kis csaladi programotok van, amikor az asszony, apos es te is egyszerre gepeztek :D  :D

#212 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 09:39

Idézet: azopi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 1:02

Engem speciel marhára nem érdekel a warez, de:
pl... hivatalos betatester vagyok, és nem mindegy, hogy 2 óra, vgy fél óra alatt jön le egy-egy build. Ezen kívül rendszeresen használok VPN-t a munkahelyi elérésemhez, itt szintén nem mindegy a sebesség.
Desktop sharing-ről, application sharing-ről, videokonferenciáról, Video on demand-ról (akár HD minőségben) nem is beszélve.
Igen szűk látókörűségre vall az, amiket írsz. Én a 8 Mb-et is keveslem, szvsz ma már inkább az ADSL 2+ által biztosított 24 Mb/sec lenne elfogadaható.

Persze 640 kbyte RAM mindenre elég kell, hogy legyen... :)

Kepzeld...minden ilyen dologrol hallottam, szoval nem tudom milyen szuklatokorusegrol beszelsz, :rolleyes: szemelyeskedest pedig hagyni kellene :rolleyes:  viszont! gondolom az, hogy jo esetben 1000, de inkabb még tobb emberbol egyedul te, vagyis 1 embernek van szuksege ilyenre, az nem a tarsadalom szignifikans reszet jelenti. A tobbsegnek a 2Mbit tokeletesen eleg. Tobbek kozt VPN 2Mbitttel is tokeletes :smoker:

Mellesleg amiket irtal, azok nagy reszehez a 8Mbittel is keves, ugyanis a feltoltesi seb. fontosabb, mint a letoltesi. Hogy akarsz videokonferenciazni ilyen feltoltesek mellett? :rolleyes: Az ilyen igenyek eseten fel kell venni a szolgaltatokkal a kapcsolatot, s egyeni szerzodest kotni, amennyiben erre van lehetoseg.

#213 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 09:40

Idézet: bj22 - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 5:35

warez nélkül 1 hét alatt 40 GB (vagy mennyi ott a korlát)?..azért te sem vagy átlagfelhasználó :D

Ott a pont...atlagfelhasznalas. 1000 emberbol 999 atlagfelhasznalot takar, akiknek a 2Mbit tokeletesen megfelel.

#214 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 11:59

foxyr, nalam is ugyanaz a helyzet, mindket szulonek van laptop, meg nekem itt egy asztali gep, es allandoan megy mindharomrol a net, ok is toltogetnek, enis toltogetek, webcamozok stb... es ez azert kurvara elviszi a savszellt, attol hogy eddig 1 ember irta ezt be neked, vannak akik nem irjak ide a velemenyuket, de hidd el nem mindenki csak warezol

ui. latom azert "ismered" az emberek igenyeit es szokasait, szerencsere nem vagy eleg ahhoz hogy az igenyeidnek megfeleloen mindenkinek 2 megabitet adjal

Szerkesztette: evone 2006. 12. 23. 12:00 -kor

macbook air 2014

#215 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 12:08

Én 2 megabites átlagfelhasználó vagyok.  :D
De nem fogok szomorkodni ha a Télány emel a sávszélen.
Amikor volt nálunk az az egy hetes tesztelés, 6,5 megabites voltam két napig utána még kb. öt napig 3,5.
Bizony sok mindenben észre lehetett venni a különbséget. Pl. hajszárítás...  ;)
Szóval emeljenek csak, jó lesz az. :up:

#216 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 12:13

Idézet: Cornel - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 11:08

Én 2 megabites átlagfelhasználó vagyok.  :D
De nem fogok szomorkodni ha a Télány emel a sávszélen.
Amikor volt nálunk az az egy hetes tesztelés, 6,5 megabites voltam két napig utána még kb. öt napig 3,5.
Bizony sok mindenben észre lehetett venni a különbséget. Pl. hajszárítás...  ;)
Szóval emeljenek csak, jó lesz az. :up:

feltöltés mennyivel ment? :p ha szabad kérdezni :D
mert a mostani 2megához naon elbaszott ez a 192kB  :Đ
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#217 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 12:25

Idézet: Danika123 - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 12:13

feltöltés mennyivel ment? :p ha szabad kérdezni :D
mert a mostani 2megához naon elbaszott ez a 192kB  :Đ

Igen. Eléggé.

Csatolt fájl:

#218 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 12:29

Idézet: Cornel - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 11:25

Igen. Eléggé.

aha szval 768lesz :p
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#219 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 12:46

Idézet: Danika123 - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 12:29

aha szval 768lesz :p

A próféta szóljon belőled!  ;)

#220 Felhasználó inaktív   ghostfun 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 23. 12:48

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 10:40

Ott a pont...atlagfelhasznalas. 1000 emberbol 999 atlagfelhasznalot takar, akiknek a 2Mbit tokeletesen megfelel.

Ez esetben elég lesz olcsóbb netre előfizetned, neked úgy is elég lesz.

Szerkesztette: ghostfun 2006. 12. 23. 12:49 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.