HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 ADSL sávszélességemelés 2007 Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 22:44

nekem dlink 360asom van ,és kb 4 éve már nem volt kikapcsolva,kivéve áramszünet:D
de még müxik:)ugyhogy ez nemhiszem hogy árt neki
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#802 Felhasználó inaktív   Telefonember 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 23:16

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 22:40

huawei-el mi a bajod?  sztem  nagyon jó télen jól fűt ^.^ semmi bajom nem volt vele

jah a huaweinek volt egy hibas szeriaja, de azt kicsereltek gyorsan :) a d-link 360r van most piacon meg ez a szutyok askey... bar volt mar olyan is, hogy sokaig mukodott az a modem :) dialcom, d-link, huawei eleg jo.

#803 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 23:36

Idézet: leslie - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 23:40

Akkó nagyon sokat ott sem fognak tudni emelni, ennyit bírt a teknika.

De, mert tesztnél azért többszörös sebességet tudott produkálni.
Tehát a vonalban lehet kraft, csak valahogy mégis elveszik az a 15-20% a profilhoz képest.

#804 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 00:01

Idézet: smyle - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 0:36

De, mert tesztnél azért többszörös sebességet tudott produkálni.
Tehát a vonalban lehet kraft, csak valahogy mégis elveszik az a 15-20% a profilhoz képest.

A profile alapból magasabb mert linksebességet mutat, nem valós/nettó csomagsebessége. A modem és a DSLAM kommunikációjában vannak TCP/IP,PPPoE,ATM overheadek ami elvisz legalább 13%-ot a legnagyobb csomagméret mellett is. De ez teljesen természetes, a működés fenntartásához ez szükségszerű, ezért is van magasabb profile beállítva hogy nettóban meglegyen a kívánt sebesség. Ez az ADSL működésének természetes része, nem a modem hibája.

De ez már korábban is le lett írva, nem is 1x.

#805 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 00:22

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 1:01

A profile alapból magasabb mert linksebességet mutat, nem valós/nettó csomagsebessége. A modem és a DSLAM kommunikációjában vannak TCP/IP,PPPoE,ATM overheadek ami elvisz legalább 13%-ot a legnagyobb csomagméret mellett is. De ez teljesen természetes, a működés fenntartásához ez szükségszerű, ezért is van magasabb profile beállítva hogy nettóban meglegyen a kívánt sebesség. Ez az ADSL működésének természetes része, nem a modem hibája.

De ez már korábban is le lett írva, nem is 1x.

Le, de azok nem 15-20%-ról szóltak.
Olvasgattam ám ahol többször fejtegetted ezt.
Sokan ugyanezzel a profillal gyorsabban töltenek.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 09. 00:24

Idézet: smyle - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 0:22

Le, de azok nem 15-20%-ról szóltak.
Olvasgattam ám ahol többször fejtegetted ezt.
Sokan ugyanezzel a profillal gyorsabban töltenek.

Ki írt 15-20% -ot ???

Vagy csak megint rosszul olvasok ???

Dislexia (akárhogyanírva) ???

#807 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 00:30

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 1:24

Ki írt 15-20% -ot ???

Vagy csak megint rosszul olvasok ???

Dislexia (akárhogyanírva) ???

Én, az előző oldalon!

Elküldve: 2007. 01. 09. 00:42

Idézet: smyle - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 0:30

Én, az előző oldalon!

Shabba posztja volt beidézve, tehát újra él a kérdés...

#809 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 00:52

Ha helyes értékeket láttam, akkor utánanézve a sebesség veszteségnek 1500-as MTU-nál kb max. 15%-nak kéne lennie.
Ha a dialcom cucc jó, akkor lehet, hogy ilyen gáz itt a vonal a belvárosban.
És mondjuk azért kisebb a sebesség mert a CRC hibás csomagokat állandóan újra kell küldeni.

Szerkesztette: smyle 2007. 01. 09. 00:55 -kor

#810 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 08:06

Idézet: Robi19 - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 21:52

Akkor most 15. től elkezdik a sávemelést?? Győrbe mennyi idő még ideér??

Győr kimarad, nem olvastad?
JóSebesség

#811 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 08:54

hát nekem 42,5-43,5 a csillapítás ami 6,5-7mbit között van csak az a kérdés h ez is linksebességre mutat?
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#812 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 09. 09:36

Igazából teljesen feleslegesen méregettek, mert úgysem ez alapján lesz meghatározva, kinek mekkora emelése lesz...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#813 Felhasználó inaktív   Johnny2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 09:53

Idézet: sadam - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 16:06

Nálam a következő volt:
Elindítottuk a szolgáltató-váltást, mivel elég sokat kért már a t-online az 1mbitért (9000 körül). Rákérdezett az ügyfélszolgálatos emberke, hogy mégis mi az oka a váltásnak: közöltük, hogy 6800ft ugyanez a csomag tvnetnél, jó mondta, hogy végülis érthető. :D Másnap ment a lemondó-nyilatkozat, volt a lap alján egy kérdés, hogy végülis mi bajunk a t-online-al "a Drága" opciót jelöltük meg, erre visszatelefonáltak és felajánlották ezt a csomagot (Premium) 7400-ért. Próbáld meg hátha bejön. :)

én interware-nél voltam előfizető 1 Mbit-ért 9590 forintot fizettem,amikor küldtem nekik a lemondónyilatkozatot,utána egy nappal hívtak hogy biztosítanának nekem 8500-ért 1 Mbitet hűségnyilatkozat nélkül.Inkább átmentem TVNET-hez.Náluk 8000 ft 2 Mbit

Elküldve: 2007. 01. 09. 12:37

Lehet, hogy Békáson kezd valami, mert egy picit 'mozgolódik' a sebesség.

Vagy halucinálok...

#815 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 12:42

:)
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#816 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 12:55

Én eddig teljesen abban a tudatban voltam,hogy aki jelenleg 1 Mb-es,annak függetlenül attól hol lakik ,beállítanak 4480/256 linksebességet,és attól lesz ez upto,hogy aki közelebb van annak valóban ennyi lesz a sebessége,aki meg messzebb van,annak szintén ezen linksebességek mellett ,a nettó sebessége fog lecsökkenni annyira amennyit bír a vonal.

Most meg több helyről olvastam,hogy maga a linksebesség beállítása is teljesen egyénfüggő lesz.
Azaz ezekszerint mindenkit egyenként bemérnek hogy mennyit bír a vonala,és ők majd beállítanak valamit.... :confused:
(Ha tényleg így van akkor senki sem fogja tudni hogy neki a valóban teljesíthető maximum van beállítva,vagy csak az adott script félig hasraütésszerű döntése ez...)
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#817 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:10

Idézet: IThomas - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 12:55

Én eddig teljesen abban a tudatban voltam,hogy aki jelenleg 1 Mb-es,annak függetlenül attól hol lakik ,beállítanak 4480/256 linksebességet,és attól lesz ez upto,hogy aki közelebb van annak valóban ennyi lesz a sebessége,aki meg messzebb van,annak szintén ezen linksebességek mellett ,a nettó sebessége fog lecsökkenni annyira amennyit bír a vonal.

Most meg több helyről olvastam,hogy maga a linksebesség beállítása is teljesen egyénfüggő lesz.
Azaz ezekszerint mindenkit egyenként bemérnek hogy mennyit bír a vonala,és ők majd beállítanak valamit.... :confused:
(Ha tényleg így van akkor senki sem fogja tudni hogy neki a valóban teljesíthető maximum van beállítva,vagy csak az adott script félig hasraütésszerű döntése ez...)

hát nem tudom, nekem sincs róla sok sejtésem,hogy kinek hogy fognak emelni. A hivatalos közleményben ugyebár az van,hogy az 1 megabiteseknek lehet 2-4 (ha jól emléxem) a 2-3-4 megabiteseknek pedig akár 8 megabit is lehet, ha jól sejtem.
Szerintem amit meg írtál az nem túl kivitelezhető módszer.. ha mindenkit egyesével bemérnének, akkor nem 1,5 hónap lenne, mire mindenkinél emelnének.. Ha jól emléxem már itt írta valaki a fórumba,hogy valami olyasmi lesz,hogy lefut a script, ami meglesi,hogy a vonal mennyit bír, beállítja mondjuk,hogy 8 megabit, és vagy annyid lesz, vagy kevesebb(attól függ milyen a kábel minősége és milyen távol lax a központtól)
Javítsatok ki ha tévedek

#818 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:27

Idézet

Szerintem amit meg írtál az nem túl kivitelezhető módszer.. ha mindenkit egyesével bemérnének..

Idézet

valami olyasmi lesz,hogy lefut a script, ami meglesi,hogy a vonal mennyit bír,

Ez a kettő nem ugyanazt jelenti? :D

Idézet

..beállítja mondjuk,hogy 8 megabit, és vagy annyid lesz, vagy kevesebb..

Jahh!De az legalább biztos! :D

Viszont kérdem én akkor mi a fenének kéne előtte megnézni mennyit bír a vonal?

Mindenestre pár héten belül úgyis kiderűl..

Szerkesztette: IThomas 2007. 01. 09. 13:28 -kor

Real Eyes Realize Real Lies!!!

#819 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:52

Ha az aktív eszközökben van rate adaptation képessége képes öndiagnisztivkával meghatározni mi a maximum amire képes. A szolgáltató egy plafont állít be, az ismert profile sebességeket. A rate adaptation meg meghatározza ebből mennyi az ami valóban teljesíthető és úgy állítja be a tényleges linksebességet.

Elsőgenerációs ADSL-nél nem láttam annyira ilyen képességről leírást, szóval nem tudom van-e. De ADSL2-től ez biztos hogy a fejlesztések egyik fontos része volt. Elsőgenerációs ADSL-nél a connection az statikus, ha külső tényezőktől befolyásolva egy hibatűrésen túlmászik az eszköz akkor szakadni fog a vonal. ADSL2-től ez dinamikus, az realtime öndiagnosztika által képes menek közben adaptálódni és utána állítani szakadás nélkül.

Ahol mondjuk nincs rate adaptation ott el tudom képzelni hogy egy scripttel próbálják megtalálni az optimális értéket, akár bináris kereséssel akár más módszerrel.

Egy dolgot nem szabad elfelejteni. Itt fél millió portról van szó. Legyen jó akármilyen egy automatizmus, azért sosem 100%-os. És ha gépek "intelligenciája" csődöt mondd, akkor marad a jó öreg humán computer. Az viszont korlátosabb munkabírású erőforrás, ha csak 1%-ny előfizetővel van gond az is 5000 reklamáló akivel foglalkozni kellene. Ezekkel is mind számolni kell.

Ráadásul a mostani emeléssel egyre jobban a technológia korlátait feszegetik. Ha emelik a transmit powert valakinél hogy minél jobban csutkára emeljék azzal lehet más előfizetőknél akivel egy kábelbe van sodorva crosstalkot csinálnak és szakadni fognak. Szóval azért itt egy kényes egyensúlyt kell kicentizni. Ezért  jobbak itt az ADSL2+ eszközök mert fejlesztések ilyen téren is javítottak a techológián. És azért a modemek több mint fele az előfizetőknél ilyen, DSLAM oldalon is az eszközök nagy része. De nem 100%-osan és egy nem homogén rendszerben sokkal nagyobb a problémák valószínűsége.

#820 Felhasználó inaktív   kaito 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 09. 14:19

A modemét a felhasználó kicserélheti? Azért kérdezem, mert nekem régi siemens van és ezek alapján optimálisabb linksebbesség lenne beállítva az emeléskor (persze amennyiben a központ beli eszközök is adsl2+ kompatibilisek)...
csá: kaito

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.