HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerver hosting - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerver hosting avagy magyarország hosting világa Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 0:20

De ezek managelhető cuccok, másik switchben nem nagyon lehet ugyanaz az iptartomány, meg bereggelt másik MAC, meg társai. Továbbra sem értem. Ráadásul ha előtte lévő switch hasal, akkor úgyis zéró határidővel kell cserélniük, nem ebből szokott a baj lenni.

miert ne lehetne masik switchben ugyan az az ip tartomany? switchet nem mindig erdekli az IP. :)
itt egy egyszeru abra (remelem nem csuszik szet).

R1 es R2  -router
sw1 es sw2 - switch. mindket switchnek 2db uplinkje van. R1be es R2be.

az abran lathato vonalak mind layer2-es kapcsolatok. Igy gyakorlatilag barmelyik eszkoz vagy kapcsolat kiesik (szervert kiveve), a szerveren futo alkalmazasban nem lesz kimaradas.
minimum 4ip cimre van szukseg. R1 es R2 belso interface, 1virtualis IP (ez a gw a szervernek) es 1 IP a szervernek, de mind a 4ip ugyan abbol a tartomanybol.

R1 ---- R2
  |  |  | |
  |    |    |
  |  |  | |
sw1  sw2
|        |
  |    |
    ||
    server

Ha van tartalek switch akkor azt meg bekkel epitenia halozatba es gyakorlatilag par sec kieses lesz csak. Mire raktarbol elohozzak, beuzemelik 1-2ora biztos elmegy.

#42 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 09:17

Idézet: Red - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 22:34

2 halokartyaval tudod kikuszobolni azt ha a szerver elott levo switch bedoglik. akkor aktivalodik a masik kartya ami masik switchbe megy. mivel ugyan az az IP, igy a szerver es a szervert hasznalo alkalmazasok semmit sem vesznek eszre.
kulon IP cim mas tartomanybol, itt nem jo megoldas.

Több éve hostolunk több cégnél, egyiknél sem fordult még elő ilyen (pontosabban olyan, hogy e miatt esetleg több 10 percet álltak volna a gépek). Sokkal gyakoribb ha nincs áram, ha elmegy az egyik betáp áram, ha az egész hálózat megáll mert bix felé van gond, ha a bix megáll meg hasonlók. Ezen esetekben semmit nem értél a 2 kártyával.

Hallottam már olyanról, amikor a nagy cégen belüli kis cég saját switche ment ki és nem igazán volt kéznél másik. Ilyeneknél meg nem tudsz másik hálóból kanócot kpani.

Ha 2 kártyában gondolkodsz, akkor szerverhoszting ügyében ez 2 szervert jelent, 2 különálló fizikai helyen. Azt szoftveresen megoldod a szinkronizálást.  Tudtommal az IW 2 helye között igen nagy sávszélességű, "saját drótjuk" van.

#43 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 12:08

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 10:17

Több éve hostolunk több cégnél, egyiknél sem fordult még elő ilyen (pontosabban olyan, hogy e miatt esetleg több 10 percet álltak volna a gépek). Sokkal gyakoribb ha nincs áram, ha elmegy az egyik betáp áram, ha az egész hálózat megáll mert bix felé van gond, ha a bix megáll meg hasonlók. Ezen esetekben semmit nem értél a 2 kártyával.

pedig pont ilyen esetekben (is) van jelentosege a ket halokartyanak. termeszetesen a halozat is felkell, hogy legyen keszitve a redundanciara az "access" layertol a gerincig.
Ha elmegy az aktiv a'g alol az aram akkor a masik switch (remelhetoleg masik betapon van) gond nelkul megy tovabb es a forgalom ide atterhelodik.

Ha jol tudom a bix is legalabb 2 switchbol/routerbol all, szolval lehet oda is venni tartalekot.

Nem azt mondom, hogy ez a ket kartyas dolog az egyetlen megoldas, csupan erdeklodtem, hogy van-e olyan szolgaltato akinek a halozata ilyen szinten redundans.

#44 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 30. 13:54

Idézet: Red - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 12:08

Ha elmegy az aktiv a'g alol az aram akkor a masik switch (remelhetoleg masik betapon van) gond nelkul megy tovabb es a forgalom ide atterhelodik.

Ha jol tudom a bix is legalabb 2 switchbol/routerbol all, szolval lehet oda is venni tartalekot.

Ez nekem továbbra is valami drága, bonyolult, soha nem működött dolognak néz ki :-) Redundáns van, de azt fentebb írtam miképpen műxik, maga az üveg jön két helyről, aztán lehet vele matekozni.
Make love not Wor.

#45 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 14:15

Idézet: Red - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 12:08

Abból van is tartalék. De így kezdtük mi is. A legalább 2-őt meg azért fel kell szorozni nemtom mennyivel, de van mondjuk 60 nagyobb node (szégyenszemre nem tudom fejből) ott meg nem kevés plusz switch. Mittomén, 1-2 nagyobb szolgáltatónál pár százat kitesznek az aktív eszközök, ami annyi mint...

Szerintem gondold át mégegyszer, meg mesélhetnél hol láttad ezt a kétkártyás cuccost.
Make love not Wor.

#46 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 16:00

Idézet

Ez nekem továbbra is valami drága, bonyolult, soha nem működött dolognak néz ki :-)

:) pedig mukodik. volt szerencsem ilyet latni.
egyebkent szolgaltato reszrol nem sokkal dragabb megoldas. kell + 1-2 switch meg 2-2 uplink a core eszkozokbe. (feltetelezve, hogy a gerinc mar redundans).
Nem minden szerverhosos ugyfelnek jarna ilyen alapbol (ezert nem kell x2 annyi switch).

Idézet

Szerintem gondold át mégegyszer, meg mesélhetnél hol láttad ezt a kétkártyás cuccost.

mint emlitettem, csak kivancsisagbol kerdeztem ra a dogora, jelenleg nincs semmi konkretum, hogy ilyen szervereket szeretnek uzemeltetni/telepiteni. (talan majd egyszer).

Egy nagy nemzetkozi cegnel hasznalnak ilyen megoldast. Az volt a keres a szerveresektol, hogy barmelyik eszkoz kiesik a halozatbol (router/switch) a kapcsolat a felhasznalok es a szerverek kozt ne szakadjon meg. 1 IP-t es 1MAC cimet akartak hasznalni szerverenkent.
Hogy miert nem vettek meg egy szervert, passz, valoszinuleg koltseghatekonsagbol es/vagy az alkalmazas nem tudta lekezelni, hogy a szervernek uj IPje lett.

Nem titkos vagy ilyesmi, de ha tenyleg erdekel akkor priviben leirom.

#47 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 16:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 3:08

Jobb helyeken akkor is garantált, ha földrészek tűnnek el a föld felszínéről, redundáns, garantált sávszél, meg minden. Persze nem 10 rugó havonta  :D

Dehogynem, jo egy tucat szerver berlese es redundans ellatasa 9800-akarmennyi a RackSpace-nel. Dollarban :D

#48 Felhasználó inaktív   Telefonember 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 22:03

Hello. Nekem a NetMastersnel van gepem, es en nagyon meg vagyok elegedve veluk. 24/7 ugyfelszolgalat, tok normalisak, szamlazas is korrekt. Van esetleg valakinek negativ vagy pozitiv tapasztalata a NetMastersrol? Erdekelne :)

#49 Felhasználó inaktív   Nagyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 11:49

Csak én érzem, vagy tényleg romlik az Iw színvonala mostanság?
Most volt egy 20 perces szünet, ami utan újraindult a szerver. Ez az utóbbi két hónapban már a 4. szolgáltatáskiesésem, egyik sem az én hibámból és nemsokára jön az 5., mivel küldték a levelet a januári karbantartásról. A spirit-en 3 hónapja több telcsi, email, személyes találka után sem képesek beállítani, hogy a saját adataimat lássam, ne egy másik cég grafikonjait, amihez nekem semmi közöm.

Szerkesztette: Nagyika 2007. 01. 17. 11:50 -kor

#50 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 11:57

Idézet: Nagyika - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 11:49

Csak én érzem, vagy tényleg romlik az Iw színvonala mostanság?
Most volt egy 20 perces szünet, ami utan újraindult a szerver. Ez az utóbbi két hónapban már a 4. szolgáltatáskiesésem, egyik sem az én hibámból és nemsokára jön az 5., mivel küldték a levelet a januári karbantartásról. A spirit-en 3 hónapja több telcsi, email, személyes találka után sem képesek beállítani, hogy a saját adataimat lássam, ne egy másik cég grafikonjait, amihez nekem semmi közöm.

Több gépünk van ott, egyiknél sem volt mostanában kimaradás.
Esetleg tudod, melyik emeleten van a géped?  Közvetlenül IW-nél van vagy egy kis cégen keresztül?
IW mit mond, ténylegesen volt áramszünet?

#51 Felhasználó inaktív   Nagyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 12:11

Iw nem mond semmit, mivel a leállás alatt a szerverhotel nem vette fel a telcsit. De Jahno előző tanácsát megfogadva megnéztem több mellette levő ip címet, egyik sem votl elérhető(most már igen) se itthonról, se amerikából, így valószínű, hogy nem nálam volt a hiba.
Swinél voltam, aztán átkerültem az Iwhez, majd decemberben kiköltöztettek az új szerverterembe budára, de most nézegetek mást.

#52 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 12:18

Idézet: Nagyika - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 12:11

Iw nem mond semmit, mivel a leállás alatt a szerverhotel nem vette fel a telcsit. De Jahno előző tanácsát megfogadva megnéztem több mellette levő ip címet, egyik sem votl elérhető(most már igen) se itthonról, se amerikából, így valószínű, hogy nem nálam volt a hiba.
Swinél voltam, aztán átkerültem az Iwhez, majd decemberben kiköltöztettek az új szerverterembe budára, de most nézegetek mást.

jaaa, budai :)
én a váciról írtam

#53 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 13:02

Idézet: Nagyika - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 12:11

Iw nem mond semmit, mivel a leállás alatt a szerverhotel nem vette fel a telcsit.

Hümm, szóval ekkora dráma van? Tegnap még csak a @iw címekre nem mentek a levelek, visszapattant mind, meg küldeni sem lehet az smtp-n. Azárt ha nálam lenne ilyen szopás, akkor jó eséllyel becsukhatnám a boltot, de hamar...
Make love not Wor.

#54 Felhasználó inaktív   Nagyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 13:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 14:02

Hümm, szóval ekkora dráma van? Tegnap még csak a @iw címekre nem mentek a levelek, visszapattant mind, meg küldeni sem lehet az smtp-n. Azárt ha nálam lenne ilyen szopás, akkor jó eséllyel becsukhatnám a boltot, de hamar...

Nem hiszem, hogy nagy dráma mert már rendesen megy minden. Én elhiszem, hogy dolgoznak gőzerővel a srácok, de a callcenter szerverhotel részére ki lehetne dobni ilyenkor egy üzenetet, hogy igen hiba van és majd jó lesz valamikor.

#55 Felhasználó inaktív   webfejlesztes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 17. 15:18

Szia!

Segítséget szeretnék kérni.

Ki tud valamit az awex szerver hosztingról?

Szerver hoszting

Köszönöm válaszotokat.

#56 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 16:01

Idézet: webfejlesztes - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 15:18

Nagyon kevés külföldjük van! Felejtős. Olcsónak se olcsó.

#57 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 08:53

Idézet: webfejlesztes - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 14:18

Szia!

Segítséget szeretnék kérni.

Szerver hoszting

Köszönöm válaszotokat.

Magán néven regisztrált a domain meg nincs egy éves sem...
Ez nem túl bíztató
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#58 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 15:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 14:15

A kerdes nem most es nem nekem szolt, de olvasgattam, es peldaul en hasznalok ket halokartyas megoldast hostingban.

Termeszetszeruleg szamitok arra, hogy amennyiben a hosting ceg elhasal, akkor nem layer2-ben kell nekem gondoskodnom a redundanciarol, erre az esetre van a DNS, amiben atirom a nevekhez tartozo ip cimet a masik szolgaltatonal levo gepre.

Szinten szamitok arra, hogy a switchek sem hasalnak el, mert akkor nem csak az en gepeim, hanem masok gepe alatt is elhalnak.  De amugy ez nem jellemzo.

Ellenben a halokartya.  Na az szivas.  Ezert van ketto.  Es mivel lusta dog vagyok, es utalnek szoftveres megoldast csinalni linux alatt a halokartyas failoverre (mert akkor azt le kell tesztelni stb... macera) ezert sajat cisco switch van a hostingban, es a linux ket halokartyaja kozott etherchannel van.  Mindenkor parhuzamosan hasznalja a ket halokartyat, ha az egyik kiesik, akkor csak a masikat, de nem kell rohanni javitani, raer a kovetkezo maintenance ablakig.

#59 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 15:59

oszt mire a dns szerverek atveszik a frissitett cimeket mivan?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#60 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 16:45

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 16:50

Termeszetszeruleg szamitok arra, hogy amennyiben a hosting ceg elhasal, akkor nem layer2-ben kell nekem gondoskodnom a redundanciarol, erre az esetre van a DNS, amiben atirom a nevekhez tartozo ip cimet a masik szolgaltatonal levo gepre.

Mármint 1 gép, két kártyával, de két szolgáltatónál? Itthon nem tudom miképpen lehet kivitelezni, de a lentebb írt DNS-ek miatt nem hinném, hogy nem szoptál még be. Másrészt kicsiben szolgáltatva sincs akkora kiesés a hostingban, hogy megérje +1 vonalat "csak úgy" fenntarrtani. Van néha tervszerű karbantartás, az úgyis éjjel, rendesen megoldva, amikor meg fél órát állt az előttünk lévő router, akkor mire beléptem volna a gépre, hogy áthegesszem, arra működött újra rendesen a helyén.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.