Idézet: [Iron] - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 11:11
Hm, írták már itt egy páran, hogy c2d-s rendszerüket lecserélik x2-re, merthogy "csak játékra kell" (arn írt vmi hasonlót ha jól emlékszem), meg mittudomén milyen okok miatt, és ugye x2 az jóval olcsóbb.
Nekem is szöget ütött a fejembe, már jóval előbb is, hogy tényleg szükségem van nekem egy c2d-ra egy x2 ellenében? 99%-ban játszanék. Láttam teszteket, láttam hogy gyorsabb, de meglehet nem akkora mértékben, mint amennyivel drágább? Meg aztán a tesztek többsége procilimites szituációkban fut, lévén hogy processzorteszt. Na de engem inkább a valódi felhasználás érdekelne. Ha csak pár %-al gyorsabb, az nem túl meggyőző (még 20% sem durva sztem). Persze sok változós egyenlet ez, gondolom ha azt mondom hogy egy 7600gt-t gondoltam mellé rakni, akkor sokan felhördültök. Később csere mondjuk 8600-ra.
Szinte már hetek óta ilyeneken rágódom, képtelen vagyok dönteni. Egyszerűen egyik pillanatban azt mondom, hogy áh, kit érdekel, megveszem a c2d-t, másikban meg megkérdőjelezem, hogy vajon tényleg megéri a plusz pénzt? Mondjuk most így belegondolva +25k az nem tűnik olyan soknak ha már 150k-s összegről beszélünk (teljes gép lenne). De azért mégis...
Nincs vmi olyan benchmark oldal, ahol nagyon sok különböző felépítésű gépnek lehet a teszteredményét megtekinteni? Vmi játék, ne 3dmark, azt tudom hogy utóbbi van.
Idealis_cpu_parosok
Cpu_vga_parositas_hatekonyan
E 2 tesztet ajánlom figyelmedbe. Röviden: egy 7600gt szintű karinál fölösleges a C2D, mert játékban úgyis a vga limitálna. Persze azért függ a beállításoktól is a dolog. Ha azt akarod, h számítson a proci, akkor ajánlatos egy minimum x1900xt/7900gtx szintű karit használni. De ezeknél is igazából eltűnik a proci ereje, ha mondjuk legalább 1280-ban játszol 4AA-val.