HWSW Informatikai Kerekasztal: HD-DVD rip? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD-DVD rip? Ami eldontheti a csatat...

#81 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:59

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 13:15

Mondjuk nekem eszembe nem jutott volna, hogy tönkretegyem más cuccát... ez annyira "magyar" gondolkodásmód :(

Kösz a bizalmat, hogy rögtön arra gondolsz, hogy ezt akarom csinálni  :rolleyes:

Én speciel a kedves víruskészítőkre gondoltam. Elméletileg ezzel csinálhatnak olyan vírust, ami tiltólistára teszi a driveodat. Nagyon nem jó vicc, nem hungarikum.

#82 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:07

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:07

DDPlus 5.1 vs DD 5.1/DTS 5.1 között nagy különbség van? Mert a ripeken csak sima DD5.1 van általában :(
Nem lehet valahonnan sample/demo anyagot tölteni?

Ez érdekes, én minden ripet úgy láttam hogy DDPlus-nak van feliratozva. Persze azt nem tudom, hogy valójában milyen van benne, nem töltöttem le egyet sem.

#83 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:08

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:34

A kis kártyánk is csak úgy tud HD-t digizni, ha 64 bites stotba vagyon beledugászolva és egy kőkemény SCSI tömb pörög a segge alatt. Hja és persze natív hardveres kodekkel megtámogatva. Szóval nem olcsó játék a HD digi. 

És milyen forrásból digizel HD-t? Hol van Analog HD forrás?

#84 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:18

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 15:07

Ez érdekes, én minden ripet úgy láttam hogy DDPlus-nak van feliratozva. Persze azt nem tudom, hogy valójában milyen van benne, nem töltöttem le egyet sem.

R1 DVD-n lévő hangot rakják rá általában ezekre a DVD5 720p ripekre. A HD DVD-t csak a kép forrásának használják.

Szerkesztette: Pietrosz 2007. 01. 21. 15:18 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#85 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:31

Ja hát én nem DVD5-re áttömörített ripekre gondoltam, hanem rendes untouched HD-DVD ripekre. A DVD5-ösökre még jobb is ha nem teszik rá. Kell a hely a videónak meg SPDIF-en úgysem működik a DDPLUS.

#86 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:32

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 15:31

Ja hát én nem DVD5-re áttömörített ripekre gondoltam, hanem rendes untouched HD-DVD ripekre. A DVD5-ösökre még jobb is ha nem teszik rá. Kell a hely a videónak meg SPDIF-en úgysem működik a DDPLUS.

Azokon persze hogy az van :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#87 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:42

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:34

Petsze ha valamilyen módon rá lehetne variálni egy HDV-s kamerára... persze az meg akkorát csap a color space-en, hogy ihaj...

hdcamre? :)

tényleg. az oké, hogy hd digitalizáló, de milyen analóg forrásból lehet hd-t digizni?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#88 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:57

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 15:08

És milyen forrásból digizel HD-t? Hol van Analog HD forrás?

Sehogy, mivel egyelőre nem kell, de a rendszer alkalmas lehet rá. Ami eddig jött HD-anyag, azt kamkorderel együtt hozák és firewire madzagon gyött be. De egyre többször keresnek minket HD-s feladatokkal és sokszor egy-egy szpotból már kérnek HD-s verziót is, az authoring munkáknál meg eleve úgy kell dolgoznunk, hogy később HD-re is ki tudjuk renderelni a projekteket. A háttérben sok olyasmi is zajlik, ami a kommersz szinten nem látszik, kezdenek felkészülni a cégek a HD-korszakra. Light-osan, de készülnek.

#89 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:01

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:13

A kiadók többsége az első generációs HD DVD és Blu-ray megjelenésekre nem csinál(t) új hangot, hanem ugyanannak a filmnek a korábban DVD-n kiadott változatához készített "mezei" DD és DTS sávot tette/teszi rá.

Ez nincs igy. BD-n szinte minden angol DD5.1 hangsav 640kbit/s-es (DVD-n ugye a max 448kbit/s), a DTS hangsav pedig szinte mindig full (1509 kbit/s-es) bitrate-u (ez DVD-n ma mar nagyon ritka).
HD DVD eseteben pedig szinte mindig DD Plus hangsav van.

#90 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:09

Idézet: max-pain - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 16:01

Ez nincs igy. BD-n szinte minden angol DD5.1 hangsav 640kbit/s-es (DVD-n ugye a max 448kbit/s), a DTS hangsav pedig szinte mindig full (1509 kbit/s-es) bitrate-u (ez DVD-n ma mar nagyon ritka).

Az EAC-3 visszamenőlegesen kompatibilis az AC-3-mal. Hajlamos vagyok PPeternek hinni, mivel igen ritka a konzumer DD+ dekóder.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 21. 16:11 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#91 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:11

Idézet: max-pain - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 16:01

Figyi te láttad a megjelenésre szánt pár száz film specifikációs listáját? Mert én részben igen. Folyamatosan tárgyalunk gyártókkal, stúdiókkal a HD authoringról, tudom mi megy a háttérben. Írtam azt is, hogy az angolnál oké, hogy fasza hangot tesznek rá, de a töltelék nyelveknél sok esetben ugyanaz a stream ment/megy rá, mint ami DVD-n megjelent, rosszabb esetben ugyanazt a fosul kevert szinkront átcsomagolják 640-be, na bumm. Amellett meg - írtam ezt is - a DDPlus élmény nem fog kijönni a kommersz dobozokból. Arról meg végképp ne is álmodj, hogy a magyar kiadó fog újrakeverni szinkronokat, amikor a normális 5.1-et is legtöbb esetben csak megközelíteni tudják, leszámítva az évi három nagy filmet, de ezeknél meg nem is itthon kavarcsolják a hangot.

#92 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 16:09

Az EAC-3 visszamenőlegesen kompatibilis az AC-3-mal. Hajlamos vagyok PPeternek hinni, mivel igen ritka a konzumer DD+ dekóder.

Hat ez a visszamenoleges kompatibilitas csak reszben igaz (ertsd ujracsomizassal).
HD DVD-eseteben vagy az analog es HDMI kimeneten jon ki a mar kicsomizott jel, vagy optikai kimenetnel at van konvertalva normal DTS-re vagy DD-re (lasd X360 HD DVD addon, Toshiba HD DVD lejatszok).

#93 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:25

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 16:11

Figyi te láttad a megjelenésre szánt pár száz film specifikációs listáját? Mert én részben igen. Folyamatosan tárgyalunk gyártókkal, stúdiókkal a HD authoringról, tudom mi megy a háttérben. Írtam azt is, hogy az angolnál oké, hogy fasza hangot tesznek rá,

Bocs, akkor kicsit felreertettem a hozzaszolasod.

Idézet

de a töltelék nyelveknél sok esetben ugyanaz a stream ment/megy rá, mint ami DVD-n megjelent, rosszabb esetben ugyanazt a fosul kevert szinkront átcsomagolják 640-be, na bumm. Amellett meg - írtam ezt is - a DDPlus élmény nem fog kijönni a kommersz dobozokból. Arról meg végképp ne is álmodj, hogy a magyar kiadó fog újrakeverni szinkronokat, amikor a normális 5.1-et is legtöbb esetben csak megközelíteni tudják, leszámítva az évi három nagy filmet, de ezeknél meg nem is itthon kavarcsolják a hangot.

Nem is almadok, mert nem igazan erdekel, ha a magyar hangsav esetleg csak a regi formajaban kerul ra.
Bar BD esetben kicsit erdekes lesz visszalassitani oket igy :) (Ha Europaban is tenyleg tartani akarjak a 23.976 fps-es filmeket.)

Szerkesztette: max-pain 2007. 01. 21. 16:33 -kor

#94 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:26

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:59

Én speciel a kedves víruskészítőkre gondoltam. Elméletileg ezzel csinálhatnak olyan vírust, ami tiltólistára teszi a driveodat. Nagyon nem jó vicc, nem hungarikum.

az AACS websiteján fenvannak a speckók, pdfben, lehet olvasgatni. nem tartom valószínűnek hogy meg tudod szerezni egy másik drive kulcsát, ahogy a sajátodét se. a DVD fiaskó kapcsán ezeket a kulcsokat a sw playerek nagyon védik. a kókányolt p2ps evobokból csak az AACS szervezet tudja kidekódolni a drive kulcsát, a féltve őrzött mesterkulccsal. másrészről nem tudja senki sem, néhány beavatottat kivéve, hogy a kikulcsolt evob stream melyik részéből lehet visszafejteni a drive kulcsot, lényegileg a muslix által publikálthoz hasomló módszerrel.

#95 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:35

Még nem tudja senki. Amíg nem volt muslix, addig azt sem tudta senki, hogy le lehet majd másolni a HDDVD-t. Na nem mintha azt akarnám, hogy így legyen, csak az alapján amit PPéter beírt rögtön ez jutott eszembe, hogy mi van akkor ha visszaélnek vele. Mint ahogy mindennel megteszik.

#96 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:44

Idézet: max-pain - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 16:22

Hat ez a visszamenoleges kompatibilitas csak reszben igaz (ertsd ujracsomizassal).

háát én olyasmről értesültem, hogy az 5.1-es konténert csak ki kell terjeszteni a +-hoz. mondjuk ez logikus is, különben hogyanis tudná feldolgonzi egy mezitlábas "DD" dekóder a DD+ steramet...

#97 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:51

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 16:35

Még nem tudja senki. Amíg nem volt muslix, addig azt sem tudta senki, hogy le lehet majd másolni a HDDVD-t.
erre nem vennék mérget, uis jóval muslix 2006-os decemberi ténykedése előtt is voltak már fenn a neten evob-ok, sőt BD-s cubákok, holott a BD-t muslix ehéten "törte" csak meg :D

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 16:35

Na nem mintha azt akarnám, hogy így legyen, csak az alapján amit PPéter beírt rögtön ez jutott eszembe, hogy mi van akkor ha visszaélnek vele. Mint ahogy mindennel megteszik.
Ha azt akarod visszaélésnek nevezni, hogy korlátozzák a fogyasztásodat, annak használati körét, akkor máris visszaéltek vele. Tévedések elkerülés végett a DRM célja nem a warzolás felszámolása, hanem a tartalomfogyasztásod hardkontrollja. Ha arra gondolsz esetleg amúgy hogy 1-2 szadista az AACS HQ-ban minden hónapban találomra kisorsol egy áldozatot akinek tönkretesizk a cuccát, nos ez nem valószínű. Épp elég baj nekik az, hogy a lemezalapú disztribúció a végnapjait éli, még akkoris hogy tudom te sosem vennél streamingos DRM tartalmat.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 21. 16:54 -kor

#98 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:54

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 16:44

háát én olyasmről értesültem, hogy az 5.1-es konténert csak ki kell terjeszteni a +-hoz. mondjuk ez logikus is, különben hogyanis tudná feldolgonzi egy mezitlábas "DD" dekóder a DD+ steramet...

Ugy ahogy leirtam :)

#99 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:56

Idézet: max-pain - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 16:54

Ugy ahogy leirtam :)

úgy is, de natívan, a stremet olvasva is tudja :) (erről teis meggyőzödhecc az AC3Filter segítségével)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 21. 16:57 -kor

#100 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 17:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 16:56

úgy is, de natívan, a stremet olvasva is tudja :) (erről teis meggyőzödhecc az AC3Filter segítségével)

Akkor minek konvertalnak a HD DVD lejatszok? :)

Egyebkent a Dolby oldalan is olvashatsz a DD Plus-al kapcsolatban, ott is konvertalasrol irnak :)

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.