HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#121 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 09. 15:28

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 16:02

Egy kis off:
Most jutott eszembe, az a kép, amikor Várgesztesen egy rakat fehér objektivvel és vázzal a nyakamban a telefonommal fényképezek. Arra viszont nem emlékszem, hogy ki készítette. Kéretik jelentkeznie nálam :)
Sőőt, a képet is megnézném! Akár eredeti méretben is :D

Köszönöm!
És bocs az offért!

Ha meglesz a kép és nem probléma a publicitás, akkor közkinccsé tehetnéd a topikban. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#122 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 16:02

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 12:06

Akkor melyik a javasoltabb a 24-85 vagy a 28-105?
Alatta 12-24/4 felette 70-200/4 van

Őszintén szólva nekem egyik sem kéne... Nem a minőséggel van gond, bár a 28-105-öt nem láttam, hanem mindkét obi olyan, hogy se nem elég hosszú telének, se nem elég nagylátó normál obinak. Ezzel meg ügye az a probléma, hogy állandóan cserélgetni kell és pont a zoomok előnye veszik el. Az meg számomra nem nagy érték, hogy le tudod fedni az összes tartományt, arra még egy kit obi is jó és legalább olcsó.

Szerkesztette: saen 2007. 01. 09. 16:02 -kor

#123 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 16:07

Nálam most eléggé olcsóság tényező van sajna. Mármint kb "kell egy obi", és nincs keretem jelenleg a 24-105/4IS -re, az majd egy későbbi terv.
Ennek fényében esetleg vmi?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#124 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 16:25

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 16:07

Nálam most eléggé olcsóság tényező van sajna. Mármint kb "kell egy obi", és nincs keretem jelenleg a 24-105/4IS -re, az majd egy későbbi terv.
Ennek fényében esetleg vmi?

Kitobi, de komolyan. Bármilyen meglepő, de lehet vele fotókat készíteni és olcsó. Aztán ha lesz pénzed rendes obira (a 24-105 továbbra sem jó croppos vázra :)), akkor majd veszel.

#125 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 16:35

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 16:25

Kitobi, de komolyan. Bármilyen meglepő, de lehet vele fotókat készíteni és olcsó. Aztán ha lesz pénzed rendes obira (a 24-105 továbbra sem jó croppos vázra :)), akkor majd veszel.

Hát pedig hosszutávon az a terv :)
Mivel a többi obi se cropos vázra lett tervezve [talán a 12-24], ezért ahhoz igazodom ami van...most ha átállnék EF-S obikra a gatyám rámenne egyetlen obira is azután hogy eladtam amik vannak...
A kitobi-usm a sebességet leszámítva jobb mint a kitobi-sima?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#126 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 16:37

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 16:35

most ha átállnék EF-S obikra a gatyám rámenne egyetlen obira is azután hogy eladtam amik vannak...

Ezt nem értem.
Az EF-S obik épphogy olcsóbbak az EF obiknál. És könnyebbek, kisebbek.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#127 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 16:40

es miert kene atallni? csak a lyukat kitomni egy croppos vazra valo objektivvel..

de ha mar a ff a cel, akkor egy 35-os vagy egy 50-es fix. felhasznalasi celtol fuggoen!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#128 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 16:55

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 15:25

a 24-105 továbbra sem jó croppos vázra :)

:nevet:
Erre ismét azt mondom, hogy felhasználás és fotózási szokásoktól függ.

#129 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 17:03

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 16:37

Ezt nem értem.
Az EF-S obik épphogy olcsóbbak az EF obiknál. És könnyebbek, kisebbek.

Hát nemtom. Megvallom oszinten nem melyultem el az EFS obik árában, de az biztos, hogy a normálisabb objektivek [2.8 ill 4 köruli, esetleg IS] semmivel sem tunnek olcsobbnak az EF obiknál, háromszazezer forint korul-alatt vannak.

Mtubi írására illetve erre a postra is az a válasz-felvetésem, hogy miert jo nekem ha cserélnék? Mármint most kb le vagyok fedve 12-200 -ig (ha veszek egy obit ami most hiányzik).
Most ha vennék EFS obikat akkor mi lenne? Ráölök egy csomo pénzt, jobb lesz a kép? Nem hiszem. A lefedett fokusztáv? 10mm-től kb 100ig létezik EFS obi. Utána mi van? Vehetek egy 100-400-at? Kell a fenének.

Akkor most miert jo ha EFS-t veszek?

#130 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 17:07

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 17:03

Mtubi írására illetve erre a postra is az a válasz-felvetésem, hogy miert jo nekem ha cserélnék? Mármint most kb le vagyok fedve 12-200 -ig (ha veszek egy obit ami most hiányzik).
Most ha vennék EFS obikat akkor mi lenne? Ráölök egy csomo pénzt, jobb lesz a kép? Nem hiszem. A lefedett fokusztáv? 10mm-től kb 100ig létezik EFS obi. Utána mi van? Vehetek egy 100-400-at? Kell a fenének.

Akkor most miert jo ha EFS-t veszek?

:hemuveg:  :p

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 16:40

es miert kene atallni? csak a lyukat kitomni egy croppos vazra valo objektivvel..

#131 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 17:12

Idézet: szeder - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 17:07

lukkitöméses idézet

ezt nem értem

#132 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 17:17

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 17:12

ezt nem értem

Azt mondtad, hogy:

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 16:35

most ha átállnék EF-S obikra a gatyám rámenne egyetlen obira is azután hogy eladtam amik vannak...

Attól, hogy veszel egy EF-S-t kitömni a lyukat, nem kell lecserélni az összes EF objektívedet is EF-S-re.

Szerkesztette: szeder 2007. 01. 09. 17:17 -kor

#133 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 17:45

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 17:03

Hát nemtom. Megvallom oszinten nem melyultem el az EFS obik árában, de az biztos, hogy a normálisabb objektivek [2.8 ill 4 köruli, esetleg IS] semmivel sem tunnek olcsobbnak az EF obiknál, háromszazezer forint korul-alatt vannak.

Én nem mondtam, hogy vegyél/ne vegyél EF-S obit, csak reagáltam arra, hogy

Idézet

Ne add el az EF obijaidat, miért kéne átváltani? 1,6x cropos vázon mindkettő használható, képminőségben általában jobb az EF, mert a cropos váz az EF obik közepét használják csak, és az obik közepe mindig a legjobb minőségű, a szélekkel szokott lenni a baj. EF-S obinál a teljes kört felhasználod.

Egyébként mondjál példákat, mely EF-S obik drágák? Nincs sok egyébként, jelenleg a drágábbak közül a Canon EF-S 17-55mm f/2.8 USM IS van, ez meg azért drága, mert 2.8 az egész tartományban és IS van benne, plusz jó minőséget nyújt. A 17-40 f4L ugyan valóban olcsóbb, és EF, de egy egész fényértékkel lassabb és nincs benne IS (az IS vagy 100ezer Ft-tal dobja meg, ha nem többel, az obi árát).

Még egy drágább EF-S obi van, a 10-22 f3.5-4.5 USM, ami ugyebár a jó képminősége (sokan L minőségnek mondják) és az extrém nagylátó jellege miatt ilyen drága.

Aztán van a 17-85/4-5.6 IS USM, ami megint az IS miatt drága.

És van a kitobi.

szerk.: ezek közül csak egy érdekel engem komolyabban: a 10-22, mert ilyen extrém, nem halszem nagylátó csak ez van cropos vázra. Minden más nagylátó a crop miatt szorzódik, így a 16-35 is 25,6-ról indul, míg a 10-22 16-ról.

Szerkesztette: zomgwtf 2007. 01. 09. 17:51 -kor

#134 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 18:01

Asszem kitobi usm lesz egyelore.

A EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM 170e forint.
Ennyiért inkább 2-3 szigetobit veszek :)

Az EF-S obik jelenlegi kinálatával megmondom, az a gondom [ez rímelt], hogy a lefedésük nem túl praktikus, és mellé nem olcsók. Viccen kivul, a feljebb emlitett obi legalább 2x annyi mint egy szigetobi, pedig kb egy kategoria a kettő. Nem cropos vázon viszont nem lehet használni, és 20mm-vel rosszabb mint a 24-105. [meg a fényerő se fix 4].

#135 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 18:11

Mi az a szigetobi?
A 17-85 135ezer Ft brutto, a 24-105 270ezer Ft brutto. Nyílvánvalóan nem ugyanaz a kategória, úh. nem igazán érdemes hasonlítgatni. Ha van 270ezred obira, akkor természetesen minőségben a 24-105-öt éri meg megvenni. Hogy melyiknek a tartománya jobb, azt döntse el mindenki magában.

#136 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 18:13

Lehet rossz felé néztem én 170-ért láttam boccs.

A szigetobi asszem a 28-135 IS [nemtom hányas fénnyel], többeknek van errefelé.

#137 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 18:34

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 15:02

Egy kis off:
Most jutott eszembe, az a kép, amikor Várgesztesen egy rakat fehér objektivvel és vázzal a nyakamban a telefonommal fényképezek. Arra viszont nem emlékszem, hogy ki készítette. Kéretik jelentkeznie nálam :)
Sőőt, a képet is megnézném! Akár eredeti méretben is :D

Köszönöm!
És bocs az offért!

Én voltam ha jól emléxem de szarok lettek a képek, ezért nem is mutogattam. Valamikor áttúrom az archívumot.

#138 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 18:56

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 18:34

Valamikor áttúrom az archívumot.

hmm... az tök jó lenne  :D
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#139 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 20:45

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 15:02

...amikor Várgesztesen egy rakat fehér objektivvel és vázzal a nyakamban a telefonommal fényképezek...

Nekem is tetszett az kép, mint poén, és lementettem a gépemre. (utólagos engedelmetekkel)
Ha nem sérti RiCS szerzői, és a Te személyiségi jogaid, akkor felteszem a hwswdslr.uw.hu-ra. (nem akarok pereskedni) :Đ
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#140 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 21:01

Részemről nincs akadálya. :)

Viszont ha tavasszal is lesz ilyen várgesztes vagy királyrét el kéne kezdeni gyűjtögetni a leendő résztvevőket, meg ilyenek. :)

Szerk.: Szép magyar nyelvünk...

Szerkesztette: RiCS 2007. 01. 09. 21:09 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »