Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 17:03
Hát nemtom. Megvallom oszinten nem melyultem el az EFS obik árában, de az biztos, hogy a normálisabb objektivek [2.8 ill 4 köruli, esetleg IS] semmivel sem tunnek olcsobbnak az EF obiknál, háromszazezer forint korul-alatt vannak.
Én nem mondtam, hogy vegyél/ne vegyél EF-S obit, csak reagáltam arra, hogy
Idézet
most ha átállnék EF-S obikra a gatyám rámenne egyetlen obira is azután hogy eladtam amik vannak...
Ne add el az EF obijaidat, miért kéne átváltani? 1,6x cropos vázon mindkettő használható, képminőségben általában jobb az EF, mert a cropos váz az EF obik közepét használják csak, és az obik közepe mindig a legjobb minőségű, a szélekkel szokott lenni a baj. EF-S obinál a teljes kört felhasználod.
Egyébként mondjál példákat, mely EF-S obik drágák? Nincs sok egyébként, jelenleg a drágábbak közül a Canon EF-S 17-55mm f/2.8 USM IS van, ez meg azért drága, mert 2.8 az egész tartományban és IS van benne, plusz jó minőséget nyújt. A 17-40 f4L ugyan valóban olcsóbb, és EF, de egy egész fényértékkel lassabb és nincs benne IS (az IS vagy 100ezer Ft-tal dobja meg, ha nem többel, az obi árát).
Még egy drágább EF-S obi van, a 10-22 f3.5-4.5 USM, ami ugyebár a jó képminősége (sokan L minőségnek mondják) és az extrém nagylátó jellege miatt ilyen drága.
Aztán van a 17-85/4-5.6 IS USM, ami megint az IS miatt drága.
És van a kitobi.
szerk.: ezek közül csak egy érdekel engem komolyabban: a 10-22, mert ilyen extrém, nem halszem nagylátó csak ez van cropos vázra. Minden más nagylátó a crop miatt szorzódik, így a 16-35 is 25,6-ról indul, míg a 10-22 16-ról.
Szerkesztette: zomgwtf 2007. 01. 09. 17:51 -kor