HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#241 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 14. 15:57

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 15:44

jegmadar: mar hogy dolgozna az uriember amerikaban, amikor egy videki egyetemen most vedte meg a disszertaciojat??

tavoli utazasok: nekem tervbe van veve egy eleg extrem utazas (a kozeptavoljovobe). ha magyar vagyok eselyem sincs, hogy a natgeo publikalja?? ez komoly?

bauxit es koho. konkretan hova kene bejutnod? az ajkai timfoldgyarba?

Jégmadár: pedig az közvetlenül az amerikai szerkesztőségbe ment - ha itt hibáztak volna, akkor tuti lenyúzzák a magyarokról a bőrt... (amúgy 2 vagy 3 éve volt?)

Esélyed csak a magazin elején lévő pároldalas részre van, aholy 1-2 oldalas különlegességekről írnak, csak felkért vagy hivatalos fotós készít esszét vagy riportot, ami meg is jelenhet (ez sem biztos, de a fotós mindig megkapja a pénzt)

csak magyar vonatkozású témával foglkozik a szerkesztőség...

.....................
Igen, Ajka, Halimba, stb...
De mivel a fejesek közül nem egy családi házát terveztem, nem lesz talán nehéz:)

#242 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 16:03

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 15:57

Jégmadár: pedig az közvetlenül az amerikai szerkesztőségbe ment - ha itt hibáztak volna, akkor tuti lenyúzzák a magyarokról a bőrt... (amúgy 2 vagy 3 éve volt?)

Esélyed csak a magazin elején lévő pároldalas részre van, aholy 1-2 oldalas különlegességekről írnak, csak felkért vagy hivatalos fotós készít esszét vagy riportot, ami meg is jelenhet (ez sem biztos, de a fotós mindig megkapja a pénzt)

csak magyar vonatkozású témával foglkozik a szerkesztőség...

.....................
Igen, Ajka, Halimba, stb...
De mivel a fejesek közül nem egy családi házát terveztem, nem lesz talán nehéz:)

A kohóhoz annyit, hogy a gépválasztás lesz nehéz, mert az alukohókban lévő elektromágneses mező az analóg gépeket is padlóra küldi...

így valami nagyon fapados analóggal megyek, vagy camera obscura:)

#243 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 16:34

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 15:49

Ha a gép nem tudja gyorsabban írni, akkor minek? Legfeljebb gondolhatsz a jövőre, hogy majd jönnek ki gyorsabb vázak, de mivel most veszel vázat, asszem felesleges még ebben gondolkodni.
Én is II-est vettem a 30D mellé.

ok, tnx  ;)
AMD forever

#244 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 17:15

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 16:03

A kohóhoz annyit, hogy a gépválasztás lesz nehéz, mert az alukohókban lévő elektromágneses mező az analóg gépeket is padlóra küldi...

így valami nagyon fapados analóggal megyek, vagy camera obscura:)

vigyél smenát :D

Szerkesztette: alkalmialkesz 2007. 01. 14. 17:16 -kor

#245 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 18:43

"135 f2.8 soft focus"
kar, hogy 6 reszes a belndeje. egy ilyen tipusu lencsenel nem mindegy hany reszbol all a bokeh miatt..

"elektromágneses mező"
nem ertem, mit befolyasol egy manualison? tudtommal a zarszerkezet nem magnesezodo anyagokbol (aluminium, titan) szokott lenni. egy fagep lencsejenek compur zarjat inkabb befolyasolhatja, arrol el tudom kepzelni, hogy acelbol legyen. bar persze fogalmam sincs!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#246 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 14. 18:46

RiCS, saen, hamond, Dolfer: még nincsenek részletek, minden rajtunk múlik.
Királyrét ismerős környék és van pár használható hely, sőt szalamandrázni is kimehetünk. Várgesztesben gyakorlatikag csak egy félesélyes medencés házikó a vonzó, az viszont Vik nyitottságát ismerve eléggé. És persze várjuk a további javaslatokat helyszínre.
Időpont: amikor olyan idő lesz, amint már nyugodtan ki lehet menni szabadba 3-4 órára lengébb öltözetben is.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#247 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 18:58

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 18:43

"135 f2.8 soft focus"
kar, hogy 6 reszes a belndeje. egy ilyen tipusu lencsenel nem mindegy hany reszbol all a bokeh miatt..

"elektromágneses mező"
nem ertem, mit befolyasol egy manualison? tudtommal a zarszerkezet nem magnesezodo anyagokbol (aluminium, titan) szokott lenni. egy fagep lencsejenek compur zarjat inkabb befolyasolhatja, arrol el tudom kepzelni, hogy acelbol legyen. bar persze fogalmam sincs!

fénymérés mivel sikerülne? benyálazott mutatóujjal??:)

#248 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 19:24

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 18:46

Királyrét ismerős környék és van pár használható hely, sőt szalamandrázni is kimehetünk. Várgesztesben gyakorlatikag csak egy félesélyes medencés házikó a vonzó, az viszont Vik nyitottságát ismerve eléggé. És persze várjuk a további javaslatokat helyszínre.
Időpont: amikor olyan idő lesz, amint már nyugodtan ki lehet menni szabadba 3-4 órára lengébb öltözetben is.

Ha lehet a Duna nyugati oldalán nézelődjünk, nekem Királyrét nagyon messze van (bár tényleg nagyon korrekt hely) egy egynapos programhoz. Majd persze gondolkodom én is még :)

#249 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 14. 19:31

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 19:24

Ha lehet a Duna nyugati oldalán nézelődjünk, nekem Királyrét nagyon messze van (bár tényleg nagyon korrekt hely) egy egynapos programhoz. Majd persze gondolkodom én is még :)

Nem feltétlenül egynapos a program, de a nevezettek földrajzi elhelyezkedését figyelembe véve valóban ésszerű lenne arra tájolódni.

Szerkesztette: gazdi 2007. 01. 14. 19:31 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#250 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 19:34

A mostani időjárást figyelembe véve ez elég hamar összejöhet  :rolleyes:

A helyszinválasztást rátok bizom, mivel én csak Várgesztest ismerem eddig.

23.-án elutazom 3 hétre, ugyhogy addig nem tudom figyelemmel követni a történéseket, de érdekel bármiféle elképzelés. Majd ha hazajöttem csatlakozom újra  :D

#251 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 19:35

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 18:58

nem, hanem gyakorlatból, felidézve hogy dejó ilyen fényviszonyok közt már voltam és akkor anno F/1,4nél ISO1600ra kellett 1/5 másodperc :D

#252 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 19:48

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 19:35

nem, hanem gyakorlatból, felidézve hogy dejó ilyen fényviszonyok közt már voltam és akkor anno F/1,4nél ISO1600ra kellett 1/5 másodperc :D

szerintem viszek magammal 2 analóg vázat, mondjuk vmi FD-st, ha már FD-s obik vannak itthon, aztán egyikbe 800-as színest, másikba fekete-fehért fűzök, aztán vagy megoldom, vagy az ajtóból nagytelével digitvázzal:D

#253 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 20:07

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 18:46

Mivel sem a csajt sem a másik helyszínt nem ismerem, megbízom a döntésetekben. Viszont jó lenne ha az második baba érkezése után valamivel későbbre lehetne időzíteni mikor már elmehetek egy kicsit itthonról. :)

#254 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 20:17

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 19:48

szerintem viszek magammal 2 analóg vázat, mondjuk vmi FD-st, ha már FD-s obik vannak itthon, aztán egyikbe 800-as színest, másikba fekete-fehért fűzök, aztán vagy megoldom, vagy az ajtóból nagytelével digitvázzal:D

kíváncsi vagyok ennek a kimenetelére :D

#255 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 20:48

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 18:58

a) regi fenymerovel.. (miert, a favazzal hogy oldod meg?)
b) mi gondot okoz a fenymeronek a magneses ter?

tenyleg kezdem nem egeszen erteni, mi gondot okoz _pontosan_ a nagy magneses ter! kifejtened?
a forum ma:

#256 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 20:56

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 20:07

Mivel sem a csajt sem a másik helyszínt nem ismerem, megbízom a döntésetekben. Viszont jó lenne ha az második baba érkezése után valamivel későbbre lehetne időzíteni mikor már elmehetek egy kicsit itthonról. :)

Mikor jön? :)

#257 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 21:04

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 20:48

a) regi fenymerovel.. (miert, a favazzal hogy oldod meg?)
b) mi gondot okoz a fenymeronek a magneses ter?

tenyleg kezdem nem egeszen erteni, mi gondot okoz _pontosan_ a nagy magneses ter! kifejtened?

mivel a bauxitot a timföld olvadékelktrolízisével állítják elő, így olyan elektromágneses mezőben dolgoznak, ami mindent tönkrevág, amiben elektromosság dolgozik: autókulcstól, karórán keresztül a fénymérőig mindent...
ha kicsit is mágnesezhető fém van az eszközödben, akkor annak is annyi, olyan hamar feltöltődik...

ha beviszel egy vasrudat, egy pillanat alatt felkapja a mező, ezért sem fotóztak nagyon alukohóban, az összes fotó acélművekben készült...
Féner kipróbálta, az F3-asát javíttatni kellett, a fénymérője olyan sokkot kapott, ezentúl a film is felmelegszik és rövid időn belül a váz is átforrósodik...

a lényeg, hogy egy minimál géppel - pl. egy orosz műanyag, vagy bakelit géppel - pár percig lehet fotózni, hogy az emulzió és a váz ne kezdjen olvadni, ezekre csak a hő hat...

#258 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 21:10

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 19:07

második baba érkezése...

:respect: Gratula!  :respect:
Engem is érdekelne ez a fotós találka, ha jól értettem, akkor egy "volt" várgesztesi modellel akartok fotózni. Nekem nincs kocsim, ha valakihez beférek és az idópont is jó (és nem zavarok), akkor én is csatlakoznék és osztoznék a költségekben is. Most megyünk-fotózunk-jövünk eset van, ugye? Vagy ottalvós?  Vagy mini Várgesztes, amolyan saját módra?  :p

#259 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 21:15

a film celluoid felmelegedese csakis kamu lehet elso ranezesre! (mert akkor az "ember" is felmelegedne am!) a tobbi szamomra egyenlore nehezen elkepzelheto (kicsi a fantaziam, erteni meg nem ertem elegge..) majd utanakerdezek ott dolgozotol! mert akkor ott milyen muszerek vannak? marmint gyarilag beepitetten?

amugy attol, hogy nem fenykepeztek meg, es baromi nehez fenykepezni biztos, hogy jo tema? (nem lebeszelni akarlak, csak erdeklodom, hogy ezeken _tul_ miert ezt valasztottad.
a forum ma:

#260 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 21:26

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 21:15

a film celluoid felmelegedese csakis kamu lehet elso ranezesre! (mert akkor az "ember" is felmelegedne am!) a tobbi szamomra egyenlore nehezen elkepzelheto (kicsi a fantaziam, erteni meg nem ertem elegge..) majd utanakerdezek ott dolgozotol! mert akkor ott milyen muszerek vannak? marmint gyarilag beepitetten?

amugy attol, hogy nem fenykepeztek meg, es baromi nehez fenykepezni biztos, hogy jo tema? (nem lebeszelni akarlak, csak erdeklodom, hogy ezeken _tul_ miert ezt valasztottad.

ez csak egy szelet, a téma "az élet a bányák bezárása után" - ugyanis behozott bauxitot, timföldet használnak, nagyon kevés már a hazai kitermelt mennyiség...

az Ajka-Halimba közötti tárnákat szinte mind leállították, vagy visszafogottan üzemeltetik, a központot Tapolcáról Ajkára, majd Veszprémbe költöztették, jelenleg talán már nem is létezik a Bakonyi Bauxitbánya Rt.

apámék cége szállította a nyersanyagot a kohókba - most már ők is mindent elvállalnak, mert kevés timföldet/bauxitot kell szállítani...

rengeteg munkanélküli bányász vagy akár irodista marad a cég után - ők lennének a téma közepe, de a körülményeket, az odavezető utat is lekell fotózni...
az esszének 30 feletti képet kell tartalmaznia, szóval lesz mivel szenvedni:)

...........................................
a film felmelegedéséről annyit:
vegyél elő egy dobozt és olvasd el a hőfokhatárokat, vagy gondolj bele, hogy mi történik hívásnál, ha csak pár fokkal emeled a hőmérsékletet? előbb jön a push-olás, majd részletvesztés, leolvadás...

az eszközökre nem tudok mit mondani, de az elektrolízist egyenárammal csinálják, gondolom akkor váltóárammal tudják működtetni a mérőeszközöket, de ehhez én is sík hülye vagyok, de nagyon ám:)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.