Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 21:15
a film celluoid felmelegedese csakis kamu lehet elso ranezesre! (mert akkor az "ember" is felmelegedne am!) a tobbi szamomra egyenlore nehezen elkepzelheto (kicsi a fantaziam, erteni meg nem ertem elegge..) majd utanakerdezek ott dolgozotol! mert akkor ott milyen muszerek vannak? marmint gyarilag beepitetten?
amugy attol, hogy nem fenykepeztek meg, es baromi nehez fenykepezni biztos, hogy jo tema? (nem lebeszelni akarlak, csak erdeklodom, hogy ezeken _tul_ miert ezt valasztottad.
ez csak egy szelet, a téma "az élet a bányák bezárása után" - ugyanis behozott bauxitot, timföldet használnak, nagyon kevés már a hazai kitermelt mennyiség...
az Ajka-Halimba közötti tárnákat szinte mind leállították, vagy visszafogottan üzemeltetik, a központot Tapolcáról Ajkára, majd Veszprémbe költöztették, jelenleg talán már nem is létezik a Bakonyi Bauxitbánya Rt.
apámék cége szállította a nyersanyagot a kohókba - most már ők is mindent elvállalnak, mert kevés timföldet/bauxitot kell szállítani...
rengeteg munkanélküli bányász vagy akár irodista marad a cég után - ők lennének a téma közepe, de a körülményeket, az odavezető utat is lekell fotózni...
az esszének 30 feletti képet kell tartalmaznia, szóval lesz mivel szenvedni:)
...........................................
a film felmelegedéséről annyit:
vegyél elő egy dobozt és olvasd el a hőfokhatárokat, vagy gondolj bele, hogy mi történik hívásnál, ha csak pár fokkal emeled a hőmérsékletet? előbb jön a push-olás, majd részletvesztés, leolvadás...
az eszközökre nem tudok mit mondani, de az elektrolízist egyenárammal csinálják, gondolom akkor váltóárammal tudják működtetni a mérőeszközöket, de ehhez én is sík hülye vagyok, de nagyon ám:)