HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#261 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 14. 21:26

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 18:06

Viccesebb srácok, ha sokat erősködsz, akkor pont egy kézfogás fotózásánál átnyúlnak és eltekerik a tárcsát a vázadon...

Ilyenkor nem történik olyan, hogy a viccesebb embernek az átnyúlás közben eltörik az ujját? Szerintem megérné felvállalni, erre egy életre emlékezne... (Nekem a kezeim összesen eddig 5x törtek, egyszer szétnyílt a vállízületem és volt két koponyasérülésem is, úgyhogy sajnos 'expert' vagyok ennek a megtapasztalásában.) A csonttörés igen fájdalmas és hosszan tartó mulatság, igazából csak pár nap múlva kezd fájni. A tanulásnál ez lenne a bevésődés fázisa  :Đ

#262 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 21:29

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 20:26

ez csak egy szelet, a téma "az élet a bányák bezárása után" - ugyanis behozott bauxitot, timföldet használnak, nagyon kevés már a hazai kitermelt mennyiség... ... ...

Az egyik fotós újságban a múltkor volt egy érdekes cikk egy ürgéről, akinek engedélye van Csernobilban fényképezni, és a leállított, de egyébként kafán sugárzó reaktorban is csinált képeket védőöltözetben. Azt mondja, a heréiben érzi a sugárzást, és olyan nyomokat hagy a filmen, mintha havazna... Ha érdekel akkor előkeresem és megnézem milyen felszereléssel csinálta, szerintem ez elég kell hogy legyen a kohóban is. És tényleg, ő is filmre dolgozott.

#263 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 21:30

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 21:26

Ilyenkor nem történik olyan, hogy a viccesebb embernek az átnyúlás közben eltörik az ujját? Szerintem megérné felvállalni, erre egy életre emlékezne... (Nekem a kezeim összesen eddig 5x törtek, egyszer szétnyílt a vállízületem és volt két koponyasérülésem is, úgyhogy sajnos 'expert' vagyok ennek a megtapasztalásában.) A csonttörés igen fájdalmas és hosszan tartó mulatság, igazából csak pár nap múlva kezd fájni. A tanulásnál ez lenne a bevésődés fázisa  :Đ

nem, mert falkatörvény van: ha visszamarsz, kiverik a géped a kezedből...
egyébként a tárcsa elfordítása a 3. fokozat, előtte van a könyöklés és az objektív eltekerése...:)

#264 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 21:32

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 20:30

egyébként a tárcsa elfordítása a 3. fokozat, előtte van a könyöklés és az objektív eltekerése...:)

Hm, érdekes kis szubkultúra. Amúgy aki csavargat, meg kiver :), szerinted az is így gondolja mint te? Mert ha így gondolná lehet bele se kezdene. Miért nem lehet ezt európai módra...  :think:

Objektív eltekerés... Azért elgondolkozhatnának egyes emberek, mielőtt ilyesmit csinálnak. Nem lennék jó fotóriporter, nem tűröm az ilyen viselkedést. Azt hiszem valami nagy bajt csinálnék magamnak...  :(

Szerkesztette: lugosi 2007. 01. 14. 21:33 -kor

#265 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 21:32

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 21:29

Az egyik fotós újságban a múltkor volt egy érdekes cikk egy ürgéről, akinek engedélye van Csernobilban fényképezni, és a leállított, de egyébként kafán sugárzó reaktorban is csinált képeket védőöltözetben. Azt mondja, a heréiben érzi a sugárzást, és olyan nyomokat hagy a filmen, mintha havazna... Ha érdekel akkor előkeresem és megnézem milyen felszereléssel csinálta, szerintem ez elég kell hogy legyen a kohóban is. És tényleg, ő is filmre dolgozott.

megvan az összes csernobili dokumentumfilm, az egyikben benne van a fotós és a "havas képek" is, de a felszereléséről csak annyit vettem le, hogy orosz és analóg - talán FED...

#266 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 21:35

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 20:32

megvan az összes csernobili dokumentumfilm, az egyikben benne van a fotós és a "havas képek" is, de a felszereléséről csak annyit vettem le, hogy orosz és analóg - talán FED...

Hát ha gondolod, vannak Zenitjeim, tudok kölcsönadni, abban még a zár is vászon. A váz meg biztos nem acél, hanem bronz vagy réz lehet (nem akarok hülyeséget mondani), mert ahol lekopott a festék, ott sárgás... Tényleg, miből vannak a Zenitek?

#267 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: mtubi - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 21:10

:respect: Gratula!  :respect:
Engem is érdekelne ez a fotós találka, ha jól értettem, akkor egy "volt" várgesztesi modellel akartok fotózni. Nekem nincs kocsim, ha valakihez beférek és az idópont is jó (és nem zavarok), akkor én is csatlakoznék és osztoznék a költségekben is. Most megyünk-fotózunk-jövünk eset van, ugye? Vagy ottalvós?  Vagy mini Várgesztes, amolyan saját módra?  :p

Királyréten volt anno, lelkes és kedves csajszi, még a rendezvény után is volt kedve modelkedni, pedig két napig mást sem csinált :) Gazdinak (volt?) munkatársa egyébként, ő jól ismeri.

#268 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 21:32

Hm, érdekes kis szubkultúra. Amúgy aki csavargat, meg kiver :), szerinted az is így gondolja mint te? Mert ha így gondolná lehet bele se kezdene. Miért nem lehet ezt európai módra...  :think:

fent írtam, hogy ez csak akkor történik, ha nem tartják be az újoncok a játékszabályokat...

szélsőséges példa: az első sorban felteszed a 400-as fixet, napellenzővel, vakura, bouncert illesztesz, közben magad 200cm vagy 120kg-mal, a többiek meg megbeszlik, hogy nagylátószöggel nagytotált csinálnak vaku nélkül...
Téged, meg kiherélnek egy monopoddal:)

ha azt teszed, amit kérnek és Te is akkor telézel, mikor a többi 20 fotós, akkor békénhagynak...

#269 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 21:40

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 20:56

Mikor jön? :)

Március 8. papírforma szerint, valószínűleg előtte fog érkezni.

#270 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 21:57

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 21:30

Mint az óvodások esküszöm :)
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#271 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 14. 21:57

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 21:35

Királyréten volt anno, lelkes és kedves csajszi, még a rendezvény után is volt kedve modelkedni, pedig két napig mást sem csinált :) Gazdinak (volt?) munkatársa egyébként, ő jól ismeri.

Igen, volt munkatárs. Heteken át képes lenne fényképezőgépek előtt állni-ülni-pózolni, de nagyon keményen irányítani kell, hogy ne azt csinálja, amit ő jónak tart.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#272 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 23:31

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 20:57

Igen, volt munkatárs. Heteken át képes lenne fényképezőgépek előtt állni-ülni-pózolni, de nagyon keményen irányítani kell, hogy ne azt csinálja, amit ő jónak tart.

És mire gondoltatok és hogyan és bevesztek engem is a fotózásba?
:cool:

#273 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 14. 23:48

Idézet: mtubi - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 23:31

És mire gondoltatok és hogyan és bevesztek engem is a fotózásba?
:cool:

A "gondoltunk" túlzás, pattant egy szikra a két fülem között péntek este, hogy kellene egyet modellfotózni, és felhívtam a fent említett hölgyet, hogy mit szólna hozzá. Ő igent mondott, már csak az olyan részleteket kell megbeszélnünk, hogy mikor, hol, és milyen keretek között. Jómagam egy hétvégére gondoltam, nem csak egy fél napra. És persze az jön aki akar, tömeg nyilvánvalóan nem lesz, ez nem "beveszünk" kérdése, hanem csatlakozol ha akarsz és tudsz. :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#274 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 23:51

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 22:48

A "gondoltunk" túlzás, pattant egy szikra a két fülem között péntek este, hogy kellene egyet modellfotózni, és felhívtam a fent említett hölgyet, hogy mit szólna hozzá. Ő igent mondott, már csak az olyan részleteket kell megbeszélnünk, hogy mikor, hol, és milyen keretek között. Jómagam egy hétvégére gondoltam, nem csak egy fél napra. És persze az jön aki akar, tömeg nyilvánvalóan nem lesz, ez nem "beveszünk" kérdése, hanem csatlakozol ha akarsz és tudsz. :)

Köszi a lehetőséget... :p
Mondjuk azt nem tudom mit mondok az asszonynak, hogy miért nem elég egy fél nap rá... :rolleyes:
LOL  :Đ

#275 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 00:10

Idézet: mtubi - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 23:51

Köszi a lehetőséget... :p
Mondjuk azt nem tudom mit mondok az asszonynak, hogy miért nem elég egy fél nap rá... :rolleyes:
LOL  :Đ

azért nem, mert nem. egy pózhoz, ötlethet kb 1 óra kell amíg meglesz a (közel) tökéletes képkocka, és még csak egy ember agyszüleményéről beszéltem. és nekem perpill pl akthoz van 1-2 napnyi ötletem.

#276 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 00:17

ha úgy jön ki, akkor megyek én is, megnézem, hogy csinálják az ilyesmit a nagyok :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#277 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 00:43

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 23:10

és nekem perpill pl akthoz van 1-2 napnyi ötletem.

Ez azért bonyolulttá fogja tenni, nem ismerem a hölgyeményt, de nem biztos, hogy neki tetszeni fog, hogy több pasi fogja rá a micsodáját... :Đ

#278 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 01:07

Viki: Neked ilyen nagy van?
Fotós: Elég megmarkolni majd egyszer meghúzni, még ennél is nagyobb lesz!

Viki: Szóval tolózoom?

:D
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#279 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 05:44

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 21:57

Mint az óvodások esküszöm :)

Komolyan megferdült a fejemben, hogy meglehet megérdemelné az ilyen társaság, hogy előtte egész nap savanyúkkáposztával fogyasszam a babfőzeléket. :D  :cool: Utána tartanák az öt lépés távolságot az szentség.  :cool:

#280 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:22

bence, ez nagyon nagyon...:p

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13