HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#541 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:17

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 19:24

sajnos nagyon nem birok egyet erteni veled! (reszben persze igaz, hogy van amikor a technika valoban tud segiteni, ez teny, de..) en ugy hiszem, hogy az igazan hozzaerto nem az, aki mindent tud, de ahhoz a legjobb felszerelesre van szuksege. az igazan PROFI (a szo legnemesebb ertelmeben) az, aki az ADOTT felszerelesbol tudja kihozni a legjobbat. persze nem fog tudni barmilyen kepet megcsinalni, de "A kepet", azt bizony megtudja. (ha nem igy lenne, akkor a 100 evvel ezelotti fotosok -- akar esemenyfotozasrol legyen szo! --, nem beszelve az 50 evvel ezelottiekrol nem tudtak volna jo fotokat kesziteni. marpedig tudtak, ez nem ketseges.)

Teljesen ellentétesen gondoljuk ha elmész egy helyre és ott fotózol a kutyát se érdekli hogy te ultra kompaktal voltál kinn vagy profi dslr-el a képet nézik milyen , és nem azt hogy mihez képest milyen..

Mostani viszonylatba ad már le az újságnak azoknak a minőségnek megfelelő képeket, és láss csudátt egyből kirugnának :), mert azt mondanák életlen homályos stb.. , képek színei... Ami akkor jó és kitűnő volt az most.. ( ne a művész világ nézd.. az mindíg is más ). 

1 milla csak szűken számolok ok ?

canon 30D : 280k
16-35 2.8 : 350k
70-200 2.8 : 300k
580 ex      :100k
manfrotto 055b, átlag gomb fej (465) : 40k

és akkro igazán cask dolgozni tudsz megfelelően de még semmi más.. ( portré, vaku turbo, még egy vaku,monopod,vízállő felszerelés, vaku bounce, fix obik.. )...
Jó bort szeretem ,meg a jó nőt, együtt mindent ütnek ...

#542 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:24

Ahogy mások is, immár ti is kimondtátok, hogy másról beszéltek.
A munkához az elvárások miatt (amik vagy értelmesek vagy nem) szükség van technikára és a jó képhez néha elég ha éles és nincs nagyon otrombán komponálva, a nemes értelemben vett amatőr (l'art pour l'art) fotózáshoz nem feltétlenül, és itt a kép sem az objektív (szerk: ez itt egy melléknév volt) tulajdonságai miatt neveztetik jónak.
Mindkettőtöknek igaza van a saját területén, meddig folytatjátok még? :)

Szerkesztette: gazdi 2007. 01. 22. 16:25 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#543 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:35

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:17

Teljesen ellentétesen gondoljuk ha elmész egy helyre és ott fotózol a kutyát se érdekli hogy te ultra kompaktal voltál kinn vagy profi dslr-el a képet nézik milyen , és nem azt hogy mihez képest milyen..

Mostani viszonylatba ad már le az újságnak azoknak a minőségnek megfelelő képeket, és láss csudátt egyből kirugnának :), mert azt mondanák életlen homályos stb.. , képek színei... Ami akkor jó és kitűnő volt az most.. ( ne a művész világ nézd.. az mindíg is más ). 

és akkro igazán cask dolgozni tudsz megfelelően de még semmi más.. ( portré, vaku turbo, még egy vaku,monopod,vízállő felszerelés, vaku bounce, fix obik.. )...

Igen, úgy tűnik, a te  gondolkodásod sokakéval ellentétes. :-)
Te most iparos munkáról beszélsz, nem fotózásról.
Beleesel abba a hibába, hogy túl sokra értékeled a technikát, és kevésre magát a fotóst.
Egy fotó értékét az idő dönti el (sokak szerint).

Az NG-re, mint abszolút tekintélyre való hivatkozásaid megmosolyogtatóak (néhány témának meg nézz utána, mert téveszméket hirdetsz, pl. f/22).

#544 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:36

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 15:36

igen, az van odaírva. de maga a gép még messze van szerintem attól, hogy kihirdessék akármilyen weblapon. én is tudok ilyen képet csinálni ha akarok, ezt ne feledd ;)

Ja, de ez a hongkongi Canon oldala. Délután vették le róla a 40D feliratot, ami helyett először egy X volt, később egy .-t. Egyébként, a kitakarított oldal még most is elérhető, de ha te tudsz ilyet csinálni a hivatalos Canon oldalon, akkor gratula!

szerk.
Az eredeti oldal linkje >>

Szerkesztette: GoLAN 2007. 01. 22. 16:41 -kor

#545 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:41

Idézet: GoLAN - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 16:36

Ja, de ez a hongkongi Canon oldala. Délután vették le róla a 40D feliratot, ami helyett először egy X volt, később egy .-t. Egyébként, a kitakarított oldal még most is elérhető, de ha te tudsz ilyet csinálni a hivatalos Canon oldalon, akkor gratula!

szerk.
"a kitakarított oldal még most is elérhető"

nem azt mondom, hogy a hivatalos oldalon csinálok ilyet, hanem azt mondom, hogy ha van egy meglévő oldal, a 30D minden lehetséges infojával, akkor fogom, átírok pár dolgot, hozzáírok 2-3 sort, kiretusálom a képről a 30D feliratot, rárakom a 40D-t és voilá ;)

#546 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:47

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 16:17

senki se vonta kétségbe, hogy a MUNKÁHOZ mi kell. viszont ha MUNKÁRÓL van szó, nincs szó szűkre szabott felszerelésről, azod van amit akarsz. ha meg csak AMATŐR vagy, hát akkor nem kell senkinek se odavinni a képet, és senki se fog elküldeni hogy bazzeee ezmiért csak 4 MP ???

amúgy meg, ha én fogom magam, kimegyek riportfotóst játszani mondjuk idén okt23án az utcákra, simán elboldogulok a 230ezer Ftos cuccommal (nikonD70s + 12-24 obi). szóval tényleg hagyd abba ezt a technokratizmust!

egyrészt mert elegünk van a vitákból, másrészt meg kevesebbet tudsz a fotózásról általában, mint mi.

Szerkesztette: alkalmialkesz 2007. 01. 22. 16:49 -kor

#547 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:56

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 16:41

nem azt mondom, hogy a hivatalos oldalon csinálok ilyet, hanem azt mondom, hogy ha van egy meglévő oldal, a 30D minden lehetséges infojával, akkor fogom, átírok pár dolgot, hozzáírok 2-3 sort, kiretusálom a képről a 30D feliratot, rárakom a 40D-t és voilá ;)

Bakker, olvasál!!! Ne ezt a képet nézd, henem a cikket, és a bent lévő linket az eredeti Canon oldalra. Ott nem a 30D modolt adatlapja van fenn. Egyébként az oldal korrektül nem halandzsáz, és minden technikai pletykát továbbra is találgatásként kezel. Semmi más nem jelent meg a hongkongi site-on, mint egy új oldal, aminek a címe Canon EOS 40D-volt. Az új oldal most is megvan, csak a címsort törölték ki belőle. Bármely óvodás tud készíteni modolt weblapot, de itt ilyen nincs, és nem is arról szól az eset, hogy milyen lesz a 40D, hanem arról, hogy talán bejelentésre készülnek. Nem ez az első "véletlenül kiraktuk" oldal a Canon részéről.

#548 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:57

Idézet: Pelican - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:35

Igen, úgy tűnik, a te  gondolkodásod sokakéval ellentétes. :-)
Te most iparos munkáról beszélsz, nem fotózásról.
Beleesel abba a hibába, hogy túl sokra értékeled a technikát, és kevésre magát a fotóst.
Egy fotó értékét az idő dönti el (sokak szerint).

Az egy iparos munka ha kiszeretnél menni valahova és egy sport eseményen (csaornokba) fotózni ? , pl a párod ott barátokkal teremfocizik (ugye már ez nagy esemény ahol hivásosakat hívsz meg ), majd akarsz amikor golt rug harcol maga az eseményről golt lőnni ? , mert ezt az adott fény viszonyok között ( nem komoly csarnok iso 1600 néha 2.8- on is.. ) nem tudod megtenni hogy láss is a képből valamit.. És itt igen lehetsz te a világ legjobb fotósa ha van egy 70-300 (4-5.6) os obid akkor se fogsz értelmes képet készíteni ..
Félre értést elkerülve első Dslr 300d +70-300 (4-5.6)+kit obi ( és tudom mik voltak a korlátok ), és én is ezeken tanultam meg fotózni ,most párom használja ezt , neki pl elég de mindíg elkunyizik 1-2 fehér obit :D

Félre értés ne legyen,mint írtam lehet neked 20 milllás cuccod is ha nincs érzéked hozzá mindíg tömeg szintű fotót fogsz készíteni.., tehát a fotóson is nagy a hangsúly, ezért mondtam van egy adott szint amikor kb már a tudsz olyat vagy jobb minőségűt fotózni mint a komolyabb cuccal lévő emberke ( példa a legucsó ahol taliztam iylennel: Magyar-Német kézin canon 30d+ 300 2.8 is  ) az emberkének akkor volt a kezében ilyen gép azt se tudta mit csináljon vele fel alá mászkált mindenhonnan fotózott ( kedvenc helye középen a felező vonalnál volt a padoknál :DD ) , na ő nála a technika volt a komolyabb mint a tudás :D

Nem értékelem alul a fotós tudást , csak reálisan gondolkodok.

Szerkesztette: haliho82 2007. 01. 22. 17:04 -kor

#549 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:59

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:47

senki se vonta kétségbe, hogy a MUNKÁHOZ mi kell. viszont ha MUNKÁRÓL van szó, nincs szó szűkre szabott felszerelésről, azod van amit akarsz. ha meg csak AMATŐR vagy, hát akkor nem kell senkinek se odavinni a képet, és senki se fog elküldeni hogy bazzeee ezmiért csak 4 MP ???

A mondatod nem megfelő azod van amit megfizetsz !, hol állja a cég manapság a fotósnak a felszerelését??

amúgy meg, ha én fogom magam, kimegyek riportfotóst játszani mondjuk idén okt23án az utcákra, simán elboldogulok a 230ezer Ftos cuccommal (nikonD70s + 12-24 obi). szóval tényleg hagyd abba ezt a technokratizmust!

Vaku nélkül csodásak lehetnek a képek  :D ( az esetek 90%-ban vaku nélkül meghaltál )

egyrészt mert elegünk van a vitákból, másrészt meg kevesebbet tudsz a fotózásról általában, mint mi.

Ó micsoda szerénység? , talán megkérdezhetem mi a szakod és mi a végzetséged? Van olyan érzésem kicsi vagy még ehez hozzám ( én se mondom meg a hentesnek hogy vágja le a disznót , mert nem értek hozzá és nem vagyok hentesse ), tehát te se tedd.. Amúgy mindíg lehet tanulni ebben is mint mindenben is senki se tökéletes, de kevés ember meri kiállítani hogy többet tud annál akiről semmit se tud..

Vita: inkább beszélgetés , bár ha neked ez vita akkor meg no commet..

Szerkesztette: haliho82 2007. 01. 22. 17:05 -kor

#550 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:05

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 14:55

Szerintem tehetség az első, és mellé egy minimum közép szintű felszerelés ( 1 milla  ) amivel "egyenlő" eséllyel nyílhatsz ki, lehet neked 20 -30 millsá cuccod is ha nincs érzéked ez is igaz ..

Kb. ebben a mondatodban van a lényeg. :)
Bár páran ezt megfogalmazták már ugyanígy.
RDaneel_hu

#551 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:10

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 18:05

Kb. ebben a mondatodban van a lényeg. :)
Bár páran ezt megfogalmazták már ugyanígy.

ha olvasod amit írtam akkro láthatod nem most írtam be elsőnek ,ezt az észre vételt.. :cool: , csak mivel azt lehet nem olvasták el 1 páran ( ezért kezdtek támadni ),ezért megint megtettem.

#552 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:18

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 16:59

A mondatod nem megfelő azod van amit megfizetsz !, hol állja a cég manapság a fotósnak a felszerelését??

Nem tudom, hogy fizetik-e vagy sem, de azt látom minden nap, hogy 1milla feletti cucc van a kezében az arcnak aki tudósít akkor nem sajnálom. Szóval a pénz NEM hátráltató tényező egy profi számára. 1-0 ide

Idézet

Vaku nélkül csodásak lehetnek a képek  :D ( az esetek 90%-ban vaku nélkül meghaltál )

Igen ott tényleg rengeteg jó képet lehetne csinálni vakuval. Kár hogy meg sem merem próbálni, hanem iso megy 1600ra vagy 3200ra és hajrá. te az a típus vagy, aki, ha nincs fény, rögtön vakuzik? vagy nem bírod ki, ha a kép picit is életlen és zajos lesz? mert ha ott vakuzol, az előtér és akik előtted vannak, tényleg fényes lesz, de a háttér sötét. kérdem én, láttál te ilyen képet, JÓ képet, ami ott készült? mert én nem. kérlek, javíts ki, ha tévednék, de eddig úgy érzem, 2-0 ide

Idézet

Ó micsoda szerénység? , talán megkérdezhetem mi a szakod és mi a végzetséged? Van olyan érzésem kicsi vagy még ehez hozzám ( én se mondom meg a hentesnek hogy vágja le a disznót , mert nem értek hozzá és nem vagyok hentesse ), tehát te se tedd.. Amúgy mindíg lehet tanulni ebben is mint mindenben is senki se tökéletes, de kevés ember meri kiállítani hogy többet tud annál akiről semmit se tud..

Mivel a beszélgetés során többször is fény derült rá, hogy tapasztalatlanabb vagy itt sokunknál ( diffrakció kérdése, natgeo hajtogatása, stb), leszűrtem továbbá, hogy nem lehetsz tapasztalt fotós, mivel ellenkező esetben nem próbáltál volna minket meggyőzni arról, mi is kell egy jó képhez.

amúgy szakom szerint gazdasági informatikus vagyok, és maradok is még 2 évig.

Idézet

2-1 ide :D

Szerkesztette: alkalmialkesz 2007. 01. 22. 17:19 -kor

#553 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:24

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:59

Úgy látszik erősen beszűkültél a fotózás (vagy inkább dokumentáció készítés) egy adott területére és onnan nem látsz ki egyáltalán.
A fotózás nem a 90%-os vakuhasználatról, meg az ISO 1600-ról szól, szerintem.
Ja, és nem kell 1 Millás cucc sem egy jó képhez.

Szerkesztette: Pelican 2007. 01. 22. 17:27 -kor

#554 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:26

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 18:18

Nem tudom, hogy fizetik-e vagy sem, de azt látom minden nap, hogy 1milla feletti cucc van a kezében az arcnak aki tudósít akkor nem sajnálom. Szóval a pénz NEM hátráltató tényező egy profi számára. 1-0 ide

Azt az ember összespórolta valamiből lehet nem mercivel jár hanem suzukivel 1-0 ide :), mivel nem korlátlan senkinek se a pénze kivéve gyurcsány :D ( de politikába nem megyek bele ).

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 18:18

Igen ott tényleg rengeteg jó képet lehetne csinálni vakuval. Kár hogy meg sem merem próbálni, hanem iso megy 1600ra vagy 3200ra és hajrá. te az a típus vagy, aki, ha nincs fény, rögtön vakuzik? vagy nem bírod ki, ha a kép picit is életlen és zajos lesz? mert ha ott vakuzol, az előtér és akik előtted vannak, tényleg fényes lesz, de a háttér sötét. kérdem én, láttál te ilyen képet, JÓ képet, ami ott készült? mert én nem. kérlek, javíts ki, ha tévednék, de eddig úgy érzem, 2-0 ide

A vakuzás nem azt jelenti hogy szemközt küldöm vakuval és hadd szoljon ! , hanem az adott jelenetet ( földön egy ember gatyája letépve és verik a rendőrök gumi bottal ) tudod illusztrálni megfelelően. Tehát az ott lévő 20 -XX fotósig senki se volt hozzáértő?, mert ritkán tudtál kreatív lenni ( pl akkro igen amikor feláltak egymással szembe és földröl a sok fotós..( 2.8-as obikkal készültek a képek ) ) És nem sötét hanem sötétebb lesz a háttér 2-0.

Szerkesztette: haliho82 2007. 01. 22. 17:28 -kor

#555 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:27

Idézet: Pelican - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:24

Úgy látszik erősen beszűkültél a fotózás (vagy inkább dokumentáció készítés) egy adott területére és onnan nem látsz ki egyáltalán.

csak egy kis adalék: ha Capa (ugye ő főleg hadszíntéren készített fotókról híres) vakut használt volna a fotóihoz, nem akna (ahogy az történt tudtommal), hanem egy mesterlövész végzett volna vele (a villanástól meglátta volna és bumm).

#556 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:30

Idézet: Pelican - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 18:24

Ja, és nem kell 1 Millás cucc sem egy jó képhez.

Ne próbáld kicsavarni azt amit mondok, mert nem megy  ;) , mivel ha olvastad volna az írosomat ,nem csak megpróbálsz össze ollózni 1-2 mondat foszlányt ( bulvár újságírásban a helyed :) ), akkor nem tudtad volna ezt a eszmét elő állítani.

Mivel sokmindent lehet mondani de azt hogy csak egy valamit fotózok végig azt nem.., pl a riport fotózást csinálom pénzért ( ezért fizetnek ) * bulvárt nemm vállaltam és nem is fogok, attól undorodok*, és a hobbim a természet fotózás/madár fotózás  ami teljesen más mint technikalag mint minden ( pl természet fotózásban 1X se használtam még vakut és nem is fogok, az nekem nem illik össze )..

Szerkesztette: haliho82 2007. 01. 22. 17:33 -kor

#557 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:34

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 18:27

csak egy kis adalék: ha Capa (ugye ő főleg hadszíntéren készített fotókról híres) vakut használt volna a fotóihoz, nem akna (ahogy az történt tudtommal), hanem egy mesterlövész végzett volna vele (a villanástól meglátta volna és bumm).

A technika az csak technika. Valaki már írta, hogy egy jó fotós adott technikából is kihozza a maximumot. Az a nagy tévedés, hogy a jó fotó = éles, jól exponált kép. Kb. ennyit tud a technika segíteni, csakhogy nem ez a lényeg.

#558 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:35

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:26

Azt az ember összespórolta valamiből lehet nem mercivel jár hanem suzukivel 1-0 ide :), mivel nem korlátlan senkinek se a pénze kivéve gyurcsány :D ( de politikába nem megyek bele ).

Senkit se érdekel most, hogy mivel járnak ide-oda. Nem erről van szó.

Idézet

A vakuzás nem azt jelenti hogy szemközt küldöm vakuval és hadd szoljon ! , hanem az adott jelenetet ( földön egy ember gatyája letépve és verik a rendőrök gumi bottal ) tudod illusztrálni megfelelően.

Igen, tény, hogy itt valószínűleg kell vaku, de még itt se feltétlenül, csak ha abszolút nem látni vaku nélkül, hogy mi történik.

Idézet

Tehát az ott lévő 20 -XX fotósig senki se volt hozzáértő?, mert ritkán tudtál kreatív lenni ( pl akkro igen amikor feláltak egymással szembe és földröl a sok fotós..( 2.8-as obikkal készültek a képek ) ) És nem sötét hanem sötétebb lesz a háttér 2-0.

Utolsó mondatod hihetetlen aranyos. sötétebb akkor lesz a háttered, ha alulexponálsz...szerintem.

Szerkesztette: alkalmialkesz 2007. 01. 22. 17:38 -kor

#559 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:36

Idézet: Pelican - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:34

A technika az csak technika. Valaki már írta, hogy egy jó fotós adott technikából is kihozza a maximumot. Az a nagy tévedés, hogy a jó fotó = éles, jól exponált kép. Kb. ennyit tud a technika segíteni, csakhogy nem ez a lényeg.

tudom, nekem nem kell mondani :)

#560 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:38

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 18:30

Ne próbáld kicsavarni azt amit mondok, mert nem megy  ;) , mivel ha olvastad volna az írosomat ,nem csak megpróbálsz össze ollózni 1-2 mondat foszlányt ( bulvár újságírásban a helyed :) ), akkor nem tudtad volna ezt a eszmét elő állítani.

Mivel sokmindent lehet mondani de azt hogy csak egy valamit fotózok végig azt nem.., pl a riport fotózást csinálom pénzért ( ezért fizetnek ) * bulvárt nemm vállaltam és nem is fogok, attól undorodok*, és a hobbim a természet fotózás/madár fotózás  ami teljesen más mint technikalag mint minden ( pl természet fotózásban 1X se használtam még vakut és nem is fogok, az nekem nem illik össze )..

Nem próbálok kicsavarni semmit. Te csapongsz össze-vissza, egyszer ezt mondod, aztán meg az ellenkezőjét (pl. vakuhasználat 0% <> 90%).
És továbbra is állítom, hogy beszűkült vagy, mert azt gondolod, hogy a technika a megoldás mindenre.
De tegyél fel fotót és beszéljünk arról, hátha akkor jobban megértjük egymást.

Szerkesztette: Pelican 2007. 01. 22. 17:39 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.