Idézet: AMDPower - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 2:02
erre kenytelen vagyok valaszolni daniabol is
esszeru hatarok kozott gondoltam 10-200mm eleg vagy max 10-300

sajnos valaszod nem ertelmes. (nem tamadolag, segitoleg mondom!)
egyfelol nincs "esszeru" hatar. amiket irtam objektiveket, azok mind, mind esszeruek! tenyleg. halalosan komolyan.
masfelol a "mire" kerdesre nem valasz az, hogy 10-300mm! ket okbol sem. egyfelol egyaltalan nem biztos, hogy valoban ez a hatar, ami a "mire" kerdesre adott valaszbol kovetkezik. masfelol ebben nincs benne a blende, es nincs benne az, hogy mekkora zoom atfogasra (azaz csere nelkuli objektivre) van szukseged.
a 10-300mm kerdesre ugyanugy valasz a 8mm, 15mm, 20mm, 24mm, 35mm, 50mm, 60mm makro, 100mm, 135mm, 200mm, 300mm fix sor, es ugyanugy valasz (kb) a 18-300mm Sigma is. hat nem mindegy.. :Đ
szoval leirtad, hogy _most_ mire kell. erre en (es talan masok is) irtak, hogy inkabb a kit obi 18mm alja, mint a profibb objektiv 24mm-e. tovabba amit irtal, abba boven belefer a kit obi is. komolyan. az alkalmas lehet arra, amit celkent megfogalmaztal. ha tovabbi celjaid LESZNEK, akkor azokat EGYESEVEL ha kifejted, akkor meg lehet mondani, hogy arra a bizonyos celra (beleertve az addig felhalmozottakat) mi lehet a jo objektiv valasztas.