HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#61 Felhasználó inaktív   Roland626 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 05:32

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 22:58

Viz álló tok, táv kioldó, napellenző, állvány, állványfej, gripp, filter, filter táska,memória .....

Tudnál írni egy konkrét címet?
Ezek közül kéne egy két cucc pl.: álvány, álványfej, grip, filter...

Apropó milyen álványt kéne vennem amatőr, de gyakori használatra? A HAMA-t ne ajálnja senki, egyet már kidobtam!

#62 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 06:35

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 23:15

Nem tudom, hogy melyik szabály vonatkozik erre, hogy az értékesítés helye szerinti, vagy a végfelhasználás helye szerinti tagállamban kell az ÁFA-t megfizetni.

EU-n kívülre nincs áfa tudtommal, ezért lehet a dolog.

#63 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 07:40

Idézet: Roland626 - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 5:32

Apropó milyen álványt kéne vennem amatőr, de gyakori használatra? A HAMA-t ne ajálnja senki, egyet már kidobtam!

Némi info :)

#64 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 08:54

Neue Canon Cams am Horizont? Wir werden sehen ob was dran ist, aber interessant hört sich das auf jeden Fall an!

* 35D/40D 12MP, Digic III, 5 FPS, 1.6x, new AF, $1300
    * 3D 16MP, better AF with poss Eye control, 5 FPS, 6400 ISO with 12800 mode, more expensive than current 5D
    * 5D Mk2 12MP, 5 FPS, Dustproof, slightly cheaper than current 5D

#65 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 08:58

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 16:35

gondolkozom én is valami halszemen, játszik a zenitar (óccsó) meg a peleng (8mm, de drágább is). jó volna mindkettőt kipróbálni :)

Sziasztok!

Volt nálam pár hétig kölcsönbe egy Peleng 8mm f3.5 lencse. Ez már nagyon halszem, eszméletlen látószöge van, simán látszik a lábam is a képen, ha nem vigyázok. Viszont nagyon durván torzít, kiegyenesíteni szinte lehetetlen a képet. Persze lehet két menetben küzdeni a PTLens pluginnal, de akkor olyan elmosott lesz minden a szélén (értem alatt azt, hogy mindenhol, ami nem pont a kép közepe), hogy az már gáz.

Erre én azt mondanám, hogy már effekt-lencse, nem lehet vele komoly képet készíteni a szó szoros értelmében. Persze az effektet lehet használni nagyon kreatívan, de igen sok megkötést is be kell vállalni. Nem lehet fényforrás a kép közelében sem, mert a hatalmas kidudorodó lencsetag olyat fog becsillanni, hogy az embernek tátva marad a szája. A kép élessége nem túl jó, hiba van végtelen távolságon és lerekeszelve.

A Zenitar 16mm FF vázon szintén egy effekt-lencse lenne, de crop factor masinán már nem torzít annyira, ki lehet egyenesíteni. És ezt úgy lehet megtenni, hogy nem vesz el drámaian sok részlet. 1.3x vázon már túl sok lenne az áldozat, de 1.6x gépen még elfogadható. Persze az árát tekintve, egy 17-40 hasonló képminőséggel alighanem állandóan a garanciában járna.

Ha valaki olcsó és hatékony nagylátót keres 1.6x vázra, akkor a Zenitar ajánlott. Ha pedig halszem életérzés kell, akkor ott a Peleng 8mm, az tényleg igazi halszem.

Remélem, hogy ez segít!
Üdv!
.
.
.

#66 Felhasználó inaktív   lenshood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 09:09

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 8:54

Neue Canon Cams am Horizont? Wir werden sehen ob was dran ist, aber interessant hört sich das auf jeden Fall an!

* 3D 16MP, better AF with poss Eye control, 5 FPS, 6400 ISO with 12800 mode, more expensive than current 5D

Várható volt, hogy az 1D és 5D közé "horizontba" kerül valami....ez esetben a 3D? Fake, vagy benfenntestől  származik az infó?

beillesztenéd a Linkelt oldalt?

Üdv

#67 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 09:10

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 23:43

olvasok en. de a "..." helyen is volt valami am! honnan derult is ki, hogy arra nem vonatkozna a zarojeles resz? (talan az "es" elott szabalytalanul vesszobol? :p)

szumma-szummarum: nem volt tul egyertelmu a megfogalmazas. en meg felutottem viccnek. no meg hatha valaki nem tudna.. nem art ismetelni, hogy EU vagyunk, a nemet posta peldaul meg nem tud rola..

na és még sok hely.., amikor írják eu belül küldik majd mondon neki biztos ami biztos Hun-ba is elküldi-e? Mire a válasz oda nem mire bizonybatom bizaz Eu , és ha elég rámenős vagy akkor elszokták külde de amúgy .., sajna a küldöldi imázsunk igen negatív (pl boltokba kiírva "...KEdes magyar vásárlók ne lopjatok "..) :(
Jó bort szeretem ,meg a jó nőt, együtt mindent ütnek ...

#68 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 09:13

Idézet: Roland626 - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 6:32

Tudnál írni egy konkrét címet?
Ezek közül kéne egy két cucc pl.: álvány, álványfej, grip, filter...

Ha tényleg érdekel keress meg privátba ,mert én is szeretnék vásárolni még :) ,  és mi a céggel sok bulit lenyomtunk már , és az áfa+vámot is eltudtuk intézni nem egyszer :) Persze mondjuk ide törzsvásárlónak kell lenni :)

állvány:Manfrotto, Benro  ;) , (Slik és társai nekem okésok.., de kitudja neked lehet bejöhet..)
            De a régi NDK állványok és azóta az utódai is nagyon jók ( főleg természet fotósok használják         
            manapság, de én nagyon szerettem )

Szerkesztette: haliho82 2007. 01. 08. 09:18 -kor

Jó bort szeretem ,meg a jó nőt, együtt mindent ütnek ...

#69 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 09:22

Idézet: lenshood - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 9:09

Várható volt, hogy az 1D és 5D közé "horizontba" kerül valami....ez esetben a 3D? Fake, vagy benfenntestől  származik az infó?

beillesztenéd a Linkelt oldalt?

Üdv

pletyka, nem valós hír...
amúgy szerintem hülyeség a 2 váz, lenne inkább egy 3D, ami 16mpixeles, szemvezérelt, de legfőképp időjárásálló...

link

#70 Felhasználó inaktív   lenshood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 09:43

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 9:22

pletyka, nem valós hír...
amúgy szerintem hülyeség a 2 váz, lenne inkább egy 3D, ami 16mpixeles, szemvezérelt, de legfőképp időjárásálló...

link

Pletyka, de ha az eddigi pletykákat visszamenőleg nézzük, akkor pl a tavaly kiszivárogtatott 35D elnevezésű pletykából megvalósult a 30D váz. Én azt gondolom, hogy az 5D MkII-ből nem valószínű, hogy lesz valami, mert az MKI még ma is nagy siker, nagyobb a valószínűsége a "3D-nek", ha az lesz a neve. Sokan vágynak szerintem egy olyan DSLR félprofi vagy már profi gépre, ami még megfizethető és nem 1D kategória, és beépített grip-je is van. Ezzel a lépéssel megtörténne az átmenet, hiszen az 5D (Digic II, 12Mpixel, FF) és az 1D (mondjuk a fullost nézve Digic II, 16 Mpixel, FF) közé tökéletesen illeszkedne a 3D (ha igaz FF, vagy APS-H méretű szenzor, és az új Digic III. és beépített grip). Ez csak az én személyes spekulációm, de ha a tapasztalatokat nézzük, már az elindult pletyka a hálón igenis előrevetítheti ezeknek az új vázaknak a közeli hitelességét.

Szerkesztette: lenshood 2007. 01. 08. 09:46 -kor

#71 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 09:55

Idézet: AMDPower - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 2:02

erre kenytelen vagyok valaszolni daniabol is :)

esszeru hatarok kozott gondoltam 10-200mm eleg vagy max 10-300 :D

sajnos valaszod nem ertelmes. (nem tamadolag, segitoleg mondom!)
egyfelol nincs "esszeru" hatar. amiket irtam objektiveket, azok mind, mind esszeruek! tenyleg. halalosan komolyan.
masfelol a "mire" kerdesre nem valasz az, hogy 10-300mm! ket okbol sem. egyfelol egyaltalan nem biztos, hogy valoban ez a hatar, ami a "mire" kerdesre adott valaszbol kovetkezik. masfelol ebben nincs benne a blende, es nincs benne az, hogy mekkora zoom atfogasra (azaz csere nelkuli objektivre) van szukseged.

a 10-300mm kerdesre ugyanugy valasz a 8mm, 15mm, 20mm, 24mm, 35mm, 50mm, 60mm makro, 100mm, 135mm, 200mm, 300mm fix sor, es ugyanugy valasz (kb) a 18-300mm Sigma is. hat nem mindegy..  :Đ

szoval leirtad, hogy _most_ mire kell. erre en (es talan masok is) irtak, hogy inkabb a kit obi 18mm alja, mint a profibb objektiv 24mm-e. tovabba amit irtal, abba boven belefer a kit obi is. komolyan. az alkalmas lehet arra, amit celkent megfogalmaztal. ha tovabbi celjaid LESZNEK, akkor azokat EGYESEVEL ha kifejted, akkor meg lehet mondani, hogy arra a bizonyos celra (beleertve az addig felhalmozottakat) mi lehet a jo objektiv valasztas.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#72 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 09:56

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 9:54

:eek:  :omg:
Ettől féltem (már ha igaz a hír) 12MP :omg:  Menjenek a sunyiba (szintén csak akkor, ha igaz a hír)! :mad:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#73 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:02

mi a gond a 12mpx-el? (nem ertem..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#74 Felhasználó inaktív   lenshood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:03

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 9:56

:eek:  :omg:
Ettől féltem (már ha igaz a hír) 12MP :omg:  Menjenek a sunyiba (szintén csak akkor, ha igaz a hír)! :mad:

Ezt én sem értem

#75 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:18

Idézet: lenshood - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 10:03

Ezt én sem értem

gondolj bele...

ugyanannyi pixel az 5D hatalmas érzékelőjén a 40D APS-C lapkájához viszonyítva? Zajháború... :rolleyes:

#76 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:24

Idézet: lenshood - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 10:03

Ezt én sem értem

Mert huszadrangú paraméter. 5Mpx körül megszűnt az a technikai korlát, hogy méretében is használható képek készüljenek, ettől kezdve az Mpx érték elsősorban marketing célokat szolgál, mivel mutatja a gyártó technikai fölényét. A fotósnak azonban sokkal többet jelent az ISO érzékenység, a képzaj, a fókuszpontok száma, a fénymérés módja... vagy az objektív paraméterei. Ezek segítenek neki technikailag is szép képet prezentálni az adott kompozícióról, nem pedig a megapixel.

#77 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:30

Idézet: GoLAN - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 10:24

Mert huszadrangú paraméter. 5Mpx körül megszűnt az a technikai korlát, hogy méretében is használható képek készüljenek, ettől kezdve az Mpx érték elsősorban marketing célokat szolgál, mivel mutatja a gyártó technikai fölényét. A fotósnak azonban sokkal többet jelent az ISO érzékenység, a képzaj, a fókuszpontok száma, a fénymérés módja... vagy az objektív paraméterei. Ezek segítenek neki technikailag is szép képet prezentálni az adott kompozícióról, nem pedig a megapixel.

egy dolog miatt előnyös a nagyobb felbontás, ha nem jár együtt zaj növekedéssel: a fotográfia azon területein, ahol szükség van retusálásra - divat, modell, tárgy, stb...

fotóriporternek a legjobb a gyors és megbízható gép, mint az 1D mark II N, pedig csak 8mp...

#78 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:37

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 9:55

sajnos valaszod nem ertelmes. (nem tamadolag, segitoleg mondom!)
egyfelol nincs "esszeru" hatar. amiket irtam objektiveket, azok mind, mind esszeruek! tenyleg. halalosan komolyan.
masfelol a "mire" kerdesre nem valasz az, hogy 10-300mm! ket okbol sem. egyfelol egyaltalan nem biztos, hogy valoban ez a hatar, ami a "mire" kerdesre adott valaszbol kovetkezik. masfelol ebben nincs benne a blende, es nincs benne az, hogy mekkora zoom atfogasra (azaz csere nelkuli objektivre) van szukseged.

a 10-300mm kerdesre ugyanugy valasz a 8mm, 15mm, 20mm, 24mm, 35mm, 50mm, 60mm makro, 100mm, 135mm, 200mm, 300mm fix sor, es ugyanugy valasz (kb) a 18-300mm Sigma is. hat nem mindegy..  :Đ

szoval leirtad, hogy _most_ mire kell. erre en (es talan masok is) irtak, hogy inkabb a kit obi 18mm alja, mint a profibb objektiv 24mm-e. tovabba amit irtal, abba boven belefer a kit obi is. komolyan. az alkalmas lehet arra, amit celkent megfogalmaztal. ha tovabbi celjaid LESZNEK, akkor azokat EGYESEVEL ha kifejted, akkor meg lehet mondani, hogy arra a bizonyos celra (beleertve az addig felhalmozottakat) mi lehet a jo objektiv valasztas.

És ezekhez hozzájön, hogy az sem mind1, elég egy sima obi, vagy L-es, esetleg speciális (TS, MP-E) obi kell-e.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#79 Felhasználó inaktív   lenshood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:38

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 10:30

egy dolog miatt előnyös a nagyobb felbontás, ha nem jár együtt zaj növekedéssel: a fotográfia azon területein, ahol szükség van retusálásra - divat, modell, tárgy, stb...

fotóriporternek a legjobb a gyors és megbízható gép, mint az 1D mark II N, pedig csak 8mp...

Az biztos, hogy az 1D MkII N a legjobb pl. sportfotózásra a maga 8 frame/sec-jével és a 45 pontos mérésével.

#80 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:56

Annyi lehet a pletykák mögött, hogy Canon idén asszem 75 éves, erre biztos készülnek valami extra dologgal.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.