HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#581 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:16

jogos, én ezennel bekussoltam :)

#582 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:23

Idézet: mtubi - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 21:02

Én egyetértek Veletek, DE már nagyon zavar, hogy lassan több, mint 1 oldalon keresztűl piszkáljátok. Amúgy Ő is hasonlóan írt arról, hogy nem csak a felszerelés a lényeg és kell a fotós is hozzá. Csak Ti vakok vagytok?  :Đ

Igen, mindannyian vakok vagyunk. :-)

#583 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:53

Idézet: mtubi - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 20:02

Amúgy Ő is hasonlóan írt arról, hogy nem csak a felszerelés a lényeg és kell a fotós is hozzá.

csakhogy en meg nem ezt irtam, ugyhogy szo sem lehet arrol, hogy vaksin hiszem, hogy ellenkezunk!

en ugyanis azt irtam, hogy a fotos a lenyeg, aki a felszerelesebol (akarmi is legyen az) kiindulva valaszt megfelelo temat. szerintem ez alapos ellentmondas! (mindenesetre szo sem lehet arrol, hogy 1 milla alatt ne lehetne fotozni.. ezt ugye szo szerint irta! semmi vaksag. mar ez az egy kijelentes is eleg ahhoz, hogy jogosan borzolja az idegeket.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#584 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 21:35

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:53

csakhogy en meg nem ezt irtam, ugyhogy szo sem lehet arrol, hogy vaksin hiszem, hogy ellenkezunk!

en ugyanis azt irtam, hogy a fotos a lenyeg, aki a felszerelesebol (akarmi is legyen az) kiindulva valaszt megfelelo temat. szerintem ez alapos ellentmondas! (mindenesetre szo sem lehet arrol, hogy 1 milla alatt ne lehetne fotozni.. ezt ugye szo szerint irta! semmi vaksag. mar ez az egy kijelentes is eleg ahhoz, hogy jogosan borzolja az idegeket.)

:offtopic:
Ez mostmár offtopic lenne, ha leállnék vitatkozni ezzel...
Kedvem sincs átolvasni, hogy ki mit írt szó szerint.  :cool:
Ha most a szavakon fogtok lovagolni, tegyétek, de rám ebben ne számítsatok.
:offtopic:

#585 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 21:42

jojo, de ha nem tudod pontosan, hogy ki mit irt, akkor hogy mondhatsz olyat, hogy ugyanaz az allaspont? ;)

mert lehet, hogy Te ugy erzed, hogy nagyjabol ugyanaz, es hogy nem a szavakon kene lovagolni (legtobbszor helyes allaspont!), de itt, en legalabbis ugy erzem, nem errol van szo. az ordog a reszletekben lakozik, es en komolyan ugy erzem, hogy velemenyunk egymast kolcsonosen kizaro, es jelentosen kulonbozik. meg ha a felszines megfogalmazas nagyon hasonlit is. ezert szalltam vitaba, es ezert folytatom meg mindig.
a forum ma:

#586 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 00:02

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 20:42

ezert szalltam vitaba, es ezert folytatom meg mindig.

De minek?
Kit akarsz meggyőzni? Őt vagy magadat?
:hinta:

#587 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 09:17

a kerdes jo, de a valaszom hatarozott: Ot.
a forum ma:

#588 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 23. 09:23

Ahelyett, hogy elfogadnád, hogy valaki máshogy látja a dolgokat.
Ez persze rá is igaz.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#589 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 10:03

Na látom más is eggyetért velem. Hova tudom feltenni a képet hogy fikázzatok , cselesek lesznek majd a képek :)
Jó bort szeretem ,meg a jó nőt, együtt mindent ütnek ...

#590 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 10:03

1., A National Geographic Society álláspontja, hogyha a kép nem sikerült az elvárásaiknak megfelelően, és megismételhető, akkor kiküldik újra a fotóst, hogy készítse el az üdvözítő felvételt.
Vagy.
Keresnek egy olyan fotót, ami tartamával mondanivalójával tudja pótolni és tipográfiai szempontból is megfelel az adott esszével/riporttal szemben állított követeléseknek.
Legutolsó megoldásként hagyják a sorozatban a minőségi követelményeknek nem megfelelő fotót.
Ez nagyon ritkán fordul elő, az amerikai kiadványban szinte nem volt rá példa, más nemzeti példányokban előfordulhatott.
A sorozatnak nagyon erős tartalommal kell bírnia, mert az amerikai szerkesztőség kizárólag dián fogadja el a képanyagot, ritka kívétel ha engedélyezik a digitális formátumot (igen, a jégmadár is dián lett beadva).

2., A felszerelés:
Nem attól amatőr valaki, hogy szar a cucca, hanem attól, hogy saját és mások kedveltetésére fotografál. Ha Ti már fogadtatok el pénzt általatok nyújtott fotográfiai szolgáltatásért, akkor viselhetitek a profi jelzőt. Illetve, ha ezt rendszeresen teszitek, akkor a hivatásost.
A felszerelés és a fotós két külön halmaz, amelynek a közös része úgy nő, miként a fotós egyre jobban megismeri a saját maga által használt eszközök hatását a munkájára, illetve kiismeri azok korlátait.
Teljesen független, hogy ki, milyen besorolás alá tartozik, a felszerelést illik jól ismerni és használni.
A felszerelés szintén lehet profi, haladó, amatőr, ettől függetlenül amatőr fotós használhat profi felszerelést, profi pedig amatőrt.
Sokan gondolják, hogy a felszerelés nem jelent semmit, pedig sajnos nagyon is.
Egy high-end vázzal egy kevésbé képzett, de a technikához értő fotós lehet többet elér, mint egy tehetséges amatőr a belépőszintű gépével.
Lehet nem találja meg a tökéletes kompoziciót, de a gépe magasabb érzékenység mellett, pontosabb AF-szal, gyorsabb sorozattal szebb képeket készíthet, mint a tehetséges amatőr lassúcska gépe.
Igazságtalan, de sajnos ez a tapasztalat. Az USA-ban a pro-vázak használóinak 90%-a automata motívumprogramot használ.
Én soha nem fogok tisztelni senkit, mert az élete képét egy 1D-vel vagy egy D40-nel csinálta - azért fogom tisztelni, mert megcsinálta.
Ha neki ehhez 2 milliós váz kellett, 2 milliós objektívvel, 200e-s állvánnyal, akkor is kalapot emelek előtte, mert elérte, hogy meglegyen a tökéletes pillanat. Nem fogok irigykedni a felszerélésre. Mégha tudom is, hogy ezt feleennyiből, de több türelemmel meglehetett volna oldani. Ő megcsinálta, én nem.

Ez a fenti eszmefuttatás az én véleményem, lehet vele egyetérteni és lehet benne kifogásokat keresni, de saját tapasztalatból tudom, hogy hiába vannak 2.8L-es zoomjaim 16-200-ig, mellé nagyfényerejű L-es fixeim, poros, nedves helyre nem mehetek, mert az 5D elvérzik. Lehet nem lesznek jók a fotóim, de az adott, rendelkezésemre álló technikával nemtudom megpróbálni sem, hogy mit tudok a feladatból kihozni. Természetesen lehetne barkácsolni, ami többnapos bányafotózásnál kétséges eredménnyel járhat (márcsak komfortszempontból is), vagy lehet újabb százezreket költeni dustproof vázra.
Ilyenkor lehet okoskodni, lehet tanácsokat adni és várni, de a vége ugyanaz lesz: az üdvözítő kép miatt vagy költök, vagy kockáztatom a barkácsolással járó esetleges meghibásodást.

Szerkesztette: G_ArchAngel 2007. 01. 23. 10:15 -kor

#591 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 10:48

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 10:03

A sorozatnak nagyon erős tartalommal kell bírnia, mert az amerikai szerkesztőség kizárólag dián fogadja el a képanyagot, ritka kívétel ha engedélyezik a digitális formátumot (igen, a jégmadár is dián lett beadva).

Ez már nem igaz szerintem. Nikon D1X-szel készült az első komplett digitális anyag a Natgeonak és ez már elég régen volt, azóta szerintem tovább terjeszkedett náluk is a digit formátum.

Itt a link

Szerkesztette: saen 2007. 01. 23. 10:51 -kor

#592 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 11:01

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 10:48

Ez már nem igaz szerintem. Nikon D1X-szel készült az első komplett digitális anyag a Natgeonak és ez már elég régen volt, azóta szerintem tovább terjeszkedett náluk is a digit formátum.

Itt a link

visszakérdezek: miért jelent meg ez a cikk, ezzel a címmel?

:)

#593 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 23. 11:51

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 10:03

Na látom más is eggyetért velem. Hova tudom feltenni a képet hogy fikázzatok , cselesek lesznek majd a képek :)

Nem értek egyet veled. :) Szerintem sem kell milliós felszerelés jó képekhez.
Csak látom és megértem, hogy (akár hivatásos akár önjelölt) fotoriporterként munkaeszközt látsz a gépben és más jellegű elvárásokkal helyezed szembe a képeidet.

#594 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 12:07

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 12:51

Nem értek egyet veled. :) Szerintem sem kell milliós felszerelés jó képekhez.
Csak látom és megértem, hogy (akár hivatásos akár önjelölt) fotoriporterként munkaeszközt látsz a gépben és más jellegű elvárásokkal helyezed szembe a képeidet.

G_ArchAngel, mtubi ők pl egyből megértették mire gondolok az írásaikbóél következtetve , persze vannak akik nem. Látom mostmár te is kezded érteni , csak amit írsz az a 2 dolog nem minden esetbe szétválasztható , és én ezekről a részekről beszéltem.

Melyik forumba dobjam fel a képeket ? , amik direkd de nem szakom belüli ( madarak +1 ), aminél letudjatok fikázni ?  :rolleyes: vagy ide ?, de az nem off? :rolleyes:

#595 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 12:12

Ez az egész felszerelés flame off, az már nem fog sem osztani sem szorozni...

#596 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 23. 12:22

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 12:07

Melyik forumba dobjam fel a képeket ? , amik direkd de nem szakom belüli ( madarak +1 ), aminél letudjatok fikázni ?  :rolleyes: vagy ide ?, de az nem off? :rolleyes:

Tedd a digitális fotózásba. Ne fikázást várj, többé-kevésbé amatőr kritikát. Szerintem szívesen látnánk olyan képet is, amit stílusodon belülinek tartasz.

#597 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 12:27

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 13:22

Tedd a digitális fotózásba. Ne fikázást várj, többé-kevésbé amatőr kritikát. Szerintem szívesen látnánk olyan képet is, amit stílusodon belülinek tartasz.

Most csak olyat hoztam be amit pelikánnak mondtam ( megnézem az archivba a neten vane fent bízok a szerencsébe :) ) Felraktam

Szerkesztette: haliho82 2007. 01. 23. 12:33 -kor

#598 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 12:34

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 11:01

visszakérdezek: miért jelent meg ez a cikk, ezzel a címmel?

:)

Mert ez volt az első ilyen project ami kizárólag digitálissal készült és így érdekes. Miután sikerrel zárult, meglepődnék ha nem folytatták volna azt ami bevált.

#599 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 12:43

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 12:34

Mert ez volt az első ilyen project ami kizárólag digitálissal készült és így érdekes. Miután sikerrel zárult, meglepődnék ha nem folytatták volna azt ami bevált.

mégis ez a hitvallás - biztos több sorozatot fogadnak el, mint 2000 előtt:)

a legnagyobb előnye a diának az, hogy istenhátamögött használhatod, míg a digit szélsőséges körülmények és energia nélkül behal...
és ugye a natgeo-s srácok nem arról híresek, hogy Tokyo bevásárlóközpontjaiban fotóznak:)

#600 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 13:08

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 9:23

Ahelyett, hogy elfogadnád, hogy valaki máshogy látja a dolgokat.

szerintem egy vita nem arrol szol, hogy latatlanba elfogadjuk a masik allaspontjat, hanem arrol, hogy erveket mondunk. haliho82 tobb ervelesi hibat is vetett (egyes esetekbol altalanositott mindegyikre -- ottokar csinal ilyet jo gyakran), illetve tobb ervet szerintem en megcafoltam (hogy az 50-100 evvel ezelotti felszerelessel keszult fotok eletlenek, homanyosak, szinszegenyek lennenek.) ezek utan nem latom, miert kene elfogadnom az allaspontjat. :)
a forum ma:

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »