Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 10:03
Sokan gondolják, hogy a felszerelés nem jelent semmit, pedig sajnos nagyon is.
hat a "nagyon is" egy nehezen megfoghato kategoria, ugyhogy reszemrol maradnek a "szamit"-nal. persze, hogy szamit. szerintem ennek senki sem allitja az ellenkezojet.
Idézet
Egy high-end vázzal egy kevésbé képzett, de a technikához értő fotós lehet többet elér, mint egy tehetséges amatőr a belépőszintű gépével.
ez viszont marhasag. van ismerosom D200-assal, es csapnivalo fotokat keszit. mert ha a felszereles-fotostudas kettosbol a masodik hianyzik, akkor abbol soha semmi jo nem lesz. ha az elso, az csak egy korlat, ami (kello tehetseggel) esetleg athidalhato.
Idézet
Lehet nem találja meg a tökéletes kompoziciót, de a gépe magasabb érzékenység mellett, pontosabb AF-szal, gyorsabb sorozattal szebb képeket készíthet, mint a tehetséges amatőr lassúcska gépe.
en amator vagyok, mert penzt szerintem meg nem kerestem fotozassal. AF-et nem hasznalok (manualis gep), sorozat nuku, fenymeres kozepre sulyozott, ugyhogy esszel kell korrigalni.. (ok, erzekenysegrol nem beszelhetunk..), de az elobb emlitett ismerosomnel ezerszer jobb kepeket keszitek (nem nagyzolas, a kornyezetunk es o is elismeri.) mert hiaba az AF, az erzekenyseg, a sorozat, ha nincs kompozicio! ezt nem fogod bedumalni nekem.
persze aki ert hozza nem akarmilyen geppel tud jo kepet kesziteni. a nagyon vacakkal csak a nagyon nagy tehetsegu tudna megbirkozni (van olyan is!). aki ert hozza, az a celjainak megfelelo gepet valaszt, es tudja, hogy szamara mi a fontos. a millios, mindent tudo felszereles is nagyjabol az persze, de lehet esetleg olcsobban is meguszni, ha nem az a cel, hogy _mindent_ fotozzon. egy 1.8-as 50-es alapobjektivvel csodalatos dolgokat lehet csinalni, es az nem az L-es kategoria, se nem szazezres tetel.
a fenti mondatodbol kiindulva had tegyek fel Neked egy kerdest: lecserelned a fotozasi tehetsegedet sokkal jobb felszerelesre??

en biztos, hogy nem.