HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#601 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 23. 13:11

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 12:07

csak amit írsz az a 2 dolog nem minden esetbe szétválasztható , és én ezekről a részekről beszéltem.

ha ezekrol beszeltel, akkor nagyon, nagyon rosszul fogalmaztal!!

ebbol ugyanis nem kovetkezik az, hogy 1 millio alatt ne lehessen fotozni. es az sem, hogy a felszereles mindig meghatarozza a foto minoseget! ha csak ennyit mondtal volna, abba en biztos, hogy nem kotottem volna bele. de nem ennyit mondtal. legalabbis az, ahogy megfogalmaztad nem ezt jelentette.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#602 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 13:28

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 10:03

Sokan gondolják, hogy a felszerelés nem jelent semmit, pedig sajnos nagyon is.
hat a "nagyon is" egy nehezen megfoghato kategoria, ugyhogy reszemrol maradnek a "szamit"-nal. persze, hogy szamit. szerintem ennek senki sem allitja az ellenkezojet.

Idézet

Egy high-end vázzal egy kevésbé képzett, de a technikához értő fotós lehet többet elér, mint egy tehetséges amatőr a belépőszintű gépével.
ez viszont marhasag. van ismerosom D200-assal, es csapnivalo fotokat keszit. mert ha a felszereles-fotostudas kettosbol a masodik hianyzik, akkor abbol soha semmi jo nem lesz. ha az elso, az csak egy korlat, ami (kello tehetseggel) esetleg athidalhato.

Idézet

Lehet nem találja meg a tökéletes kompoziciót, de a gépe magasabb érzékenység mellett, pontosabb AF-szal, gyorsabb sorozattal szebb képeket készíthet, mint a tehetséges amatőr lassúcska gépe.
en amator vagyok, mert penzt szerintem meg nem kerestem fotozassal. AF-et nem hasznalok (manualis gep), sorozat nuku, fenymeres kozepre sulyozott, ugyhogy esszel kell korrigalni.. (ok, erzekenysegrol nem beszelhetunk..), de az elobb emlitett ismerosomnel ezerszer jobb kepeket keszitek (nem nagyzolas, a kornyezetunk es o is elismeri.) mert hiaba az AF, az erzekenyseg, a sorozat, ha nincs kompozicio! ezt nem fogod bedumalni nekem.

persze aki ert hozza nem akarmilyen geppel tud jo kepet kesziteni. a nagyon vacakkal csak a nagyon nagy tehetsegu tudna megbirkozni (van olyan is!). aki ert hozza, az a celjainak megfelelo gepet valaszt, es tudja, hogy szamara mi a fontos. a millios, mindent tudo felszereles is nagyjabol az persze, de lehet esetleg olcsobban is meguszni, ha nem az a cel, hogy _mindent_ fotozzon. egy 1.8-as 50-es alapobjektivvel csodalatos dolgokat lehet csinalni, es az nem az L-es kategoria, se nem szazezres tetel.

a fenti mondatodbol kiindulva had tegyek fel Neked egy kerdest: lecserelned a fotozasi tehetsegedet sokkal jobb felszerelesre??  :rolleyes: en biztos, hogy nem.
a forum ma:

#603 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 13:30

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 14:11

ha ezekrol beszeltel, akkor nagyon, nagyon rosszul fogalmaztal!!

ebbol ugyanis nem kovetkezik az, hogy 1 millio alatt ne lehessen fotozni. es az sem, hogy a felszereles mindig meghatarozza a foto minoseget! ha csak ennyit mondtal volna, abba en biztos, hogy nem kotottem volna bele. de nem ennyit mondtal. legalabbis az, ahogy megfogalmaztad nem ezt jelentette.

Mivel nem is ezt írtam ha elolvasod az összes hozzászólásom a témában láthatod mit mondtam. Mikor és milyen helyzetbe tudod egy profi felszereléssel a veresenyt felvenni, és mikor van amikor már a technika senkit se érdekel csak a tudás része ( személy szerint én az IS -t nem szeretem nekem kicsit életleníti a képet, így csak 2.8-im vannak 1 db IS sincs és nem is lesz , hiányt se érzek ).

" a felszereles mindig meghatarozza a foto minoseget!"

Mindig szónál van a baj én azért hoztam fel pl egy átlag teremfocit, ahol igen , de nem mondtam kinn a napsütéses időben fociznak a pályán ott mivan, azért mert oda nem kell olyan komoly technika, jó a fény viszony stb.., így lehet akár very low cuccal fotózni ( beroflex 400/8 volt ilyenem is :D ) , de akár kompaktal is.  Akkor félre értettük egymást feltettem ahogy kértétek a Digitális fotózásba 4db képet is.

Szerkesztette: haliho82 2007. 01. 23. 13:32 -kor

Jó bort szeretem ,meg a jó nőt, együtt mindent ütnek ...

#604 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 13:35

"Mivel nem is ezt írtam ha elolvasod az összes hozzászólásom a témában láthatod mit mondtam."
vegig vitaztunk az elmult napokban, gondolod, hogy nem olvastam el alaposan az osszes hozzaszolasodat?

es igenis irtal ilyet. ajanlom, hogy olvasd vissza magadat, es talan rajosz, hogy vannak olyan mondataid (nem egy!), aminek ez az ertelme.
a forum ma:

#605 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 13:38

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 12:43

mégis ez a hitvallás - biztos több sorozatot fogadnak el, mint 2000 előtt:)

a legnagyobb előnye a diának az, hogy istenhátamögött használhatod, míg a digit szélsőséges körülmények és energia nélkül behal...
és ugye a natgeo-s srácok nem arról híresek, hogy Tokyo bevásárlóközpontjaiban fotóznak:)

A diát is igen jó eséllyel digitalizálják és úgy kerül az újságba és szerintem ha tehetik biztosan digitálist használnak, mert egyszerűsíti a folyamatokat. Az azonban igaz, hogy egy hosszú út esetén amikor elmennek a "világvégébe" a filmnek még mindig van némi előnye. Ettől függetlenül ha megnézel egy mai Natgeo újságot, egyre kevesebb az ilyen cikk, így egyre kevesebb a létjogosultsága a diának.

#606 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 13:39

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 14:35

"Mivel nem is ezt írtam ha elolvasod az összes hozzászólásom a témában láthatod mit mondtam."
vegig vitaztunk az elmult napokban, gondolod, hogy nem olvastam el alaposan az osszes hozzaszolasodat?

es igenis irtal ilyet. ajanlom, hogy olvasd vissza magadat, es talan rajosz, hogy vannak olyan mondataid (nem egy!), aminek ez az ertelme.

szerintem meg nem  ;)

#607 Felhasználó inaktív   husevo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 23. 13:43

Sziasztok!
Canon 30D mit szólna egy Sigma 18-50mm/F2,8 EX DC objekívhez(vagy esetleg a makrós változatához)?
Vki próbálta már? Buli/esküvőfotózához  kéne főleg, ahol nincs idő fixeket csereberélni, meg utazásokhoz.
És kicsivel kerül csak többe mint a Canon 17-40/F4 árának fele.

Szerkesztette: husevo 2007. 01. 23. 13:44 -kor

#608 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 13:46

Elvileg minden gond nélkül mennie kell vele, de vásárlás előtt mindenképpen teszteld le minél alaposabban, és ez alatt a sigmák szokásos gondjait keresve történő pixelpeepinget értem.

#609 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 13:51

Idézet: husevo - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 14:43

Sziasztok!
Canon 30D mit szólna egy Sigma 18-50mm/F2,8 EX DC objekívhez(vagy esetleg a makrós változatához)?
Vki próbálta már? Buli/esküvőfotózához  kéne főleg, ahol nincs idő fixeket csereberélni, meg utazásokhoz.
És kicsivel kerül csak többe mint a Canon 17-40/F4 árának fele.

esküvő fotózás/buli fotózás : 24-70mm F2.8 EX DG MACRO sigma ideálisabb :) , és mellé egy nagylátószög kell még ( ajánlott fix) amikor összeállnak és csinálsz egy csoportképet roluk.  Ha ellenben a 18-50 sigma és a 17-40 4l között vagy akkor én a canont választanám  ;)

#610 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 13:56

Ha annyi a keret amit rá szeretnél szánni akkor tökéletesen megfelel a 18-50 2.8 EX (feltéve hogy hibátlan darabot sikerül kifogni. A nagyobb fényerő és kedvezőbb ár mindenképpen számít). 24-70-esnek kropos vázon már nagy a kezdő látószöge és szvsz eskövőn állandó jelleggel szeret boldog-boldogtalan a lencse elé keveredni, de ha mégis így döntesz én a sigma helyett a 28-75/2.8 tamront ajánlanám inkább, no meg mondjuk ki kerekperec a sigma 24-70 nem egy jól sikerült optika, ugyanazzal a sigma parával van megáldva mint a 15-30-asom és a képminősége is elmarad a tamronétól.

#611 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 14:46

inkább nem mondok semmit  :eek:

#612 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:06

Ehhez már nincs mit hozzátenni, igaz ? ;)

#613 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:07

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 13:38

A diát is igen jó eséllyel digitalizálják és úgy kerül az újságba és szerintem ha tehetik biztosan digitálist használnak, mert egyszerűsíti a folyamatokat. Az azonban igaz, hogy egy hosszú út esetén amikor elmennek a "világvégébe" a filmnek még mindig van némi előnye. Ettől függetlenül ha megnézel egy mai Natgeo újságot, egyre kevesebb az ilyen cikk, így egyre kevesebb a létjogosultsága a diának.

Nézd, ha a tisztelt NG-s képszerkesztő azt mondja az arcomba, 80cm-ről, hogy az amerikai NatGeo-ban továbbra is a diát preferálják, akkor inkább neki hiszek - ha nem haragszol...
:cool:

#614 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:16

Pont a minap keveredett a kezembe a #fotozz.hu irccsati jóvoltából egy 700 megás kis natgeo film, aminek a címe "A National geographic fotósai". Bár konkrétan nem ezzel a témával foglalkozik, mindegyik fotós filmes géppel alkotott - ami nem meglepő annak fényében, hogy a videó elkészülte kb 10-15 évvel ezelőttre tehető - a képsorok között avatott informatikus szem felfedezheti a digitális retus korabeli kezdetleges számítógépét és a vele dolgozó grafikust (Nem csak ezért éri meg megnézni ezt a filmet de ez is érdekes benne). Ha gondoljátok kivágom belőle az ominózus részletet és közkinccsé teszem. Ebből persze meglehet korai levonni azt a következtetést hogy már tíz-tizenött évvel ezelőtt is a dia/nega digitalizásával kezdődött a natgeo képfeldolgozási és szerkesztési/törmelési folyamata... ;)

#615 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:18

Ha valakinek nekiállsz kiforgatni a szavait, akkor becsülettel tegyed... :cool:
Egy kevésbé képzettet hasonlítottam egy tehetségeshez: ez nem ugyanaz a szakadék, amit Te leírtál.

Én összehasonlítottam egy automata fotózási szokást két fotóstípusnál, erre Te visszavágsz egy teljesen manuális környezettel.
Hülyeségre hülyeség a válasz: amíg Te tekergeteg a gombokat, addig az automata-matyi gyönyörű képeket készít Beckham fejeséről, Te meg keresheted a fókuszt...

A másik, hogy tovább sarkítottad, amit leírtam: én azt írtam, hogy engem nem érdekel, hogy ki mivel éri el élete fotóját, erre Te kitobjektívvel példálózol - ugyanazt írtad mit én, csak megint elmentél a szélső értékek felé.

Tovább válaszoljak hülyeségre a hülyeséggel: én felhoztam egy 2 milliós objektívet, amiről általában, aki kicsit is érdeklődik a dolog után, hamar levonja, hogy nagy és fényerős tele. Ha Te ugyanazt megoldod 50//1.8-as obival, akkor Te vagy a világ legjobb fotósa, vagy kitömött madarat fotózol Te is:)

Az utolsó mondatodra: a felszerelésem felét odaadnám a jelenlegi tehetségem duplázásáért:)

Szerkesztette: G_ArchAngel 2007. 01. 23. 15:20 -kor

#616 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:37

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 16:06

Ehhez már nincs mit hozzátenni, igaz ? ;)

pozitív nincs  :eek:  ;)

#617 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:45

G_ArchAngel: nem allt szandekomban kiforgatni a szavaidat. a legnagyobb joszandek melett probaltam ertelmezni azokat!

maradjunk abban, hogy nem mindegy, hogy hol a hangsuly! ;)
a forum ma:

#618 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 15:45

G_ArchAngel: nem allt szandekomban kiforgatni a szavaidat. a legnagyobb joszandek melett probaltam ertelmezni azokat!

maradjunk abban, hogy nem mindegy, hogy hol a hangsuly! ;)

np ;)

#619 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:49

diara: attol meg, hogy digitalizaljak meg jobb a dia! foleg, ha kozep-nagy formatumu!

lasd ennek a cikknek a vegen bemutatott scannelest:
http://www.kenrockwe...ech/filmdig.htm

(az iras tartalmi, vitara ingerlo reszet most hagyjuk is, csak a scannelest nezzuk!)
a forum ma:

#620 Felhasználó inaktív   husevo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:41

Az optika minősége befolyásolhatja jelentősen a mélységélességet?
Tehát mondjuk 2 zoom azonos állásánál, azonos rekesznyilásánál lehet dof különbség?

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.