HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#741 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 23:09

A photozone tesztet láttam (onnan indultam ki), és még láttam sok másik tesztet, csak pozitív véleményekkel. L obikkal nem nagyon összehasonlítható, mert nincs ilyen Canonos obi, csak egy régi darab, de az gyengébb (mert régi). Amivel még össze lehetne hasonlítani, az a 100-400/4.5-5.6L talán, de ez meg azért nem fog menni, mert a photozone tesztje egy rossz darabot fogott ki, éppen ezért nincs is összefoglalás. Viszont megjegyzendő, hogy gyengébb a fényereje, és 150 ezerrel többe kerül (igaz, +100mm és IS van). Ez a 150ezer nekem +1 obit jelent, szóval marad a Sigma.

Köszönöm a véleményeket, a sok teszt és a vélemények alapján eldöntöttem: Sigma 100-300 lesz a következő beszerzendő obi :)
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#742 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 08:39

Hell,

A hétvégén kezembe került két DC sigma, köztük egy működőképes 17-70. Ennek nem volt a szélén életlenségi problémája. :) Igaz előtte direkt felhívtam a csávó figyelmét az ilyen esetleges problémára... :) A másik egy 18-50 2.8EX volt.

Ami látványos volt mindkettőnél, az a kontrasztjuk és színviláguk, és átlag feletti vinyettálás nyitott rekesznél. Előtte egy 70-210 usm volt a gépen, kb annál egy picivel gyengébb részletezést tudtak mutatni (mi nagylátóknál annyira nem meglepő). A mérete mindkettőnek elég pici és kompakt (nemhiába, nem rajzolnak teljes leica kockát takaró képkört) viszont mindegyiknek változik a hossza zoomoláskor (teleszkópos tubus). Az AF fájdalmasan lassú, hangos és gyakran bizonytalan a 70-210-hez képest (nemhiába gyűrű usm az gyűrű usm). A gépem többnyire követő fókuszban van, és míg a 17-70-el egy nem túlzottan gyorsan mozgó templom részleteire koncentráltam két-három alkalommal végigjárta a teljes af tartományt majd olyan ponton állapodott meg ami nem volt fókuszban így ismételnem kellett a fókuszálási folyamatot, míg az öreg telével nem volt ilyen bizonytalankodás.

Ha érdekelnek valakit a tesztképek, kérem jelezze, szívesen elmailom őket teljes felbontásban, idővel webre is kiteszem őket.

Szerkesztette: RiCS 2007. 01. 29. 08:48 -kor

#743 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 09:41

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 19:21

van egy komoly hood hozzá, amit simán fel lehet csavarni rá. véd is a becsillanástól, hasznos. mondjuk egy ilyen hosszú lencse azért elég ritkán csillan be. de extra védelemnek rá lehet tenni.

a fenyterelo nem csak a becsillanas, hanem a beszurkules ellen is ved! (vagy hogy hivjak azt, amikor a frontlencsere eso napfeny miatt zuhanorelpulesbe kezd a kontraszt?)

mig a nagylatonal gyakorlatilag akkor eri a nap a frontlencset, amikor mar rajta is van szinte a kepen, ott nem felejti ezt el az ember. a tele sokkal "alattomosabb" a szuk latoszog miatt, szinte folyton suti a nap a frontlencset, mikozben az embernek eselye sincs ezt eszrevenni. szoval tulajdonkeppen sokkal fontosabb a hood hasznalata hosszu telenel! soha ne tesse lesporolni!!!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#744 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 09:55

Ezen felül még arra is jó mikor figyelmetlenül mozogsz vele akkor a napellenzővel koccolsz le valamit-valakit és ilyenkor nem az obit amortizálod.  :cool:

Szerkesztette: RiCS 2007. 01. 29. 09:56 -kor

#745 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 10:39

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 9:55

Ezen felül még arra is jó mikor figyelmetlenül mozogsz vele akkor a napellenzővel koccolsz le valamit-valakit és ilyenkor nem az obit amortizálod.  :cool:

arra bizony nagyonis hasznos, és főleg kisebb obiknál, mert ott nem számítasz rá hogy nekiütöd valaminek. én így egy nagylátós előtétlencsét amortizáltam le anno a fuji kompaktomon :D

#746 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 10:54

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 8:39

.
.
.
és míg a 17-70-el egy nem túlzottan gyorsan mozgó templom részleteire koncentráltam két-három alkalommal végigjárta a teljes af tartományt majd olyan ponton állapodott meg ami nem volt fókuszban
.
.
.

:nevet:

A "nem túlzottan gyorsan mozgó templom" nagyon tetszett :)

Folyamatosan agyalok egy jó nagylátó beszerzésén, de visszatart, hogy az igazán jó nagyon drága. Ami pedig elfogadható árú és úgy jó, az csak redukált képkörre megy. Mivel 10D-m van, ezért az EF-S is kiesik, így nagyon okosan kell választani. Egy ideig majdnem elcsábultam a Sigma irányába, de egyre inkább a Tokina teszik.

Tényleg nagyon össze vannak rakva, ráadásul az én vázamon nagyon nagyot látni gyakorlatilag a Tokina 12-24 az egyetlen racionális választás, ha az igényeimet is beleszámítjuk. Az általam elvégzett teszt borzasztó antiprofesszionális volt, de azt megmutatta, hogy a másik választás (Sigma 15-30) gyakorlatilag nem képes még élességet sem állítani rendesen. Ha eltalálja, akkor nem rossz, de ha már fizetek egy rahedli pénzt egy AF lencsére, akkor ne MF módban kelljen kezelni. MF lencsének ott van a Zenitar, az legalább olcsó volt.

Idővel majd akarok makrózni is, leginkább statikus témát (virágok és esetleg lefagyasztott rovarok). Nézegettem a Tokina makróját és kábé 1.5x olcsóbb, mint a Canon társa. Sajnos tesztet sehol nem látok róla, pedig elég összerakottnak tűnik az is.

Szóval tele vagyok kérdéssel :)

Üdv!
.
.
.

#747 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 11:54

RiCS,

Nem tudom mennyire gondoltad komolyan az 5D vásárlást, de a közeljövőben megválnék tőle...
Nézegess körbe és gondolkodj egy ajánlaton, mert ha megegyezünk akkor a Tiéd...
Egyben lesz eladó a markolattal, tehát:
Canon EOS 5D, elvileg féléves, de a garancia nincs elindítva, tehát vásárlától fog élni a 12 hónap Canon Hungáriánál, a vázban kb. 3-5000 expó lehet, de eladás előtt kipucoltatom, és akkor adnak arról egy papírt.
Canon BG-E4 portrémarkolat és az eredetin kívül 4db 1800-as utánygyártott BP511-es...

Nem holnap akarom eladni, de még februárban túlesnék rajta...

G.

Szerkesztette: G_ArchAngel 2007. 01. 29. 11:55 -kor

#748 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:27

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 11:54

Idővel majd akarok makrózni is, leginkább statikus témát (virágok és esetleg lefagyasztott rovarok). Nézegettem a Tokina makróját és kábé 1.5x olcsóbb, mint a Canon társa. Sajnos tesztet sehol nem látok róla, pedig elég összerakottnak tűnik az is.

Szóval tele vagyok kérdéssel :)

Üdv!

Nézd meg a Tamron kisebbik makróját is, nagyon jó véleménnyel vannak róla, érdemes a Photozone tesztet is megnézni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#749 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:29

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 11:54

RiCS,

Nem tudom mennyire gondoltad komolyan az 5D vásárlást, de a közeljövőben megválnék tőle...
Nézegess körbe és gondolkodj egy ajánlaton, mert ha megegyezünk akkor a Tiéd...
Egyben lesz eladó a markolattal, tehát:
Canon EOS 5D, elvileg féléves, de a garancia nincs elindítva, tehát vásárlától fog élni a 12 hónap Canon Hungáriánál, a vázban kb. 3-5000 expó lehet, de eladás előtt kipucoltatom, és akkor adnak arról egy papírt.
Canon BG-E4 portrémarkolat és az eredetin kívül 4db 1800-as utánygyártott BP511-es...

Nem holnap akarom eladni, de még februárban túlesnék rajta...

G.

Uhh, február az nekem hirtelen, annyi idő alatt nem fogom tudni összekaparni az árát. Ellenben hamondot szvsz lehet érdekelni fogja, mert már régóta szeretne egyet.

#750 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:27

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 11:54

Meg lehet kérdezni miért válsz meg tőle és mi lesz helyette? Láttam indexen még obikat is hirdetsz...

#751 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:45

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:27

Nézd meg a Tamron kisebbik makróját is, nagyon jó véleménnyel vannak róla, érdemes a Photozone tesztet is megnézni.

Most nézem és látom, hogy a Tamron lencse valami gigantikus mértékben kinyúlik (mint valami rajzfilmben a tréfás samukalapács mondjuk, ami hátulról fejbecsap). Ez nem pozátív, nekem az IF lencsék a szimpatikusak. Nem komálom, ha belemegy a por és ráadásul makró esetén amúgy is komplikált már az állvánnyal küzdeni, az élességállítást nagyon megbolondítja egy ilyen "ormány".

A Tokina is kinyúlik így?

Kép

A képről én meg nem mondom. Az USM mondjuk a Canon oldalán nagy plusz, de csak az USM miatt nem venném meg. De ha már nem is lóg ki, a képe is jó és még USM is, akkor már nagyon elgondolkodtató. Ilyenkor már csak azt kell mérlegelni, hogy az ára arányban van-e számomra a plusz szolgáltatásokkal, beleértve a képminőséget is. Leginkább azt.

Üdv!
.
.
.

#752 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:56

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 13:27

Meg lehet kérdezni miért válsz meg tőle és mi lesz helyette? Láttam indexen még obikat is hirdetsz...

1D mark II N-t + telét = sportfotó :) (nyomodba lépek, Mester)

#753 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 14:13

makronal (szvsz) a fokusz modja (usm, hsm, fityfene) ugysem nagyon szamit (kiveve ha portrezik vele az ember, bar jobban atgondolva ott sem..) az ember ugyis kenytelen eloszor a gepet mozgatni, utana meg MF-ben preciziosan beallitani, hogy hova is akarja rakni azt az elessegi sikot..

a belso/kulos fokuszalas szintugy nem biztos, hogy akkora tenyezo.. fenyt ugyis egyedileg kell merni. persze ha nagyon kilog, az akadalyozhatja a megvilagitast (tul kozel kerul a tema a frontlencsehez), de kerdes, hogy ez mennyire eros tenyezo.

szumma szummarum, nem az objektiv kepalkoto minosege kene, hogy itt elsodleges legyen? ha jo, a tobbi nem tul erdekes, ha rossz, akkor a tobbi abszolut nem erdekes!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#754 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 15:04

Canon, Sigma, Tamron makro teszt

Szerk: látható, hogy a Tokina is kinyúlik.

Szerkesztette: Thrawn 2007. 01. 29. 15:30 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#755 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 15:14

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 13:56

Wow :)

#756 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 15:23

Sportfotó, jó is az. :)

Majd nézz ki pár military lovas versenyre is jó pillanatokat lehet fogni.  :cool:

#757 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 16:44

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 14:56

tele : 300 /2.8 -ra gondolsz minimum ugye ?:) , amúgy ugyan ez a terv nálam is. De szerentem 1 db vázat majd hagyd meg ... , mert nagy bajba leszel a kisgép +70-200 a nyakadba pl , a mark +300 2.8 (is) ( és/vagy ) 100-400 is meg a monopodon.  Legalább is nekem idáig így ment  :) , csak nem markkal , de majd mostantól  ;)

Jössz te is a K-1-re ?, :rolleyes:  , vagy valaki jön még ?

Most nekem is lesz egy pár obi eladó : bigmától--> 24-70-ig :) ;) , amit nem használom csak meg van.

Szerkesztette: haliho82 2007. 01. 29. 16:51 -kor

Jó bort szeretem ,meg a jó nőt, együtt mindent ütnek ...

#758 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 17:51

http://knuttz.net/ho...n-2006-20061225

#759 Felhasználó inaktív   husevo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 29. 19:24

Szerintetek 1.6-os croppal, milyen üveggel lehet 450-600mm-t kihozni legolcsóbban? Ami azért már nem túl lágy 8MP-hez, és persze nem 8-as az induló fényerő. :)
Lehet fix vagy zoom is. Esetleg kisebb optika konverterezve, azt még máshoz is tudnám haználni...
Mondjuk max 200e, de inkább olcsóbban. Konverterrel együtt talán több is belefér.

#760 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 19:43

300 F4 IS, sigma 50-500, 100-300 sigma EX F4, 80-400 sigma os, meg mik is vannak még... Van azért választék. :)

Szerkesztette: RiCS 2007. 01. 29. 19:45 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.