HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#1981 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 14. 13:38

2006 Decemberben készült képeim Japánból:
Diaporáma - Japán 2006

Remélem tetszeni fog!  :)

Szerkesztette: BoGyesz 2007. 04. 14. 13:38 -kor

#1982 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 17:29

nekem nem jön le rendesen csak kb 1x százalékig.

#1983 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 17:31

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 17:29

nekem nem jön le rendesen csak kb 1x százalékig.

nekem 70%-nál állt meg először, másodszor már csak 8%-ig ment

#1984 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 18:43

Nekem lejött, meg is néztem, nagyon jó helyeken jártál. Jó az aláfestő zene is.
Csak két észrevételem lenne. Sok képnél nagyon jól adja magát a fekete-fehér, viszont sok képnél úgy éreztem, hogy elvesz belőle. Ezt a kritikát úgy fogadd, mint egyszerű nézőtől, szerintem a fekete-fehéret csak akkor érdemes alkalmazni, ha hozzátesz a képhez, viszont a tájképeknél több alkalommal nagyon hiányoztak a színek. A másik, ez még szubjektívebb, hogy úgy tűnt az én monitoromon, hogy a képek túl sötétek. Kicsit hosszúnak éreztem a bemutatót, néhány képet lehetett volna szelektálni, mert volt bennük átfedés (megint a tájképekre gondolok). Lehetett volna több olyan kép is, ami embereket ábrázol, nekem azok tetszettek a legjobban.
Két olyan kép volt - az én megítélésem szerint - ami akár díjnyertes is lehet, az egyik valahol a legelején, amikor nők valamilyen írást tanulmányoznak, a másik pedig egy fiatal nő portréja esernyővel (united colors of benetton felirattal az esernyőn). Ez a két kép messze kiemelkedik az összes többi közül.

#1985 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 19:07

Nagyon jók, bár néha volt olyan érzésem hogy fáj a színek hiánya. :)

Nekem is a legyezős nő pillantása és az esernyős tetszett a legjobban, ezek érvényesültek leginkább FF-ben.

Szerkesztette: RiCS 2007. 04. 14. 19:08 -kor

#1986 Felhasználó inaktív   husevo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 14. 19:19

Az miért van, hogy ha simán a windows intézőben másolom a képeket a sz.gépre, akkor a raw képeket is jpg-ként érzékeli, csak a fájlnév mögé odapakol zárójelben egy sorszámot. A mérete is akkora mint a jpg-nek, szóval biztos hogy nincs benne több infó...

Szerkesztette: husevo 2007. 04. 14. 19:22 -kor

#1987 Felhasználó inaktív   husevo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 14. 20:02

Ja, és ha vkinek már volt a kezében Canon 70-300/F4-5.6 IS USM, akkor megoszthatná a tapasztalatokat.:)

#1988 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 20:21

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 18:07

Nagyon jók, bár néha volt olyan érzésem hogy fáj a színek hiánya. :)

Nekem is a legyezős nő pillantása és az esernyős tetszett a legjobban, ezek érvényesültek leginkább FF-ben.

Tényleg, a legyezős! Na még az!  :up:

#1989 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 21:35

Otthon mennyiert csinalnak szenzortisztitast?
Kicsit koszos...es raadasul nem hoztam fujokat se....
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1990 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 22:29

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 12:38

2006 Decemberben készült képeim Japánból:
Diaporáma - Japán 2006

Remélem tetszeni fog!  :)

Ezek is tetszettek, de nekem sokkal jobban bejött a Singapure-os összeállításod. Ott is volt fekete-fehér, de itt szerintem is hiányoznak a színek. A zene is jobban bejött annál és bizony, nekem a képek is. Szerintem ott sokkal jobb portrékat csináltál (vagy választottál ki), mármint a Singapure-os képeknél.

#1991 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 22:47

Köszi az értékeléseket, érdekeseket írtatok. Mint a másik fórumban is már megírtam, azért lettek ff-ek a képek, mert decemeberben voltam ott és esős, ködös, színtelen volt minden, nem úgy mint tavasszal. Úgy gondoltam bután nézve ki a sok ff kép között pár színes, bár lehet ebben tévedtem, mert mindenki hasonlókat ír.
Ez a porté dolog érdekes egyébként, mert délkelet ázsiában sokkal nyitottabbak voltak az emberek, szerették, ha fotóztam őket, míg a japánok nagyon szégyenlőseg voltak és sokszor gyorsan elfordították a fejüket. Többet ki lehetett volna hozni a dologból, de ez most így sikerült.  :) ha összejön egy-két dolog, talán nyáron megint tudok menni.

UI: most rakom össze a következő diaporámát, csak kevés az időm. Akinek jobban tetszettek a délkelet ázsiai képeim, azoknak jó hírem van...

Szerkesztette: BoGyesz 2007. 04. 14. 22:53 -kor

#1992 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 23:11

Idézet

míg a japánok nagyon szégyenlőseg voltak

Nekem még személyes ismerősöm is ódzkodott. Party képekkel nincs gond, vagy ha együtt utazol egy vagy több japánnal, akkor csoport képek is mennek, de csak úgy lefotózni őket... legfeljebb lesből, ahogy én is tettem :)
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1993 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 23:43

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 21:47

Köszi az értékeléseket, érdekeseket írtatok. Mint a másik fórumban is már megírtam, azért lettek ff-ek a képek, mert decemeberben voltam ott és esős, ködös, színtelen volt minden, nem úgy mint tavasszal. Úgy gondoltam bután nézve ki a sok ff kép között pár színes, bár lehet ebben tévedtem, mert mindenki hasonlókat ír.
Ez a porté dolog érdekes egyébként, mert délkelet ázsiában sokkal nyitottabbak voltak az emberek, szerették, ha fotóztam őket, míg a japánok nagyon szégyenlőseg voltak és sokszor gyorsan elfordították a fejüket. Többet ki lehetett volna hozni a dologból, de ez most így sikerült.  :) ha összejön egy-két dolog, talán nyáron megint tudok menni.

UI: most rakom össze a következő diaporámát, csak kevés az időm. Akinek jobban tetszettek a délkelet ázsiai képeim, azoknak jó hírem van...

Nem hibáztatlak és nem mondom, hogy rosszak. A téli színek miatt megértem, hogy a nyári színes képek azért mutatósabbak. Ez a portré dolog meg...na igen, nagyon sok múlik az alanyokon is...
Türelmetlenül várjuk a többi összeállításodat!  :p

#1994 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 08:36

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 22:47

Köszi az értékeléseket, érdekeseket írtatok. Mint a másik fórumban is már megírtam, azért lettek ff-ek a képek, mert decemeberben voltam ott és esős, ködös, színtelen volt minden, nem úgy mint tavasszal.

Nekünk (asszonypajtással néztük) nagyon bejött az előző sorozat, de a mostani is jó. Mivel barátnőm erősen vonzódik a japán kultúrához (kicsit beszél is), ezért szerinte egy nagy  :up:  a sorozat. Nekem is bejött. A FF vagy színes dolog utólag olvasva jogos, van egy hangulata így is.

Ha lesz következő sorozat, akkor pedig csak azt tudom mondani, hogy nagyon várjuk azt is. Csak úgy kis betűvel kérdezem, hogy milyen obikkal készült a sorozat?

Üdv!

:respect:
.
.
.

#1995 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 10:48

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 21:47

Úgy gondoltam bután nézve ki a sok ff kép között pár színes, bár lehet ebben tévedtem, mert mindenki hasonlókat ír.

Ezen gondolkoztam én is végig. Talán úgy, hogy az elején vannak a fekete-fehér képek, és utána kiszínesedik? Esetleg lehet azzal kombinálni, hogy pont kétféle zene van a bemutatóban, és illene is hozzá, hogy az első, komolyabb zene akkor vált át a második, pop-osabb zenébe, amikor a ff-színes váltás van... Nem tudom, csak ez jutott eszembe.

#1996 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 11:31

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 9:36

...hogy milyen obikkal készült a sorozat?

Üdv!

:respect:

Köszi az értékelést!  :)

most csak két obit vittem magammal. Canon 70-200 F2.8 és Sigma 10-20.

#1997 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 12:06

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 17:31

nekem 70%-nál állt meg először, másodszor már csak 8%-ig ment

sziasztok!

leginkább G_ArchAngel-től kérdezem, de más is nyugodtan válaszolhat ha tudja. az lenne a kérdésem, hogy az EOS-5D (1x crop factor) után az EOS-1D (1.3x crop factor) milyen váltást jelent?

ha nagylátó beállítottságú vagyok, de azért néha tele is kell, akkor gondolom a nem crop sokkal jobb. de milyen a kereső a két gépet összevetve?

- fényesség
- "alagút-hatás" megjelenik-e a croppos vázon?
- AF-mező mennyire tömörül középre, a való világban tényező-e ez?
- mennyire drámai veszteség nagylátó esetében az 1.3x crop?

nem fenyeget, hogy most vennék akármelyik vázat is, de ha minden jól megy, akkor talán 1,5-2 év múlva szeretnék és foglalkoztat a dolog nagyon.

tudom, hogy nagyon-nagyon szubjektív a "látás belelátása", de talán valami támpontot tudtok adni...

köszönöm, üdv!
.
.
.

#1998 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 14:05

Amig készül a következő diaporáma itt van pár kép ami a héten készült:
Melbourne - Great Ocean Road
Három napra elmentünk Melbourne-be meg a Great Ocean Road-ra, ott készültek ezek a képek.

#1999 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 14:12

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 14:05

.
.
.Melbourne-be meg a Great Ocean Road-ra
.
.
.

a kisgyerek a "tálban" nagyon jó. a Chrysler 300C taxi meglepő, de miért ne? a parti képek és a tükröződéses éjszakai látkép nagyon ott van. az is tetszik, hogy számomra filmes hatást keltenek a sorozat elején levő városi képek. valahogy megdolgoztad őket?

itt egy cikk, ami felkeltette az érdeklődésemet, csak még nem tartok ott, hogy értelmesen használjam a technikát.

a legelső kép (rácsos dróthálózat az égbolt előtt) nagyon geometriai, nekem tetszik  :up:

üdv!
.
.
.

#2000 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 14:21

EF 24mm f2.8 review (Petteri Sulonen), lehet olvasgatni... :)
.
.
.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102