HWSW Informatikai Kerekasztal: Nagykanizsa és környéke XXVIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nagykanizsa és környéke XXVIII Vagyis offol a világ Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:50

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 16:22

Mondom, h egy diplomásnak meg van határozva, hogy mennyivel szúrhatják ki minimumként a szemét, és az 100 fölött van (a nettó) tudtommal.

Nincs ilyen törvényileg, van az u.n. garantált bérminimum 2006-tól ami középfokú végzetséghez és gyakorlathoz kötődik és kb. 10 %-al van a minimálbér felett, illetve amit diplomás minimálbér néven szoktak emlegetni tévesen, az valójában a közalkalmazotti bértábla F1 kulcsa, ez a versenyszférára értelem szerint nem vonatkozik és jelenleg 83500 netto körül van (a 100 rongy onnan jön, hogy 2002-ben pont 100 bruttóra emelték).

#1602 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:53

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 16:40

Erre is ugyanazt írja ki :confused:

Parancsolj.

Idézet

Foglalkozás megnevezése: gyógyszerész 
Iskolai végzettség: egyetem 
Szakképzettség: gyógyszerész 
Szakmai tapasztalat: 2 év fölött 5 évig 
Szaktanfolyami végzettség: nem szükséges
Alkalmazási feltétel: Szakmai alkalmasság 
Várható bruttó kereset (Ft/hó): 220 000 Ft 
Juttatás: Személyesen bejelent 
Szálláslehetőség van? nincs...

#1603 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:58

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. Jan. 22., Monday - 16:40

Erre is ugyanazt írja ki :confused:

Cserélgesd a betűket, hátha kijön valami értelmes... :omg:  :Đ

#1604 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:01

Idézet: Hasse - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 16:50

Nincs ilyen törvényileg, van az u.n. garantált bérminimum 2006-tól ami középfokú végzetséghez és gyakorlathoz kötődik és kb. 10 %-al van a minimálbér felett, illetve amit diplomás minimálbér néven szoktak emlegetni tévesen, az valójában a közalkalmazotti bértábla F1 kulcsa, ez a versenyszférára értelem szerint nem vonatkozik és jelenleg 83500 netto körül van (a 100 rongy onnan jön, hogy 2002-ben pont 100 bruttóra emelték).

Bocsesz, akkor tévedtem a bérminimummal kapcsolatban. :meaculpa:
A 100-ra akkor jól emlékeztem, csak nem nem netto, hanem brutto. Köszi az infót :respect:

A versenyszférában gondoltam, h nem 83ért foglalkoztatják a jónépet :D De hogy 83 nettóért nem fogok elmenni dolgozni (max. átmenetileg), az tök tuti :rolleyes:

Szerkesztette: OnLány 2007. 01. 22. 17:08 -kor

Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#1605 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:01

Idézet: Ndrew - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 16:58

Cserélgesd a betűket, hátha kijön valami értelmes... :omg:  :Đ

mongyuk: www.f@sz.hu? :think:  :Đ
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#1606 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:02

És minek ennyi diplomás ember? Így persze, hogy nem ér annyit a legtöbb... :omg:
A munkásemberekkel sincsen baj egyébként, sőt.

#1607 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:03

Idézet: Hasse - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 16:53

Köszi :) De engeme speciel az egész honlap érdekelt volna, nem csak konkrétan ez az egy álláshirdetés. Már csak azért is, mert sem gyógyszerész nem vagyok, sem 2 éves gyógyszerészi gyakorlatom nincs :) Arról nem is szólva, h Kanizsa kicsit messze van... :rolleyes:

Szerkesztette: OnLány 2007. 01. 22. 17:04 -kor

#1608 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:05

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. Jan. 22., Monday - 17:01

mongyuk: www.f@sz.hu? :think:  :Đ

Milyen kreatív vagy... :Đ Én a www.aszf.hu -ra gondoltam. ;)

#1609 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:05

Idézet: Ndrew - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:02

És minek ennyi diplomás ember? Így persze, hogy nem ér annyit a legtöbb... :omg:
A munkásemberekkel sincsen baj egyébként, sőt.

Ez megint az okos vezetők nagyszerű műve. Munkásemberből hiány van, diplomásból túlképzés.  :omg:

Szerkesztette: OnLány 2007. 01. 22. 17:07 -kor

#1610 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:06

Idézet: Ndrew - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:05

Milyen kreatív vagy... :Đ Én a www.aszf.hu -ra gondoltam. ;)

Nem baj, hogy ez a lehetőség már ki lett fentebb lőve? :p

#1611 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:08

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. Jan. 22., Monday - 17:06

Nem baj, hogy ez a lehetőség már ki lett fentebb lőve? :p

:omg: Naja. :pihenek:

#1612 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:11

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:03

Köszi :) De engeme speciel az egész honlap érdekelt volna, nem csak konkrétan ez az egy álláshirdetés.

Mondjuk a tornászós emberkére való kattintás módszere akár célravezető is lehet. ;) Amúgy a munkaügyi központban munkát keresni az kábé annyira lehet célszerű, mint a nemibeteggondozóba menni csajozni/pasizni, esetleg a segély miatt lehet jó.

#1613 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:15

Minél többet tudok a munkavállalásról, annál inkább kedvem van megöngyilkolászni magam Kép

Szerkesztette: OnLány 2007. 01. 22. 17:18 -kor

#1614 Felhasználó inaktív   banditos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:17

Idézet: EGOKA - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 13:47

Ezt de szerettem anno. :D

De nem vagy ehhez Te kicsit fiatal? :)

Miért lennék az?  :think:

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 13:32

Juj, télleg... megyek is fogadni a garatulációkat a gratulálós topikba :D
10ezernél meg még alkeszkodós limbótáncolós bulit is csapunk. :banana: Viszont kéne egy kis férfisztriptíz is, melyikőtök vállalja a fellépést? :think:  :Đ

Buliban benne vagyok. Kép Sztriptízben már nem biztos. :) És öngyilkolásdi ne legyen, hiányoznál.
No sacrifice, no victory.
Yeaah we'll shine like stars in the summer night...

#1615 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:18

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. Jan. 22., Monday - 17:15

Minl többet tudok a munkavállalásról, anál inkáb kedvem van megöngyilkolászni magam Kép

:eek:  :(

#1616 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:20

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:05

Ez megint az okos vezetők nagyszerű műve. Munkásemberből hiány van, diplomásból túlképzés.  :omg:

Na most a piac eddig igazolta a diplomások növekvő arányát.

Idézet

...A hazai közbeszédben a túl- illetve alulképzésre önmagában bizonyítéknak tekintik az érettségizettek és diplomások számának növekedését, illetve a szakmunkások számának csökkenését. Ilyen következtetéseket azonban csak abban az esetben lehet levonni, ha a munkaerő-piaci kereslet változatlan. Magyarországon azonban a kereslet azonos irányban, sőt nagyobb mértékben változott, mint a kínálat. Minden rendelkezésre álló adat a túlképzés fikciója ellen szól. A fiatal felsőfokú végzettségűek bére folyamatosan és számottevő mértékben nőtt, a szakmunkásoké pedig stagnált, vagy kismértékben csökkent. A munkanélküli ráták idősora sem utal túlképzésre: az állástalanok aránya a diplomások között mindig jóval kisebb volt, mint a kevésbé iskolázott tömegek körében, és a különbség nem csökken tendenciaszerűen.

Mindez azt mutatja, hogy Magyarországon a rendszerváltás után megugrott a diplomás munkaerő iránti kereslet, miközben a szakmunkások iránti kereslet egyáltalán nem nőtt. A továbbtanulók és családjaik mindezt felismerték, az intézmények pedig - a mindenkori kormányzatok ösztönzésére reagálva - felszívták a tanulni vágyók tömegeit. A gyors oktatási expanzió nem járt, nem járhatott együtt a színvonal emelkedésével, vagy akár csak szinten tartásával. Az intézmények ugyanis jóval több (és értelemszerűen átlagosan kevésbé jó képességű) diákot próbáltak oktatni jórészt változatlan infrastruktúra, oktatói gárda és oktatási módszerek mellett. Mégis, a friss diplomásokat a piac nemcsak felszívta, de az átlaghoz képest magasabb bért is adott nekik....

#1617 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:24

Idézet: Hasse - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:20

Nem vettem észre, hogy két kézzel kapkodnának a biológusok után. Örülhetek, ha egyáltalán kapok munkát, a fizetésről meg ne is beszéljünk. :rolleyes:
Mert az ugye enegem marhára nem vigasztal, hogy a piac nagyon vevő pl. a közgazdászokra, meg a programozókra, sőt, hűde meg is fizetik őket.
Ez engem max akkor vigasztalna, ha kikapnék egy ilyen jól kereső pl. közgazdász pasit :D

#1618 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:29

Ndrew: Terrorelhárítás: befogdossuk tesztalanynak mindazon természetes személyeket, akik a Bioterror Zrt.-t terprizálni akarják :D

#1619 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:29

Idézet: Hasse - Dátum: 2007. Jan. 22., Monday - 17:20

I don't think so.
Lehet, hogy eddig igazolta, dehogy ez így sokáig nem fog menni szerintem.
Ígyis rengeteg szakon van szerintem túlképzés, pl.: Közgazdász...
Igény szerint kéne a szakokat indítani, amiből hiány van azokat a szakokat támogatni/fejleszteni...

#1620 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:32

Idézet: Ndrew - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:29

I don't think so.
Lehet, hogy eddig igazolta, dehogy ez így sokáig nem fog menni szerintem.
Ígyis rengeteg szakon van szerintem túlképzés, pl.: Közgazdász...
Igény szerint kéne a szakokat indítani, amiből hiány van azokat a szakokat támogatni/fejleszteni...

Nemrégiben szerepelt a hírekben, hogy az igényekhez fogják igazítani, hogy a különböző szakokra mennyi embert vesznek fel. Nos ezen jót "röhögtem", mert ha már most túlképzés van, akkor ha 10 évig nem vesznek fel embereket bizonyos szakokra, akkor is lesz bőven munkaerő az adott szakterület(ek)en.

Szerk: A közgazdászokról meg csak annyit, hogy túlképzés van ugyan belőlük, sírdogálnak is, hogy jaj, nem találnak munkát. nos lehet, hogy szakmájukon belül nem, de szakmájukhoz közelálló területen igen, és a fizetésre sem lehet panaszuk. Hogy a fizetésen felülijuttatásokról már ne is szóljunk. Ezt első kézből tudom, közgazdász ismerősöktől :smoker:

Szerkesztette: OnLány 2007. 01. 22. 17:34 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.