HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#1941 Felhasználó inaktív   JBJ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 24. 08:49

Panasonic újdonság: Lumix DMC FZ18

röviden:
28-504 mm ekv.
f2,8-4,2
8,1 megapixel 1/2,5 coll CCD  :reklamacio:

bővebben:
http://www.fotovilag.hu/article/article.ph...2&article_id=29

#1942 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 24. 09:27

Idézet: Savage - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 8:28

Nem tudja valaki véletlenül, hogy a Nova5-ös táskának (szériának) merevítettek-e az oldalali?  :think:

Nem azok.

#1943 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 09:34

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 8:20

Csak az én fantáziámat mozgatta meg? :)

Elnézve a mai kompakt piacot, az érzékelők terén van leginkább szükség a továbblépésre. Ebben rejlik a Fuji F30 és társai nagyszerűsége is: egy amúgy erős átlagos gépbe raktak egy ebben a szegmensben kiemelkedően jó szenzort.

#1944 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 09:37

Idézet: kun - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 8:50

Szóval, továbbra is keresek egy digi gépek technikáit bemutató magyar nyelvü kiadványt, ami leirja, hogy mi mire jó.
Gondolom, ez az egy mondat elég jól definiálja a célt.  :respect:

meg a multkori kerdesedre hozzafuznivalo: en azert nem szoktam gepeket ajanlani a kompakt/bridge kategoriaban, mert egyszeruen nem ismerem okat (borzalmasan gyorsan valtozik a piac..)

erre a kerdesedre meg azert nem tudok valaszolni, mert jomagam kitunoen megelek angol nyelvu szakirodalombol. azokbol egy tucatot tudnek ajanlani. :( (es nem csak en..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1945 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 10:31

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 10:27

Nem azok.

Köszi! Akkor már csak az lenne a kérdésem, hogy milyen márkában/tipusban kell gondolkodnom ha ilyet szeretnék (legalább a hátsó fal merevített, és úgy 35x15cm környékén lenne a raktere)
We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#1946 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 11:58

Idézet: Savage - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 10:31

Köszi! Akkor már csak az lenne a kérdésem, hogy milyen márkában/tipusban kell gondolkodnom ha ilyet szeretnék (legalább a hátsó fal merevített, és úgy 35x15cm környékén lenne a raktere)

Most nem vagyok benne biztos: Stealth Reporter sorozat esetleg? A Cambags oldalon nézd meg a részleteket...
.
.
.

#1947 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 12:06

500 AW abból sem merevített és ehhez érteni kell ezt a termék filozófiát - vannak olyanok akik azt értékelik ebben a sorozatban hogy a táska üresen hozzájuk simul és nem hedereg össze vissza a nagy térfogatú valami.

#1948 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 12:22

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 13:06

500 AW abból sem merevített és ehhez érteni kell ezt a termék filozófiát - vannak olyanok akik azt értékelik ebben a sorozatban hogy a táska üresen hozzájuk simul és nem hedereg össze vissza a nagy térfogatú valami.

Én ilyen vagyok :) Ha nincs tele, akkor valamennyit engedjen má'  :) Van ott olyan vastag és erős fal, hogy kibirjon mindent... Talán még többet, mintha merevitett volna.
Igaz, nekem csak egy nova5-öm, nem úgy, mint egyeseknek SR 500.... :Đ
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1949 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 13:52

Ha minden igaz, kapok kölcsönbe a jövőhét szombati esküvőre egy E330-at  :up:
Megpróbálom elkérni 1-2 nappal az esemény elött, hogy addigra megtanuljam az alapvető dolgokat rajta :)
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1950 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 15:02

Sziaztok
Lenne egy problémám egy fényképezővel.
pontosabban egy HP Photosmart M525 el.
A probléma a köv:
Az egyik gépen nem isdmeri fel rendesen, azaz az eszköztelepítőben kis felkiáltójel van mellette.
A hiba képen az alábbi:
Kép

Mit tudok ezzel e problémával kezdeni?
Aniyt még hozzáteszek hogy:
1 mind1 hogy melyik USB csatira dugom
2. csak akor érzékeli hogy rádugtam valamit ha már fel van telepítve a drivere, előtte még azt sem jelezte hogy rajta lenne valami USB-n
3. a kamera irreálisan hosszú ideig próbál csatlakozni
4 legfirsebb software van telepítve a 9.0 ás(most töltöttem le)
5 a msáik gépen hiba nélkül ismerte fel még ugy is hogy semmit sem telepítettem előtte és még a wines fényképező kezelő is tudott róla képeket leszedni.

#1951 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 22:06

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 10:37

en azert nem szoktam gepeket ajanlani a kompakt/bridge kategoriaban, mert egyszeruen nem ismerem okat (borzalmasan gyorsan valtozik a piac..)

erre a kerdesedre meg azert nem tudok valaszolni, mert jomagam kitunoen megelek angol nyelvu szakirodalombol. azokbol egy tucatot tudnek ajanlani. :( (es nem csak en..)

Akkor kiderült, hogy az a probléma,hogy nem értitek a kérdésemet.  ;)

Nem kompakt gépek ajánlását kértem, hanem az eligazodáshoz segitséget.
Van egy olyan gyanúm, hogy egyre nagyobb parasztwapitás folyik, minden géppel valami selejtet is el akarnak adni. Van, amikor a váz, máskor az optika, vagy egy gyengébb szoftver, esetleg lebutitott vagy korlátozott szolgáltatás van "beépitve" a gépbe, hogy egy idö után az illetö késztetést érezzen újabb gépet venni.

A kérdésem továbbra is arra vonatkozik, hogy hol találok olyan magyar szakirodalmat, ami érthetöen leirja a digi gépek technikáit, igy el lehessen dönteni, hogy melyek a fontos dolgok - ez az, ami nálatok kimerül a "milyen célra?" való kérdéssel - és melyek a parasztwapitások. :think:

Ma például az egyik boltban az eladó végsö érvként azt hozta fel, hogy "ebböl a gépböl három féle szinváltozat is kapható". Na, erröl magamtól is el tudtam dönteni, hogy ez számomra nem sarkalatos kérdés. Akinek igen, azt sajnálom.  ;)
Ugyanakkor azt sejtem, hogy a képstabilizátor - ami szoftveres - az jó dolog lehet, de úgy tünik, hogy már ennek is többféle változata van. Jó lenne tudni, hogy mi a "tényleges", és mi a "csak annak látszik" megoldás.  :think: Persze, ez csak egy tétel, és egyre többet sorolnak fel a leirásokban, jó lenne tudni, melyek azok, amikre figyelni kell.

ui: Remélem, eljön majd az idö, amikor már nem csak én értem, amit leirok.  :Đ
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1952 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 22:35

Idézet: kun - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 22:06

Ugyanakkor azt sejtem, hogy a képstabilizátor - ami szoftveres - az jó dolog lehet, de úgy tünik, hogy már ennek is többféle változata van. Jó lenne tudni, hogy mi a "tényleges", és mi a "csak annak látszik" megoldás.  :think: Persze, ez csak egy tétel, és egyre többet sorolnak fel a leirásokban, jó lenne tudni, melyek azok, amikre figyelni kell.

csak annyit teszek hozzá, hogy a szoftveres képstabi az nem képstabi.

az igazi képstabilizáror az fizikai alapon működik, vagy az objektív néhány lencsetagja, vagy az érzékelő maga mozog, ezzel ellensúlyozva a remegést.

#1953 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 23:11

kun: ilyen átfogó (és magyar) oldalról nem tudok.
de szerintem ha konkrét kérdéseket teszel fel, arra mindig lesz valaki aki válaszol.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1954 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 00:40

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 16:02

Sziaztok
pontosabban egy HP Photosmart M525 el.
A probléma a köv:
Az egyik gépen nem isdmeri fel rendesen, azaz az eszköztelepítőben kis felkiáltójel van mellette.
A hiba képen az alábbi:
Kép

Mit tudok ezzel e problémával kezdeni?
Aniyt még hozzáteszek hogy:
1 mind1 hogy melyik USB csatira dugom
2. csak akor érzékeli hogy rádugtam valamit ha már fel van telepítve a drivere, előtte még azt sem jelezte hogy rajta lenne valami USB-n
3. a kamera irreálisan hosszú ideig próbál csatlakozni
4 legfirsebb software van telepítve a 9.0 ás(most töltöttem le)
5 a msáik gépen hiba nélkül ismerte fel még ugy is hogy semmit sem telepítettem előtte és még a wines fényképező kezelő is tudott róla képeket leszedni.

És erre?

#1955 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 05:40

Windóz reinstall, de szerintem ez a probléma ismeretében mindenkinek triviális. ;)

#1956 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 06:49

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 16:02

...

Nem a fényképezővel van a probléma. Eszköz eltávolítása, szoftver uninstall, restart, szoftver reinstall, eszköz csatlakoztatása talán segíthetne, de nem valószínű, hogy fog. Amúgy: http://support.microsoft.com/kb/310123

#1957 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 07:07

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 0:11

kun: ilyen átfogó (és magyar) oldalról nem tudok.
de szerintem ha konkrét kérdéseket teszel fel, arra mindig lesz valaki aki válaszol.

Na jó, ti akartátok, akkor kezdem: :respect:
mi a különbség a képstabilizátor és az optikai képstabilizátor között?
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1958 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 07:12

Idézet: kun - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 7:07

Na jó, ti akartátok, akkor kezdem: :respect:
mi a különbség a képstabilizátor és az optikai képstabilizátor között?

az előbb válaszoltam már, azt hittem, de akkor még1x.

a két kifejezés elvileg ugyanazt kellene hogy jelentse, mégpedig a fizikai képstabilizációt, amit vagy objektívben vagy szenzor mozgatással végeznek el. de a marketingeseknek köszönhetően pofánkba kapjuk az olyat is képstabinak mint a "magas érzékenységű képstabilizáció", azaz simán az ISO-t felnyomják oszt nesze, ami persze nem igazi képstabi, hanem egyszerű érzékenység állítás, ami ugyan arra való, hogy rövidebb záridőt használj, de zajosít is, kompaktokban főleg...vagy egyéb szoftveres módon próbálják megállásra bírni a képet (a kulcs a szoftveres szócska :)). de a valós képstabi, az ettől függetlenül csakis az objektív béli vagy szenzori lesz.

Szerkesztette: alkalmialkesz 2007. 07. 25. 07:15 -kor

#1959 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 07:37

Jelenleg háromféle képstabilizátort különböztetünk meg, éspediglen:

- Marketing képstabilizátor: A fénymérés során kapott záridő és az aktuális fókusztávolság ismeretében kapott értékek alapján a fényképelőgép elektronikája a reciprokszabály ismeretében automatikusan emeli az iso-t. Eredményét szépen reprodukálhatod a saját gépeden, ha kézzel készítesz egy képet minimális, közepes és magas iso beállításokon - durván növekszik a zaj. Előnye, hogy minimális időráfordítással, és fejlesztéssel a nagyon amatőr fényképelőgép felhasználók nagyobb százaléka készít bemozdulás mentes képet és a magas iso kis képeken (9x13, 10x15) kevésbé jön elő, hátránya, hogy gyakorlatilag csak egy auto iso szoftverbeállítás nem igazi stabilizátor, hatékonysága töredéke az alábbi megoldásoknak.

- Érzékelő csúsztatáson alapuló stab: Az optika általá vetített képsíkon a nem fixen beépített érzékelőt a fényképezőgép elektronikája a mozgások érzékelésével egyidőben szinte nulla késleltetéssel elmozdítja, így stabilizált képet kap a fényképész. Előnye általában nagylátószögnél jön elő, telénél már korlátozottabb képességekkel bír, cserélhető optikás gépeknél minden optika stabilizált - hátránya a keresőkép dslr-eknél nem stabilizált, rosszabb hatásfok teleobjektívek esetén.

- Optikai stabilizátor: Az optika valamelyik lencsetagja képes elmozdulásra, hogy az optika elmozdulása esetén is ugyanazt a képet vetítse a képérzékelőre mint az expozíciók kezdetén volt ott. Itt maga az optika észleli az elmozdulást, és ennek ellensúlyozására minimális késleltetéssel mozgatja az optika valamelyik hátsó lencsetagját. A legtutibb megoldás szvsz, érdemes ezt keresni. Cserélhető obis gépeknél az objektívben van a stab és csak az adott objektív stabilizált - az viszont nagyon, ez a leghatékonyabb módszer, nem utolsósorban azért mert így a stabi az optikához van igazítva, legyen akár 600-as, kiemelkedően hatékony lesz. (Azt tegyük hozzá hogy az optikai stab volt az első ilyen megoldás ami széles körben elterjedt és ez alapozta meg a különféle mostani megoldások marketingsikerének hátszelét !)

#1960 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 09:12

hat az elso es elterjedt az a Sony camcorderekben alkalmazott szerintem softwareües megoldas lehetett ugy 15 eve.. (tenyleg, ilyet nem hasznalnak ma fenykepezogepek?)

kun szamara egy kis kiegeszites a fentiekhez: az erzekelo csusztatason alapulo stabilizalas szerintem csak dslr-ekben (ugye mer tudod, mit jelent ez a negy betu?) van, a kompakt-bridge gepeknel optikai stabilizatort hasznalnak, ma mar egyre gyakrabban a felsobb kategoriaban.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »