HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#281 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 15. 22:18

Gorillapod: tök jó. Szoktam felnyomni ajtófélfákra. Kicsit sem néznek hülyének.

Belső tér: alacsony legyen a zaj.

#282 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 22:47

Idézet: bean - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 22:18

Belső tér: alacsony legyen a zaj.

Választ lásd fent ;)
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#283 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 02. 15. 23:08

Idézet: bean - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 22:59

Egy éves létére harmadszor romlik el a Nikon Coolpix S4-es kamerám. Rájöttem arra is, hogy ezt én bizony nem használom ki, bár a split body igazán poén.

Szóval, keresnék egy olyan pici, könnyű point-and-shoot kamerát, amivel jó minőségű képeket lehet készíteni belső térben is. A megapixel mánia engem nem érint. Ha van remegésgátlója sok optikai zoommal, csak még jobb. Az nem baj, ha kicsit drága. Még egy gond: ez az S4, ez kérem dögnehéz.

Hát ha neked egy max. 25 dekás gép dögnehéz, akkor nem tudom mit akarsz. Még sok optikai zoom is legyen? Egy nem elég?

Szerkesztette: ottokar 2007. 02. 15. 23:09 -kor

#284 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 23:10

Én is támogatom a fent szólót: fuji F30. messze üt mindent zajmentességben :)

#285 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 02:17

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 0:08

Hát ha neked egy max. 25 dekás gép dögnehéz, akkor nem tudom mit akarsz.

A noteszgépem 114 deka (Dell X1). Mit akarjak? Hát, azért nehogymár negyede legyen a fényképezőgép a noteszgépemnek.

No jó. Ezt a Fujit megnézegetem, köszönöm a jótanácsot.

#286 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 06:38

Idézet: bean - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 2:17

A noteszgépem 114 deka (Dell X1). Mit akarjak? Hát, azért nehogymár negyede legyen a fényképezőgép a noteszgépemnek.

nekem picivel nehezebb a fényképezőgépem mint a noteszgéped  :Đ

Szerkesztette: alkalmialkesz 2007. 02. 16. 06:39 -kor

#287 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 07:41

az en fotosfelszerelesem meg konnyen lehet, hogy nehezebb, mint az asztali gepem... (ok, monitor nelkul.)

en sem latom az osszehasonlitasi alap jogossagat!

es szerintem is a Fuji szenzora lehet a nyero erre.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#288 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 08:59

Idézet: bean - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 2:17

Egy normális optikában a nemkevés üveget fém tubus tartja össze, és ez már felülről nyalja bizonyos optikák esetén a kilót, és akkor még nincs se váz, se vaku se markolat... Nem is érzem jól magam ha a kitobival kell fotóznom, olyan komolytalan érzése van... Gagyikompaktokat ne is emlegessük. ;) :cool:

#289 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 02. 16. 09:21

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 7:38

nekem picivel nehezebb a fényképezőgépem mint a noteszgéped  :Đ

És aki ért a fotózáshoz az tudja hogy a gép nagyobb súlyának mik az előnyei.

#290 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 02. 16. 09:27

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 9:59

Egy normális optikában a nemkevés üveget fém tubus tartja össze, és ez már felülről nyalja bizonyos optikák esetén a kilót, és akkor még nincs se váz, se vaku se markolat... Nem is érzem jól magam ha a kitobival kell fotóznom, olyan komolytalan érzése van... Gagyikompaktokat ne is emlegessük. ;)   :cool:

A komolytalan érzés még hagyján . Most vettem egy műanyag tolómérőt, és szép görbe. A műanyagok kevés kivétellel vetemednek. Sokan nem tudják miért rosszak egyes obik képei, hát ezért.

#291 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 09:49

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 10:27

A komolytalan érzés még hagyján . Most vettem egy műanyag tolómérőt, és szép görbe. A műanyagok kevés kivétellel vetemednek. Sokan nem tudják miért rosszak egyes obik képei, hát ezért.

Az igaz, hogy egyes egyszerű műanyagok nagyon könnyen és gyorsan vetemednek, csak spévi klimatizált vitrinben tartósak :). De azért vanak olyan komolyabb kompozit polimerek amik akár a fémeknél jobb tulajdonságokkal is birnak. Csak persze ezek érződnek az áraikban. Az objektivek anyagválasztékát nem ismerem szóval mindezt csak ezért mondom, hogy a műanyag az nem feltétlenül =gagyi. :)

#292 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 09:54

Vannak kifejezetten nem vetemedő műanyagok, és vannak olyanok amit adalékanyagokkal lehet kevésbé, vagy abszolút nemvetemedősre feldolgozni (ez utóbbi többek között polietilénekre jellemző amiből általában tucattermékek készülnek pl üdítősflakon-kupakok, vagy kecsapos palack, szemetes edények, stb - ezeket az anyagokat az ipar már nemigen használja pl az autóiparban és a szórakoztató elektronikában, ide értve a fotózást érintő területeket is - pont a mechanikai szilárdság, vetemedés miatt).

#293 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 10:06

emberek, tudtátok, hogy műanyaggéppel is lehet jó képet készíteni?
sőt, tudtátok, hogy vannak esetek, amikor csak egy 10dekás zsebgéppel, mert egy többkilós fotóscuccot nem is visz magával az ember?

:p
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#294 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 02. 16. 10:08

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 10:54

Vannak kifejezetten nem vetemedő műanyagok, és vannak olyanok amit adalékanyagokkal lehet kevésbé, vagy abszolút nemvetemedősre feldolgozni (ez utóbbi többek között polietilénekre jellemző amiből általában tucattermékek készülnek pl üdítősflakon-kupakok, vagy kecsapos palack, szemetes edények, stb - ezeket az anyagokat az ipar már nemigen használja pl az autóiparban és a szórakoztató elektronikában, ide értve a fotózást érintő területeket is - pont a mechanikai szilárdság, vetemedés miatt).

Csak mi biztosítja hogy némely országban készült műanyag alkatrész jól van keverve és adalékolva. A Taiwanon készült optikám észrevehetően jobb minőségű mint a Vietnami, melyen még a szűrőmenet is műanyag, míg a Taiwanin ott fém betét van.

#295 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 10:08

Idézet

sőt, tudtátok, hogy vannak esetek, amikor csak egy 10dekás zsebgéppel, mert egy többkilós fotóscuccot nem is visz magával az ember?

Tudod hogy ez akkora közhely, amihez képest a Csomolungma gyufafej ? :cool: Kétségkívül van benne valam igazság, de amennyien ilyesmivel dobálóznak manapság...

Idézet

Csak mi biztosítja hogy némely országban készült műanyag alkatrész jól van keverve és adalékolva. A Taiwanon készült optikám észrevehetően jobb minőségű mint a Vietnami, melyen még a szűrőmenet is műanyag, míg a Taiwanin ott fém betét van.

Ez valahol a gyártó trehányságát jellemzi... Az anyagokat rendkívül széles választékban és készültségi fokban meg lehet rendelni, akár olyan mértékben is, hogy már csak fel kell önteni a granulátumot a fröccsgépre, benne van színezék, feldolgozásjavító, égésgátló, UV, antioxidáns, vetemedésgátló, effektpigment homogénra eldolgozva...

Szerkesztette: RiCS 2007. 02. 16. 10:12 -kor

#296 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 16. 10:19

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 10:06

Tudjuk, de bennünket, technokratákat, ez nem érdekel. ;)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#297 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 10:26

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 10:08

Tudod hogy ez akkora közhely, amihez képest a Csomolungma gyufafej ? :cool: Kétségkívül van benne valam igazság, de amennyien ilyesmivel dobálóznak manapság...

de van valóságalapja. ha bean egy zsebgépet szeretne, amit magával tud vinni konferenciára a zsebében, akkor miért kell mindenáron meggyőzni arról, hogy neki egy több mint 1 kilós fém-üveg gép kell, mert a kicsi műanyag szar és vetemedik?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#298 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 10:50

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 10:26

de van valóságalapja. ha bean egy zsebgépet szeretne, amit magával tud vinni konferenciára a zsebében, akkor miért kell mindenáron meggyőzni arról, hogy neki egy több mint 1 kilós fém-üveg gép kell, mert a kicsi műanyag szar és vetemedik?

:respect:

Egyébként a Fuji F30 a legjobb vétel Bean számára véleményem szerint.

#299 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 11:00

SonyEriccson K800i. ;) :cool:

#300 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 02. 16. 12:12

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 11:08

Ez valahol a gyártó trehányságát jellemzi... Az anyagokat rendkívül széles választékban és készültségi fokban meg lehet rendelni, akár olyan mértékben is, hogy már csak fel kell önteni a granulátumot a fröccsgépre, benne van színezék, feldolgozásjavító, égésgátló, UV, antioxidáns, vetemedésgátló, effektpigment homogénra eldolgozva...

Az első műanyagoptikáknál botrány volt mert még a bajonettet is műanyagból csinálták és egy 210-es már behajlott hiszen nem volt tartása azóta azért rájöttek hogy a totál műanyag zsákutca, a két anyagot megfelelő arányban kell használni.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.