HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#241 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 08. 21:55

sziasztok!

hazaértem és vizuális inspekciót hajtottam végre a fejen. Manfrotto Proball 308 a típusa, így néz ki a fej magában. nem találom sehol a weblapjukon, talán már kifutott termék lett belőle.

itt egy rajz róla, érdekes...

Ottokárnak nem ajánlom, mert semmiképp nem használná...

szerintem nem rossz vétel, én kábé ennyi várok egy elérhető árú gömbfejtől. elég pici, nem túl nehéz, használható. egyedül a panorámázásnál van gond.

üdv!

:up:
.
.
.

#242 Felhasználó inaktív   Mirko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 22:18

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 21:55

sziasztok!

hazaértem és vizuális inspekciót hajtottam végre a fejen. Manfrotto Proball 308 a típusa, így néz ki a fej magában. nem találom sehol a weblapjukon, talán már kifutott termék lett belőle.

itt egy rajz róla, érdekes...

Ottokárnak nem ajánlom, mert semmiképp nem használná...

szerintem nem rossz vétel, én kábé ennyi várok egy elérhető árú gömbfejtől. elég pici, nem túl nehéz, használható. egyedül a panorámázásnál van gond.

üdv!

:up:

Nekem panorámás gömbfejem van (Manfrotto 488 RC0 ha minden igaz) és teljesen elégedett vagyok vele. Ottokar magas igényeinek persze nem gondolom, hogy megfelelne, de én nagyon szeretem. Gyorsabban állítható mint egy 3Dfej és egy könnyű 400-500as obit is szépen tart. Hátránya akkor van ha valamilyen speciális feladatnál fontos a mindhárom irányú fokbeosztás, illetve két kézzel kell állítani-megszorítani, ami ha lehetséges akkor gyors, ha nem akkor szívás.

Szerkesztette: Mirko 2007. 02. 08. 22:21 -kor

#243 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 02. 08. 23:13

"Ottokárnak nem ajánlom, mert semmiképp nem használná..."

Mi a Petőfi- Csarnoknak használnám mikor van egy farka 3D-s Manfrottom.

#244 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 23:24

igen, tudjuk, a gömbfej pedig nem is lehet jó, természetesen másnak sem.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#245 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 23:30

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 15:25

Lesz egy eladó 3D fejem hamarosan. 804RC2

Kevés a Bigmához? Mi lesz helyette? :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#246 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 08:13

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 15:30

Nos, mivel kapott szegény Canon 18-55/3.5-5.6 II (aka kitobi) itt hideget-meleget, itt van néhány full kép.

A kitobi az áráért (főleg ha a használtpiaci árát nézzük) egy jó átfogást, és egyenletes teljesítményt nyújt.

#247 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 08:46

Szerintem nagyon egyszerű a megoldás. Be kell ismernünk, hogy nem erőltetjük rá a gömbfejet Ottokárra, így megnyugodhatnak a kedélyek. A 3D-fejnek van létjogosultsága, mert különben nem gyártanák. Ha neki az tetszik, akkor használja nyugodtan és elégedetten. Sőt, idővel én is be fogok szerezni egyet (!)

Egy ideig úgy gondoltam, hogy a nyugodt fotózási tempómhoz inkább a gömbfej jó, mert tudok vele pepecselni, aztán jó lesz majd. De tévedtem és a panorámás próbálkozáshoz jobb a 3D-fej számomra. Nincs ebben semmi baj, tévedtem, elismerem.

Egyébként állvány nélkül is lehet panorámát készíteni. Ugyanis állvány az egész világ, nem csak sörnyitó. :)

Üdv!
.
.
.

#248 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 09. 09:51

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 23:30

Kevés a Bigmához? Mi lesz helyette? :)

A Bigmához 501 (esetleg 503), a mindennapokra pedig 488.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#249 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 10:45

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 8:46

Itt konkrétan mi volt az "állványod"? :) Gondoltam a pad háttámlájára, de ahhoz - szerintem - túl pontos az illesztés. :)

#250 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 10:50

Idézet: debaj - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 10:45

Itt konkrétan mi volt az "állványod"? :) Gondoltam a pad háttámlájára, de ahhoz - szerintem - túl pontos az illesztés. :)

Nos, nézegettem a 3D-fejeket. Csak úgy per tangentem, semmi komoly még. Mivel okulok a múltkori hibából, ezért most már minimum 3x-os biztonsági tényezővel számolok. Találtam egy Manfrotto fejet az SLRf*to oldalán, 229 Super Pro a neve. Elég borsos az ára, cirka 43e HUF, de ez közel 12 kg teherbírású. Ha rajta van a gép, a nagyobbik tubus és a  vaku (és mondjuk egy galamb rászáll), akkor is benne van a biztonsági tartalékban. A beépített vízmérték elég jó pont.

nagy kép beillesztve, szerkesztve

leírás

Elég combos darab, van tömege is (és tehetetlensége, mert cipelteti magát a disznó), majdnem két kiló (nem pestiesen 200, hanem 2 kg)

Kellemes darab a 329RC4 is, ez 9 kg-ig bír. De itt már a vízszintező inkább szimbólikus, nem olyan komoly.

Említésre méltó még a 808RC4, majd ezt is megnézem.

Kicsit jobban át kellene nézni a Manfrotto és Cullmann kínálatát alighanem, mert biztos van több megoldás is. Láttam például olyat, hogy fogaskerekes fej. Az gondolom olyan, hogy nem kilazítom és kézzel mozgatom, hanem a légvédelmi gépágyúk mintájára a tekerők helyszög és azimuth szerint pozícionálnak. Ez mondjuk alighanem jó precíz, de lassú. A "sima" tekerőst csak kilazítom, tekerek rajta egyet és megszorítom. Ha megfelelő minőséget választok, akkor elég sima és egyenletes mozgást tudok elérni, megfelelően bevízszintezve (egy barkács vízmértékkel) már tudok nem hullámos panorámát is gyártani.

Majd még nyomozgatok, aztán ha lesz forrás, akkor elgondolkodom a pörcsézingen…

Üdv!

U.i.: Debajnak infó: a pad függőleges támlája volt az "állvány", ehhez szorítottam vasmarokkal a gépet. Volt önkioldó, aztán még az erős szorítás, és megvártam, amíg nem fészkelődik senki a padon. A Kölni Dómban elég gestapós módon mennek valami papsegédek, nem engednek állványt bevinni, csak úgy kézből lehet fényképezni. Vakuzni lehet bátran, de állvány nuku. Mivel a pad dölésszöge nem volt megfelelő és vertikális panorámát akartam, ezért zsoltáros könyvet sem tudtam használni az állványhoz. Így aztán fejben interpolálva a megfelelő szögeket körbefényképeztem a főhajót. Kicsit gépészkedni kellett, mert a pad támlája természetesen nem volt párhuzamos a longitudinális axissal, de nyomkodtam a gombokat és klikkeltem, így már az lett. Hát valahogy így történt :)

u.i.2.: véletlenül túl nagy képet tettem be, szerkesztve  :respect:

Szerkesztette: donphobos 2007. 02. 09. 10:52 -kor

.
.
.

#251 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 13:04

A kölni dómhoz hozzáfűzendő van a manfrottonak valami satuja is. Kis méretű és végülis stabilabb tereptárgyakhoz való fényképelőrögzítésre szolgál.

#252 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 14:36

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 13:04

A kölni dómhoz hozzáfűzendő van a manfrottonak valami satuja is. Kis méretű és végülis stabilabb tereptárgyakhoz való fényképelőrögzítésre szolgál.

Hát ha én elkezdtem volna "satuzni" a padot, akkor a "gestapós" templomsegédek engemet keresztül is lőttek volna ott helyben. Esetleg még leterítenek egy kis fűrészport, hogy könnyebb legyen feltakarítani… :)

De láttam már ilyet, korlátokra például kiválóan lehet támasztani. Autóban való fotózásnál is jó lehet, ha fel tudod rögzíteni a fejtámla rúdjára. Sima állvánnyal már csináltam ilyet, az állvány két lába a kardán-alagút két oldalán letámasztva, a harmadik pedig belenyomva az ülésbe jól. Kerestem egy keményebb helyet az ülésben, így nem igazán mozgott. Persze nem lehetett olyan szilárdan támaszkodnia, mintha valami kőszikla fundámentumon állt volna, de azért egész jól bírta a hosszú expót. Az eső külön feldobta a képet, teljesen hipertérugrás jelleget kölcsönözött a képnek.

Állvány nélkül sokkal macerásabb, de így is érdekes képeket lehet kapni. Az a kérdés, hogy milyen hatást szeretnél elérni.

Nappal sem teljesen életképtelen ötlet az állvány, én igazából szeretek állványozni. Ha fényképezőgép is van rajta, nem a malterozásra gondoltam :)

Üdv!
.
.
.

#253 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:27

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:36

Hát ha én elkezdtem volna "satuzni" a padot, akkor a "gestapós" templomsegédek engemet keresztül is lőttek volna ott helyben. Esetleg még leterítenek egy kis fűrészport, hogy könnyebb legyen feltakarítani… :)

De láttam már ilyet, korlátokra például kiválóan lehet támasztani. Autóban való fotózásnál is jó lehet, ha fel tudod rögzíteni a fejtámla rúdjára. Sima állvánnyal már csináltam ilyet, az állvány két lába a kardán-alagút két oldalán letámasztva, a harmadik pedig belenyomva az ülésbe jól. Kerestem egy keményebb helyet az ülésben, így nem igazán mozgott. Persze nem lehetett olyan szilárdan támaszkodnia, mintha valami kőszikla fundámentumon állt volna, de azért egész jól bírta a hosszú expót. Az eső külön feldobta a képet, teljesen hipertérugrás jelleget kölcsönözött a képnek.

Állvány nélkül sokkal macerásabb, de így is érdekes képeket lehet kapni. Az a kérdés, hogy milyen hatást szeretnél elérni.

Nappal sem teljesen életképtelen ötlet az állvány, én igazából szeretek állványozni. Ha fényképezőgép is van rajta, nem a malterozásra gondoltam :)

Üdv!

Ahhoz még gestapós templomszolga sem kell. Én a zirci templomban tettem szóvá hogy miért nem használhatok tripodot. Egy vén apáca mint a sárkány állt elém, mondom ért maga a fotózáshoz mert olyanra akar rávenni ami fotószempontból hülyeség, különben se magát akarom levenni mert esztétikai érzékem is van. Akkor hívta a főmuftit aki lángpallossal jött és tüzet okádott hogy felvétel így nuku. 10 km-el odébb másik templomban tripod mehet, sőt a két fiatalabb apáca még azt is megkérdezte hogy felkapcsolják e a díszkivilágítást. Innen úgy látszik kiűzték a sárkányokat.

#254 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:55

LOL  :Đ

#255 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:22

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:27

.
.
.
10 km-el odébb másik templomban tripod mehet, sőt a két fiatalabb apáca még azt is megkérdezte hogy felkapcsolják e a díszkivilágítást. Innen úgy látszik kiűzték a sárkányokat.

:offtopic:

ahogy egy régi térképen írták a "világ szélén", there be dragons :)
ott már nemsokára lefolyik a víz a semmibe és a nagy sárkányos szörny bekapja a hajót és mindenkit vele, aki odáig merészkedik...

néha komoly megpróbáltatás egy képet elkészíteni, mert a "gépedben biztosan Lucifer van" és inkább távozzál a diabólikus masinával.

ez jó történet  :up:
.
.
.

#256 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 19:03

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:27

Én a zirci templomban tettem szóvá hogy miért nem használhatok tripodot.

Konkrétan a zirci templomot nem ismerem fotószempontból, de elég sok műemléknél kell fotósjegy, vagy újságíróigazolvány az állványos fotózáshoz, vagy még azzal sem hagyják. Nem tudom, hogy az állvány nélküli fotózás miben jobb, mint az állványos, de ez van, ezt kell szeressük.

#257 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 12:20

Idézet: bbence - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 10:44

A megapixelnél úgy látom még van D50, esetleg érdemes felhívni őket, hátha van valamelyik boltjukban és meg lehet tapizni:
http://www.megapixel.hu/index.php?action=a...nykepezo&id=354

Tegnap láttam a Savoya park-i Auchanban is.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#258 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 14:43

na akkor meg egyszer felteszem a kerdest, hatha megis van masik valasz: hol vesz az ember Fuji 6500-ast? a szabvany helyeken (ahol 95e), vagy valahol lehet olcsobban is?

masik kerdes: hol vesz az ember memoriakartyat (xD persze: lasd feljebb)? ha jol ertem magyar boltban az Artisjust aldasos tevekenysegenek koszonhetoen nem biztos, hogy megeri. tud valaki kenyelmes, megbizhato es foleg olcso internetes rendelesi lehetoseget? (vagy barmi hasonlot?)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#259 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 14:49

az edigitalban is van d50.

(hogy hova sulyedtek a dslr-ek arai...)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#260 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 17:33

Vuhú, ma ölelgethettem egy negyedórán keresztül egy EOS 30D-t. :) Eddig csak a 350D-hez volt szerencsém, de ég és föld a két gép. Gyorsan vissza is adtam a tulajnak, mert a végén még nekem is kellett volna egy, de akkor három hónapig nincs vacsora :D

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.