HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#781 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 13. 16:11

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 20:43

r1-et még vettem volna, ha lenne benne video felvétel. Tiszta hülyék hogy azt kihagyták belőle.

ezek a nagy (aps-c és nagyobb) érzékelők valószínűleg nem tudnak élőképet adni megfelelő felbontásban és minőségben vagy elég sűrűn a videóhoz. csak távolról láttam, de az r1-nek elég darabos az élőképe ha jól emlékszem.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#782 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 16:12

Idézet: saen - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 12:08

Teljesen érthető, hogy nem szeretnél sokat rákölteni, viszont természetfotózáshoz szerintem nem annyira jó választás az FZ-50, ugyanis:
-tájfotóhoz nincs elég nagylátód, a nagy zoom meg minek
-állatfotókhoz túl lassú a fókusz, előbb-utóbb frusztrált leszel
-makrohoz meg olyan közel kell menned, hogy a bogarat/akármit lefejeli az objektív.

csak szekundálni tudok, ezért nem írom le én is még egyszer. természetfotóhoz a kompakt ilyen lesz:  :omg:
.
.
.

#783 Felhasználó inaktív   2345 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 13. 16:19

Akkor tudtok ajánlani valamilyen DSLR gépet, obival 200k alatt?

#784 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 16:36

Idézet: 2345 - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 17:19

Akkor tudtok ajánlani valamilyen DSLR gépet, obival 200k alatt?

Végül is szerintem akármelyik DSLR gép obival, ami 200 alatt van :)
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#785 Felhasználó inaktív   2345 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 16:44

csak melyik van 200 alatt nekem való obival?

#786 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 17:23

Idézet: 2345 - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 17:44

csak melyik van 200 alatt nekem való obival?

Nikon D40 +18-55 + 55-200

Ez éppen belefér a 200k-ba, de akkor még nincs memória, nincs táska, nincs makro obi, nincs egy csomó más dolog sem. Ez is igen erős kompromisszum. Én továbbra is azt javaslom, hogy kezdj valami olcsóbb géppel és majd rájössz, hogy mi kell neked később.

#787 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 17:24

használt gép?

#788 Felhasználó inaktív   2345 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 17:26

Hát igen, éppen ezért nem szeretnék venni DSLR-t, mert szerintem én azt nem tudnám ki használni se.
ezért gondoltam a Panára, amire azt mondják, hogy a kategóriáján belül jó (képstabi, optika).De ha van másfajta és jobb gép hasonló ~130k-s áron akkor mondjátok nyugodtan.

#789 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 17:52

Idézet: 2345 - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 17:26

Hát igen, éppen ezért nem szeretnék venni DSLR-t, mert szerintem én azt nem tudnám ki használni se.
ezért gondoltam a Panára, amire azt mondják, hogy a kategóriáján belül jó (képstabi, optika).De ha van másfajta és jobb gép hasonló ~130k-s áron akkor mondjátok nyugodtan.

sajnos túl olcsón nem lehet megúszni sehogy sem. ha veszel egy kompaktot (vagy bridge, de az drágább), akkor elkezded használni és ki tudod találni, hogy jó-e neked. ha valaki akarja, akkor iszonyatos pénzen vehet kiegészítőket is a kompaktokhoz, de ezt nem igazán ajánlom. arany árban van egy telekonverter vagy nagylátó konverter és szerintem nem hoz akkora pluszt a képminőségben.

ha már kompakttal indulsz, akkor viszont meg tudod nézni, hogy mi az a terület, ahol előrelépésre vágyol. mondok lehetőségeket:

- gyorsabb AF?
- igazi kereső?
- komoly nagylátó? (ez igen drága lesz, előre szólok)
- komoly tele? (a természetfotózáshoz [pl. madár] nagyon nagy gyújtótávolság kell)
- gyorsabb általános reakció?
- jobb dinamika?
- nem olyan "trinitronos" színek?
- nem szét-sharpeningelt jpeg képek?
- komolyabb fénymérés?
- komoly vakuzás?
- cserélhető objektív?

ha a fentiek közül bármelyik is felmerül, akkor hiába is kacsingatsz a bridge kategória felé, az nem oldja meg. ilyen esetben DSLR kell majd.

egy normális DSLR kit jó lehet, de akkor már nagyon észnél kell lenni. rendszerben kell gondolkodni, a váz nem jelent semmit. legyen egy koncepció, hogy milyen obikra gyűjtesz és azokkal a kiválasztott váz hogyan működik. milyen vaku lehet, milyen dolgokat szánsz még hozzá és azokkal együtt kell összevetni a többi típussal/márkával.

tehát lehet olcsó első pillantásra egy Nikon D40, viszont a régi (nem rossz) csavaros obikat az nem fogja kezelni. a vadi új telék viszont irgalmatlanul drágák. tehát lehet, hogy nyersz a réven, de elveszted a vámon.

Canon oldalon is trükkös lehet a dolog, de ott a csavaros megoldással legalább nem kell foglalkozni. ott például az lehet gond, hogy megnézel képen egy EOS-30D vázat (olvasol róla, tetszik), aztán veszel egy elérhető árú EOS-400D-t. és akkor kiderül, hogy túl pici, túl műanyag (ha ez zavar, nem tudom) és kell hozzá egy grip. az biztos, hogy a grippel együtt is olcsóbb egy 400D, mint egy 30D és ez nem jó példa így, de próbálok szemléltetni a rendszerekkel kapcsolatban.

azt is figyelembe kell venni, hogy ha a DSLR masinát meg is veszed, attól az még nem az üdvösség egyből. ha túl nagy és macerás cipelni, akkor nem fogod magaddal vinni és akkor jobban járnál egy hordozhatóbb kompakttal, mert azzal legalább tényleg fotózol.

nem ismerem a szempontjaidat, de valamit ki kell gondolni fejben (az még ingyen van) és aztán megosztani itt és akkor lehet majd segíteni. fognak segíteni az emberek, ha értelmesen kérdezel. érdemes jó sokat visszolvasni, akkor a gyakran kitárgyalt kérdéseket le is zárod még magadban és tudsz olyanokat kérdezni, amire a közösség hajlandó is válaszolni.

kompaktokban én sajnos nem vagyok most otthon, pár év kiesett és ez komoly lyukat eredményezett a tudásban. így átadom a stafétabotot másnak :)

üdv!

:up:
.
.
.

#790 Felhasználó inaktív   2345 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 18:01

köszi:)
Amire szeretném használni: főként állatok fotózása, természet, épület? vagy nem tudom, hogy írjam(kirándulások alkalmával készített fotókra gondolok).
Emberek fotózására kevésbé lenne használva.
Van olyan márka amit nem ajánlottok?

#791 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 19:12

Idézet: 2345 - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 19:01

köszi:)
Amire szeretném használni: főként állatok fotózása, természet, épület? vagy nem tudom, hogy írjam(kirándulások alkalmával készített fotókra gondolok).
Emberek fotózására kevésbé lenne használva.
Van olyan márka amit nem ajánlottok?

Márka a kompaktoknál az mindegy amíg a nagy márkák közül választasz. Tükrös gépnél meg csak Nikon/Canon. Az általános természet, épület, kirándulás témára jó az FZ-50, meg sok más gép is. Azonban az állatfotózás az iszonyat drága, ha komolyan akarod csinálni akkor felejtős minden egyszerű gép/objektív. Tavaly beszélgettem Szekeres Jánossal, aki Mo legismertebb nagyvadfotósa és ő mondta a következőt: Üdv a természetfotósok klubjában, rövidesen elhagy a barátnőd/feleséged, a barátaid nem állnak majd szóba veled és nem lesz pénzed, mert mindent elvisz a hobbid. Ha valaki komolyan csinálja akkor kb erre lehet számítani... Az, hogy sétálsz az erdőben és sorba fotózod közben az állatokat az nagyon hiú ábránd, komoly felkészülés és felszerelés kell hozzá. Én továbbra is azt javaslom, hogy kezdj valami egyszerűbb géppel, ami nem viszi el az összes pénzedet és majd rájössz úgyis, hogy mi az amit szeretnél és milyen lehetőségeid vannak.

#792 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 19:16

Ha sétálsz az erdőben az is járhat egész jó képekkel. Én ha tehetem elmegyek és órákat járok az erdőben. Igaz hogy három négy alkalomból egy-két esetben jut el expóig a dolog de az a nyugalom, csend, jó levegő amíg az erdőben vagy...

#793 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 19:43

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 18:52

- nem szét-sharpeningelt jpeg képek?

FZ50 tud RAW-t, és az élesítést minimálisra lehet állítani, tehát ez kiküszöbölhető.

Idézet

- komolyabb fénymérés?

Én nem érzem úgy, hogy a 30D fénymérése igazából jobb lenne, mint az FZ30-é. Sötétben esetleg, dehát 30D-vel még nem mértem fényt éjszakai fotózáshoz.

Idézet

- komoly vakuzás?

FZ50 TTL vakus, úgyhogy azért már ez is tud vmit, ha nem is E-TTLII szintű.

Szerkesztette: zomgwtf 2007. 05. 13. 19:45 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#794 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 20:03

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 20:49

Na, akkor úgy kezdett el nézni rám, mint ha nemnormális lennék.

hat mar megbocsass, de en is igy nezek most rad. mintha nem lenne itt a forumba 50x leirva (es bizonyara Neked is irtuk mar), hogy tessek elmenni, es KIPROBALNI ezeket mind kezbe. erre kiderul, hogy nem voltal kepes elmenni egy MM-ba, egy Extreme Digitalba, egy akarhova, hogy legalabb a kezedbe vedd 5 masodpercre azt a 3-4 fele gepet??
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#795 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 20:15

nehany hozzaszolas:

az aps szenzorok valoban nem tudnak videokepet, de ez meg fog valtozni. a Pana/Leica/Olympus 4/3-os leguljabb 7.5-os lapkaja mar tud ilyet.

szep elmelet a 24mm-es kompakt, de van ilyen? en kerestem sokat nagylato kompaktokat, de szerintem csak 28mm-est talaltam.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#796 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 20:18

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 21:15

szep elmelet a 24mm-es kompakt, de van ilyen? en kerestem sokat nagylato kompaktokat, de szerintem csak 28mm-est talaltam.

Nikon Coolpix 8400, már nem gyártják  :(

#797 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 20:31

Ismeritek ezt az oldalt?: http://www.steves-di...com/default.htm

A gépek tesztjeinél találtok olyat, hogy "Sample Pictures", ami ugye a géppel készült képeket akarja jelenteni. Érdekes a dolog, mert egy D80-al készült kép majdhogynem szarabb, mint egy kompakt Sony, vagy a G7 által készített. :reklamacio:  :Đ Nyilván azonos helyszínre vetítve. Nem igazán értem a dolgot.

Szerkesztette: Lauda 2007. 05. 13. 20:32 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#798 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 20:45

kompaktok többsége hatásvadász eszközöket használ gépen belül a képminőségjavítgatásra, ráélesít, rátesz egy kis szaturációt, leszűri a zajt, kontrasztot és egyéb dolgokat, ezért az eredő kép első pillantásra élvezhetőbb, látványosabb - de ez ne tévesszen meg, sokkalsokkal jobb képminőségre képes egy rendes dslr egy normális optikával mint a kompaktok döntő többsége.

#799 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 20:49

Ez számomra sem volt kérdés, viszont a képeken ez egyáltalán nem látszik, akárhogy is nézem. :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#800 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 20:57

nem értem a problémát.. akkor kompaktot kell használni.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »