HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#741 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 11. 20:01

Kép

Még a D50 is nagyobb, mint a 350D, pedig a D50 kisebb, mint a D70...
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: saen 2007. 05. 11. 20:01 -kor

#742 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 20:18

Hát szép nagyot lódított az ürge.
Egyébként a jó fogás relatív. Az, hogy a 20D/30D fogásánál még jobb lenne a D70s-é, azon kicsit elgondolkodnék. Nekem viszonylag nagy tenyereim vannak (183 centi, egészséges, szép nagy kezek, hosszú ujjak :)), és a 30D fogása maga a tökély.
A zárszerkezet sem attól függ, hogy adott napon hányat lőttel el, szerintem. Ettől még nem lesz tartósabb a 30D. Az viszont igaz, hogy állítólag (a gyártó szerint) a 30D-é hosszabb élettartamú, dehát pl. én még az 50ezer expot sem fogom elérni 5 év alatt. 1634 képet lőttem el eddig 129 nap alatt, az 50ezer expot (amit a "gyengébb" zárakra mondanak) így közel 11 év alatt érném csak el. Jó, minden bizonnyal nyáron kicsit beindul majd a képgyártás, tervezem, hogy extrém sportok rendezvényeire is elmegyek, de még ha meg is duplázom az átlagot, akkor is több mint 5 év, mire elszáll a zárszerkezet, 50000 expos várható élettartam mellett.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#743 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 20:35

Á, köszi, hogy megnyugtattatok  :respect:
Valahogy sejtettem, hogy kisebb a 400 mint a D70.
Biztos relatív a jó fogás, de ezt majdnem olyan érzés volt fogni, mint a mostani Konica Z20-as kompaktomat. :think:
A 30D-nél meg jó volt, hogy majdnem mindegyik ujjam a gépen volt, csak a kisujjam nem támaszkodott 100%-osan a géphez, de így is nagyon kényelmes volt. Nem hinném, hogy a 400D-hez hozzá tudnék szokni, vagy legalábbis nagyban csökkentené a fotózás élvezetét, pedig pont ezért vennék komoly gépet kompakt után.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#744 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 20:51

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 21:18

Az, hogy a 20D/30D fogásánál még jobb lenne a D70s-é, azon kicsit elgondolkodnék. Nekem viszonylag nagy tenyereim vannak (183 centi, egészséges, szép nagy kezek, hosszú ujjak :)), és a 30D fogása maga a tökély.

Egy barátomnak van 20D-je, nekem D70. Rengetegszer fogtam meg mindkettőt és sokszor láttam őket egymás mellett. Nekem is hosszú ujjaim vannak és én a 20D markolatát rövidnek találom, amit egy portrémarkolattal ugyan meg lehet oldani, de anélkül nekem jobban bejön a D70 fogása.

#745 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 20:54

Nem értem, most hogyan rövid? Függőlegesen vagy vízszintesen? (utóbbit a portrémarkolat nem toldja meg, úgyhogy a sejtésem az, hogy az előbbire vonatkozott, de annál meg nem számít az ujjak hossza)

#746 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 21:10

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 21:54

Nem értem, most hogyan rövid? Függőlegesen vagy vízszintesen? (utóbbit a portrémarkolat nem toldja meg, úgyhogy a sejtésem az, hogy az előbbire vonatkozott, de annál meg nem számít az ujjak hossza)

Függőlegesen rövid, félreérthető voltam.

#747 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 21:49

Megnéztem, és valóban, a kisujj már nem fér fel teljesen. Én észre se vettem, mert nem fontos, hogy a kisujj odafér-e teljesen vagy sem, a középső és a gyűrűs ujj a fontos. Mármint nekem.

#748 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 21:59

Mindenki mondogatta, h kicsi a 350D. Eddig abszolút nem zavart. Sőt most sem olyan vészesen zavaró, de mióta vaku+150-es is rajta lehet, eléggé kényelmetlen tud lenni. Megoldás: BG-E3 :D
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#749 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 07:14

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 20:00

Manapság melyik a "legjobb" kompakt gép? Nem akarok egy téglát cipelgetni. :D  :)

T sony-t ne vegyél, az tényleg játékszer. W inkább elmegy.

#750 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 10:02

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 8:14

T sony-t ne vegyél, az tényleg játékszer. W inkább elmegy.

Oksi, köszönöm! ;)

-----

Nézegettem a napokban a kompakt gépeket, Nikont is és Fujit is, de nekem nem jönnek be, van amelyik ráadásul bonyolult is (a kezelése). Inkább a Sony mellett maradok, az sokkal felhasználóbarátabb, a képminősége, akksi élettartama bőven megfelel a célra. :)   
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#751 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 12:47

Satriani: Pana FX01 > anyámat és tesómat láttam ma fényképezni vele. aránylag sötétben, vaku nélkül (kutyát). nézni is rossz volt hogy hogy fogják, és mennyire "rázzák", de mégis egész jó képek lettek.. (volt 1-2 nagyon bemozdult, de a nagy része az lcd-n élesnek és jóna tűnt)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#752 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 13:11

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 20:49

Ja, és azt mondja, hogy volt, hogy a 30d-vel egy hétvége alatt 4000expot lött valaki, és kutya baja a gépnek, de ha ugyanezt megcsinálnám egy mondjuk D70-el vagy 400d-vel, azok "megszakadnának" az igénybevételtől. :confused:

Muhaha, egy ősi Kodak, ami az előző harminc évet egy észak-anliai padláson töltötte, az esetleg beledöglene 4000 expóba egy hétvége alatt.

#753 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 13:43

4000 expotól behalnak a gépek? Ez az eladó nagyon vicces  :Đ

#754 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 15:41

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 19:49

Aztán elkezdte a mondókáját, hogy miért nem Canont veszek akkor már, és a 400d még olcsóbb is egy jó' huszassal.
.
.
.
Erre azt mondja, hogy a Nikon gép sem nagyobb semmivel, mint a 400d,
.
.
.
Most ezerrel megnézem a fizikai méretüket, és a képösszehasonlításokat neten :D
.
.
.
Ja, és azt mondja, hogy volt, hogy a 30d-vel egy hétvége alatt 4000expot lött valaki, és kutya baja a gépnek, de ha ugyanezt megcsinálnám egy mondjuk D70-el vagy 400d-vel, azok "megszakadnának" az igénybevételtől. :confused:

:omg:

az ilyen eladóre ne hallgassál. inkább a fórumon a komoly tapasztalatú emberek mondása, a józan eszed és a megbízható tesztoldalak legyenek előrébb.

a többiek belinkeltek már képeket. azokat elég megnézni. majd elmenni egy MM-be például és megfogdosni a vázakat. bár én is kanonos vagyok, de azt mondom, hogy ha 400D és D70s között vacilálsz, akkor az utóbbi. fogásra ég&föld (és és föld :) )

ami nagyon különbözik az a menük és a gombok elrendezése. ha megszoksz egyet, akkor alighanem nehéz a másikat elfogadni. én falnak megyek a céges 4500-as Nikon kompakt menüjétől, de elfogadom, hogy van benne logika. de az is igaz, hogy kompaktot butaság lenne DSLR-hez hasonlítani. tehát azt mondom inkább, hogy ha megtanultam volna a komoly Nikonok használatát, akkor a Canon lenne fura. nekem a Canon tetszik :)

a jó huszassal olcsóbb mondást is vizsgáld felül. mindig környezetben gondolkodj. ha már tudod, hogy milyen obik kellenek, milyen vakut akarsz, akkor a rendszer már a fejedben van. úgy is olcsóbb? nem biztos. ez az obiktól függ nagyon is. ilyen kicsi összegnél ne ez döntsön!

a hétvége alatt 4k expó egy jó adoma. persze hogy megszakadna a kis gép. hát persze. ez így szokott lenni :omg:
ez akkora kamu, mint ide a ház. egész pontosan például Wizard házigazdánk tudna mesélni arról, hogy mennyire hullik szét egy 300D az igénybevételtől. ő valami legendás mennyiségű expóval adta el az övét.

szóval az az eladó elég széles vásznon vetített neked...  :o

üdv!
.
.
.

#755 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 18:43

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 16:41

ez akkora kamu, mint ide a ház. egész pontosan például Wizard házigazdánk tudna mesélni arról, hogy mennyire hullik szét egy 300D az igénybevételtől. ő valami legendás mennyiségű expóval adta el az övét.

~50ezer expo annyira nem legendás azért :)
volt hogy előfordult napi 1000 expo, és nem szakadt bele :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#756 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 19:43

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 11:02

Nézegettem a napokban a kompakt gépeket, Nikont is és Fujit is, de nekem nem jönnek be, van amelyik ráadásul bonyolult is (a kezelése). Inkább a Sony mellett maradok, az sokkal felhasználóbarátabb, a képminősége, akksi élettartama bőven megfelel a célra. :)      

A sony valóban felhasználóbarát, de az is igaz hogy ugyanazt a minőséget jóval drágábban adja mint a canon vagy a nikon. Nézd meg pl a g7-et, árban közel van a t9-hez, amit mondtál:

http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=258&page=1

Minőségben és funkciókban nagyságrenddel jobb, és még erre is azt mondják hogy túlárazott a tudásához képest.
A bolondbiztos automata meg ne vegyen le a lábadról  :cool:  Két-három hét kell, egy-két ezer foto, és teljes autodidakta módon megtanulhatod a beállítások alapjait.

Megjegyzem, f828 óta én is sonybuzi vagyok, de a mostani felhozatalból egyik sem tetszik. r1-et még vettem volna, ha lenne benne video felvétel. Tiszta hülyék hogy azt kihagyták belőle.

#757 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 20:16

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 18:43

~50ezer expo annyira nem legendás azért :)
volt hogy előfordult napi 1000 expo, és nem szakadt bele :)

Egy arc árul most 350d-t apróneten, 80k (80000, igen, nem elírás) expóval, a gép működik és nem volt még benne zárcsere.

#758 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 20:35

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 20:16

Egy arc árul most 350d-t apróneten, 80k (80000, igen, nem elírás) expóval, a gép működik és nem volt még benne zárcsere.

Ha az enyém is legalább ennyire birni fogja, akkor már jók vagyunk :D
1.5 éves és 15k körül járok :)
Ha kihullik a zár, és már nem lesz garos, akkor valszeg kap egy cserét, aztán majd ecce' lesz egy új/nagy gép  :rolleyes:
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#759 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 20:47

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 20:43

A sony valóban felhasználóbarát, de az is igaz hogy ugyanazt a minőséget jóval drágábban adja mint a canon vagy a nikon. Nézd meg pl a g7-et, árban közel van a t9-hez, amit mondtál:

http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=258&page=1

Minőségben és funkciókban nagyságrenddel jobb, és még erre is azt mondják hogy túlárazott a tudásához képest.
A bolondbiztos automata meg ne vegyen le a lábadról  :cool:  Két-három hét kell, egy-két ezer foto, és teljes autodidakta módon megtanulhatod a beállítások alapjait.

Megjegyzem, f828 óta én is sonybuzi vagyok, de a mostani felhozatalból egyik sem tetszik. r1-et még vettem volna, ha lenne benne video felvétel. Tiszta hülyék hogy azt kihagyták belőle.

Pont ez a gondom, hogy élőben még nem láttam egy Canon vagy Nikon képét, ezért is nehezebb a választás, nézegelődés.

Olvasgattam ma a W80-as Sony-ról, ez kb. 60 ropi lenne, a G7-es Canon meg 110. Ér ez ennyivel többet, jobbak-e annyival a képek? Tudom jó kérdés, de azért elgondolkodtató. :)  Egyébként néztem én is a G7-et, de pont emiatt nem tudtam mit kezdeni vele. :reklamacio:  :Đ
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#760 Felhasználó inaktív   2345 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 12. 20:53

Sziasztok!

Erről mit gondoltok? : Panasonic Fz50

vagy mit ajánlottok hasonló árban?

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első