HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#641 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 02. 19:48

Idézet: denes44 - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 14:51

2 évig voltam boldog tulajdonosa egy KMinolta Z3-nak, ami még tavaly ráesett az objektívére, és nem éri meg javíttatni.
Most jutottam el odáig, hogy új gépet veszek, kb. 150-170 eFt-ért.
Eredetileg egy Panasonic FZ-50-et néztem ki, de aztán láttam hogy kb. ilyen árban vannak a belépőszintű SLR gépek. Elgondolkoztam, hogy váltani kéne akkor erre a kategóriára, csak ugye az objektívek meg egyéb dolgok miatt ez jóval több lesz mint 170 :)
Egyenlőre még max. 100-at tudok rádobni. Az lenne a kérdés, hogy ennyiért (270) melyik gépet ajánlanátok, illetve milyen "kezdőszettet", milyen obi jön még ki ebből a kitobi mellé, ami nem drága, használható, ilyenek.
A fotózás elég sok területe érdekel, természet, sport, esemény, ilyenek (http://vdenes.hu/).

http://edigital.hu/product.php?productid=2...&cat=258&page=1
Ez a kit pl. elég barátságos, egy grip biztos nagyon kényelmes, meg jól tud jönni, de nem biztos végülis hogy első körben nekem erre szükségem lenne. Hisz ez már 270, és akkor ebbe a 2 obin, gépen, gripen kívül semmi nincs (nemártana még egy vaku, pótakkuk, tisztitóbigyók...)

Mit ajánlotok?

jobb nem ajánlani...

mit szeretnél? :)

270k van rá, vagy esetleg van rokon aki megveszi a cége nevére és akkor ez nettó 270k

mert akkor a Nikon D80 az igen jó 18-70-es obival 271e "H-B Péternél" (www.220volt.hu)

vagy most a Canon pénzvisszafizetéssel a 400D 145e, így maradna még 125e obira...

vagy van még a 4/3 rendszer, Pentax vagy Szotyi...

(elfogult Canon-osként én a D80-at választanám)

Szerkesztette: G_ArchAngel 2007. 05. 02. 19:54 -kor

#642 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 19:49

Idézet: denes44 - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 14:51

Egyenlőre még max. 100-at tudok rádobni. Az lenne a kérdés, hogy ennyiért (270) melyik gépet ajánlanátok, illetve milyen "kezdőszettet", milyen obi jön még ki ebből a kitobi mellé, ami nem drága, használható, ilyenek.
A fotózás elég sok területe érdekel, természet, sport, esemény, ilyenek (http://vdenes.hu/).

http://www.tmfoto.hu/

itt is nézz szét a digitális fényképezőgépeknél, ő olcsóbban tud hozni, és elég megbízható forrás.

ami pont belefér az említett keretbe, és tudsz még a maradék pénzből venni egy CF kártyát, az a következő:

Nikon D80 + Nikon Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6G ED-IF AF-S DX Kit digitális fényképezőgép
245000,- Ft (Bruttó ár)

ez az objektív nem a legjobb kitobi (a legjobb az archangel által említett 18-70 nikkor), de jól teljesít szerintem ahhoz, hogy megérje megvenni ezt a cuccot ENNYIÉRT.

Szerkesztette: alkalmialkesz 2007. 05. 02. 19:50 -kor

#643 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 20:06

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 20:49

ez az objektív nem a legjobb kitobi (a legjobb az archangel által említett 18-70 nikkor), de jól teljesít szerintem ahhoz, hogy megérje megvenni ezt a cuccot ENNYIÉRT.

Pedig ez egy korrekt kit obi. Hasonló kategória, mint az általad említett 18-70...

#644 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 20:37

Idézet

Én azt mondanám, hogy inkább olyan kittet válassz, ahol egy nagylátó lencse van. Az "olcsó" telék nem igazán alkalmasak komolyabb használatra, vagyis inkább úgy kellene fogalmazni, hogy nagyon hamar bele fogsz ütközni a technika korlátaiba. Inkább egy nagylátó zoom legyen kezdőnek és igény esetén később tudsz venni egy "komolyabb" telét, ami egy robosztusabb megoldás (szebb rajzolat tág blendénél, jobb AF, jobb fényerő, jobb építési minőség, hasonlók).

Igen, csak ez számításaim szerint elég soká lenne... :)

Idézet

1 giga memória minimum, de ennyi elég

Van 1,5 Gb SD kártyám, ezt mindenképpen elcserélem, becserélem, eladom, egyebek 1,5 Gb CF-re
Igen, új táskát is szándékszom venni, állvány van egy nagyon gagyi, de azt egyenlőre nem szándékszom, szűrőm az egy 55ös polár van, ezt is szándékszom majd 1-2vel kibővíteni, vagy ezt nagyobbra cserélni, plusz egy pótakku kezdésnek min. Ezek mondjuk 30k-ba férjenek bele, szval géppel mindennel együtt 300k, de az már eléggé felső :)
Úgy néztem a grip külön nagyon drága, mondjuk nemtom ez a kit amit linkeltem darabjaiban mennyi, mennyire érné meg így kitben veni.

Idézet

270k van rá, vagy esetleg van rokon aki megveszi a cége nevére és akkor ez nettó 270k

Ez bizony bruttó, de majd még megkérdezem a rokonokat :)

Idézet

vagy most a Canon pénzvisszafizetéssel a 400D 145e, így maradna még 125e obira...

Mi is ez a pénzvisszafizetés? És amit itt konkrétan említesz 145e ez csak váz?

Idézet

Nikon D80 + Nikon Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6G ED-IF AF-S DX Kit digitális fényképezőgép

Ez az obi nem hangzik túl rosszul, megnézem ezt is :)
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#645 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 20:54

Idézet: denes44 - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 20:37

Van 1,5 Gb SD kártyám, ezt mindenképpen elcserélem, becserélem, eladom, egyebek 1,5 Gb CF-re. [...]

Ez az obi nem hangzik túl rosszul, megnézem ezt is :)

ha D80at veszel, nehogy elcseréld az SDket, mivel az éppenhogy azzal működik!!! :D

és az obi a második legjobb kitobi, amit nikonhoz vehetsz (a legjobb minőséget a 18-70 adja), és csak egy jobb kitobi van, mint a nikkorok, az pedig a canon 5Dhez megvásárolható 24-105 L. de az más kategória kicsit.

Szerkesztette: alkalmialkesz 2007. 05. 02. 20:55 -kor

#646 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 21:28

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 20:54

ha D80at veszel, nehogy elcseréld az SDket, mivel az éppenhogy azzal működik!!! :D

és az obi a második legjobb kitobi, amit nikonhoz vehetsz (a legjobb minőséget a 18-70 adja), és csak egy jobb kitobi van, mint a nikkorok, az pedig a canon 5Dhez megvásárolható 24-105 L. de az más kategória kicsit.

Mennyire kemény, hogy a 24-105-öt is kitobinak hivják... És tényleg :D
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#647 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 21:35

Végülis csak szövegkörnyezet kérdése. Ha lenne olyan kit, amihez a 300/F2.8 USM EF-L IS obit adják, akkor az lenne a kitobi :D

Szerkesztette: debaj 2007. 05. 02. 21:35 -kor

#648 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 11:08

A kitobi nem az mikor a hasszelhof autóját legyorsulják ?  :cool:  :Đ

#649 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 11:25

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 11:08

A kitobi nem az mikor a hasszelhof autóját legyorsulják ?  :cool:  :Đ

húúúúúú

:respect:

#650 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 22:06

Én valamiért Canon felé húzok, de fogalmam sincs miért :)
Annyire még nem merültem bele, de azt tudom már hogy a Nikon-ok nagyobbak, kényelmesebbek.
Viszont sztem a környezetemben több a Canon-os fotós, és ugye az se hátrány, ha néha tudok 1-2 dolgot kölcsönkérni :)

Viszont szerintem most az fog számítani hogy melyik rendszerhez olcsóbbak a kiegészítők, kevesebb pénzből melyikhez lehet jobb obikat venni? Ebben ki a nyerő?

Meg olvasgatom itt néha hogy vki ilye-olyan régebbi obit vesz, ami tökéletesen működik, csak pl. nincs AF meg ilyenek, viszont olcsó. Ezek a lehetőségek is érdekelnének.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#651 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 23:22

Idézet: denes44 - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 22:06

Én valamiért Canon felé húzok, de fogalmam sincs miért :)
Annyire még nem merültem bele, de azt tudom már hogy a Nikon-ok nagyobbak, kényelmesebbek.
Viszont sztem a környezetemben több a Canon-os fotós, és ugye az se hátrány, ha néha tudok 1-2 dolgot kölcsönkérni :)

Viszont szerintem most az fog számítani hogy melyik rendszerhez olcsóbbak a kiegészítők, kevesebb pénzből melyikhez lehet jobb obikat venni? Ebben ki a nyerő?

Meg olvasgatom itt néha hogy vki ilye-olyan régebbi obit vesz, ami tökéletesen működik, csak pl. nincs AF meg ilyenek, viszont olcsó. Ezek a lehetőségek is érdekelnének.

régi obik szempontjából egyértelműen a canon a nyerő, mivel szinte minden objektív rámegy adapterrel (kisfilmesekre gondolok, ennél nagyobb formátumokat nem ismerem eléggé). azaz canonra pl lehet tenni M42n meg több régin kívül adaptált nikon obit is (bár nincs se AF se semmi kommunikáció a vázzal, hacsak nem spéci az adapter), míg ez fordítva nem igaz (vagy csak nagyon kompromisszumokkal).

a saját objektívparkkal már más a szitu. el is mondom, miért.

canonnak rengeteg objektíve van. elképesztően sokoldalú a rendszer, vannak belépőszintű, komoly, és profi optikák is, amikkel lefedhető egy nagyon nagy tartomány.

nikonnál ez abban más, hogy most kezdik feltölteni a parkjukat. profi obik vannak bőven, de normál halandó csak nemrég óta tud venni pl viszonylag jó telezoomot (ezt a lyukat az új 70-300 töltötte be, míg canonnál már régóta van 3 obi a profin kívül, ami KÖRÜLBELÜL erre a tartományra hivatott létezni).

mindenképp érdemes szétnézni a külső gyártóknál is, mint tokina és sigma (bár utóbbi hírhedt a gyártási hibákról, de erről tulajdonosok beszélnek majd).

a vázak terén a következő a különbség (ha valamit tévesen írok le, szóljatok, megbeszéljük, de én így ismerem a vázakat):

nikon: amit kifizetsz, azt kapod. ha csökkenteni akarják a váz árát, akkor igyekeznek ügyelni arra, hogy az ne menjen a használhatóság, kényelem rovására. ezért minden nikon váz fogása jó, és a keresők is jobbak, mint a canon megfelelőkön. működési sebesség terén szintén nincs kompromisszum (canon 300D a legrosszabb, de az úgyse jön szóba. nikonnak jellemzően a kereső elsötétedése tart kevesebb ideig, mint canonnál) a gombok szép nagyok, kesztyűvel is használhatóak.

canon: picit drágábbak, mint amit a megfelelő kategóriás nikon (D40x-400D, D80-30D, D200-5D, stb). a keresők csak a 20-30D és afeletti kategóriában használhatóak manuális fókuszra. a markolatok szintén szörnyűek, ha nagy a kezed és nem veszel hozzá portrémarkolatot (vagy még úgy is kicsi marad). pici gombok jellemzőek. ellenben a 30D felépítése jobb, mint a nikon D80nak, fém, ez nagy előny, ahogy az 5  kép másodpercenként szintén az.

kb ennyi jut az eszembe. a kapott képek mindkét rendszerből állati jók, de leginkább objektívfüggőek. jótanács: kitobit csak nikonhoz vegyél (mivel d80at veszel). a 30Dhez adott kitobik adják az egész canon objektívpark legerősebb geometriai torzítását, és emelett a 18-55öt megérintve engem a hideg rázott.

remélem segítettem.

Szerkesztette: alkalmialkesz 2007. 05. 03. 23:26 -kor

#652 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 23:42

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 23:22

canon: picit drágábbak, mint amit a megfelelő kategóriás nikon (D40x-400D, D80-30D, D200-5D, stb).

Ööö... szerintem ezekből egyik párosítás sem ugyanaz (vagy "megfelelő") a kategória.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#653 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 06:18

(D40x-400D, D80-30D, D200-5D, stb)

a sorrend így helyes:

(D40x, 400D, D80, 30D, D200, 5D, D2, 1D)

nem hülyék, így nem teljesmértékben konkuráló termékekkel lépnek piacra, ha nem közélövik a másik gyártó termékeinek

#654 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 07:07

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 6:18

(D40x-400D, D80-30D, D200-5D, stb)

a sorrend így helyes:

(D40x, 400D, D80, 30D, D200, 5D, D2, 1D)

nem hülyék, így nem teljesmértékben konkuráló termékekkel lépnek piacra, ha nem közélövik a másik gyártó termékeinek

ok akkor másképp fogalmazok.

valaki az elkölthető pénz függvényében ezek között választ:

D40x vagy 400D
D80 vagy 30D

innen már tényleg más a helyzet.

bár a D200 jóval olcsóbb, mint az 5D, én mégis konkurrensnek tekintem, mivel az 5D egyetlenegy fícsörje előzi meg, mégpedig a full frame érzékelő - ettől eltekintve a D200 mind felépítésben, mint teljesítményben jobb.

1 digites szériába nem megyek bele mivel itt úgyis irreleváns (bár már a D200 illetve 5D is az...)

#655 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 07:34

törölve

Szerkesztette: G_ArchAngel 2007. 05. 04. 07:55 -kor

#656 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 07:40

törölve

Szerkesztette: G_ArchAngel 2007. 05. 04. 07:55 -kor

#657 Felhasználó inaktív   Bigi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 04. 08:49

Sziasztok!
Tudtok-e olyan helyet pesten, ahol végeznek dslr ccd nedvestisztítást?

#658 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 09:13

Idézet: Bigi - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 8:49

Sziasztok!
Tudtok-e olyan helyet pesten, ahol végeznek dslr ccd nedvestisztítást?

gondolom a hivatalos szervíznél, illetve régebben a Nika-nál (studioline.hu)
:)

#659 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 09:50

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 7:07

ok akkor másképp fogalmazok.

valaki az elkölthető pénz függvényében ezek között választ:

D40x vagy 400D
D80 vagy 30D

innen már tényleg más a helyzet.

bár a D200 jóval olcsóbb, mint az 5D, én mégis konkurrensnek tekintem, mivel az 5D egyetlenegy fícsörje előzi meg, mégpedig a full frame érzékelő - ettől eltekintve a D200 mind felépítésben, mint teljesítményben jobb.

1 digites szériába nem megyek bele mivel itt úgyis irreleváns (bár már a D200 illetve 5D is az...)

Ezt nyugodtan elfelejtheted, almával nem hasonlítunk kókuszdiót.

Képességeiket kell hasonlítgatni, nem a külsőségeket. 5D-nek, 1D-nek és 1Ds-nek nincs megfelelője nikonban. Mondják sokan d2xs és a többi egy kategória azonos 1d sorozattal, és annyiban igazuk van hogy ezek vannak legközelebb egymáshoz de pl a nikonok DX szenzorosak. Még így is sokkal-sokkal közelebb vannak pl felhasználási területüket nézve mint a D200 és az 5D. D200 egy általános, jól használható amatőr gép ami mindenfélére jó, köztük természetfotóra és sportfotózásra, hiszen ott a sorozatsebesség és ott a weathersealed váz. A D200 valójában ilyen téren a 30D és annak utódjának felel meg leginkább (lásd sorozatsebesség, általános apróságok). D80 a 400d egyenesági megfelelője - más a fogása, de a paramétereik igencsak rokonok.

A D50 egy használható szintre lecsupaszított amatőr gép amit élvezettel használ az egy bizonyos szint fölé nem igyekvő felhasználó - A d40-ek viszont méltatlanul meg lettek herélve, cserébe legalább olcsóak. Nincs canon megfelelő.

Az 5D inkább amolyan műtermi gép, alacsony sorozatsebességgel, ám vitathatatlanul jó potenciállal rendelkező érzékelővel. Nincs nikon megfelelője, belátható időn belül nem is lesz.

#660 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 10:21

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 10:50

Ezt nyugodtan elfelejtheted, almával nem hasonlítunk kókuszdiót.

Ilyen alapon egyik gépet se hasonlítsuk a másikhoz, ugyanis ahogy G_Archangel is mondta, nincs egymásnak megfelelő gép a két gyártó kínálatában.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.