HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 II. Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   DankenMcL 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 22:45

Nálam is megtörtént az emelés 1->4.
22:30-kor, Hajdu-B. megye. Net egész biztosan nem szakadt meg, csak azt vettem észre, hogy a netrádió elnémul, viszont a router nem mutat szakadást.

#2462 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Piton - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 22:16

Mutas nekem egy kibaszott szerzodest, amiben a 8 megat garantaljak! Ala irtal olyan szerzodest, amiben benne van az, hogy garantalt 8 megat fogsz kapni???
Ha neked van ilyen linkeld mar be ide, had lassunk ilyent mi is!

Holnap beperelem a kozutkezelot, mert nem tudok 80al menni oda ahova fogok, mert kurva szar az ut es nincs kirakva, hogy nem lehetek 80al...

Ugye azt tudod, hogy a 8096/512-es netnel a garantalt 480/192?! Remelem ennek tudataban morogsz olyan rohadtul magabiztosan...

Húúú micsoda indulatos hozzászolás  :down:
Csak nem neked is érdeked fűződik a 8 megás látszat fenntartásához? :omg:
Más ingét az ember nem szokta magára venni ugye...

Jobban tennéd, ha előbb átgondolnád a dolgokat és csak utána osztanád meg a nagy eredményeidet  :down:

Megsúgom neked, hogy ezeket a csomagokat nem a garantált értékeivel reklámozzák és értékesítik, és legfőképp nem ezért a sebességért/szolgáltatásért kérik el a pénzt sem.
Ha így lenne akkor tényleg nem lehetne az embernek 1 szava sem, hogy több jön.

Ha jelenleg egyszerűen fizikai képtelenség a 8 mega sebesség elérése a gyakorlatban, nem is beszélve az upload-ról, akkor félrevezetés 8 megásként hirdetni/árulni.
Még úgysem teljesen korrekt, hogy felhívják a figyelmet, hogy nem annyi, csak "akár annyi is lehet", mert 99.9%-ban (és akkor jóindulatú voltam) ez nem teljesül.

És tényleg találó volt az az ötlet, hogy cserébe akkor a szolgáltatásért is csak "akár" x ezer forintot is fizethetnék. (de nemfogok, csak kevesebbet)

#2463 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Na most amugy tenyleg segitsen mar valaki nekem, mert most mar vegig neztem kb 10-20 szolgaltatot, de meg mindig nem talaltam en olyant, aki garantaltan adna azt a rohadt 8 megat sima 8 megas dsl-nel... Lehet vak vagyok, de ha tenyleg a T-Online ADSL Maximumanak aran adnak ilyent azonnal megyek oda... Pl segitsetek... :) :respect:  :respect:  :respect:

#2464 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 22:46

Idézet: suexID - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 22:43

...

De én úgy vagyok ezzel, hogy menjenek csak reklamálni a GVH-hoz, fizessék ki a boríték, a bélyeg árát és majd meglátják, hogy egy nagy büdös szart se fognak csinálni. Mert ez esetben tényleg nem a T-Com a hibás.

Nembaj, legalább látják, mekkora a magyarok sávszél igénye..  :D

#2465 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 22:48

Idézet: smyle - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 22:45

Húúú micsoda indulatos hozzászolás  :down:
Csak nem neked is érdeked fűződik a 8 megás látszat fenntartásához? :omg:
Más ingét az ember nem szokta magára venni ugye...

Jobban tennéd, ha előbb átgondolnád a dolgokat és csak utána osztanád meg a nagy eredményeidet  :down:

Megsúgom neked, hogy ezeket a csomagokat nem a garantált értékeivel reklámozzák és értékesítik, és legfőképp nem ezért a sebességért/szolgáltatásért kérik el a pénzt sem.
Ha így lenne akkor tényleg nem lehetne az embernek 1 szava sem, hogy több jön.

Ha jelenleg egyszerűen fizikai képtelenség a 8 mega sebesség elérése a gyakorlatban, nem is beszélve az upload-ról, akkor félrevezetés 8 megásként hirdetni/árulni.
Még úgysem teljesen korrekt, hogy felhívják a figyelmet, hogy nem annyi, csak "akár annyi is lehet", mert 99.9%-ban (és akkor jóindulatú voltam) ez nem teljesül.

És tényleg találó volt az az ötlet, hogy cserébe akkor a szolgáltatásért is csak "akár" x ezer forintot is fizethetnék. (de nemfogok, csak kevesebbet)

De fozodik hozza erdekem... Informatikuskent naponta ezzel kuzdok, hogy az emberek felfogasa nem igazan sikeres mikor informatikaval foglalkoznak...
Aztan fudofik hozza azert is mert mar 198millioszor le lett irva minden a forumon, csak egyesek nem szeretnek vissza olvasni...
Aztan igen nem a mimimummal reklamozzak, de mit is reklamoznak minimummal? Hat telefonok keszenleti idejet nem a francba is... Notebook aksi uzemidejet? Ahh ezt sem.. A fenebe is... Tenyleg most csesztek ki velunk eloszor... Holnap perelem asus, acer, nokia, motorola, samsung mert azok is atvagtak...

Szerkesztette: Piton 2007. 01. 25. 22:51 -kor

#2466 Felhasználó inaktív   suexID 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 22:48

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 23:39

G.SHDSL-t - ami max up to 2.3/2.3Mbps-et tud - külföldön ahol adják, üzleti ügyfeleknek kínálják bérelt vonali szintű internetszolgáltatásként . Tíkom is idehaza is bérelt vonali szolgáltatásnál használja a G.SHDSL-t már évek óta. Angoloknál ahol több szolgáltató kínál SDSL-t üzleti ügyfeleknek többfajta content ratioval. A kisüzleti 2/2Mbps-es 1:10-esek content ratios  150 font körül van, az 1:1-es bérelt vonali szintűek 250-400 font körül. Egy lakossági up to 8Mbps/448kbps-es 30 font körül van, ebből talán jól látszik hogy a G.SHDSL szolgáltatás ott sem épp lakossági kategória, de sehol sem annak szánják.

A G.SHDSL-t jól lehet bondingolni, több érpár kapacitás összefogni egy vonallá. Erre komplett eszközök készülnek akár 2, 4 vagy 8 érpár kapacitását is össze lehet fogni.

Amiket leírtál, azoknak örülök, mert ennyire nem voltam képben árfekvés szempontjából. De ha jól tudom kis hazánkban is van SDSL szintű valami, bár a TVNet kínálja és 512/512 sebességre képes, ami sajnos nem egy szuperszónikus valami, de azért jobb, mint az 512/96.

Azzal a félmondatommal, hogy a kettő nem ugyanaz arra akartam utalni, hogy a bérelt vonali hozzáférés esetén a felhasználóhoz egyéni igényre kerül kiépítésre a vonal, és az ezen elérhető átviteli sebesség akár gigabites is lehet. Ilyen rendszereket többnyire nagy cégek telephelyei közti internet és hálózati összeköttetésre szoktak használni. Az SDSL pedig egy olyasmi szolgáltatás, amit a hagyományos vonalon is meg lehet valósítani, igaz a sávszélesség nem olyan kiemelkedően magas (de legalább szinkron).
--
suexID | blog.suexid.hu
email: suexid [kukac] gmail [ponty] com
komolyabb dolgokra: info [kukac] suexid [pont] hu

#2467 Felhasználó inaktív   Nietzsche1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 22:49

Kép

:smoker:

Hajdúhadház :)

Debrecen és Nyíregyháza között félúton

másik gépen pont egyidejűleg egy DC is indult a méréssel, szóval lehet hogy nem teljesen pontos a számítás :)

Hehe, ma úgy látom Hajdú-Biharban dolgozik a script :p :)

Szerkesztette: Nietzsche1 2007. 01. 25. 22:52 -kor

#2468 Felhasználó inaktív   Nietzsche1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 22:51

egyébként nem szakadt meg, csak nagyon durván laggolt... ezért én segítettem rá párszor a szakadásra XD

(küldött byteok pörögetek fogadottak meg ciklikusan álltak 10-30 mp-ket azán ismét ment (ez kb 4-8 alkalommal ment le)) aztán az eredményt már ti is láttátok :)

#2469 Felhasználó inaktív   _ADMIN_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 22:51

Idézet: Xboxman - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 22:38

Az lenne az igazi ha leszednél valamin nagyobb cuccot flashgettel, aztán osztogatsz, mert ez így nem stimt.

Én azért örülök ennek a nemstimmt-nek :D
Pont ezért nem használok flashgetet :eek:
Azért a speedtesztek is sugallnak valamire:
Kép

Csatolt fájl:

Szerkesztette: _ADMIN_ 2007. 01. 25. 23:04 -kor

#2470 Felhasználó inaktív   Nietzsche1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 23:00

Idézet: DankenMcL - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 22:45

Nálam is megtörtént az emelés 1->4.
22:30-kor, Hajdu-B. megye. Net egész biztosan nem szakadt meg, csak azt vettem észre, hogy a netrádió elnémul, viszont a router nem mutat szakadást.

ez hol volt pontosan? :) vhol közel, vagy most nagyobb régióban is történtek emelések? :)

#2471 Felhasználó inaktív   suexID 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 23:00

Idézet: Nietzsche1 - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 23:49

Hehe, ma úgy látom Hajdú-Biharban dolgozik a script :p :)

Szerintem minden más megyében is, fokozatosan állnak át, mivel egyszerre nem biztos, hogy egészséges lenne minden alközpontnak az átállás. Nem tudom, hogy napi mennyi embernek dobja meg a netjét a script, de szerintem minden megyében pár száznak, és akkor mindenki szép lassan megkapja az adagját.
--
suexID | blog.suexid.hu

#2472 Felhasználó inaktív   Nietzsche1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 23:01

akkor abból a pár százból pont itt voltunk ma ketten ;)  :Đ

#2473 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 23:03

Idézet: Michael - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 21:23

Login: Dlink
Pass : Bridge

a pass tuti jo a Dlink lehet hogy kicsi "d"  :Đ

Egy szem jelszot kert osszesen.

Kiprobaltam: "admin", "Admin", "Dlink", "dlink", "password" ezek egyike sem jott be.

#2474 Felhasználó inaktív   suexID 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 23:03

Idézet: Nietzsche1 - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 0:01

akkor abból a pár százból pont itt voltunk ma ketten ;)  :Đ

Haha, örülj neki! :)
--
suexID | blog.suexid.hu

#2475 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 23:05

Idézet: Derlie - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 21:42

csak emailezni, ott van az általánydíjas modemezés.

Aztan 2700Ft-ert cserebe le is tudod tolteni a napi 25MB spamet :omg:

#2476 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 23:05

Idézet: suexID - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 23:48

Amiket leírtál, azoknak örülök, mert ennyire nem voltam képben árfekvés szempontjából. De ha jól tudom kis hazánkban is van SDSL szintű valami, bár a TVNet kínálja és 512/512 sebességre képes, ami sajnos nem egy szuperszónikus valami, de azért jobb, mint az 512/96.

Azzal a félmondatommal, hogy a kettő nem ugyanaz arra akartam utalni, hogy a bérelt vonali hozzáférés esetén a felhasználóhoz egyéni igényre kerül kiépítésre a vonal, és az ezen elérhető átviteli sebesség akár gigabites is lehet. Ilyen rendszereket többnyire nagy cégek telephelyei közti internet és hálózati összeköttetésre szoktak használni. Az SDSL pedig egy olyasmi szolgáltatás, amit a hagyományos vonalon is meg lehet valósítani, igaz a sávszélesség nem olyan kiemelkedően magas (de legalább szinkron).

Kínál még G.SHDSL szolgáltatás is pl. az Actel:
http://www.actel.hu/...=shdsl_business

De hasonló kategória pl. a UPC Business csomagja is
http://www.upcbusiness.hu/?akt_menu=3

Bérelt vonal tényleg más, de ha pl. a réz érpárt fel tudja a szolgáltató használni last mile-ra és az ügyfél Nx2Mbps vagy alatti sebességű bérelt vonali szolgáltatásra akar előfizetni akkor ott a G.SHDSL-t használja Tíkom. Természetesen ha nagyobb sebességre van igény akkor ott a réz érpár már kevés és optikát kell behúzni. Azon meg az aktív eszköztől függ csak milyen kapacitást ad bérbe Tíkom.

Pl. nagysebességű bérelt vonali szolgáltatásra a Tíkom ÁSZF-ének végén lehet árakat látni.
http://www.t-com.hu/...c/berelt_2f.pdf
Nagyvároson belül meg van Gigalink bérelt vonali szolgáltatás is, árak szintén a PDF végén
http://www.t-com.hu/...c/berelt_3f.pdf

#2477 Felhasználó inaktív   kigyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 23:06

Mint mindig ma is emelést jelentek be Egy újabb ismerős vonalát találta meg a script man:
Hely: Tüskeszentpéter
512-ről 1024-re emltek egy vonalat hát igen bővülnek a listák az emelésekről gondoltam berakom ezt is.
Valóban érdekes érzés amikor körbelövik az embert anélkül, hogy a vonalához nyúlnának :D :D :D pffff. :D

#2478 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 23:07

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 23:03

Egy szem jelszot kert osszesen.

Kiprobaltam: "admin", "Admin", "Dlink", "dlink", "password" ezek egyike sem jott be.

root - Bridge?

DLink - Bridge

Szerk.: Esetleg admin - admin kombó.

Szerkesztette: sutyi^ 2007. 01. 25. 23:14 -kor

"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#2479 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 23:07

Egy biztos! Az IP tv miatt növelték meg a vonali sebességet. Még ha a júzernek nem lesz a downloadja sokkal jobb, akkor is IPTV-re jó lesz...
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#2480 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 23:08

Idézet: _ADMIN_ - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 21:42

:offtopic:    Képet nemtom hogy kell PrintScreen-elni,de mobiltel is megteszi :smoker:  :offtopic:

PrintScreen, aztan mspaintba beillesztes (Shift+Ins/Ctrl+V) :omg:

Advanced userek hasznalhatjak az Alt+PrintScreen-t is, az csak az aktualis ablak kepet rakja a vagolapra.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.