HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 II. Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:15

Idézet: laci85 - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:11

Hát már 22 évesen leckét nem kell írnom munka mellett.

Úgy viselkedsz mint egy 5 éves gyerek..munka mellett meg mindig csak a kelet ,öcsém tőlem állambácsi több lóvét elszed mint amennyit te nettóban keresel:D

#182 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:17

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:15

Úgy viselkedsz mint egy 5 éves gyerek..munka mellett meg mindig csak a kelet ,öcsém tőlem állambácsi több lóvét elszed mint amennyit te nettóban keresel:D

Tőled milliókat szed el ???  :)

#183 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:18

Idézet: Piton - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:45

Hehe... Te viccelsz? Mindig a dunantulon??? Azt hiszed itt arany elet van??
Tavasszal nagy nehezzen meretes t baratunk lerakott egy 64es egysegecsket (masnak nem nagyon tudom nevezni, mert annyira keves) azt mondva, itt ugyse lesz tobb dsl igeny... Nem telt bele fel ev tele lett es van meg egy csomo megrendelo aki arra var, h vegre legyen bovites... meg kb 2 ilyen 64es megtellne... de le se szarjak... szerinted ez olyan marha jo vilag??? ha ugye nem varos, hanem kis telepules, szal a parasztnak nem kell net elfgondoloas... remelem nem talalkozom azzal aki ezt az idiota elmeletet felallitotta, mert o zsakba kerul en meg bortonbe...
Elarulom kisebb telepulesen is kell dsl...
Szoval nyugi... itt a dunantulon sem minden arany...

Azért ha valóban ott van 200 tuti leendő előfizető akkor azt Tíkom sem fogja szó nélkül hagyni, persze ha csak elméletben vannak ott az más. Kistelepülések felé a gerinckapcsolódás a gond, oda ahova nincs optikai kábelezés nagyon szűkös kapacitást lehet biztosítani rézkábelen amire nem lehet akármennyi előfizetőt ráköni. Így is jellemzően Nx2Mbps-es gerincnek kevésbé nevezhető kapcsolódások vannak és ezen osztozik a 64 porton lévő előfizető, ami nem biztosít túl nagy sebességű csomagokhoz elégséges kapacitást, IPTV-ről és hasonlókról már ne is beszéljünk.

Ha valóban lenne 200 potenciális ügyfél az már közelíti azt a határt ahol Tíkom is el fog gondolkodni egy üvegszálas gerinc fektetésén, főleg akkor ha a legközelebbi optikai kábele amire rácsatlakozhatna nincs is túlzottan távol.

De ha belegondolsz ősz felé merült fen annak az igénye hogy kellene több embernek is, mire ez végigfut a telco bürökráciáján, a fejlesztési osztályon és esetleg rábólintanak az idő. Utána jön a területi engedélyek beszerzése hogy ásni lehessen ez megint bürökrácia, stb. ásni bekötni minimum egy fél éves átfutási idejű folyamat.

Szóval ha van 200 jelentkező nem lennék meglepve ha pl. lennének ilyen tervek Tíkom részről, esetleg már folyamatban is lennének, csak ezek a fejlesztések nem egy délután alatt valósulnak meg. Addig meg nem fognak fejleszteni a szűkös rézkábelen, még több előfizetőt rápakolva egy amúgy is túlterhelt rendszerre.

A Tíkom az üzleti logika szerint cselekszik. Ha lát megfelelő mennyiségű bevételt akkor meg fog lépni olyan beruházást is ami ehhez szükséges, főleg ha a megtérülése záros határidőn belül realizálható. Ha azt látja hogy 20-30 évek alatt sem térülne meg akkor biztos nem fog belefogni. Tíkomnak nem igazán a helyszín az ami számít, hanem az hogy üzletileg mennyire rentábilis az adott terület. És a kistelepülések itt vannak hátrányban hogy sokat kevesen laknak, a jövedelmek ott még kisebbek így arányaiban abból a kevésből is még kevesebben fizetnének elő netre.

Az is számít egy kistelepülésnek milyen lelkes és határozott a polgármestere. Jelentkeznek e olyan kistelepülési fejlesztési támogatásokra, projectrekre amivel pénzt szerezhetnek és pl. kiépülehet egy optikai gerinc a településig. És ha az már megvan akkor azon lehet ktv-t, szélessávú netet is szolgáltatni.

#184 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:18

Idézet: laci85 - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:17

Tőled milliókat szed el ???  :)

Off
szeretnél csak milliókat keresni:P

#185 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:21

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:18

Off
szeretnél csak milliókat keresni:P

Na jó majd emel ha emel a t-szar. Addig is várjunk türelmesen.  :rolleyes: 

#186 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:18

Azért ha valóban ott van 200 tuti leendő előfizető akkor azt Tíkom sem fogja szó nélkül hagyni, persze ha csak elméletben vannak ott az más. Kistelepülések felé a gerinckapcsolódás a gond, oda ahova nincs optikai kábelezés nagyon szűkös kapacitást lehet biztosítani rézkábelen amire nem lehet akármennyi előfizetőt ráköni. Így is jellemzően Nx2Mbps-es gerincnek kevésbé nevezhető kapcsolódások vannak és ezen osztozik a 64 porton lévő előfizető, ami nem biztosít túl nagy sebességű csomagokhoz elégséges kapacitást, IPTV-ről és hasonlókról már ne is beszéljünk.

Ha valóban lenne 200 potenciális ügyfél az már közelíti azt a határt ahol Tíkom is el fog gondolkodni egy üvegszálas gerinc fektetésén, főleg akkor ha a legközelebbi optikai kábele amire rácsatlakozhatna nincs is túlzottan távol.

De ha belegondolsz ősz felé merült fen annak az igénye hogy kellene több embernek is, mire ez végigfut a telco bürökráciáján, a fejlesztési osztályon és esetleg rábólintanak az idő. Utána jön a területi engedélyek beszerzése hogy ásni lehessen ez megint bürökrácia, stb. ásni bekötni minimum egy fél éves átfutási idejű folyamat.

Szóval ha van 200 jelentkező nem lennék meglepve ha pl. lennének ilyen tervek Tíkom részről, esetleg már folyamatban is lennének, csak ezek a fejlesztések nem egy délután alatt valósulnak meg. Addig meg nem fognak fejleszteni a szűkös rézkábelen, még több előfizetőt rápakolva egy amúgy is túlterhelt rendszerre.

A Tíkom az üzleti logika szerint cselekszik. Ha lát megfelelő mennyiségű bevételt akkor meg fog lépni olyan beruházást is ami ehhez szükséges, főleg ha a megtérülése záros határidőn belül realizálható. Ha azt látja hogy 20-30 évek alatt sem térülne meg akkor biztos nem fog belefogni. Tíkomnak nem igazán a helyszín az ami számít, hanem az hogy üzletileg mennyire rentábilis az adott terület. És a kistelepülések itt vannak hátrányban hogy sokat kevesen laknak, a jövedelmek ott még kisebbek így arányaiban abból a kevésből is még kevesebben fizetnének elő netre.

Az is számít egy kistelepülésnek milyen lelkes és határozott a polgármestere. Jelentkeznek e olyan kistelepülési fejlesztési támogatásokra, projectrekre amivel pénzt szerezhetnek és pl. kiépülehet egy optikai gerinc a településig. És ha az már megvan akkor azon lehet ktv-t, szélessávú netet is szolgáltatni.

igen sok igazságot mondtál,de a fejlesztést ált le tudják azzal hogy egy kis településen levő központba beraknak egy dslamot és arra rá van kötve még 5-6 falu...nem nagyon fejlesztenek ennél tovább mondván nem éri meg..

#187 Felhasználó inaktív   item00 

• Tag
  • PipaPipa

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:05

míg várakoztok:
http://video.google.com/videoplay?docid=-7...fire+water+burn
don't try this at home:)

A nyulas meg a CD-s rész volt a legjobb !  :D  :D  :D  :D
POWERED BY DFI INFINITY 975X/G - CORE 2 E6300 @ 6XXX
INTEL EXTENDED MEMORY 64 TECHNOLOGY
COOLERMASTER HEAT-PIPE SYSTEM "HYPER 48"

KERESEM EZT: TERMINATOR 2 EXTREME DVD WMV HD VÁLTOZAT!

#188 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:23

Idézet: laci85 - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:11

Hát már 22 évesen leckét nem kell írnom munka mellett.

OFF

EZ a baj!!!

Lecket nem kell irnod, nem is melozol...  :think:  :Đ  :confused:  :omg:

#189 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:24

de lelassult e netem:(

#190 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:31

Nem akarok ellent mondani neked... Csak tudod itt az a gond, hogy tavasszal erdekes modon szo sem volt rola, h t baratunk hoz vmit... Egy kb 1 hetes haboru utan erdekes modon 1 honapon belul meglett minden... De kedves fejlesztesi vezeto uriember kozolte, h o lemeri fogadni, h meg a fele sem fog betellni  evek alatt sem... Erre mondtam, h en meg lemerem fogadni, h igen, meghozza 1 even belul... Nekem lett igazam...
Mikor kerdeztem jart-e mar erre azt se tudta merre kellene indulni... Marha jo teruleti fejlesztesi vezeto... Szinte beleszerettem... Az, hogy megnezi a rohadt lelekszamot meg a rohadt szaraz adatait... Meg azt, h az elmult evekben alig amradt vezetekes telefon, mert szart se lehet mar csinalni neten a kemeny kis tarcsazos modszerrel... Es telefonalni meg inkabb beszel emberek tobbsege mobilon ugye neki k azt jelenti, h nem kell a szolgaltatas, csak az nem jut el a pici agyukig, h ha lenne hasznalhato net lehet emberek nem kottetnek ki telefont... Vagy ha telefont nem is hasznalnak, de dsl kellene... Mert ugye ez meghalaja az atlag gondolkodasi szintet... Mert ugye a rohadt szolgaltatasokat ossze kell kapcsolni... Es ez ugye NEM buntetendo... Mont pl Windowsnal a Media Player... Holott ugye... Na mind1... SZal maradjunk annyiban, lenne igeny... Most is van benn jonehany mar tobb mint 1 honapja meg hasonlok... Tobbiek azert nem adjak le mert gondolkoznak mi az ami meg lehetne...

#191 Felhasználó inaktív   aquila1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:31

Idézet: DjPremier - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:00

Idézet: aquila1

Sziasztok
Egy ideje kovetem az esemenyeket itt, de megmondana nekem valaki hogy a Margin es hasonlo parametereket hogyan tudom megnezni egy "regi" Dialcom modemen?
Mindenki dobalja itt az ertekeket, csak nem tudom honnan

Dialcom

Talán segitettem.

Igen segitettel, koszi!
Vegul kikerultem a routert... :)

Szerintem eleg jo ertekeim vannak:

Adsl Line Status OPERATIONAL
Adsl Mode G.DMT
Up Stream 448 kb (Interleave)
Down Stream 3584 kb (Interleave)
Attenuation Near End: 11.0
Far End: 13.5
SNR Margin Near End: 20
Far End: 18

Bar nem tudom mi az a G.DMT... de remelem nem jelent rosszat :)

#192 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:32

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:21

igen sok igazságot mondtál,de a fejlesztést ált le tudják azzal hogy egy kis településen levő központba beraknak egy dslamot és arra rá van kötve még 5-6 falu...nem nagyon fejlesztenek ennél tovább mondván nem éri meg..

nalunk most meg erre is keptelenek... hajra internetes fejlodes... hajra!!! bar miert is lepodnenk meg, mikor t-online meg arra keptelen, h online csomagvaltas mukodjon uj rendszerbe is? :)

#193 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:34

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:21

Egy DSLAM nem fog 5-6 falut kiszolgálni mert kábeltávban elég korlátozott a hatóköre úgy 5km. A falvak meg azért ennél távolabb vannak egymástól. Ezért kell a DSLAM-ot a kistelepülésre vinni, ami önmagában nem nagy költség, ami a rázós része a gerinckapcsolat a DSLAM-tól az optikai gerinchálózatig. Ez a drága és nehezen kivitelezhető. Ha optikán csinálják akkor azt előbb le kell fektetni és mivel drága csak ott éri meg ahol lesz elég bevétel ami ezt fedezi. Ha rézzel csinálják szűkös lesz a kapacitás, nem lehet akárhány usert rákötni, azok is viszonylag kissebességű csomagokra számíthatnak és olyan mint az IPTV szóba se jöhetnek.

Az egész a beruházás költség vonzata és a várható bevételekről szó. Ha ezek aránya megfelelő akkor üzletileg érdekelt lesz a szolgáltatásban a telecom cég.

#194 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:35

Idézet: Piton - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:31

Nem akarok ellent mondani neked... Csak tudod itt az a gond, hogy tavasszal erdekes modon szo sem volt rola, h t baratunk hoz vmit... Egy kb 1 hetes haboru utan erdekes modon 1 honapon belul meglett minden... De kedves fejlesztesi vezeto uriember kozolte, h o lemeri fogadni, h meg a fele sem fog betellni  evek alatt sem... Erre mondtam, h en meg lemerem fogadni, h igen, meghozza 1 even belul... Nekem lett igazam...
Mikor kerdeztem jart-e mar erre azt se tudta merre kellene indulni... Marha jo teruleti fejlesztesi vezeto... Szinte beleszerettem... Az, hogy megnezi a rohadt lelekszamot meg a rohadt szaraz adatait... Meg azt, h az elmult evekben alig amradt vezetekes telefon, mert szart se lehet mar csinalni neten a kemeny kis tarcsazos modszerrel... Es telefonalni meg inkabb beszel emberek tobbsege mobilon ugye neki k azt jelenti, h nem kell a szolgaltatas, csak az nem jut el a pici agyukig, h ha lenne hasznalhato net lehet emberek nem kottetnek ki telefont... Vagy ha telefont nem is hasznalnak, de dsl kellene... Mert ugye ez meghalaja az atlag gondolkodasi szintet... Mert ugye a rohadt szolgaltatasokat ossze kell kapcsolni... Es ez ugye NEM buntetendo... Mont pl Windowsnal a Media Player... Holott ugye... Na mind1... SZal maradjunk annyiban, lenne igeny... Most is van benn jonehany mar tobb mint 1 honapja meg hasonlok... Tobbiek azert nem adjak le mert gondolkoznak mi az ami meg lehetne...

Ezek tények sajna de így vanmcsak nem Vas megyei vagy?:D

#195 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:39

Idézet: Pitbull - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:14

A Piton legjobb tudomásom szerint inkább megölel egy picit- :D

Csak viccnek szántam. :)

Szerkesztette: -=Tiger=- 2007. 01. 18. 14:40 -kor

"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#196 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

aquila szivesen. ;)
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#197 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:34

Egy DSLAM nem fog 5-6 falut kiszolgálni mert kábeltávban elég korlátozott a hatóköre úgy 5km. A falvak meg azért ennél távolabb vannak egymástól. Ezért kell a DSLAM-ot a kistelepülésre vinni, ami önmagában nem nagy költség, ami a rázós része a gerinckapcsolat a DSLAM-tól az optikai gerinchálózatig. Ez a drága és nehezen kivitelezhető. Ha optikán csinálják akkor azt előbb le kell fektetni és mivel drága csak ott éri meg ahol lesz elég bevétel ami ezt fedezi. Ha rézzel csinálják szűkös lesz a kapacitás, nem lehet akárhány usert rákötni, azok is viszonylag kissebességű csomagokra számíthatnak és olyan mint az IPTV szóba se jöhetnek.

Az egész a beruházás költség vonzata és a várható bevételekről szó. Ha ezek aránya megfelelő akkor üzletileg érdekelt lesz a szolgáltatásban a telecom cég.

en kb 4,4km-re vagyok utcat - utat nezve kozponttol... kozpont masik telepulesen van ;-)

nem nem vas megyei vagyok :) de ott sem jobb a helyzet informacioim szerint... ugyfelektol hallottam ott is vicces dolgokat... pl egy kabelt, amit legkabelkent kellene kihuzni kb 2 honapja :)

#198 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:40

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:34

Shabba hidd el így van:( nézd meg a dslam listát kisunyom D1 dslam rákötve Ják (3000lakos) Balogunyom (2000lakos) Sorokpolány (1200 lakos) Sorkikápolna (700 lakos) Sorkifalud(1100 lakos) Kisunyom pedig írd és mond 300!!!!!!!!! lakos ..ebben hol a biznisz?

#199 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:41

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:40

Shabba hidd el így van:( nézd meg a dslam listát kisunyom D1 dslam rákötve Ják (3000lakos) Balogunyom (2000lakos) Sorokpolány (1200 lakos) Sorkikápolna (700 lakos) Sorkifalud(1100 lakos) Kisunyom pedig írd és mond 300!!!!!!!!! lakos ..ebben hol a biznisz?

nem mondjatok, h tenyleg logikat kerestek ebben az egeszben? :))))

#200 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:43

Idézet: Piton - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:39

en kb 4,4km-re vagyok utcat - utat nezve kozponttol... kozpont masik telepulesen van ;-)

nem nem vas megyei vagyok :) de ott sem jobb a helyzet informacioim szerint... ugyfelektol hallottam ott is vicces dolgokat... pl egy kabelt, amit legkabelkent kellene kihuzni kb 2 honapja :)

Szívesen fényképeznék dolgokat de szerintem meg perelne a Tí.. lógnak a kábelek csupasz véggel az oszlopról meg hasonló.. isdn2 vonalam zajos alig használható az adsl szar minőségű mert ha bejelentem ugyan kijavítják de két nap múlva az öreglány szembe bejelenti a telovonala rossz erre az enyémet rontják le..szal siralmas a helyzet

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.