HWSW Informatikai Kerekasztal: Környezetszennyezés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Környezetszennyezés Az erdőírtástól a felmelegedésig Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:25

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 17:07

Valahol olvastam, hogy Finnorszag a legdepressziosabb. Majd megkeresem a cikket.

Az lehet, hogy depressziós, de hogy az életszinvonaluk messze a legmagasabbak között van.Szóval annak semmi köze az éghajlathoz.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#22 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:26

Idézet: keton - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 17:23

Ugye mondanom sem kell, hogy milyen hatása lehet a mezőgazdaságra annak, hogy februárig 10 fok van, majd márciusban betör a fagy egy hétre.

Na igen, ez is lehetséges, erre nem is gondoltam.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#23 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:29

Idézet: keton - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 17:23

Ugye mondanom sem kell, hogy milyen hatása lehet a mezőgazdaságra annak, hogy februárig 10 fok van, majd márciusban betör a fagy egy hétre.

Arról nem is beszélve, ha nem tör be.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#24 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 20. 16:41

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 15:00

Például sírnak egy csomoan, hogy Magyarország éghaljata megváltozik. Én nagyon sajnálom a gazdákat és a növénytermesztőket, de azért valljuk be, vannak ennek jó oldalai! Például meditterán környezet leszünk! Ez nem csak a magyar ember életfelfogásán fog változtatni, hanem megemelkedik majd a turizmus is! Gondoljunk bele, a Balaton képe mennyire át fog alakulni majd! Boldogabb, vidámabb lesz mindenki mert meleg lesz.

Ne haragudj, de... :nevet2:

(Ha kicsit több időm lesz, majd bővebben kifejtem neked a véleményemet az idegenforgalomról, melyről szemmel láthatóan meglehetősen kevés érdemi információval rendelkezel.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#25 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 19:08

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 15:00

Kezdésnek itt egy cikk:

http://idojaras.orig...061213soha.html

amely azt tárgyalja, milyen lesz, ha meditterránosodni fogunk. Merthogy a jelenlegi ütem következménye ez lesz, a levegőben lévő egyre sűrűsödő szén-dioxid felfogja a hőt.

Szerintem azonban rosszul kezelik ezt a kérdést. Mindenki pánikol, hogy jajj, mi lesz most, holott erre fel kellene készülni. Ami napjaunkban zajlik Észak Európában, a 30 ember halálát is a felkészületlenség okozta.

Nem értem miért csodálkoznak az ítéletidők miatt, az emberek saját maguk okozták ezt, ők akarták hogy így legyen. Úgy gondolom, felesleges megakadályozni ezt a folyamatot, hiszen a technika fejlődése nem folytatodhat környezetszennyezés nélkül. A bio, környezetbarát duma sztem baromság, erre megint pénz kell, ebből ugyse lesz semmi. Inkább meg kellene barátkozni a gondolattal, és elfogadni, mi várható.

Például sírnak egy csomoan, hogy Magyarország éghaljata megváltozik. Én nagyon sajnálom a gazdákat és a növénytermesztőket, de azért valljuk be, vannak ennek jó oldalai! Például meditterán környezet leszünk! Ez nem csak a magyar ember életfelfogásán fog változtatni, hanem megemelkedik majd a turizmus is! Gondoljunk bele, a Balaton képe mennyire át fog alakulni majd! Boldogabb, vidámabb lesz mindenki mert meleg lesz.

Nézzünk egy másik dolgot. Kőolaj, az emberek elhasználják a nyersanyagot a Földről. Ez megintcsak pánik. Sír Amerika, hogy mi lesz, nem lesz üzemyanyag. Holott ott van az érintetlen Szibéria tele olajjal! Azt a területet senkinek se jutna eszébe használni, pedig sok ezer négyzetkilométer, és mégcsak egy árva falu sincs ott. A földje alatt százmilliárd tonnájával lapul a kőolaj meg a földgáz. Ráadásul mire egy területről felhasználják a kőolajat, addig a másikon megjelenik ujra!

Hát ne haragudj... :nevet2:

Kb. minden mondatoddal vitába tudnék szállni...

A gyorshajtásos topikban elkezdtük kibontani a problémát, de abba  is hagytuk, mert nem oda való.
Kacérkodtam én is egy ilyen jellegű téma nyitásával, de mostanában elég kevés az időm.

Nézd meg -ezen- az oldalon a két grafikont ill. a trendvonalakat.

Az alapvető baj az, ha nagy valószínűséggel elérünk egy pontot, akkor az időjárási  rendszer alpjaiban borul meg, és teljesen random lesz a végkifejlet. Egyes számítások szerint arra van a legnagyobb esély, hogy nyaraink forróak és szárazak lesznek (60-80 nap csapadék nélkül), a tél pedig elméletileg enyhe és nedves, márha a medence hatás miatt elérnek minket a nedves légtömegek.
(Sokan elbagatelizálják ezt, pedig a Kirill "keménymagját" is Alpok és a Kárpátok vonulatai térítették el  Magyarországtól. Angliára még 150-160 km/h-ás széllel csapott le, nálunk már  csak 100-110-es szélökések voltak.)

Más forgatókönyvek szerint a sarkvidéki jégsapka elolvadása ill. egyéb okok miatt a Golf-áramlat gyengülésével/eltolódásával számol, és akkor vége a jóidőnek, Európa kihül, miközben New Orleanst és Velencét elönti a víz...

Persze, mindíg is voltak időjárási anomáliák, volt átmeneti felmelegedés és volt mikro jégkorszak is, aminek az egyik XVII. sz.-i "csúcspontján" a befagyott Temzén vásárokat rendeztek, de nagyon úgy néz ki ezt a felmelegedési szakaszt, mi -azaz az emberiség- okozzuk.

Most tekintsünk el olyan "kicsiségektől", hogy az Alföld egy jó része félsivatag lesz, és a tenyészidőszakbani csapadékhiány miatt megművelhetetlen lesz, és nézzük a Kárpát-medence természetes, őshonos faunáját és flóráját: ugye nem kell részleteznem, hogy mik a kilátások.
A patkány és a veréb (mint jól alkalmazkodó faj) valószínűleg túléli, de pl a fekete gólya vagy az uhu nem biztos. Bár tudom, ez nem számít, mert majd lesz helyette turistánk... :omg:

Nyilván tudod, hogy  a kőolaj és a földgáz széntartalama évmilliók alatt vonódott ki a légkörből, és nem biztos, hogy jól tesszük a Földel, ha cca 200 év alatt visszapöfékeljük, tehát akkor tennénk jót magunkal, ha szibériai olaj a helyén maradna.

Idézet

A bio, környezetbarát duma sztem baromság, erre megint pénz kell

Itt most mire gondolsz? A fenttartható fejlődésre és a megújuló energiaforrásokra, vagy biotermékekre vagy a mire?

Idézet

Gondoljunk bele, a Balaton képe mennyire át fog alakulni majd! Boldogabb, vidámabb lesz mindenki mert meleg lesz.

Tényleg, milyen jó lesz az összezsugorodott Balaton a magas vízhőmérséklet miatt elszaporodott kékalgával és az oxigénhiány miatt megdöglött halakkal, de sebaj, majd "csekély" környezetrombolásal csinálunk egy mesterséges csatornát a Dunáig, és majd szépen feltöltjük vele a Balatont, jóféle Dunavizzel... Annál csak a Velencei tó lesz szebb, ami teljesen kiszárad...

Idézet

Ráadásul mire egy területről felhasználják a kőolajat, addig a másikon megjelenik ujra!

:nevet2: Hát ez késsssz, ez a pont az i-n...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#26 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 01:33

carcass alairasa helyenvalonak tunik;
"Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."

#27 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 08:31

Valamennyire egyet tudok érteni, bár a nyitó hozzászólás inkább a scifi kategória, de az tény, hogy nagy a képmutatás ezen a téren. Megnézném, hány magas pozícióban levő környezetvédő megy bkv-val, csak azért, hogy kevésbé szennyezze a kocsijával a környezetet? Nem sápítozniuk kéne, meg másra mutogatni, plakátozni, hanem házon belül elkezdeni elintézni.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#28 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 11:58

Vannak páran, akik a száguldó fantáziájukkal rengeteg részletet kihagynak és rohannának tovább arra, amerre eddig is.

Vannak páran, akik tájékozottabbak és nagyon meg vannak rettenve, hogy mi is lesz itt, nagyon szívesen tennének dolgokat, ha tudnának.

Vannak páran, akik tájékozottabbak, csak éppen másik irányból, ők informáltságuk helyességének magabiztos tudatában nem akarnak semmi különöset tenni.

Vannak páran, akik szintén azt látják, hogy baj lesz, de a megoldást mástól várják.

Mindenkinek a saját joga (kötelessége?) felmérni, hogy melyik csoportba tartozik és a jövő szempontjából melyik kifizetődő. Annak is, aki most nagyon határozottan kitart az álláspontja mellett. Ez után lehet érdemben elkezdeni kitalálni, hogy mégis mit lehetne tenni és apró lépéseket tenni - még ha csak kicsiben is vagyunk rá képesek.

#29 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 12:42

elpusztítjuk saját magunkat. ennyi.
az a populáció, ami mértéktelenül szaporodik, és nincs olyan erő, ami megállítsa, vagy nincs meg az az egyensúly, ami a mértéktelen szaporodást befolyásolni tudná, az saját magát fogja kipusztítani. és itt nem ilyen holmi háborúkról van szó - meghal 2-3 millió ember, akkor is maradok közel 6 milliárdan. Itt nagyobb méretű dolog lesz, és ez a folyamat már elindult...
Asszem az emberiség lassan nekiállhat új élőhely után nézni - nem tudom mennyi időnk van rá, de én örülök, hogy addigra ha minden igaz én már csak por és hamu leszek.

-C0pp3rM!n3-

#30 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 12:51

Idézet

szabinar Létrehozva: 2007. jan. 21., vasárnap - 2:33   
"Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." 

En a nyito hozzászólásban csak arra akartam mutatni, hogy Magyarországon talán azért mégsem lenne olyan vészes a helyzet a felmelegedés esetén!

Ettől eltekintve súlyos gondokat okoz a Föld legnagyobb részén.

Szerkesztette: Dextrose 2007. 01. 21. 12:52 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#31 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 12:58

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 12:51

En a nyito hozzászólásban csak arra akartam mutatni, hogy Magyarországon talán azért mégsem lenne olyan vészes a helyzet a felmelegedés esetén!

Ettől eltekintve súlyos gondokat okoz a Föld legnagyobb részén.

De, nagyon vészes lenne. Másutt még annál is vészesebb.

Belegondoltál, hogy ha a tavalyi nyár tényleg meleg időszakát (2 hét) egész nyárra kiterjesztenéd, eső nélkül, akkora viharokkal, mint aug. 20. (ez mondjuk kéthetente)? Legyen ez június elejétől szeptember végéig.

Mezőgazdasági szempontból katasztrófa. 2005 nyarán 85 napig (!!) nem esett eső Nagykőrösön. Folyamatos locsolás (napi 14 óra, két kúttal, heti hét napon) mellett volt, ami bizony nem kapott így sem elég vizet - ez csak az, amit én kicsiben láttam. Mert a káposzta is finom, azt is teszel a levesbe, meg töltve is szereted. Csak ezekhez ez kell. Ellenben tavaly annyi eső volt, hogy minden tönkrement miatta, mert úszni még nem tanultak meg.

Extrapoláld ezt előre-hátra és szorozd meg kettővel. Kész a mezőgazdasági katasztrófa.

Arról sem beszélve, hogy a magyarok alkatilag alkalmatlanok a 40 fokos hőség elviselésére. Márpedig annak elébe nézünk.

#32 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:11

Na meg az is érdekes felvetés, hogy fellendülne a túrizmus. Ugyan mitől? :D
Csádban is meleg van egész évben, mégsem hiszem h évi 1-2 ezernél több túrista jár oda.
A mediterrán országokban azért olyan sok a túrista mert kurva sok tengerpartjuk van...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#33 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 10:15

Idézet: szabinar - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 2:33

Ez teccik.Milyen igazad van. :D  :respect:

Bravo

#34 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 10:24

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 15:48

A gond ott van, hogy az emberek 95%-a le se szarja a természetet, a környezetvédelmet...

Nomost ez így konkrétan nem igaz. Példa erre a szelektív szemétgyüjtés váratlan hazai sikere.

A gond ott van, hogy a 'nép' nem rendelkezik elég információval a környezetvédelem mibenlétét illetően, illetve sok területen még nincsenek készen elég általános és receptszerű, ténylegesen megtérülő megoldások.
Elköltöztem :-)

#35 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 10:52

Idézet: Rive - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 10:24

Nomost ez így konkrétan nem igaz. Példa erre a szelektív szemétgyüjtés váratlan hazai sikere.

A gond ott van, hogy a 'nép' nem rendelkezik elég információval a környezetvédelem mibenlétét illetően, illetve sok területen még nincsenek készen elég általános és receptszerű, ténylegesen megtérülő megoldások.

Hát nemtom, szerintem az alap, hogy nem rakom le az út mellé (de méginkább az erdőkbe) a zsákomat tele szeméttel és otthagyom mint aki jól végezte dolgát. (ugye jobb esetben zsákba rakja, de sokszor csak úgy kiszórja)
Ehhez képest, akárhova megyek csak ezt látom. Tele van szeméttel az ország.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#36 Felhasználó inaktív   Nirak 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 10:55

A cigaretta csikkek nekem nagyon szúrják a szememet (a megállókban főleg), de a másik oldal védelmére legyen mondva, hogy kevés a csikkgyűjtő. Talán ha több lenne, elképzelhetőnek tartom, hogy többen oda dobnák. Persze az utcák is tele vannak csikkekkel, amik az utcai szemét nagyrészét teszik ki szerintem, persze lehet, hogy tévedek.
"Nem haragszom Önre, Needa kapitány." - Lord Vader

#37 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 11:00

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 10:52

Hát nemtom, szerintem az alap, hogy nem rakom le az út mellé (de méginkább az erdőkbe) a zsákomat tele szeméttel és otthagyom mint aki jól végezte dolgát. (ugye jobb esetben zsákba rakja, de sokszor csak úgy kiszórja)
Ehhez képest, akárhova megyek csak ezt látom. Tele van szeméttel az ország.

Az utak melletti szemét 99 százalékát a lakosság 5-10 százaléka produkálja.

Ui.: a cigicsikk meg - uram bocsá' - súlyában inkább csak esztétikai probléma, nem több.
Elköltöztem :-)

#38 Felhasználó inaktív   Nirak 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 11:10

A "neki lehet, akkor nekem is lehet" elvet követve szemetelik tele az emberek az utcát? Ha nem követnék, akkor szerintetek kevesebb szemét lenne?
"Nem haragszom Önre, Needa kapitány." - Lord Vader

#39 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 22. 11:22

Idézet: Nirak - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 11:10

A "neki lehet, akkor nekem is lehet" elvet követve szemetelik tele az emberek az utcát? Ha nem követnék, akkor szerintetek kevesebb szemét lenne?

Elsősorban a "nekem most jobb úgy ha eldobom" "elvet" követve. A "ha neki lehet akkor nekem is" és a "ennek a járdának/útnak/ároknak/erdőnek már úgyis mindegy" "gondolatok" csak ezután következnek.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#40 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 11:26

Elolvastam a kezdő hsz-t, véleményem egyszerű:  :omg:

Mert ugye 'pár' dolog itt el lett felejtve...

Ha nálunk mediterrán lesz az éghajlat, akkor Olaszországban sivatag lesz - ami ki tudja mihez vezet(népvándorlás, hárborúk, akármi...).

Valamint azt se kell elfelejteni, hogy a mostani 'civilzációnk' fenntarásához még több energia kell, ami még több környezetszennyezéshez vezet, ami még erősebbre generálja a káros folymatot...

Különben is nekünk fogalmunk sincs mi az a környezetszennyezés. El kell látogatni a fejlődő és fejletlen országokba, hogy mi folyik ott, ahol nincsenek előírások, nincsenek emberi normák, és a napi megélhetésért feláldoznak mindent.

Szóval kedves topicnyitó nagyon sajnálom a véleményed, próbálj meg kicsit globálisan gondolkodni ;)

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó