HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   Investor2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:09

Dolgozónet:
most Classic= Extrém => 7190 Ft
Változás után Stanandard = Médium=> 7110 Ft
szerödést módosítok:(

akkor így áll a dolog :rolleyes: ?

#1302 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:10

Idézet: pauz - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 8:33

... amugy nem ertem, ez mire jo nekik hogy megvarialjak, eddig is igy fizettuk, ilyen korulmenyekkel, akkor nekunk is az extreme jarna....

Pár oldallal korábban én is pont így gondoltam. De ezek szerint ez csak nekünk tűnt logikusnak....  :(
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#1303 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:12

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:06

persze, egy kijátszható 100GB-os korlát az még most is álom. ennyi forgalmam kb eddig is megvolt. Most 3X ekkora sebességgel minimum 300-nak kéne lenni a FUPnak szerintem. Vagy lenne csomagfüggő legalább. De ez hogy egységesen ennyi minden csomagnak ez röhej :) 10Mbps sebességgel meddig is tart elérni a korlátot? :D És ne visszaosztásból indulj ki :) Nem mindenki oszt vissza :)

Konyorgom mi nem fer bele 250 gigaba?
Meg ha 25 gigas HDTV fimekrol beszelunk akkor is 10 db film, ami ne mond, hogy nem eleg egy honapra.
Masreszt ez a 250 giga 3 honap atlagra van, tehat ha neked van egy forgalmasabb honapod azt meg mindig kompenzalhatod a kov honapokban, szoval szerintem ez igy teljesen korrekt.

#1304 Felhasználó inaktív   Investor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:13

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:08

szerinted érdekli őket?  ott van, 8 napon belül felmondhatod :) de öszintén nem elég a kissebb csomag? Mi értelmét látod az extrémnek a FUP megléte mellett? :D

nem szoktam 100 Gb letölteni meg ilyenek az tény!
De tudod eddig is a 2. legjobb csomag volt amit kaptunk és emiatt ragaszkodom hozzá!
Sebesség az sebesség akár hogy nézzük is:-)
Lehet csak az én igazság érzetemet bántja ennyire:(

#1305 Felhasználó inaktív   Proky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:13

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 10:06

persze, egy kijátszható 100GB-os korlát az még most is álom. ennyi forgalmam kb eddig is megvolt. Most 3X ekkora sebességgel minimum 300-nak kéne lenni a FUPnak szerintem. Vagy lenne csomagfüggő legalább. De ez hogy egységesen ennyi minden csomagnak ez röhej :) 10Mbps sebességgel meddig is tart elérni a korlátot? :D És ne visszaosztásból indulj ki :) Nem mindenki oszt vissza :)

Én értem hogy mit szeretnél ezzel mondani, és mint mondtam engem sem a ping érdekel. De azért mert a sávszél megemelkedik, azzal arányban fogsz is letölteni? Eddig fullon szedtél X adatmennyiséget ami elég volt gondolom neked arra a hónapra, most nagyobb sávszéllel már 3-4X annyi anyagot is akarsz letölteni, azért mert gyorsabb? Ezután majd Te is háromszoros sebességgel nézed a filmeket?  :Đ

#1306 Felhasználó inaktív   exbow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:15

Hát szerintem is a 250GB elég sok, hogy mire lesz elég az majd kiderül. De ezek után nyugodtan kipróbálom az online rádió hallgatást, tv nézést. Bár az annyit úgyse fog elvinni.

Sokan emlegetitek itt a Tonlány féle 150 gigás korlátot. Ha jól tudom azt már nem alkalmazzák, mert az NHH megfedte őket miatta.

Másrészt ez a 250 GB se egy kőbe vésett dolog. Ha lesz rá igény és úgy növekszik a tartalom is neten, biztos fel fogják emelni. Gondolom ezt is a marketingesek lőtték be, hogy jól mutasson a Tonlány 150 gigájával szemben. Valóban már most le lehet szedni HDDVD/Blue ray cuccokat, de minek? Persze biztos van az országban 50-100 vagy akár 1000 család akinek van hozzá eszköze is, hogy kihasználja a megnövelt felbontást, de ők meg akkor vegyék meg a filmet! Vagy még így is le tudnak tölteni pár darabot havonta!!!

A UPC se jótékonysági intézmény, profitot kell csinálni és most ezekkel az értékkel úgy gondolják, hogy lehet is! Valljuk be valóban elég ütős lesz márciustól a szolgáltatásuk. Aztán ha kiderül, hogy havi 1 tera forgalommal még többet lehet majd kaszálni, akkor azonnal fel fogják emelni.

Esetleg az is megoldás lehet a letöltőknek, hogy vesznek 2 előfizetést. Az máris havi 500 giga. Gondolom a UPC-t nem zavarja ha eggyel több előfizetői szerződésük van!  2  medium csomag is csak csak 15800 Ft/hó. És akkor jobban kihasználhatják az 5 megás downt!  Vagy esetleg mellé még 1-2 ADSL-t. És akkor máris kiírhatják HDDVD-re az egész internetet! Akár havonta!  :)  Havi 30-40 ezret ez megér nemde?? ;)

#1307 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:17

ha csak 10.000-en módosítanak classikról (extrem) a mostani mediumra, ami ugye így is 2Mbps-al gyorsabb mint ami volt és picit nagyobb az UP is, az akkor is havonta 20.000.000 azaz 20 milla kiesés a cégnek. És arról még nem is beszéltünk, hogy a legnagyobb csomagról modosítóknál minimum 7.000-et bukhat a cég fejenként a kigondolatlan FUPjuk miatt. Szerintem a marketing, és vezetés nem igazán volt összhangban :) bár lehet ezt csak én látom így. De csodálkozok, ha marad olyan hülye, aki Professional csomagban marad :)

#1308 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:19

Néhány infó a dolgozónettel kapcsolatban:

Nem nagyon nyugodtam bele nagyon az ÁFSZ által megjövendőlt változásokba, így letámadtam egy picikét az online helpdesket.  Arra a kérésre, hogy ha az eredeti szerződésen a CLASSIC szerepel követi-e a csomag az átalakítást, vagyis az extrémbe kerül-e, az volt a válasz, hogy még nincs kidolgozva a jelenlegi(!) dolgozónetesek ügye, döntés a jövő hét közepéig. Szóval még lehet reménykedni.
Ha mégis a mediumba kerülne szerintem korrekt lenne a UPC-tól, hogy azoknat akik épp dolgozónetes hűségidőszakban leledzenek, lehetőséget adna a csomagváltásra, illetőleg kedvezményes (értsd új hűségidőszakos) előfizetés megkötésére, az jövőbeni akciók szerint.
UFF
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#1309 Felhasználó inaktív   Investor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:19

NFS:) egy kis pl:)  Hozzá szoktál a tudathoz hogy 2. leggyorsaban téged szolgálnak ki egy jó bárban:-)
mert jó a pincér csaj mondjuk meg csíp meg minden téged:) és következö hónapban még gyorsabban fognak kiszolgálni mindenkit alapból mert fejleszt a bár. Elvárod, hogy továbbra is téged szolgáljanak ki 2. leggyorsabban a változás után is hisz eddig is így volt amikor fejlesztettek :-) Csak utána van kopp amikor már nem második körbe tartozol!A többihez képest fele olyan gyorsan szolgálnak ki fejlesztés után:(
Dühítö lenne szerintem:-)

#1310 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:20

Én is köztisztviselői classicot használok. Gyakorlatilag megszűnt a közalkalmazotti kedvezmény. Pont ezt a réteget kellett volna elégedetté tenni.
Akiknek vannak befolyásos ismerőseik tegyék szóvá ezt.
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#1311 Felhasználó inaktív   Investor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:22

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:19

Néhány infó a dolgozónettel kapcsolatban:

Nem nagyon nyugodtam bele nagyon az ÁFSZ által megjövendőlt változásokba, így letámadtam egy picikét az online helpdesket.  Arra a kérésre, hogy ha az eredeti szerződésen a CLASSIC szerepel követi-e a csomag az átalakítást, vagyis az extrémbe kerül-e, az volt a válasz, hogy még nincs kidolgozva a jelenlegi(!) dolgozónetesek ügye, döntés a jövő hét közepéig. Szóval még lehet reménykedni.
Ha mégis a mediumba kerülne szerintem korrekt lenne a UPC-tól, hogy azoknat akik épp dolgozónetes hűségidőszakban leledzenek, lehetőséget adna a csomagváltásra, illetőleg kedvezményes (értsd új hűségidőszakos) előfizetés megkötésére, az jövőbeni akciók szerint.
UFF

Köszi az infót!
csak az gáz hogy az ÁSZF-be meg benne van!

#1312 Felhasználó inaktív   Tovi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:23

És az sem igazán fair, hogy a dolgozónet ha tényleg a médium csomagba kerül csak áprilistól fog emelkedni...... :think:
Abit NF8;AMD Semptron 3400+(250x8);Titan D5TB4 CU35;2x512MB Infineon PC3200;Sapphire AGP8x X1650Pro 256MB GDDR3;IBM DeskStar 120GByte+Seagate Barracuda IV 160Gbyte 7200rpm;Pioneer DVD-106;Morex 9689 Silver ház

#1313 Felhasználó inaktív   ego27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:24

Idézet: Looserke - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:04

ez eddig rendben, de ha pl. két év hűséggel kötök egy medium szerződést, az csak 6900 Ft...

Miránk az 1 éves hűség vonatkozott eddig is.

#1314 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:24

Kérdés:

Idézet

A számítógép a(z) 000001307305 hálózati című hálózati kártyához tartozó x.x.x.x IP-cím bérletét a DHCP kiszolgáló (0.0.0.0) elutasította. (A DHCP-kiszolgáló DHCPNACK üzenetet küldött)

A számítógép a(z) 000001307305 hálózati című hálózati kártyához tartozó x.x.x.x IP-cím bérletét a DHCP kiszolgáló (0.0.0.0) elutasította. (A DHCP-kiszolgáló DHCPNACK üzenetet küldött)

A TCP/IP elérte az egyidejű TCP kapcsolatkísérletek számára vonatkozó biztonsági korlátot.

Ez 3 egymás utáni hibaüzenet az eseménynaplóban, amikor megszakad a netem. Ilyenkor csak gép újraindítás segít, modemreset nem.
Ez azért van, mert 24/7 megy a gépem (nem mintha 24/7 forgalmaznék is, nem töltök folyton), és néha új IP cimet ad?
Pedig mostmár lekorlátozva sem vagyok.
(a ki-x-ezett ipcim ugyanaz az első két üzenetben + a múltkor belinkelt toolt még nem próbáltam ki)

#1315 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:27

Idézet: Proky - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:13

Én értem hogy mit szeretnél ezzel mondani, és mint mondtam engem sem a ping érdekel. De azért mert a sávszél megemelkedik, azzal arányban fogsz is letölteni? Eddig fullon szedtél X adatmennyiséget ami elég volt gondolom neked arra a hónapra, most nagyobb sávszéllel már 3-4X annyi anyagot is akarsz letölteni, azért mert gyorsabb? Ezután majd Te is háromszoros sebességgel nézed a filmeket?  :Đ

ha olvasol, akkor láthatod, hogy sok embernek, mint nekem is, eddig is megvolt ez a letöltés mennyiség. Nem abból kéne kiindulni szerintem már megint, hogy ha neked nincs időd valamire, esetleg másnak sincs. Én spec minden nap megnézek családdal együtt 2-3 filmet, még ha ez szerinted halálos bűn is :) Spec TVt szinte egyáltalán nem nézek ellenben. Csak a munkán elvisz minden hónapban kb 5-10GB forgalmat (persze tudom ez nem céges előfizetés) és akkor megint halálos bűnt követtem el, mert neked lehet nincs ennyi a havi forgalmad mindenestől :)

Miért kéne 2-3X gyorsabban nézned a filmeket? Persze látom, hogy csak szánalmasan irónikus szerettél volna lenni. Ezt nem fogom sosem megérteni, ha valakinek valami elég, miért zavarja, ha másnak nem? Neked kell fizetni az én előfizetésem, ha több forgalmat generálok? Vagy mi a probléma? Mondom, szerintem a csomagok nincsenek ilyen szempontból összhangban. És tonlány már nem alkalmazza tudtommal sem a FUP-ot. Te hallottál mostanában arról, hogy valakinek felmondták a szerződését?

Félreértés ne essen, nem elégedetlen vagyok, csak nagyon csalódott. Mert ez csak vakítás, a nagy semmi mellé.

#1316 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:30

Chello korlát nélkül? Volt aki komolyan elhitte? Hiszen nem azt írták az elején sem.  :)

Én egyébként nem hiszem hogy letöltök 250gb-ot (sőt, habár fene tudja a 30 mindig nagyon kevésvolt), de mi van, ha szeretnék? Hiszen a sebesség adott hozzá. Én csak azt nem értem az ilyen korlátozásban, hogy mire jó? Ha hó elején, amikor mindenki tölthet, mert 0-n áll a számláló, akkor is bírni kell a hálózatnak, hiszen a korlát erejéig tudnia kell. Ha viszont bírja(?) a hálózat, akkor 250gb felett miért nem bírja? Addig tart a drót? Vagy csak azért, hogy nehogy má' vandálkodjanak a letöltők! A 3/0.5 is elég volt ha nem tölt vki. Mindenre elég, kivéve az extrém munkára használókat, akik itt a fórumon is írtak. ( XXI.század: 10/1-es net! Igen, ez természetes, ez kell, hiszen megvolt az ezredforduló pár éve. 15-30 éve miket írtak a fantasztikus regényekben  :)  Ezt akkor sem gondolták volna. Pár éve elképzelni sem tudtuk, hogy 05 felett is mehet a net, az is gyors volt. A 20-40gb-os vinyó már álom volt. Mára minden felgyorsult, az élet is. Az Internet gyakorlatilag nélkülözhetetlen lett (jó esetben). Már mindenre használható, és még csak a kezdeteknél tart. A XXI. század embere nem létezhet enélkül. De akkor miért kell a korlát? )

Félreértés ne essék, én is nagyon örülök a változásnak: gyors net, és nem lebeg a 30gb a fejünk felett. De szerintem ez az egész egy hatalmas marketing fogás, hiszen az UPC-nél is tudják, hogy az átlag felhasználók ugyanúgy tudják használni a netet mint eddig, sok változást nem vesznek észre, hiszen a böngészéssel nem bírják kihasználni a sávszélt. Tehát a kérdés: ők sokkal jobban jártak? (soha a korlát közelében sem jártak, azt sem tudták hogy van)
Aki viszont tölteni szeretne (egyre nagyobb állományok vannak a neten! régen azért lett egyeduralkodó az avi és mp3, hogy kis helyen elférjen, és le lehessen szedni könnyen a lassú netekkel. Most már mindenhol dvd-k vannak, és 2gb-os mailszolgáltatók), így hamar beleesik a 250-be. ( ugyanúgy ahogy az autókkal is vannak az emberek: amikor feltették az m1-m7-re a telepített trafit, 1 nap alatt közel 2000 embert fotóztak le 160 felett! A régi autóimmal még veszélyesnek és gyorsnak tűnt 130km/h. Egyre jobb autóim lettek (20éve vezetek), és a mostaninak már kényelmes utazó a 160-170km/h. Pedig nem vagyok gyorshajtó típus. Csak itt is le vagyunk korlátozva, jó magyar mód szerint. Az árát már jól megkérik a pályának, csak alig van belőle. Néhány 100km itt a korlát. De ebbe ne menjünk bele, messzire vezetne. Csak úgy leírtam)

Csak annyit akartam kihozni az egészből, hogy a konkurencia hatására hatalmas sávszéleket kell produkálniuk, hogy jobbak lehessenek. Úgysem használják ki az emberek. (nagyrészük) Sokan jobban örültek volna egy kisebb sebességű, de valóban korlátnak netnek, de marketing szempontból az nem lenne jó. Talán annyit fejleszteni sem kellett volna. De akkor megelőzhet papíron az adsl (ami nem igaz, a chello és a kábel mindig jobb).  Nagyjából ennyi a véleményem.

#1317 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:30

Idézet: Investor2 - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:22

Köszi az infót!
csak az gáz hogy az ÁSZF-be meg benne van!

Ez igaz,de az ÁSZF elsősorban a március 1. utáni (leendő) előfizetőkre vonatkozik. Lehetséges, hogy a már meglévő dolgozónetes (vagy közalklamazotti dolgozónetes) ügyfelekre más elbírálást alkalmaznak, már csak a szerződésből fakadó macerák elekerülése végett. Persze csak tippelek.

#1318 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:31

Azért az már tényleg felháborít, hogy a 250 gigás határra is ennyi nyavajgás van. Toronyóra lánccal nem kéne?

#1319 Felhasználó inaktív   Proky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:35

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 10:27

ha olvasol, akkor láthatod, hogy sok embernek, mint nekem is, eddig is megvolt ez a letöltés mennyiség. Nem abból kéne kiindulni szerintem már megint, hogy ha neked nincs időd valamire, esetleg másnak sincs. Én spec minden nap megnézek családdal együtt 2-3 filmet, még ha ez szerinted halálos bűn is :) Spec TVt szinte egyáltalán nem nézek ellenben. Csak a munkán elvisz minden hónapban kb 5-10GB forgalmat (persze tudom ez nem céges előfizetés) és akkor megint halálos bűnt követtem el, mert neked lehet nincs ennyi a havi forgalmad mindenestől :)

Miért kéne 2-3X gyorsabban nézned a filmeket? Persze látom, hogy csak szánalmasan irónikus szerettél volna lenni. Ezt nem fogom sosem megérteni, ha valakinek valami elég, miért zavarja, ha másnak nem? Neked kell fizetni az én előfizetésem, ha több forgalmat generálok? Vagy mi a probléma? Mondom, szerintem a csomagok nincsenek ilyen szempontból összhangban. És tonlány már nem alkalmazza tudtommal sem a FUP-ot. Te hallottál mostanában arról, hogy valakinek felmondták a szerződését?

Félreértés ne essen, nem elégedetlen vagyok, csak nagyon csalódott. Mert ez csak vakítás, a nagy semmi mellé.

Te értessz félre engem...

Nekem aztán teljesen mindegy, azt sem bánom ha 20 Tb cuccot húzol le egy hónapban és napi 24 órában azt nézed vagy egyszerre két filmet nézel hogy végezz vele a másnapi adag előtt :cool: Azt próbáltam volna leírni hogy tip. magyar hozzáállás, 2 nap alatt olyan előrelépés történt amit el sem tudtál képzelni előtte, erre első nap öröm, második nap gyors számolás hogy akkor mennyit is tudok letölteni naponta, harmadik nap meg itt panaszkodsz hogy ez micsoda hozzáállás mert nem tudod tükrözni a netet...  :cool:

Természetesen én is örülnék ha full korlátlan lenne (de beosztom, havi 240-re a forgalmam :) ), de nem lesz az és ezzen akkor sem tudunk változtatni...

Szerkesztette: Proky 2007. 02. 01. 09:38 -kor

#1320 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:36

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:30

Ez igaz,de az ÁSZF elsősorban a március 1. utáni (leendő) előfizetőkre vonatkozik. Lehetséges, hogy a már meglévő dolgozónetes (vagy közalklamazotti dolgozónetes) ügyfelekre más elbírálást alkalmaznak, már csak a szerződésből fakadó macerák elekerülése végett. Persze csak tippelek.

Ebben ne reménykedj.
Amúgy az ÁSZF-ben az is benne van, hogy ha egy változtatás hátrányosan érint téged, akkor "x" napod van, hogy mindenféle hátrányos következmény nélkül /hűség/szerződést bonts.
Ha neked megéri pár száz forint spórolás havonta, hogy 2 éves hűséget fogadj a standardra, akkor tedd meg.

Az ÁSZF vonatkozik a már meglévő és a leendő ügyfelekre is; az ÁSZF ilyen téren nem tesz különbséget.
Úgy, ahogy a sebességemelés és az új chello portfólió is vonatkozik a régi és az új ügyfelekre egyaránt.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.