HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#1681 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 02. 14:57

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 15:49

Mintha mérőcseréről is lett volna szó.

Remény hal meg utoljára :D

Igen, mindenhol lecserélik a gázórákat...  :Đ

#1682 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:00

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 15:54

A mérés valóban lecserélésre kerül, de ez csak a te hátrányodra történik. Mivel eddig nem mérték az UPC Magyarország hálózatán belüli forgalmat, ezután viszont igen.
A webes felületről viszont egyáltalán semmilyen említés nem esik az ÁSZF-ben. NSD ugyan írta, hogy lesz, viszont máshol már megírta, hogy nem az a mérvadó, hogy ő mit ír, hanem az, ami az ÁSZF-ben van. Tehát nem lesz webes felület.

Nézd, ha van valamilyen szintű korlát biztositania kell, hogy ellenőrizhesd. Egyébként NSD is azt mondta marad a webes felület. Azt miért kéne az ászfben megemliteni, hogy a webes mérő igy meg úgy meg amúgy? Főleg, hogy jó esetben, mivel folyton sz*rakodik nyilván ISO minősitéssel is rendlkezik ergó egy iso minősitésű cég iso-nak megfelelő ászfeiben helye van nem? :D

Egyben bizom, hogy ez a mérő nem olyan lesz, mint ami most van, ez egy rakás szerencsétlenség :Đ

Egyébként ezt a témát is túllihegettnek tartom, azért az ember az esetek többségében tudja mit tölt és hogy akb hol járhat a havi adagban, én sem sokszor néztem azt a csodaoldalt. Ez a webes felület inkább azoknak a usereknek jó, akik alúlról nyaldossák a határt, hogy még a biteket számolják a végén, hogy jajj nehogy a 4. hó is 250 felett legyen... Azoknak, akik rendeltetésszerűen használják a netet ez nem fog annyira gondot okozni, csak érzed, hogy 100 gigánál járhatsz vagy 200nál nem?

Szerkesztette: BoGab 2007. 02. 02. 15:05 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1683 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:01

Idézet: Tyrael - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 14:50

bocs,felrenyomtam, nem a tiedre szantam ezt a valaszt.
amugy en olvasgatok, csak tegnap este nem volt idom atfutni a hozzaszolasokat, igy most van meg 7 oldal lemaradasom. :)
nfs hozzaszolasara szantam eredetileg:

Tyrael

NFS hozzászólásaira én már nem válaszolok.

Üdv NFS üldözötteinek klubjában :)  :D  :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1684 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:04

Idézet: Tyrael - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 14:17

Kb. olyan mintha azt mondanad, hogy miert zavar engem, hogy valaki siet es nem a sor vegere all be a penztarnal, hanem a sor elejere.
Marpedig igen is, zavar, ha ELEM all be, es nekem ezzel gondot okoz.

Tyrael

:offtopic: Ez csak nézőpont kérdése. A sornak két vége van, az egyikre állsz Te, a másikra (ami a pénztárnál van) áll az élelmes ember. Fogadjunk, ha 2 méter magas, 120 kiló, és kopasz, nem szólsz neki semmit arról, hogy ez Neked sérelmes.  :D

#1685 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:08

Arról nincs szó, hogy az új ÁSZF-ben szerintem továbbra sem várható, hogy eltűnik a hűségidő lejárta utáni automatikus listaárra való átállás. T-Online-nál ez bevett gyakorlat, hogy hűség lejárta után marad a kedvezmányes ár, és nem lesz listaár.
"Légy szerény mint én..."

#1686 Felhasználó inaktív   Tyrael 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:09

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 16:04

:offtopic: Ez csak nézőpont kérdése. A sornak két vége van, az egyikre állsz Te, a másikra (ami a pénztárnál van) áll az élelmes ember. Fogadjunk, ha 2 méter magas, 120 kiló, és kopasz, nem szólsz neki semmit arról, hogy ez Neked sérelmes.  :D

:offtopic:
nem, de veszek egy kondiberletet. :D

Tyrael

#1687 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:12

Idézet: ebertek - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 14:47

Már kérdeztem korábban, de nem jött válasz: számítógépről nem lehet valahogy hozzáférni a UPC Telefonhoz?

:Đ  :D
De, leteszed a földre a gépet, ráállsz, aztán ott állva használod az UPC telefont. Esetleg ülhetsz is.
:D  :Đ

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 02. 15:15 -kor

#1688 Felhasználó inaktív   PatóPál 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:16

Először is, örömömet fejezem ki a UPC nagystílű döntésével kapcsolatban. Íme:  :)  :up:  :cool:  :respect:  :D  ;)

Nodeviszont... Végignéztem sok mindent, a UPC honlapon megjelent közlemányoktól az ÁSzF-ig, de nem látom leírva sehol, hogy mit kell tenni a nagyérdeműnek, ha a régi szerződéskategóriából az újba történő automatikus átsorolástól el szeretne térni. Például, konkrétan, milyen feltételek mellett és mi akkor a teendő, ha az emberfia a jelenlegi 2 éves hűségű Chello Classic szerződését nem a majdani extrémre, hanem mondjuk, megtartva a 2 évre szóló hűségességességét, ám az alacsonyabb médiumra szeretné cserélni. Azt sem láttam sehol, hogy mennyi lesz a 2 éves hűség díjazása - így picivel világosabb lenne a képlet.

Szóval, szeretném világosan látni a UPC által elképzelt automatikustól eltérő átsorolás lehetőségeit, feltételeit és tennivalóit.
Palkó

#1689 Felhasználó inaktív   Tyrael 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:20

na, csak annyit akartam mondani, hogy sikerült végigolvasnom a tegnap délelőtt óta termelődött postokat, most megyek is vissza dolgozni :)

Tyrael

#1690 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:26

Idézet: PatóPál - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 15:16

Először is, örömömet fejezem ki a UPC nagystílű döntésével kapcsolatban. Íme:  :)  :up:  :cool:  :respect:  :D  ;)

Nodeviszont... Végignéztem sok mindent, a UPC honlapon megjelent közlemányoktól az ÁSzF-ig, de nem látom leírva sehol, hogy mit kell tenni a nagyérdeműnek, ha a régi szerződéskategóriából az újba történő automatikus átsorolástól el szeretne térni. Például, konkrétan, milyen feltételek mellett és mi akkor a teendő, ha az emberfia a jelenlegi 2 éves hűségű Chello Classic szerződését nem a majdani extrémre, hanem mondjuk, megtartva a 2 évre szóló hűségességességét, ám az alacsonyabb médiumra szeretné cserélni. Azt sem láttam sehol, hogy mennyi lesz a 2 éves hűség díjazása - így picivel világosabb lenne a képlet.

Szóval, szeretném világosan látni a UPC által elképzelt automatikustól eltérő átsorolás lehetőségeit, feltételeit és tennivalóit.

Esetleg a régi modemconfiggal hagynak és nem sorolnak át.
Marad neked külön minden a régiben listaáron...  :Đ
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1691 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:31

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 14:44

Az pedig, hogy a figyelmeztető email elküldésre kerülhet, azt jelenti, hogy már ez sem kötelező, de az elküldés hiánya nem zárja ki a korlátozást, sőt a felmondást sem.

az e-mail by design nem egy megbizhato funkcio, best-effort elveken nyugszik.  az, hogy altalaban mukodik, az nem jelenti, hogy megbizhato.  ugyanugy, ha egy felmondast, modositast, elofizetest nem fogadnak el csak e-mail -re alapozva, ugyanugy nem is fogjak beleirni, hogy a korlatrol, felmondasrol, husveti programokrol e-mailt kapsz.  Kaphatsz.  Ok elkuldik, aztan vagy megerkezik vagy nem.  Ujabban a megerkezest a felhasznalok spam szuroinek esetleges false positive dontesei neheziteni szoktak.

fakkolni lehet, de annak amit csinalsz/mondasz, semmi ertelme.

#1692 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:35

NSD!

Az írásodból úgy vettem ki, hogy ismered az új mérőt.
Azt szertném megtudni, hogy a Professional csomag előfizetői, akik több gépet is akaszthatnak a modemre, ezentúl már nem másolhatnak a gépeik között anélkül, hogy duplán ne számítana bele az adatforgalmukba?
Mert az ÁSZF szerint a kiosztott max 3 ip nincs egy tartományban. Elvileg lehet az, hogy az egyik gép az USB porton van, a másik az UTP (ethernet) porton. Ha az összes forgalmat méritak, ami az ethernet és az USB porton áthalad (ez van leírva az ÁSZF-ben) akkor a két gép közötti forgalom duplán beleszámít. De akkor is, ha a két vagy három gép egy switch-en keresztül kapcsolódik a modemhez. Ugyanis a legtöbb switch nincs annyira intelligens, hogy kitalálja azt, hogy két különböző ip tartományú gép azonos szegmensben van. tehát a modemig biztosan elmegy az adat. Ha a modem elég intelligens, akkor tudja, hogy az a bizonyos ip ugyanazon a porton érhető el, de az adat már akkor áthaladt az ethernet porton. Sőt kétszer is, egyszer fel- egyszer letöltés formájában. Igaz ugyan, hogy ez au UPC hálózatát nem terheli, viszont az ÁSZF szerint a forgalomba beleszámít.

Hogy is van ez?

És ebből következik a másik kérdésem is. Tudjuk, hogy a Professional csomag sávszlessége csak szigorúan elméletileg fogja megközelíteni a 20 megát. Sokkal nagyobb az esélye egy Extreme előfizetőnek arra, hogy valóban teljesen kihasználja az elméleti sávszélességét. A fentiek szerint nem igazán éri meg kihasználni a Professional csomag nyújtotta több ip-címet sem. A Professional csomag feltöltési sebessége ugyanannyi, mint az Extreme csomagé. A korlát (lehet ugyan FUP-nek nevezni, de az ÁSZF szerint ez valódi korlát, mivel a megfogalmazása és a szankcionálása ugyanaz maradt, mint az eddigi korlátoknak) pedig minden csomagra egységes. A kérdés ezután az, hogy mit gondol az UPC, ki a célközönsége a Professional csomagnak? Mi előnye van, ami a 2,5 szörös listaárat indokolttá teszi?
Nem sokkal kifizetődőbb két darab Extreme csomagot előfizetni? Ezzel a feltöltési sebesség is duplázódik, és a korlát is. A listaára még kevesebb is, az akciós ára pedig alig több. Az ÁFSZ engedi-e két csomag előfizetését azonos címre és számlára?

Előre is köszönöm a választ.

#1693 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:39

1. Vegyél layer3 switchet :p

2. Annak ellenére, hogy listaáron 3x a különbség, hűséggel 1,5-2x. Ha neked jobb úgy, akadálya nincs egy címen két előfizunak. Sem adminisztratív, sem műszaki.

#1694 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:42

En is kerdes.

tudhatok-e kommersz kulso rs232 modemmel dialup szolgaltatast hasznalni a chello telefonvonalon?

varhato-e valtozas az upc business csomagokban akar sav, akar ar modositaskepp?  Ugy remlik a bejelentes pillanatakor mintha a prof magan csomag uplinkje 2 megabit lett volna - ha tenyleg igy volt akkor gondolom gyorsan eszrevettek, hogy a business csomagot egyik iranyban 10x-esen felulmulja (SLA-ban persze nem).

#1695 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:46

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 15:31

az e-mail by design nem egy megbizhato funkcio, best-effort elveken nyugszik.  az, hogy altalaban mukodik, az nem jelenti, hogy megbizhato.  ugyanugy, ha egy felmondast, modositast, elofizetest nem fogadnak el csak e-mail -re alapozva, ugyanugy nem is fogjak beleirni, hogy a korlatrol, felmondasrol, husveti programokrol e-mailt kapsz.  Kaphatsz.  Ok elkuldik, aztan vagy megerkezik vagy nem.  Ujabban a megerkezest a felhasznalok spam szuroinek esetleges false positive dontesei neheziteni szoktak.

fakkolni lehet, de annak amit csinalsz/mondasz, semmi ertelme.

Pont a mail megbízhatatlansága tenné szükségessé a webws felületű ellnőrzés fenntartását. De ezt kivették az ÁSZF-ből, tehát nem szándékoznak fenntartani.
Egyébként eddig sem volt a mail érkezése biztosabb, mégis az szerepelt az ÁSZF-ben, hogy az előfizető figyelmeztető e-mailt kap, március 1-től viszont már csak kaphat.
Tehát az UPC kibújik a figyelmeztető e-mail küldésének kötelezettsége alól, kibújik az ellenőrízhetőség alól is, ugyanakkor fenntartja a jogot a korlátozásra, sőt a szerződés felbontására is. Mindezt olyan adatok alapján, amelyeknek figyelemmel kisérése nincs biztosítva az előfizető számára.
Mi ez, ha nem erőfölénnyel való visszaélés? Ezt elég komolyan szokták bírságolni.

Az, hogy szerinted nincs értelme, nem jelenti azt, hogy a hazai jogszabályok szerint sincs értelme. Azért ne szabd már meg azt, hogy mit írhatok.

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 02. 15:47 -kor

#1696 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:49

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 15:46

Az, hogy szerinted nincs értelme, nem jelenti azt, hogy a hazai jogszabályok szerint sincs értelme. Azért ne szabd már meg azt, hogy mit írhatok.

Write-only vagy?  Leirtam, hogy lehet, de nincs ertelme.  Ezt gondolom.  Nem mondtam, hogy tilos barmit is irnod.  Nem ertem miert kell meglepodni, ha irkalsz publikus helyekre, es utana emebrekben kialakul a velemeny rolad, vagy az irasaidrol.

#1697 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:51

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 15:42

En is kerdes.

tudhatok-e kommersz kulso rs232 modemmel dialup szolgaltatast hasznalni a chello telefonvonalon?

varhato-e valtozas az upc business csomagokban akar sav, akar ar modositaskepp?  Ugy remlik a bejelentes pillanatakor mintha a prof magan csomag uplinkje 2 megabit lett volna - ha tenyleg igy volt akkor gondolom gyorsan eszrevettek, hogy a business csomagot egyik iranyban 10x-esen felulmulja (SLA-ban persze nem).

1. Igen, de ehhez az is kell, hogy adott szolgáltató 40-es behívójával legyen szerződésünk. De pl budapesti behívót híva nem várható szívás.
2. Business tetszőlegesen többszörözhető 2megánként up és down is, szimmetrikusan és aszimmetrikusan is, meg tudtok állapodni. És annak ellenére, hogy mennyi a professional uplinkje, valóban az SLA-ban van különbség, illetve az egyik best effort, a másik meg garantáltan annyi U/D-ben is, van soksok IP mellé, adunk modemmel egybeépített routert, ilyesmi. Szóval ettől lejjebb nem nagyon megy, ez a bérelt vonalaknak versenytársa, ott meg árban elég versenyképes.

#1698 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:56

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 15:39

1. Vegyél layer3 switchet :p

2. Annak ellenére, hogy listaáron 3x a különbség, hűséggel 1,5-2x. Ha neked jobb úgy, akadálya nincs egy címen két előfizunak. Sem adminisztratív, sem műszaki.

Azért, mert az UPC nem tud megfelelő mérőprogramot írni, költsön az előfizető több százezret egy switch-re? Akkor már olcsóbb a két előfizetés, és a megfeleő Draytek router (olyan, amelyik kezel két WAN-t).

Nem válaszoltál arra, hogy mik az előnyei a Professional csomagnak (talán mert nincsenek), és ki a remélt célközönség (talán az sincs).

Egyébként, lehet két kedvezményes előfizetés is?

#1699 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:57

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 15:51

1. Igen, de ehhez az is kell, hogy adott szolgáltató 40-es behívójával legyen szerződésünk. De pl budapesti behívót híva nem várható szívás.

40?  marmint 51?  ha 51 akkor nem gaz, nem internetre akarok behivni.

#1700 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:59

Én köszönöm NSD.

Marad a Chello Professional.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.